PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 3 of 40 Previous  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40  Next

Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 24th July 2018, 10:28 am

Kesian pada pemohon yang dah berhenti kerja sebab percaya dana ni makin hampir. Walhal kena game dengan leader. Jenuh menjawab kat akhirat esok.
Dana ni skim cepat kaya alaf baru. Sama level dengan MLM, forex, bitcoin dan sewaktu dengannya. Kenapa dana ni di wujudkan hanya untuk orang2 melayu? Sebab melayu sensitif dengan agama. Jadi pada scammer2 bila guna nama Allah, nama Rasul dah buat melayu kita terpesona. Yela, akhir zaman dan akhir usia ni lah nak grab pahala kan? Pemohon2 ada hati yang suci untuk tolong sesama Islam. Tapi apa askar2 dajjal nih buat? MENIPU. Terkilan masih ada yang percaya bulat2. Termakan helah si askar2 dajjal nih yang langsung tak ada rasa bersalah pada diri. Ada pemohon2 siap curi duit raya anak2 untuk melabur dalam dana. Kesian. Paling celaka bila leader tanpa rasa bersalah minta ahli yang berkeluarga buat perkara jijik yang demikian. Tak cukup dengan itu leader celaka nih bagi pulak idea buat pinjaman dari kawan2, saudara mara untuk penuhi perut busung diorang. Celaka lah orang2 yang menganiaya sesama Islam nih. Masih adakah yang positif? Adakah yang masih positif mahu terus positif? Renung2 kan

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Senah on 24th July 2018, 10:26 am

Mcm nie la...mlas dah nk layan kecoh2 korang..sian korang dpt info manis je..aku dah tgk..brg ade..kt mane??RAHSIA..bila kuar??RAHSIA..aku ngan youngman still positif..korang nk kata scam ke mengarut ke...ikot korang la..baru labur 2 3 rat dah kecoh ..

Senah
Warga Baru

Posts : 37
Join date : 25/04/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Hahaha on 24th July 2018, 9:48 am

Young man & senah tu Maybe Org yg sama....hahahahha....tu pasal dua2 senyap....

Hahaha
Guest


Back to top Go down

Dimana lorinya

Post by Sama la tangguh lg on 24th July 2018, 9:40 am

Mne youngman ngan senah diam je...

Sama la tangguh lg
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by BPIP Leader sy on 24th July 2018, 9:14 am

Saya mmg lama stop dah BPIP ni.
Leader saya Salina, Yuse, Khair, Cikgu Dee,

Hehehe banyak pintu beli sebab offer lain-lain.
Kereta saja sudah ada 22 bijik.
Nasib baik mereka tidak offer bini. Kalau ada mau 30bini aku sudah.

Saya sudah taubat baa.. BPIP Scam

BPIP Leader sy
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Leader Admin anda on 24th July 2018, 9:04 am

Jom kita declare, siapa leader dan admin korang tu.. biar nama mereka ada dalam group ini..

Uiskk sama info sy dpt. Memang diorg ini scem sejak 2008 lagi..


Leader Admin anda
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Yus Dan Dee on 24th July 2018, 9:02 am

Samalah.. sy pun ada leader dia gak dulu kawan KL dan Selangor..tapi admin2 ramai gak org Johor. Ada sorg selalu dulu buat list org Kota Tinggi. tapi dah tak percaya.. dah kena remove lama dah. Admin dia musafir jiwa azlan, din, dan tak ingat beberapa nama. Angah kot saya salalu tranfer..

Kalau ajak jumpa.. tak berani..
Best leader kepala hotak kau!!!!

Kalau ada maklumat dia tlg share kat public.. No IC dia. Nak buat report polis..

FB aku dah jumpa dah.. Jual lemon kejadah entah..

Ye betul.. sy pun dapat info yg sama dan mereka rancang nak larikan diri.
Insurance, lorry, BNM adalah tipu.

Yus Dan Dee
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Wahai Paria. on 24th July 2018, 8:59 am


by Paria Today at 8:43 am
Hehehehe samalah leader saya nama yus dan husband dia zaidi.. info manis nak HARAM.. last2 kelaut... group telegram dah kemana entah.. diremove semua org tanpa berita.. then admin2 mana dah taubat tak nak buat.. habis semua baruwah tu difitnahkan.. Info Manis.. last2 hampeh...

Kutipan demi kutipan utk menanpung diri sendiri. Kami ada sepakat intip dia ni.. selalu duduk hotel mewah kerana ketakutan. Dah ambil gambar.

Aku dah buat laporan polis.. rupanya nama dia dah ada kat Balai dah.. so tunggu masa akan tiba.. aku cari details sampai dapat.. no telefon lukman pun ada.. no ic yg selalu surat dia paparkan adalah palsu.
Surat bahasa melayu yg dipaparkan adalah scam.. kenapa tiow... tukar bahasa english yg tonggang langgang google translate.. pun scam..
lukman adalah keturunan india masuk islam dan pasal benda ni dia dia akan hilang dan buang nama islam.

Selidik lagi dalam pada awal tahun 2018, leader dan admin masuk ROP yg kononnya akan masuk bulan Mac dan siap takbir.. last2 ROP pun mampos..

Plan diorg adalah akan berikan skit imbuhan utk ahli dalam sorang rm2K saja sekiranya ROP berjaya lah kononnya. Then diorg blah mcm tu. Dan lukman pun pakai nama india dia dan akan cabut lari.

So apa sahaja info diberikan adalah MENIPU dan SCAM.

Saya sendiri terlibat dah 3 nama ditukarnya. Yg dulu tak tahulah berapa kali dah tukar.

Mangkuk hayun telah upah beberapa admin kaki rolling dan diberi upah rm1000 dan details diserahkan pada mangkuk hayun.. dan skg remove ahli tersebut secara berjemaah.

Kami dapati ada seorg alah2 tomboi juga terlibat atau admin mereka ... selalu menggunakan acc bank tersebut.

Polis nasihatkan agar lebih ramai membuat laporan polis agar ianya dapay dipercepatkan tindakan polis.

Buat jelah balai mana2 dan tunjukkan bukti apa sahaja yang manpu.

Ingat.. telegram boleh delete.. oleh tu sila screenshot apa sahaja info manis.

Selitkan sekali info pasal lukman scammer ini dan korang google utk polis cari balik file paria tu..

Google ke lukman bpip scammer nanti adalah kuar keratan akhbar ditangkap.

Yus dan Zaidi ni area mana?

Wahai Paria.
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Paria on 24th July 2018, 8:43 am

Hehehehe samalah leader saya nama yus dan husband dia zaidi.. info manis nak HARAM.. last2 kelaut... group telegram dah kemana entah.. diremove semua org tanpa berita.. then admin2 mana dah taubat tak nak buat.. habis semua baruwah tu difitnahkan.. Info Manis.. last2 hampeh...

Kutipan demi kutipan utk menanpung diri sendiri. Kami ada sepakat intip dia ni.. selalu duduk hotel mewah kerana ketakutan. Dah ambil gambar.

Aku dah buat laporan polis.. rupanya nama dia dah ada kat Balai dah.. so tunggu masa akan tiba.. aku cari details sampai dapat.. no telefon lukman pun ada.. no ic yg selalu surat dia paparkan adalah palsu.
Surat bahasa melayu yg dipaparkan adalah scam.. kenapa tiow... tukar bahasa english yg tonggang langgang google translate.. pun scam..
lukman adalah keturunan india masuk islam dan pasal benda ni dia dia akan hilang dan buang nama islam.

Selidik lagi dalam pada awal tahun 2018, leader dan admin masuk ROP yg kononnya akan masuk bulan Mac dan siap takbir.. last2 ROP pun mampos..

Plan diorg adalah akan berikan skit imbuhan utk ahli dalam sorang rm2K saja sekiranya ROP berjaya lah kononnya. Then diorg blah mcm tu. Dan lukman pun pakai nama india dia dan akan cabut lari.

So apa sahaja info diberikan adalah MENIPU dan SCAM.

Saya sendiri terlibat dah 3 nama ditukarnya. Yg dulu tak tahulah berapa kali dah tukar.

Mangkuk hayun telah upah beberapa admin kaki rolling dan diberi upah rm1000 dan details diserahkan pada mangkuk hayun.. dan skg remove ahli tersebut secara berjemaah.

Kami dapati ada seorg alah2 tomboi juga terlibat atau admin mereka ... selalu menggunakan acc bank tersebut.

Polis nasihatkan agar lebih ramai membuat laporan polis agar ianya dapay dipercepatkan tindakan polis.

Buat jelah balai mana2 dan tunjukkan bukti apa sahaja yang manpu.

Ingat.. telegram boleh delete.. oleh tu sila screenshot apa sahaja info manis.

Selitkan sekali info pasal lukman scammer ini dan korang google utk polis cari balik file paria tu..

Google ke lukman bpip scammer nanti adalah kuar keratan akhbar ditangkap.

Paria
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Duit kutu on 24th July 2018, 8:20 am

Roadtax lori mati.....
Tangki minyak lori bocor....
Wiper lori rosak......
Ekzos lori hilang......

Hahahahahaha

Duit kutu
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Boncit8 on 24th July 2018, 7:38 am

Youngman dan Nissan GTr dah tak ada comment apa2 lagi ke dengan Lori2

Boncit8
Warga Baru

Posts : 21
Join date : 05/05/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kancing mas on 24th July 2018, 7:27 am

Yang aku pelik ni ada seorg leader ni nama dia org panggil YUS x tahulh nama betul atau samaran ..bila nk lakukn jualan bag dia akn ckp benda ni dh nk kuar esok atau lusa tapi bila dh buat bayaran barang tetap x kluar bila tanya mcm2 alasan itu dan ini

Kancing mas
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Alqanaah on 24th July 2018, 4:10 am

Baru2 no kos insurans...sekarang ni kos gudang pulak...lepas ni kos transport pulak..lepas tu kos insurance drebar lori...last2 kos security gudang pulak...last2 kos kapal terbang pulak...lepas tu DL naik kapal terbang, dia cakap BABAI...BABAI

Alqanaah
Warga Baru

Posts : 9
Join date : 09/07/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kancing mas on 24th July 2018, 12:12 am

Berapa bnyk grop pun x tahu tiap grop leader dan PO yg berlainan dan tawaran yg berlainan..bila grop A settel Grop Z pulak x settel bila grop Z settel grop B pulak x settel ...hujung3 yg paria yg kenyang sbb dia yg mengemudikn grop projek ni ...agak2 duit abis dis minta grop lain pulak top up konon2 duit insurancelh yg tidak selesai padahal ada yg disembunyikn fakta pembohongan

Kancing mas
Guest


Back to top Go down

Betulka

Post by Insan2018 on 23rd July 2018, 9:36 pm

Jom buat report ramai2 sedia sekali bukti gambar acct bnk detail leader smua...kita kasi tumbang scammer smua ni...sedar la anda sudah d tipu

Insan2018
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by boyserdang on 23rd July 2018, 8:01 pm

Aku dah 3 Thun
Leader Aku 4 Thun
Syukur DIA dah sedar



boyserdang
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Tiaramadukara on 23rd July 2018, 3:39 pm

Nak tanya korang semua dah berapa lama join dana nii? Sbb klu betul nak tarik diri awal2. Dh 400 habis. Tk nak dh join dana tuu.. Sbb tu saya google cari jumpa group nii.. Alhamdulillah takde rasa terpedaya sgt bila baca. Dah tau kena tipu, ????

Tiaramadukara
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang rebus on 23rd July 2018, 3:29 pm

Kacang tanah betul tu. bila dh lokman ni mampos konco2 die pulak ambil alih. selagi ade orang topup selagi tu lah benda ni akan berterusan. Maybe nnt bpip akan tukar nama lain pulak utk cover pembohongan dorang nih.

Kacang rebus
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 23rd July 2018, 3:14 pm

Minggu depan dah masuk bulan baru. Confirm akan mintak duit topup kononnya insurance bulanan. Korang yang positif ni tak percayakan? Korang tunggu. Hehehehehe. Permainan diorang tarik ahli baru, minta duit dari ahli baru pulak. Ahli lama yg dah tau permainan diorang akan diam dan tak akan topup dah jadi akan di sisihkan. Ahli baru akan di layan sebagai raja sebab nak kikis duit ahli baru pulak. Bukak 1 group baru dan ahli2 baru ni tarik lagi orang untuk join. Haa begitulah seterusnya sampai abang lokman mampos. Kenyang makan duit dari ahli

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by boyserdang on 23rd July 2018, 2:54 pm

Sapa Dok percaya lagi
Ibarat dia dah termakan kapsul ramuan taik kering lokman paria ***** khinzir
Logikla...takkan duit YG bertahun2 d bank..punyalah susah nk keluar..tetiba keluar..masuk gudang pulak..
Apa kejadahnya
Smga Lokman pundek mamak keling hati hitam sehitam wajahnya Dan konco2 YG d ***** Allah akn mndpt Bala Besar
Ingt lah Pembohongan tak Akan bertahan lama

boyserdang
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Aku tak lagi positif on 23rd July 2018, 2:43 pm

Cukup lah wehh....skang suruh topup utk bantuan bayar utk warehouse le pulok....yg ahli bongok mmg duk topup sbb lokman janji rm500k + condo sebijik....dah kenapa korang boleh percaya?! Dah berapa lama delay pembayaran HC korang tak kan tak perasan.... dr dulu lagi Leader beritahu kita dah hujung2 dah ni dh nak dapat..... kepala bana betul.... salah 1 ciri2 scam adalah bila ahli di minta topup & janji tak ditunaikan.... tak nampak lagi ke korang??? kesian & bodoh Sape yg topup tu.... nak2 pulak kau heret skali sedara mara kawan2 kau join benda mengarut ni.... tunggu smpai masa kompem bergaduh/ kene perli dgn kawan2 sebab benda ni mmg tak kan dapat.... tak wujud pon dana ni

Aku tak lagi positif
Guest


Back to top Go down

LAMBAT LAGI NAK DAPAT DUIT NIH...

Post by Mat Tangguh on 23rd July 2018, 2:27 pm

Leader aku ni mudah nak contact tp SH ni risau aje bila dia yg contact. Biasanya akan kluar cerita top up aje memanjang dan jg delay tangguh. Cerita sblm raya haji ni pun entah le boleh prcaya atau x. Silap haribulan bawa ke Merdeka Day HC tu lori sampai. Leader aku ni pulak x le sampai ugut SH utk drop nama atau yg sejenis dengannya. Perkara pokoknya banyak sgt alasan yg diberi. Dah jd mcm x logik. Mcm nak menipu pun ada. Nasib badan le....

Mat Tangguh
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kembang semangkuk on 23rd July 2018, 2:01 pm

Sekarang banyak dana claim yg dana diorang la ibu segala dana. Kahkahkah

Kembang semangkuk
Guest


Back to top Go down

Tak Dibenarkan Tanya Tarikh Bayar HC / Hibah

Post by Kak Rose on 23rd July 2018, 1:14 pm

Dalam group kak, leader suruh solat hajat. Leader tak bagi ahli terlalu banyak sangat komen dan tanya bila bayaran HC dan hibah. Siapa banyak tanya dan selalu komen tak puas ati akan menghadapi risiko kena remove dari group. Leader cakap dia boleh sabar tunggu bertahun-tahun lamanya, kenapa ahli di saat-saat terakhir pun tak sabar..
Bagi kak, masalah tunggu lama atau tunggu sekajap bukan isu. Isunya bila janji tapi tak tunai...itu aje. Bila nak suruh ahli tambah topup, adalah janji baru..jadi ahli-ahli tentulah mengharap dengan sumbangan yang baru, janji mesti tunai. Tapi bila dah berkali-kali janji tak ditunai, akak rasa macam dah kena tipu dah ni. Tapi masih ramai ahli dalam group tak sedar. Masih ramai yang membodek leader dan orang2 kuat leader. Dalam group kak, kekadang ada ahli yang berani tanya dan agak emosi tanya bila nak bayar...tapi setiap kali ada saja kaki bodek yang mempertahankan leader. Diorang selalu cakap sepatutnya ahli2 berterima kasih kepada leader kerana memberi peluang.. cuma ahli kena sabar. Kak memang sabar..insya Allah cuba sabar. Cuma pantang kalau kita dipermainkan macam la kita ni bodoh sangat.
Kak mohon sangat kepada yang masih positfi dengan dana ni..nak tahu kenapa you all positif sangat ye? Apa yang menyebabkan you all tersangat positif? Mungkin ada yang pernah tengok dan jumpa dengan mata kepala sendiri.. dan dapat berita dari pihak bank dana ni betul2 wujud ke...atau macam mana? Kak nak juga tahu.

Kak Rose
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Lori hantu on 23rd July 2018, 12:22 pm

Woww syoknye inpooo.....dah kering air dlm tempayan nak curahh.....ada leader kene lempang..hujung bln ni....



....

Lori hantu
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 40 Previous  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum