PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 4 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40  Next

Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 23rd July 2018, 12:14 pm

Info dari group aku

Salam sejahtera kepada semua SH2, sekiranya tiada pengeluaran pada minggu ini di harap semua SH2 dapat bertenang sehingga urusan DL selesai. Kami cuba sedaya upaya kami untuk selesaikan perkara ini secepat mungkin sebelum akhir bulan ini. Dimaklumkan sekiranya tiada pengeluaran pada minggu ini di minta SH2 dapat membantu team bagi menjayakan pembayaran insurans pada minggu hadapan supaya urusan kita semua berjalan dengan lancar. Urusan beg masih di buka pada sesiapa yang ingin topup. Sekian

*Haa.. Nampak tak permainan diorang nih? Maknanya tiada pengeluaran pada minggu ini. So pada yang setia tu standby la duit korang untuk bantu keling nih. Tak makan pun takpe janji keling tuh hidup bahagia

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Dimana lorinya

Post by Sama la tangguh lg on 23rd July 2018, 11:49 am

Sama la ...tangguh lg...xtau la smpai bilaaa...nnty mntk top up lg...

Sama la tangguh lg
Guest


Back to top Go down

Raya Korban

Post by Mat Tangguh on 23rd July 2018, 11:33 am

Leader group aku pulak dia x larikan diri tp kata sebelum raya haji. Tp ada bunyi nak kena bayar top up tp tak comfirm lg. Sblm raya haji tu baru bunyinya aje. Sah belum lagi. Silap gaya top up yg sah dulu. Bengang dibuatnya.

Mat Tangguh
Guest


Back to top Go down

BILA NAK DAPAT DUIT

Post by Juta One on 23rd July 2018, 11:24 am

Leader group aku dah jarang keluar dari group. Dia hanya keluar bila nak kutip topup saja. Lepas tu ghaib balik. Hanya sekali sekala keluar dalam group. Last sekali dia ada keluar minggu lepas. Dia kata sekarang ni dah tak ada lagi tarikh bila imbuhan hardcash atau hibah akan diberi oleh Lokman. Dia suruh ahli tunggu sampai satu masa yang akan dimaklumkan nanti.
Apa pendapat korang? Dalam group korang leader korang cakap apa?

Juta One
Guest


Back to top Go down

Dimana lorinya

Post by Penat on 23rd July 2018, 10:42 am

Smua kne tipu jela...

Penat
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Lori hantu on 23rd July 2018, 9:53 am

Rezeki. Apo dapett...rezeki info ko..
Ko banyak dorian gugur hari... Klu longok boleh la beli.....lory dorian banyak lalu ni.....

Lori hantu
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Savo je on 23rd July 2018, 9:49 am

Alhamdulilah.... rezeki Allah

Savo je
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Insan Insani on 23rd July 2018, 9:24 am

PENGEMBALA KAMBING:
⛔️⛔️⛔️ AMARAN !!! ⛔️⛔️⛔️

As'salamualaikum kpd AHLI2 dan SAHABAT2 semua,

Telah dimaklumkan oleh PEWARIS supaya buat masa ini jangan ada lagi ahli2 terlibat atau menyumbang kpd mana2 DANA2 yg tidak tahu hujung pangkal ceritanya dan kesahihnya. PESANAN ini supaya AHLI2 SETIA bersabar menunggu buah pertama dr HERITAGE yg akan gugur tidak berapa lama lagi.

Di maklumkan sekali lg bahawasanya tiada DANA2 diseluruh NUSANTARA ini akan berjaya berlaku kecairan selagi IBU segala KUNCI REZEKI dari ALLAH SWT. ini iaitu DANA HERITAGE. KUNCI utama perlepasan hanya dr kuasa MAJLIS RAJA2 MELAYU yg di AMANAH kan dan di WATIKAH hanya melalui PEWARIS...

Suka saya mengingatkan pesanan dr PEWARIS bahawa beliau tidak akan bertanggungjawab keatas segala KECUAIAN dan KERUGIAN yang AHLI2 terpaksa tanggung jika terlibat dgn mana2 SKIM DANA yg tidak sah di bawah UNDANG2 negara MALAYSIA.

MOHON sebarkan PESANAN dan MAKLUMAT ini kpd AHLI2 dan SAHABAT2 terdekat anda semua supaya BERHATI-HATI sebelum TERPEDAYA..

HARAP MAKLUM, terima kasih

Yang Menurut Perintah :

Insan Insani
Warga Baru

Posts : 8
Join date : 10/04/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by KacangHantu on 23rd July 2018, 9:07 am

Macha Lokman kencing hancingggg... leader2 dia pun ikut skali kencing kt gudang tu... hancingggg .... tunggu umum topup je la minggu ni....

KacangHantu
Guest


Back to top Go down

Gudang

Post by Mat Tangguh on 23rd July 2018, 8:58 am

Rasanya mau berlumut duit tu dlm gudang smentara mnunggu raya aji. Kalau x pun white ant pun ada. Maklumlah duit juta2. Bukan hanya manusia bodoh...white ant pun berkenan nk jd jutawan. Raya haji konon, lps tu apa pulak alasan, nak jd berat lg ada pulak top up. Top up utk leader buat korban lembu. Dgn SH sekali terkorban duit.

Mat Tangguh
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by KenaPow on 23rd July 2018, 8:17 am


Ada tak yg terpikir mcm aku tgh pikir ni...???
Leader ckp HC dah ada dlm gudang. Aku rasa dh berminggu HC terperam dlm gudang...itupun klu wujud lah HC tu..!!!!!!!!!!!.Sewa gudang sehari bape oiiiiiiii..Perggghhh bnyk duit Atok byr sewa gudang skrg dh berhari²...hahaha kencing hanging! Atau leader ada buat top-up lagi atau minta sumbangan sukahati!!!! Cilakak

KenaPow
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Lori hantu on 23rd July 2018, 7:30 am

Hahahahaha apo khabar penunggu gua sekaliann...sihat yooo
Jjap lg lory lory antu sampaiiii...bawah pemanisskikikiki

Lori hantu
Guest


Back to top Go down

Aidiladha

Post by Mat Tangguh on 23rd July 2018, 7:17 am

Leader beritahu sblm raya haji pulak akan dpt HC. Ni dh brape punya kali raya tangguh lagi ni. Kena kencing lg SH. Kata dh slesai. Slesai yg mcm mana lg yg penipu keling DL hendak.

Mat Tangguh
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Tiaramadukara on 23rd July 2018, 4:46 am

Saya rasa, saya br join bulan 5 haritu. Tp tak tau cerita. Kata yg baru rm100 dpt 100k. Rm500 dpt rm1j. Haritu dia kata nak 150 semua ahli kena bayar tuk coi and poi. Klu tak ada masalah bank. Then dia minta 100. Ramai ahli baru dkt 301. Tak tau menahu ada group nii.. Klu tau dh lama tak join.

Tiaramadukara
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by AkuMemangKenaTipu on 23rd July 2018, 12:28 am

Minggu ni lori² tak gerak. Ok. Tunggu minggu dpn isnin sampai ahad. ????????????????????
Segala urusan dah setel. Tunggu taw!


AkuMemangKenaTipu
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Chempedak on 22nd July 2018, 10:39 pm

Sbb aku xtau la aku tanya xamxarina00. Kalo2 dia ada bukti yg pakmenteri x join. Kalo dia blh tunjukkan bukti tentu la ko pun blh tgk sama kacang tanah

Chempedak
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 22nd July 2018, 10:05 pm

Chempedak, ada ker ahli politik yang masuk? Cer tunjuk bukti

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Chempedak on 22nd July 2018, 7:45 pm

Assalamualaikum wbt
Xamxarina00 mcm mn ko blh ckp menteri2 & PM takde melabur dlm bbip ni. Ko call diorang ke tanya sorang² yg ko berani kuar statement mcm tu. Kikikiki.
Apa bukti ko yg pak2 menteri & bapak menteri xde labur? Cer citer cer citer.

Chempedak
Guest


Back to top Go down

SEMAKIN HARI SEMAKIN TAK LOGIK

Post by XamXarina00 on 22nd July 2018, 7:31 pm

Saya join dana ni tanpa pengetahuan suami, konon nak buat surprise kalau dapat HC nak ajak suami melancung keliling Eropah. Tapi bila asyik tertangguh dan leader asyik nak minta sumbangan terfikir jugak kebodohan diri sendiri. Tapi tak mengapa, asalkan sedar dan tidak terus diperbodohkan dengan alasan yang tak logik.
Mulanya hanya menyumbang RM100 saja, sedar tak sedar dah dekat RM900 dilabur dalam dana yang entah apa2 ni.. Cukuplah.. Sekarang ni saya nekad nak tunggu je imbuhan yang dijanjikan..
Dari mula2 join leader langsung tak pernah tunjuk bukti black & white. Katanya faktor keselamatan. Takkanlah dana ni dah bertahun-tahun satu bukti black & white pun tak boleh tunjuk langsung.. Contih yang terbaru, jika lori diinsurankan mana dokumen dari syarikat insuran tu? Takjanlah itu pun rahsia kerana keselamatan.. Bukannya SH nak tahu no plat lori, tarikh dan tempat dana duagihkan yang sudah tentu ada unsur keselamatan. Jika dana ni masuh ada di bank dalam atau luar negeri.. Bagi tau la du bank mana. Ada yang kata sudah ada di BNM.. betul ke? Ada SH yang merisik di BNM tapi takde pulak dana berbilion diberitakan. Pelepasan dari BNM, MIF , PDRM menerlukan bayaran ratusan ribu RM yang dikutip dari SH??? Langsung tak logik.. Surat dari agensi kerajaan pun gagal ditunjukkan..
Malah... Leader mengatakan DL ni terlalu sebuk meeting sana sini untuk pekepasan dana. Meeting dengan siapa? Dengan leader? Tunjuk la gambar tengah meeting tu... Bill Gate & Dato Seri Vida pun kaya dan jutawan juga.. Boleh aje tunjuk muka di media.. 10 orang terkaya di dunia dan 10 orang terkaya di Malaysia takde masalah tunjuk muka di media.. Jadi... Apa logiknya DL bersembunyi di sebalik tabir.. Leader pun tak pernah tunjuk bukti yang kutipan sumbangan disalurkan ke akaun DL.
Sekarang ni dah tak ada janji bila HC akan diagihkan.. Katanya dalam masa terdekat. Bila??
Sebab duit dah labur dekat RM900.. Tunggu aje la.. Jika nak tambah sungan ..Sorry.
Last sekali dengar cerita leader buka group baru pulak sebab ramai SH sedia ada tak nak menyumbang.. Ada pulak ugutan jika tak nak menyumbang HC akan ditahan.. Mungkin hibah & HC akan dipotong.
Kepada semua SH, janganlah kita diperbodohkan lagi... Cukuplah. Pakar2 kewangan pun tak percaya wujudnya dana yang tak logik ni. Kalau betul dana ni wujud dan diketahui oleh BNM, MOF, PDRM atau ahli politik, sudah tentu ramailah pegawai & kakitangan agensi berkenaan join dana ni termasuk Perdana Menteri.

XamXarina00
Guest


Back to top Go down

Viral kn Dana ne

Post by Lisa_Mar on 22nd July 2018, 6:12 pm

Elok viralkn smp ke dlm berita d TV sbb org tua2 yg buta IT diorang tgk berita..br tau bnda ne tipu..masih aktif Sgt d sg Petani..org tua jd mgsa, smp jd taksub Sgt..

Lisa_Mar
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Ahad on 22nd July 2018, 4:20 pm

Dato Tu...Dato Ni... Leader....Boss....lagi sapa tah....
Kebal dlm api neraka! Brani giler tipu menipu. Cakap tipu, janji munafik, script tipu, info tipu, lori tipu, gudang tipu, surat pelepasan tipu.....
Bukan tongkat langit! Ajal dtg bila² masa.
Duit hilang blh dicari. Dosa klu Sh² tak maapkan. Menjeritlah dlm neraka.

Ahad
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Lori hantu on 22nd July 2018, 2:53 pm

Bqgus la ramai dah insaf,, pasni ramai semula ka saf kat surau. Sejid.... Pintu taubat sentiase terbuka.....aminnnn

Lori hantu
Guest


Back to top Go down

Kembali ke pangkal jalan..

Post by Teraross... on 22nd July 2018, 2:19 pm

Mmng projek ni menipu..dah la SH2 semua.. yg masih positif kembali lah ke pangkal jalan sblum bnyk lagi duit angpa di songlap nya..walaupun tu duit angpa ikut suka angpa lah..aku kesian tgok angpa mengharapkan bulan jatuh ke riba ..maaf lah aku cuma nak nasihat kan sbb aku pun mcm angpa jgk dulu positif ngan projek nie bertahun tahun join projek nie sampai si HITAM tu pun kenal sgt aku..senang kata mmng aku biasa sgt ngan si HITAM nie..lama aku ikut si HITAM nie..lama kelamaan aku rasakan ada sesuatu yg tak kena ngan dana nie..stkat berjanji ngan air liur je akan dpt dana nie secepat mgkin..alih2 habuk pun xde.. aku ambk kputusan utk selidik dan dapat kan info2 dari pihak yg tertentu mmng dana nie menipu dan tak wujud langsung..""berfikit secara waras dan bertindak mengikut akal fikiran""..

Teraross...
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kembang semangkuk on 22nd July 2018, 1:34 pm

Masa sebelum raya kononnya nak dekat game, leader aku kata lokman minta urusan pembayaran dari ahli group. Masa tu lah bukak pasal HC ni. Ramai org beli termasuklah aku yg bodoh ni beli lah. Kata leader seminggu lepas raya HC akan di agihkan pada pemohon. Tapi sampai sekarang tiada apa pengeluaran berlaku. Itu satu, satu lagi kononnya lokman Keling tu kata tak cukup rm200k sebab jadah tu kata tak cukup untuk bayar duit insurans simpan beg. Masa tu plan keluar dengan macam2 promosi lumayan. Aku ada suggest pada leader aku untuk bukak benda ni di fb, leader aku bermatian minta jangan di viralkan. Katanya takut akan keselamatan semua pihak dan katanya dia tak nak si lokman turun naik balai bila ada yg buat report. Masa tu aku pelik gila, kalau dana ni betul kenapa nak takut? Kenapa mesti lokman Keling kena turun naik balai? Oleh sebab aku dah tak banyak beli plan, aku di kuarintin bersama dengan berpuluh2 ahli lain dan sehingga kini leader senyap sunyi dalam group. Tiada info, tiada apa pun. Cuma aku dapat info dr rakan2 yg lain katanya kutipan masih di buat. Tiada tarikh tetap pengeluaran duit dan leader masih push ahli untuk membeli beg2 sampai lah mencapai target. Dengar kata ahli makin bertambah sebab nya lokman janji pengeluaran dalam masa terdekat. Dari sebelum raya dialog yang sama. Tapi sampai masa ada sahaja kutipan di lakukan. Dan yes, leader akan muncul hari isnin dan rabu. Isnin bawa cerita yang menggembirakan kononnya kerja mereka berhasil dan lokman sedang berusaha untuk keluar kan cash bag secepat mungkin dan diminta ahli supaya tenang sehingga rabu. Tiba2 rabu keluar memo mengatakan insurans tak cukup. Bayar lagi insurans. Kutipan akan di beri tempoh sehingga jumaat. Sabtu ahad jangan bertanyakan apa2 sebab nya mereka mahu bercuti. Nampak tak permainan diorang? Dialog yg di guna pakai setiap minggu. Ni esok apa lagi penafian diorg untuk 'hold' duit (yang sememangnya tak wujud). Sy rasa terkilan dan marah dengan ahli yg bodoh terlalu percaya dengan leader2 bangsar ni. Ada yg dah bukak mata tapi di hentam beramai2. Sy cabar mereka yg positif ni, minggu depan dan minggu seterusnya tak akan berlaku apa2 pengeluaran dan ini semua taktik dan helah lokman. Adakah kamu semua yg positif ini akan terus positif?

Kembang semangkuk
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by kakikemuka on 22nd July 2018, 1:03 pm

ye lah ye lah... kita bakal jadi jutawan dengan doa dan solat hajat, lokman n lanun2nya jadi kaya dengan duit SH... yeah

kakikemuka
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum