PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 1 of 40 1, 2, 3 ... 20 ... 40  Next

Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Lori hantu on 25th July 2018, 8:58 pm


Lori hantu
Guest


Back to top Go down

Lalalala

Post by Habuk je on 25th July 2018, 8:55 pm

Perh xkoje tp blh beli HRV ....hebat btol
Leader nie...hebat kencing org...

Habuk je
Guest


Back to top Go down

Apa nak heran

Post by DenKayo on 25th July 2018, 8:51 pm

Apa nak heran.. biasa la tu leader2 ni kan boleh backup dana ni dengan ayat2 manis. Makin ramai masuk makin banyak la dorg dapat komisyen. Kalau dapat duit lagi besar lori dorg dapat dari org yg duk topup tu... hahaha

DenKayo
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by HRV woo on 25th July 2018, 8:49 pm

Ingat tertutup.. rupanya ramai tahu yus pakai kereta baru.. huhuhuhu...
TAHNIAH leader yus dan zaidi.. laki bini collection terhebat.. tunggu nanti lokman syabu bagi cincin pink pulak ek..

HRV woo
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Komisen on 25th July 2018, 8:46 pm

Komisen mender.. agak2 dah tak ada duit.. depan pakai info 2 tahun lepas, buka plan.. then dah dapat beli cash kereta.. Depa, korang ingat kerja ke??

Sekali collect berjuta kot..

Admin cikai nak buat list tak ada laptop pun boleh buka plan.. takkan leader nk beli kereta cash tak boleh?

Depa semua tak kerja lor.. Ada sakit nak mati pun dok collect lagi nak tampung anak bini..

Komisen
Guest


Back to top Go down

Apa nak heran

Post by DenKayo on 25th July 2018, 8:34 pm

Apa nak heran.. biasa la tu leader2 ni kan boleh backup dana ni dengan ayat2 manis. Makin ramai masuk makin banyak la dorg dapat komisyen. Kalau dapat duit lagi besar lori dorg dapat dari org yg duk topup tu... hahaha

DenKayo
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kereta baru on 25th July 2018, 8:20 pm

Ohh saya pun dpt info Yus beli HRV baru..
Jahanam.. kolek duit.. buat beli kereta baru..

Ruslan putih AF pun beli vellfire baru kan..

Romi?? Renovate rumah baru.. office baru..

Woow terima kasih pasa senua ahli dan SH.

Kereta baru
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by HRV on 25th July 2018, 8:09 pm

Hai.. leader kat Gombak korang dah beli HRV baru.. tak kerja pakai HRV.. Power kan..
Korang topup dah.. Pakai MyVI je ke??

Topup lagi ye.. topup banyak2 kat leader korang..

HRV
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Orang Kecil on 25th July 2018, 7:28 pm

Aku cuma nak cakap sket lebih kurang. Masa ku join BPIP ni, Leader aku cakap memang dah nak tamat. So aku keluar la modal Rm 1087 untuk complete 3 document yang melayakkan ko jadi ShareHolder. 2 minggu lepas tu ada pembayaran wajib MFPA Rm 180.00, aku bayar la jugak sebab katanya kalau tak baya 3 document tadi tak valid. Time tu leader aku cakap raya 2018 semua kaya insyaallah.

Last last sampai sekarang apa pon takde. Dan sekarang lagi la macam macam plan ada sampai aku tengok pon pening. Rumah kereta jam haji umrah semua offer.

Jadi aku pelik apa guna complete 3 document sedangkan orang yang takde document n labur runcit lagi hebat hibah dan tawaran.

Jadi sekarang bila group aku dah tak larat nak support, leader aku buat group baru pulak. N offer lagi plan dan plan dan macam2 plan.

Aku tak marah atas duit yang aku keluarkan, siapa tak nak kalau ada peluang untuk jadi bebas masalah Keewangan.

Tapi aku agak terkilan dengan leader aku ni, bila open plan janji dah nak tamat. Bila dah bank in duit, keluarlah info benda ni bukan senang banyak masalah nak selesaikan. Ramai lagi orang lama tunggu awak baru masuk kita dah untung sangat tak lama jer lagi.

Sampai lah sekrang aku pon dah jadi orang lama dan banyak orang baru yang masuk.. orang yang lagi lama tu tak tahu la aku macam mana.

Kesimpulannya bagi aku.. sebagai seorang leader yang direct dgn dato, dia seharusnya berterus terang yang benar. Cakap jer saya open plan ni untuk support urusan tapi tak tau bila boleh setel. Boleh berbicara dgn penuh hikmah. Jadi siapa yang labur tu after penerangan tu insyaallah SH yang sebenar2 nya membantu.

Ini tak asal ada plan janji dan bank in tak janji. Nanti ada yang cakap bila masa saya janji. Manusia lupa. Tapi orang yang berpegang janji tak lupa.

Duit no problem.. tapi harapan palsu macam ko bercinta tapi tak jadi kawen.. camtu la rasanya????.

Ok lah tu jer la sket2 aku nak cakap. Korang jgn lah kutuk mengutuk. Dah macam budak2 pulak kita orang tua ni.

Yang pasti kita pasti dapat.. dapat info. Alhamdulillah.

Orang Kecil

Posts : 2
Join date : 25/07/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by kakikemuka on 25th July 2018, 5:08 pm

personToday at 4:01 pm
by Tukang Tilik
Dah la nak positif... Ayat positif... Positif konon. Mmg terang2 penipu. Masih menggunakan sentimen agama... Berdoa la... Rezeki xsampai lg la... Kena bersabar la... Dah la guna ayat2 ustat sekadar nak penyedap ayat n hati org. Korg pon xtahu sape sebenarnye korg buat urusan... Hanya tahu topup dan menunggu. Duit masuk lori berlori2..akan pegi lokasi..haha.

betul tu, banyak sgt penunggang agama...

kakikemuka
Guest


Back to top Go down

Berapa lama lg nak menunggu

Post by Habuk je on 25th July 2018, 4:36 pm

Nak positif.... kalo mntk bukti pon ssh...

Habuk je
Guest


Back to top Go down

Masih lagi percaya

Post by Tukang Tilik on 25th July 2018, 4:01 pm

Dah la nak positif... Ayat positif... Positif konon. Mmg terang2 penipu. Masih menggunakan sentimen agama... Berdoa la... Rezeki xsampai lg la... Kena bersabar la... Dah la guna ayat2 ustat sekadar nak penyedap ayat n hati org. Korg pon xtahu sape sebenarnye korg buat urusan... Hanya tahu topup dan menunggu. Duit masuk lori berlori2..akan pegi lokasi..haha.

Tukang Tilik
Guest


Back to top Go down

Masih lagi percaya

Post by Tukang Tilik on 25th July 2018, 3:59 pm

Dah la nak positif... Ayat positif... Positif konon. Mmg terang2 penipu. Masih menggunakan sentimen agama... Berdoa la... Rezeki xsampai lg la... Kena bersabar la... Dah la guna ayat2 ustat sekadar nak penyedap ayat n hati org. Korg pon xtahu sape sebenarnye korg buat urusan... Hanya tahu topup dan menunggu. Duit masuk lori berlori2..akan pegi lokasi..haha.

Tukang Tilik
Guest


Back to top Go down

TUNJUKKAN BUKTI YANG TIADA RISIKO KESELAMATAN

Post by Oldman on 25th July 2018, 2:25 pm

Saya tak samakan dana BPIP ni dengan 1MDB. Saya hanya nak bagi tahu tidak semua proses dan dokumen berkaitan sesuatu yang diangfap rahsia ada risiko keselamatan. Dalam kes 1MDB sebagai contoh, bangunan dan projek2 di bawah 1MDB diberitahu dan ditunjuk kepada orang ramai sebab ia tak ada risiko..kalau orang tahu pun bangunan 1MDB atau projek..orang nak buat apa..tak boleh buat apa2 pun.. Begitulah yang SH mahu ada sedikit pendedahan untuk tunjukkan bukti dana ini wujud bukan hanya sekadar ayat whatsapp.. Contoh, jika lori dah diinsurankan, tunjuk beberapa mujasurat polisi insuran cukuplah... Jika dana ini ada perintah tertentu dari agensi kerajaan.. Tunjuk surat dari agensi kerajaan tu.. Jangan tunjuk listing nama SH sebab ia ada unsur keselamatan tajut nanti SH tu didatangi perompak.. Jangan bagi tau nana gudang tempat letak bungkusan hardcash..nanti penyamun masuk gudang... Dan seumpamanya. Jangan ulas contoh yang saya bagi ni.. Ini contoh saja. Apa yang penting difahami TIDAK SEMUA PROSES ATAU DOKUMEN DALAM SESUATU YANG RAHSIA MEMPUNYAI UNSUR KESELAMATAN untuk diberitahu kepada orang ramai. Yang tiada unsur keselamatan itulah sepatutnya disalurkan kepada SH.
Saya setuju dengan.Kacang Tanah.

Oldman
Guest


Back to top Go down

Siratolmustaqim...

Post by Nak Kiamat Dah on 25th July 2018, 2:10 pm

Masihkah kita bernafsu untuk menyemai benih² kebatilan?


*BACA SAMPAI HABIS, KEMUDIAN FIKIRKAN DAN BUAT SELIDIKAN SENDIRI BENARKAH KALENDER ISLAM TIDAK SAMPAI 1500 ? SEKARANG SUDAH 1438 H. lNI lah KAJIANNYA*

Tidak terasa kita hidup dipenghujung zaman.
Rasul SAW Berkata :
_zaman itu dibagi kpd 5_

_1. Zaman Nubuwwah_
(zaman kenabian diawali dr zaman Nabi Adam AS sampai Baginda Nabi Muhammad SAW)

_2. Zaman Khilafah l_
(dipimpin sahabat -sahabat Nabi Abu Bakar Umar, Utsman dan Ali ra).

_3. Zaman Al-mulk kerajaan_ (berakhir runtuhnya Dinasti Utsmani diturki kalau diindonesia Majapahit, Sriwijaya, Galu dsbnya).

_4. Zaman Jababiro_
(Zaman kebebasan maksiat dimana-mana dan inilah zaman kita hidup sekarang).
Fitnah2 bertebaran untuk melemahkan kaum Muslimin (era fitnah terbesar akan terjadi saat Dajjal muncul), Org2 yg tdk layak/zalim menjadi penguasa (pemimpin), jumlah ummat Islam ramai tpi bagaikan buih diatas laut (sedikit yg berjihad untuk membela Islam)... -->
*_Zaman ini sdh terjadi dan sdg kita jalani..._*
*_Astaghfirullah....._*

_5. Zaman Khilafah ll_
(Zaman yg mana suasana seperi pada zaman Rosululloh SAW, nanti umat Islam akan dipimpin *_Imam Mahdi hanya berlangsung lebih kurang 9 tahun._*

_Pada zaman ini pula Dajjal muncul, Nabi Isa AS jg muncul ditugaskan untuk membunuh Dajjal dan meng-Islamkan orang2 Kafir/Nashoro)._

Para Ulama hadits memperhalusi ttg usia umur ummat Islam :

_1. Ibnu Hajar Asqalani_
seorang ulama pakar hadits, kitab beliau yg populer dimsia adalah Fathul Barri, Beliau berkata umur umat Islam sampai 1476 H.

_2. Imam As-syuyuthi_
Beliau mengatakan umur umat Islam sampai 1477 H

*_3. Ibnu Hajar Hambali_*
kata Beliau umur umat Islam lebih dari 1400 H namun tdk sampai 1500 H

Allahu Akbar sekarang umur umat Islam sudah sampai pada 1437 H.

*_Hari kiamat tdk ada yg tau termasuk Rosululloh SAW namun mengenai umur umat Islam, Rasulullah sdh memberi tahu.. tdk sampai 1500 H._*

Kelak diakhir zaman Alloh SWT akan wafatkan serentak umat islam dimuka bumi dan yg tinggal hanyalah orang kafir yg akan menyaksikan hancurnya bumi gunung laut langit dan seluruh alam (baca Al-Qoriah, Al-Qiyamah, Al-Waqiah).

Diantara tanda kiamat kata Rasulullah SAW
-akan muncul Dukhan (kabut hitam) yg menyelimuti bumi selama 40 hari 40 malam, lalu sahabat bertanya Ya Rasulullah kapan itu terjadi???
Kata Baginda Nabi SAW itu terjadi apabila yg
- pertama KALAU PENYANYI WANITA BERMUNCULAN DIMANA-MANA
- Yg kedua kata Rasulullah SAW, kalau alat musik dicintai oleh umatku dan minuman keras dimana-mana....

*_Saudaraku,... tanda2 diatas sudah muncul semua sekarang.......... ._*

*_Sementara masih ada waktu, mari segera baiki diri, perbaiki ibadah dan perbanyak amal solih untuk bekal di akherat nanti...._*
Wallahu'alam....

*Sudah Siapkah...*

Note:
Kajian ilmiah seluruh Pakar Iptek di timur n barat sdh 100% membenarkan Peringatan Rasulullah 14 abad yg lalu...! And janji Allah pasti benar n tepat...!
BADAN Meteorologi dan Geofisika menyatakan bahwa akan terjadi kemarau panjang yang akan melanda dunia.

Dijangka kemarau panjang tersebut akan bermula tahun 2019 hingga 2022.Air dunia waktu ini hanya berbaki 3% saja.

Lalu apa artinya informasi ini bagi kita?
Artinya adalah *_keluarnya Dajjal telah sangat dekat._*
*_Dan munculnya Imam Mahdi telah berada di tengah-tengah kita, tanpa kita sadari._*

Ini berarti apa yang disabdakan Rasulullah telah terbukti.
Dalam hadits tentang kisah Tamim Ad-Dari, keluarnya Dajjal di tandai dengan keringnya danau Thabariyyah (Tiberias), keringnya mata air Zughar, dan pohon kurma Baisan tidak berbuah lagi. Dan jika kita mengikuti perkembangan informasi terakhir tentang tiga pertanda tersebut, sudah nyata terjadi.

Sudah dua tahun ini, pohon kurma di Baisan tidak berbuah lagi.

Diikuti dengan semakin kurangnya mata air Zughar. Dan yang paling menepati adalah surutnya air di tasik Tiberias di Israel sudah sangat meruncing, sehingga Israel sibuk mencari sumber air lain.

Salah satunya perencanaan adalah penyulingan air laut. Dalam hadits lain dikatakan bahwa Dajjal akan keluar dari sarangnya dgn tanda, setelah terjadi kemarau dan kekeringan selama 3 tahun. Dan sebagaimana disebutkan di atas, bahwa Badan Meteorologi dan Geofisika telah memperkirakan kekeringan panjang akan dimulai tahun 2019 hingga 2022.

Jika di antara kita ada yang pernah berhaji dari tahun 2011, 2012, 2013, 2014, maka insya Allah pernah berjumpa dengan “calon Imam Mahdi” dekat Ka’bah. Dan hanya orang-orang khusus saja yang mengetahui tanda tandanya. Dan kemunculan Imam Mahdi ini seperti yang pernah di nubuwahkan oleh Rasulullah adalah ditandai wafatnya Raja yang namanya bermakna nama hewan.
bolehjadi ia adalah Raja Fahd (Fahd: singa). Setelah itu terjadi perselisihan. Dan naik tahta raja yang banyak dosa, kemudian meninggal, kemudian muncul raja yang baik. (Bisa jadi ia adalah Raja Salman). Wallahu a’lam.
Di masa atau setelah masa pemerintahan Raja Salman inilah terjadinya pembai’atan atas Imam Mahdi. Dari pertanda ayat-ayat qauniyah tersebut, kesimpulannya adalah akhir dari fananya dunia ini sudah demikian dekat.
Marilah kita berbuat baik semaksima mungkin, dan ajaklah setiap muslim dimanapun, untuk semakin bersungguh-sungguh memperbanyak amal akhirat.
*ALLAHU AKBAR... !!!*
*_Kiamat menurut Agama Islam ditandai dengan beberapa petanda. Kita boleh baca novel sampai beribu2 kali tapi baca ini hanya perlu 5 menit_*

- Kemunculan Imam Mahdi

- Kemunculan Dajjal

- Turunnya Nabi Isa (AS)

- Kemunculan Yakjuj dan Makjuj

- Terbitnya matahari dari Barat ke Timur

- Pintu pengampunan akan ditutup

- Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang se-benar2nya

- Kabut selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shg mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya

- Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerusakan

- Pemusnahan/runtuhnya Kabah

- Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap

- Sangkakala akan ditiup pertama kalinya membuat semua makhluk hidup merasa bimbang dan ketakutan

- Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membuat semua makhluk hidup mati dan yg ketiga yang membuat setiap makhluk hidup bangkit kembali

Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:
"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain, akan Ku buatkan tempat di syurga baginya pada hari penghakiman kelak"

Kita boleh kirim ribuan bbm mesra, promote, bc yang terlalu penting tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berpikir 2x.

Allah berfirman : "jika engkau lebih mengejar duniawi daripada mengejar redho Ku maka Aku berikan, tapi Aku akan menjauhkan kalian dari syurgaKu"

Itulah yg dimaksud dajjal yg bermata satu: Artinya hanya memikirkan duniawi drpd akhirat.

Kerugian meninggalkn sholat :
Subuh: Cahaya wajah akan pudar.
Zuhur: Berkat pendapatan akan hilang.
Ashar: Kesehatan mulai terganggu.
Maghrib: Pertolongan anak akan jauh di akhirat nanti.
Isya': Kedamaian dlm tidur sukar didapatkan.

Sebarkan dgn ikhlas. tiada paksaan dalam agama
Niatkan ibadah (sebarkan ilmu walau 1 ayat)

Nasihat Kubur:

1). Aku adalah tempat yg paling gelap di antara yg gelap, maka terangilah .. aku dengan TAHAJUD

2). Aku adalah tempat yang paling sempit, maka luaskanlah aku dengan berSILATURAHIM ..

3). Aku adalah tempat yang paling sepi maka ramaikanlah aku dengan perbanyak baca .. AL-QUR'AN.

4). Aku adalah tempatnya binatang2 yang menjijikan maka racunilah ia dengan Amal SEDEKAH,

5). Aku yg menyempitmu hingga hancur bilamana tidak Sholat, bebaskan sempitan itu dengan SHOLAT

6). Aku adalah tempat utk merendammu dgn cairan yg sangat amat sakit, bebaskan rendaman itu dgn PUASA..

7). Aku adalah tempat Munkar & Nakir bertanya, maka Persiapkanlah jawabanmu dengan Perbanyak mengucapkan Kalimah *"LAILAHAILALLAH"*

Kirim ini semampumu dan seikhlasmu kepada sesama Muslim, sampaikanlah walau hanya pada 1 org..
Karena, saat kamu membawa Al-Qur'an, setan biasa2 saja.
Saat kamu membukanya, syaitan mulai curiga.
Saat kamu membacanya, ia gelisah.
Saat kamu memahaminya, ia kejang2.
Saat kamu mengamalkan Al-Qur'an dlm kehidupan seharI-hari, ia stroke.
Trus n trus baca & amalkan agar syaitan stroke semuanya juga jantungnya dan mati.
Ketika anda ingin menyebarkan .. ini, lagi2 syaitan pun mencegahnya.

Syaitan berbisik;
*Sudahlaaaaaah tak usah disebarkan, tak penting, buang waktu saja, tak mungkin akan dibaca*
Sekecil apapun amal ibadah, Allah SWT menghargainyi, Semoga menjadi amal.
Aamiin...

Nak Kiamat Dah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 25th July 2018, 1:30 pm

Tak kisah kalau pengagihan di beri lambat. Masalah sekarang ialah kenapa setiap minggu ada sahaja bayaran di kenakan kepada pemohon? 2 minggu lepas leader sy kata bayaran untuk transport. Sebelum raya pun buat kutipan transport jugak. Bila pemohon tanya dia mula melenting dan semua kaki kipas mula backup leader nih. Macam tuh jugak dengan surat immunity yang kononnya sudah di agihkan kepada po2, alih2 hari isnin hari tuh si lukman baru dapat surat immunity dari BNM dan petang isnin baru di agihkan kepada po2. Kami sebagai pemohon mahukan bukti bergambar. Macam contoh kalau surat immunity sudah sampai ke tangan po, tunjukkan contoh surat immunity tersebut. Begitu juga kalau sudah buat bayaran insurans, bagi 1 gambar resit pada kami yg mengatakan insurans sudah pun di bayar. Bukan nya hanya tulis dalam WhatsApp. Kenapa ketepikan hak kami untuk melihat semua bukti2? Masa minta bayaran manis mulut. Bila minta bukti melenting macam beruk kena belacan.

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Lori hantu on 25th July 2018, 12:53 pm

Jom topupp...tengah rancak...

Lori hantu
Guest


Back to top Go down

Tunggu lagi ke??

Post by youngman on 25th July 2018, 12:06 pm

Terima kasih juga pada Oldman atas posting yang menarik untuk dibaca.

Youngman seperti SH yang lain juga telah mengeluarkan modal yang besar dan juga terpaksa top up yang kerap tetapi atas alasan yang dirasakan perlu untuk diikuti. Bukan mudah urusan DL ini tetapi bukan mudah juga untuk diceritakan pada semua pihak apa urusan itu termasuk juga kepada para PO2. Barang diingat terdapat juga di kalangan PO2 ini yang keliru dan tak boleh dipercayai. Rahsia perlu ada dan hanya maklumat tertentu sahaja boleh dikongsi bersama SH mahupun PO. Berkaitan top up tu terpulang pada SH untuk mentakrifkan tujuannya samada positif atau negatif. Kerjasama semua SH yang sebenar amat diperlukan untuk memastikan kejayaan dana ini. Bukan mudah nak jadi kaya wahai para SH yang sebenar.

Jangan bandingkan urusan dana ini seperti urusan menguruskan sebuah syarikat spt 1MDB. Ada untung pun dikatakan menipu dan rugi pun dikatakan menipu. Ini bukan perniagaan tetapi lebih bersifat pengagihan dana kepada orang awam yang sanggup dan berminat untuk membantu pihak berkepentingan keluarkan dana ini.   Masa...masa yang lama diambil dalam urusan dana ini. Bukan mudah berurusan dengan tempat simpan duit di Tanah Melayu ini dan Penguasanya. Terlalu ketat peraturan yang perlu dipatuhi itupun untuk kebaikan dan kemudahan SH selepas dana diterima dengan selamatnya.

Nak rasa kena tipu, kena kencing dengan DL...itu bergantung pada pendirian individu.

Minggu depan...minggu satu lagi...minggu dua lagi....kita tunggu ajelah....kah...kah...kah... Mungkin juga sebelum Merdeka Day 2018. Oiii...Lambat lagi tu...

youngman
Guest


Back to top Go down

Lalalala

Post by Habuk je on 25th July 2018, 11:45 am

Srh tunjuk bukti je.. 2 pon ssh sgt...cmne org nak percaya...

Habuk je
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by qaseh on 25th July 2018, 11:45 am

Peringatan wrote:Staf gomen nak gaji dah ni..

dah gaji la minggu lps....18 hb julai...

qaseh
Warga Baru

Posts : 14
Join date : 31/05/2018

Back to top Go down

REZEKI MEMANG TAKDIR ALLAH TAPI ALLAH SURUH FIKIR

Post by Oldman on 25th July 2018, 11:09 am

Yang kelaur dalam akbar tu Dana Haji Jasman yang juga mendakwa sumber dari dana raja-raja Melayu. Jadi, jangan kata BPIP tajaan DL ni lain pulak..sumbernya dikatakan dari dana raja-raja juga.

Oldman
Guest


Back to top Go down

REZEKI MEMANG TAKDIR ALLAH TAPI ALLAH SURUH FIKIR

Post by Oldman on 25th July 2018, 10:59 am

Kepada Nissan GTR dan Youngman terima kasih diucapkan atas pandangan tuan yang masih positif..
Rasanya semua SH bukannya 100% secara total negatif atau 100% secara total positif tentang dana ni. Ramai yang join disebabkan berfikiran modal hanya sekali saja sebab semasa join leader kata dana dah peringkat terakhir dan dinyatakan dapat sekian-sekian hari/haribulan/sebelum atau selepas sesuatu peristiwa seperti PRU, Aidilfitri dan sebagainya. Semua hari/tarikh pembayaran dana tu dinyatakan dekat-dekat dengan tarikh kutipan modal/topup menyebabkan SH percaya sudah tiada lagi kutipan. Tapi bila asyik kena tipu dengan tarikh yang sering ditunda dan kutipan demi kutipan dilakukan, maka ramailah yang positif pun dan menjadi kurang positif dan terasa diri ditipu dengan benda dan alasan yang tidak logik akal. SH mula mencari bukti black & white apa yang diperkatakan tapi gagal dibuktikan oleh leader atas alasan rahsia. SH tak percaya semuanya rahsia dan mengancam keselamatan jika didedahkan kepada SH. 1MDB pun banyak benda yang rahsia tetapi ada perkara tertentu ditunjuk kepada orang ramai..contoh bangunan, CEO 1MDB, projek di bawah 1MDB. Oleh kerana itu, ramai SH dah tak mahu nak tambah topup dan hanya berharap dana ni dapat berdasarkan kepada modal yang telah dilaburkan sahaja. Nak tambah modal baru....ramai yang dah fikir 100 kali. Malangnya ada pulak ugutan dari leader jika tak topup dana dipotong, bayaran bakal ditahan, jika bertanya banyak kena removed. Ada ahli yang positifnya turun 0% dan minta refund tapi tak dilayan..katanya no refund. Kalau leader yakin sangat dengan 100% positif, apa salahnya dia beli saja portion ahli yang nak minta refund tu, bila dah dapat dana nanti dia ambillah portin hibah ahli tu.. tapi nampaknya leader pun macam tak yakin. SH-SH yang kononya positif 100% pun macam tak yakin juga nak beli portion ahli yang seperti nak tarik diri.
Setakat ini tiada cara lain, SH yang dah melabur hanya terpaksa redha dengan jumlah modal yang telah dilaburkan disambping mengharap dengan keyakinan yang berkurangan. Hanya wait and see apa permainan seterusnya. Andai kata sudah fade up, mungkin nanti berduyun-duyunkah mereka membuat report ke balai polis. Pandai-pandailah leader atau DL jawab dana ni benar atau tidak nanti. Tapi ramai juga SH yang rasa tertipu tapi tak mahu buat report dengan alasan kalau buat report pun buakannya modal dapat balik. Maka jalan seterusnya, mereka hanya berdoa supaya bala diturunkan ke atas pihak yang menipu dan tidak sesekali menghalalkan duit yang telah dilaburkan.
Pendek cerita, kebanyakan SH memang percaya rezeki itu dari Allah. Tapi Allah mengurniakan fikiran untuk manusia berfikir. Oleh itu, saya juga menyeru DL dan kuncu-kuncunya tolong fikir sama keadaan SH. Berilah sedikit keyakinan kepada SH dengan bukti yang sahih dan benar yang disandarkan dengan balck and white. Dana ini sangat besar jumlahnya.. bertrillion-trillion. Andaikata ia sudah berada di Malaysia dan berada di mana-mana bank, sudah tentu di dalam penyata kewangan tahunan bank akan ditunjukkan jumlahnya. Andai kata ia milik raja-raja, dan skim-skim dana yang mengutip duit orang ramai ini hanya berpunca dari sumber yang dikatakan milik raja-raja Melayu...perkara ini sudah keluar dalam akhbar yang mengatakan ianya scam.

Oldman
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Peringatan on 25th July 2018, 8:48 am

Staf gomen nak gaji dah ni..

Peringatan
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Fay on 25th July 2018, 7:44 am

Dr bulan posa hr tu, dh buat kejutan konon hc dh keluar.Kena bayar rm180, bayar duit beg rm50. Konon lg 2 hr,beg hc 5jt akan sampai pd shareholder..Skrg dh jd 2 bln x da apa2 pun.
Kononnya keselamatan Lori.Kena bayar
pula perlindungan rm50 pd Polis.
Skrg minta topup rm70 sorang utk Insuran plk.
Keling rantai Poca nii dh kelentong Sh.Ngaku diri Islam tp x takut ke jk diratap Malaikat Maut kesan dr doa2 org2 yg terpenaya dgn dia.

Fay
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Lori hantu on 25th July 2018, 12:26 am

Stanbyyyy esokluse... Ayat penutup tipu lagi......adoiiiii

Lori hantu
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 40 1, 2, 3 ... 20 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum