Khas buat 'muslim' sahaja.

Go down

Khas buat 'muslim' sahaja. Empty Re: Khas buat 'muslim' sahaja.

Post by danzig08 on 8th January 2015, 8:48 am

ni info ker tazkirah
kalo tazkirah ada ruangannya sendiri


danzig08
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 150
Join date : 11/07/2014

Back to top Go down

Khas buat 'muslim' sahaja. Empty Khas buat 'muslim' sahaja.

Post by fendijr on 8th January 2015, 3:48 am

Bismillah..

Assalamualaikum wbkth buat saudara2ku warga forum semua adanya..

Apa kata kita masing2 muhasabah diri dengan berpegang kepada pengertian yang SANGAT SANGAT SANGATTTTTTT mendalam bahawa 'REZEKI ITU DITANGAN ALLAH'.
Maka dengan itu rasanya SEGALA persoalan negatif berkaitan DANA ini terjawab dengan sendirinya samada kepada yang menyertainya itu masih hidup atau telah kembali. Usah leka bermain dengan ayat ALLAH mengikut nafsu tapi merasa neutral atas asbab keadaan yang berlaku sekian lama dan masih lagi berterusan sehingga kini. Jika seorang muslim yang mengaku Mukmin maka hatinya pasti redho pada ketentuaNYA iaitu 'REZEKI ITU DITANGAN ALLAH' adanya. Tiada guna bertelagah dan menyakiti dengan menyinggung walau pendapat dan ayat2 yang dilampirkan sangat bertepatan dan menyokong tindakan diri andai memegang pada kata2 dan keyakinan bahawa 'REZEKI ITU DITANGAN ALLAH'.

Dapat menyedut udara lagi inipun sudah 'REZEKI' yang teramat besar yang JAUHHHHHHHH lebih bermakna dari segala isi dunia ini,renung2kanlah.
Kawal nafsu dari berkata2 banyak dan diam dan latih hati berzikir non-stop,itu lebih bermakna dari 24jam mengadap dan menekan2 pihak2 berkenaan demi sebuah info dan lagi dan lagi. Tiada yang hebat diantara kita semua. Semuanya sama sahaja. Percaya pada ALLAH dan yakin dengannya serta zuhudlah dan tidak sewenangnya mempermain2kan ayat2 ALLAH apatahlagi dengan menghukum sesana sendiri, insyaALLAH segalanya akan aman2 belaka.

Mohon maaf mana yang terkhilaf dan menyentuh apalagi jika sampai menyinggung, hanya menyampaikan agar diperhatikan isi2nya.

Yang baik itu dariNYA dan yang buruk itu dari diri sendiri adanya.

Wasalam.

fendijr
Warga Baru

Posts : 8
Join date : 16/06/2014

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum