status dana

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 6 of 40 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Next

Go down

GROUP SMMG

Post by MELAYU TULEN on 5th April 2018, 5:55 pm

SENARAI NAMA YANG TERBABIT

1. ROY
2 .ROMI - SI RAMBUT HIJAU
3. AZMI ATAU JIMMY ATAU SI BOTAK GEBANG ( NOR AZMI BIN A . SAMAH)


LAWYER2 YG TERLIBAT SUDAH DIKENALPASTI

BUKTI YG AKAN DILAMPIRKAN SEPERTI

- MAYBANK ACCT NOR AZMI
- CIMB ACCT NOR AZMI
- SURAT 2 TELAH DIBERIKAN PADA YG MENYUMBANG
- DOKUMEN EXCEL PENYUMBANG DAN JUGA AMOUNT
- SURAT COI YG TELAH DIPALSUKAN
- TOTAL SUMBANGAN SEPANJANG TAHUN 2017 DAN 2018
- SCREEN SHOT SEMUA JENIS OFFER PADA PENYUMBANG
- GAMBAR2 MEETING BERKAITAN SMMG
- DOKUMEN YG SUDAH DITANDATANGANI
- VOICE LOGGER
- PESANANAN RINGKAS WHASSAP DAN TELEGRAM

KEPADA SEMUA PENYUMBANG ANDA AKAN MENERIMA KEADILAN TIDAK LAMA LAGI DI MINTA BERSABAR BADAN2 YG MENYIASAT SEDANG
BERUSAHA MENGUMPUL KESEMUA YG TERLIBAT DAN JUGA BUKTI. KES SEDANG DIJALANKAN . AMIN

MELAYU TULEN
Guest


Back to top Go down

Muhasabah diri

Post by Hati Malaya on 19th March 2018, 11:07 pm

Sepanjang saya membaca info di sini kebanyakannya adalah negatif, tapi tak apa kalau memang keburukan tersebut adalah benar, Allah pasti akan tunjukkan, tapi kalau andai kata perjuangan dana ini adalah sahih hingga membuahkan hasil,mereka yang dah memberi kecaman dan tomahan jangan pula ubah pendirian, takut nanti bagai menjilat ludah sendiri. Hanya mampu tengok saja lah hasil kejayaan dan kesabaran orang lain dari jauh.

Hati Malaya
Guest


Back to top Go down

Cari info

Post by Orang sungai on 18th March 2018, 3:17 am

Siapa2 tahu tak penggerak belah utara, sungai petani?

Orang sungai
Guest


Back to top Go down

Pulangan modal semula

Post by Beres on 24th February 2018, 10:12 pm

Terima kasih en syukur. Saya rujuk info tuan. Saya warga johor yg dh terlibat hampir 10 tahun kes ni.

Beres
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Info 4 on 21st February 2018, 10:15 am

Ko dah kenapa setan... Ko pun nak jadi baruwah juga?? Bodoh abadi..

Info 4
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by INFO PPP/ROP/BG on 21st February 2018, 10:01 am

Dah jutawan nanti...BOLEH BUAT PROJEK NI...

Boleh Buat Duit Melalui Instrument Bank

Instrument Bank (IB)

Dalam mencari di mana peluang boleh mendapatkan duit, salah satunya adalah Instrumen Bank/ Bank Instrument. di sini saya hanya menumpukan kepada 3 jenis instrument sahaja :-

1.SBLC (Stanby Letter of Credit)
2.BG (bank Guarantee )
3.BOND

SBLC/BG

Instrument bank mempunyai nilai paling minima USD 100 million.IB akan matang selepas 1 tahun dan 1 bulan.Pada mulanya dibeli pada harga fresh cut 50% ( usd 50 juta) contohnya dan apabila matang boleh mendapat nilai IB yg sebenar.

Ada setengah pemegang IB tidak boleh sabar menunggu jangkamasa setahun.Owner IB akan menjual pada harga DISCOUNTING apabila IB telah berusia 6 bulan.pada peringkat Slightly seasoned , owner akan dapat menjual pada harga 75% ( usd 75 juta)itulah keuntungan yg diperolehi.

Sdra/ri boleh mendapat komisyen dari penjualan IB.1% (pembeli) dn 1% (penjual).
Senangkan untuk mendapat duit?

Jika owner tidak menjual IB, dia boleh menggunakan IB untuk mendapatkan pulangan setiap minggu selama 40 minggu dg menyertai program.Dalam pasaran dikenali sbg Private Placement Program( PPP) atau Roll Over Program(ROP).

Kebiasaannya PPP ini hanya diberi satu peluang sj dalam jangkamasa hidup.Sdra/sdr( intermediary/introducer ) yg memperkenalkan owner yg mempunyai IB juga kan mendapat pulangan yg dikreditkan kedalam akaun sdra/sdri setiap minggu.Oleh itu, ini juga peluang sda/sdri dapat duit.Tentang peratus pulangan itu akan ditentukan oleh pihak trader.

Hanya orang kaya saja menyertai PPP.

BOND

Bond juga tidak jauh berbeza dg SBLC/BG.Apa yg nak saya perkatakan di sini jika terdapat HERITAGE BOND dalam pasaran.Saya mempunyai buyer.Saya juga mempunyai seller jika terdapat buyer.

Saya telah menerima byk panggilan tentang Discounting of SBLC/BG dan PPP. Saya menyeru kpd mereka yg mempunyai peluang ini tampil kehadapan utk buat duit.Sdr/sdri akan sign master fees protection agreement.sdr/sdri dinasihat pembayaran dg cara ICBPO

PROJEK

sekarang saya nak nyatakan peluang yg lain jika terdapat projek katakan usd 100 juta.aset projek ini boleh dicollateral utk mendapatkan deposit tunai dari top 25 int. prime bank.

DEMAND LETTER/BANKER'S CHQ

Peluang yg lain jika terdapat prospek yg berkehendakkan demand draft/banker chq.ini juga boleh diisuekan/keluarkan dari top 25 int. prime bank.kos Fresh cut 60 +++.Prospek dikehendaki memberi CIS/KYC ,LOI dan photocopy passport.

kEUNTUNGAN/PULANGAN

Terdapat pertanyaan tentang pulangan setiap minggu.minima saya boleh katakan 50% dan mungkin 100 %.Ini semua terpulang kpd kebijaksanaan Trader.Bagaimana pulangan itu boleh diberi ? Kebanyakan duit pelaburan itu akan diniagakan oleh top 100 prime bank.Bank-bank ini memberi pulangan dari trading mereka di peringkat antarabangsa berjumlah trillion USD

PPP( Private placement Program )/Trade program

Mengenai multiple trade program, diminta sesiapa yg berminat utk mengetahui ttg ini menghubungi saya.Kebiasaannya utk menyertai trade program mesti mempunyai instrument bank usd 100 juta. Sekarang trade program dibuka kepada minima 10 juta hingga ke 99 juta USD.

Jika ada cash pun boleh menyertai trade program.cash itu tidak bergerak tetapi owner mendapat pulangan setiap minggu.ini dikatakan cash blocked fund.owner akan mendapat cash bila trade programnya tamat.

Kita tidak melayani LEASED BG.Leased bg adalah illegal.

Terdapat 15 kredit facility dari pihak bank. Dalam perbicaraan kita mengenai tajuk program cuma senarai berikut di bawah boleh menyertai 3P :
1. Cash
2. BG/SBLC
3.AU/SKR
4.Oil deals
5. Projects

BG/SBLC boleh dicagarkan dg
bank utk mendapatkan pinjaman projek.Bank di Malaysia pasti menunggu ketibaan owner of bnk instrument.

INFO PPP/ROP/BG
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Status 2 on 20th February 2018, 8:45 pm

Rajarampos.. Dana ASB pun dia sapu.. selagi boleh kutip.. dia kutip bai.. Lepas kutip buka kenduri lak bersama rakyat.. bagi makan.. kasi info best.. then balik.. plan buka..
Orang gila dana kan suka info.. Tak keluar info marah.. so buatlah info2 best.. info 2016 pun boleh pakai lagi.. yang penting info kuar.. Cukup bulan.. buka plan.. nak bayar sewa rumah.. almaklumlah.. merempat je kerjanya..korang mana faham kerja diorg nak update list banyak..
Sabar semua ahli.. saya check dari bawah sampai atas.. huhuhuhu

Status 2
Guest


Back to top Go down

Ingin tahu

Post by MH on 20th February 2018, 2:50 am

Dana Tan Sri Haji Jasman ni ada kaitan dengan Rajarampos Group ke?

MH
Warga Baru

Posts : 9
Join date : 20/02/2018

Back to top Go down

Pulangan modal

Post by Syukur on 20th February 2018, 1:06 am

assalammualaikum.. alhamdulilah anak kepada pemegang dana telah menyatakan harapan baru buat semua. Anak kepada pemegang amanah tersebut berniat memulangkan segala piutang berkaitan melalui pengagihan berskala lengkap dan teliti. tuntutan dilakukan di kediaman nya. alhamdulilah saya selesai buat tuntutan. diharap bawa surat bai?a masing masing ye. Ia gunakan saluran syarikat untuk pengagihan demi mengelakkan kecaman individu yang tidak berkaitan. no 14 jalan kosa 5 taman perling. 81200 johor bahru. call untuk urusan 072441919. pelaburan terpaksa disalurkan ke syarikat suami pemegang buku perwakilan johor. JATI SATRIA enterprise. JM0358999U. kecuali ahad. maklum ya. penyerahan berlaku sehingga sebelum awal puasa. separuh dari pelaburan diserahkan secara tunai. maklumat lanjut 0197775519 tuan. semak ssm jika meragui.  Sesungguhnya hutang adalah harus untuk diselesaikan. Kita bersyukur kerana keperihatinan anak pemegang amanah mentadbir. Selepas ini diharap tiada individu yang membuat kecaman kepada keluarga beliau. Setakat ini semua yg terlibat telah bertenang.

Syukur
Guest


Back to top Go down

Pulangan modal

Post by Syukur on 20th February 2018, 12:58 am

Alhamdulilah sekitar johor pemulangan dh dibuat. Jadikan ni pengajaran.

Syukur
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Ceti on 8th February 2018, 10:45 am

Ko nak status apa??
Trend mudah je..
Info kasi.. Topup lepas tu..
Sebulan 3kali info.. Topup tiap2 minggu.

Saya telah mendapat kebenaran bos untuk ahli menambah PO. Bos setuju.. (giler kau tak setuju,1 leader 10K, leader collect 30K, bagi owner 10K je)
Nak nampak best.. ahli nak topup lagi.. Maaf dah tutup.. sebab ahli nak masukkan anak dia RM10 je.. hahahahaha

Admin... sy dapat funder RM5K.. nak tgk dokumen dulu.. Maaf dah tutup.. Sebab doc tak ada.. hahahahaa

Ahli kena bodoh abadi..

So mcm tulah statusnya..

Ceti
Guest


Back to top Go down

Wow

Post by Banduan Gombak on 27th January 2018, 4:56 pm

BPIP : SCAMMER.. Korang bayar Hutang Ceti, Leader Hidup Mewah dalam Hotel mewah setiap hari.
AFWF : Status Claim dana tidak berjaya dan kini nak guna kuasa politik lak.. Skg nak claim dana orang mati lak.. mcm2 lah..
Tu belum cerita pasal cerai berai dan skandal leader dgn owner dan penipuan leader korang. Collect 100K, bagi Owner 10K sahaja.
So ramai leader korang bila dapat tahu ROP nak berjaya semua pakat collect guna nama ROP skg.

MACAM NILAH.. SEMUA NI KENA KENCING KORANG.. BAIK KORANG STOP TOPUP DAN BERDOA SAHAJA.

Banduan Gombak
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Fahmi93 on 19th January 2018, 8:36 pm

Dato lokman aka kelingg kutti

Fahmi93
Warga Baru

Posts : 15
Join date : 14/01/2018

Back to top Go down

GROUP SB

Post by Hairul on 15th January 2018, 2:54 pm

Boleh sy tahu siapa sebenarnya dato' owner? Sy mohon pencerahan..

Hairul
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Fahmi93 on 14th January 2018, 10:15 am

Hah..tak usah lah korang percaya lagi...group lawyer da reveal da pon spe sbnrnya diorg ni..system ponzi ala2 Nigeria..diorg tgh tunggu nk kumpul mangsa nk saman permulaan bagi yg menubuhkn dhj ni..diorg nama pindah3 nama SBB nkbkutip Dana kepala juboo depaa

Fahmi93
Warga Baru

Posts : 15
Join date : 14/01/2018

Back to top Go down

Tu lh brtahun tunggu...tp msh mcm tu jgk..kata nk kuar tp x kuar2 jgk...

Post by Farkimie85 on 13th January 2018, 4:07 pm

Bila nk kuar btahun tunggu

Farkimie85

Posts : 1
Join date : 10/01/2018

Back to top Go down

Ingin bertanya sahaja..

Post by Vaporz on 11th January 2018, 8:23 pm

Masih wujud ke bond ni..dah 3 tahun senyap..tau2 da kena keluar sebab tukar no fon sahaja..baik punya leader..belakang janji manis sahaja yang ada..

Vaporz
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by metabox99 on 9th December 2017, 6:28 pm

demonDean wrote:
metabox99 wrote:
Rainieh wrote:Apa info terbaru rop untuk perkongsian semua ahli..


Info terkini di sini :>>  https://danahajijasman.wordpress.com/peringatan/

site nie dah x ada yea..


site tu dah kena hack dan kena delete oleh orang yang dengki tapi depa dah buat blog baru  untuk berbincang dan komen.


ini blog baru :>> [You must be registered and logged in to see this link.]


Last edited by metabox99 on 9th December 2017, 6:33 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : correction)

metabox99
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 67
Join date : 29/05/2017

Back to top Go down

Re: status dana

Post by demonDean on 26th November 2017, 10:59 pm

metabox99 wrote:
Rainieh wrote:Apa info terbaru rop untuk perkongsian semua ahli..


Info terkini di sini :>>  https://danahajijasman.wordpress.com/peringatan/

site nie dah x ada yea..
avatar
demonDean
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 424
Join date : 02/09/2015

Back to top Go down

Ingin tahu

Post by Penerima Dana on 25th November 2017, 7:06 am

25/11/2017
Ada good news ke tentang Rop?
So apa good news tentang AFWF?

Penerima Dana
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by metabox99 on 3rd August 2017, 6:55 pm

Rainieh wrote:Apa info terbaru rop untuk perkongsian semua ahli..


Info terkini di sini :>> [You must be registered and logged in to see this link.]

metabox99
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 67
Join date : 29/05/2017

Back to top Go down

Re: status dana

Post by demonDean on 20th July 2017, 3:46 am

kuciwagila wrote:
demonDean wrote:hehehe..
apa dana pun x ada infomarsi..
bertenang lah yea..

SETIA MENANTI..HEHEHE

settttttt..
avatar
demonDean
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 424
Join date : 02/09/2015

Back to top Go down

Re: status dana

Post by kuciwagila on 17th July 2017, 2:08 pm

demonDean wrote:hehehe..
apa dana pun x ada infomarsi..
bertenang lah yea..

SETIA MENANTI..HEHEHE
avatar
kuciwagila
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 146
Join date : 24/03/2015
Location : Google Earth

Back to top Go down

Re: status dana

Post by demonDean on 6th July 2017, 10:20 am

hehehe..
apa dana pun x ada infomarsi..
bertenang lah yea..
avatar
demonDean
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 424
Join date : 02/09/2015

Back to top Go down

Sabah

Post by Rainieh on 5th July 2017, 5:59 pm

Apa info terbaru rop untuk perkongsian semua ahli..

Rainieh
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 40 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum