DANA AFWFF

Post new topic   Reply to topic

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Re: DANA AFWFF

Post by Yelah tu on 10th October 2018, 12:15 pm

Patutnya yg negatif la meroyan spam... ni yg positif...kah..kah..kah...parah... masih xboleh nak terima kenyataan.

Yelah tu
Guest


Back to top Go down

Dana afwff

Post by Nampak sgt membongaknye on 10th October 2018, 11:46 am

Berani kerana benar ..forum dana rop dah block.kenapa takut?kalau betul ada dana tu ignore jelah org yg negetif..dah kenapa takut?

Nampak sgt membongaknye
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by Yahidupsmgg on 9th October 2018, 6:04 pm

smgg mmg idup... ko ler smp mati menopap.. tu blum yg smp mati spam..butthurt

Yahidupsmgg
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by gshshsjd on 9th October 2018, 5:43 pm

ai geng negative dri rop datng sini lak.....nak kena spam gak dlm n

gshshsjd
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by HidupSmmg on 9th October 2018, 4:41 pm

Dana nii mmg ujud tp kelambatan selama nii adalah krn dipenuhi sop2 bank..hrp bersabar dn bnyķ berdoa. Jk x sabar minta refund pd leader2 kamu,jgn nk menyemak disini dn jgn menyesal bila dana ni mnjadi realiti kelak

HidupSmmg
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by Yelah tu on 9th October 2018, 9:31 am

Betul juga tu Dunia sementara, dana wujud untuk kutip topap smp ada yg mengharap (positif) dan meroyan kat post seblah. tapi nampak gaya dana ni bukan utk semua tetapi utk penganjur.

Yelah tu
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by Dunia sementara on 9th October 2018, 9:04 am

Dana ni ujud.. Cuma habuan tu tak ada sebenarnya... Dah bertahun dana ni ujud. Mcm² nama dana ni. Bosss tetap sama! Dah terang lagi bersuluh.. Ahli² hentikan lah dari top up lagi! Teruskan kehidupan ini dgn mencari rezeki yang halal! Tak ada yang berjuta trilion berlion tu!! Kalau ada dah lama kerajaan ambil bayar hutang negara! Tak kan ada yang dapat habuan ni.. Jangan lah buang duit kerana dana ni.. Lebih baik sedekah masjid rumah anak yatim Ada juga saham akhirat! Saya bukan penghasut cuma saya tegok dah terlalu lama penipuan ni.. Maafkan saya tuan dana.. Hentikan lah perbuatan ni.. Sampai bila tuan dana nak tipu saudara islam! Dah terlalu lama mkn duit mereka dah terlebih cukup tuan dana.. Allah sentiasa memandang perbuatan awak tuan dana!

Dunia sementara
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by VTECRYAKUZA on 8th October 2018, 6:06 pm

Dana AFWF ni betol ka kewujudan dan ada ka duit sampai nilai bertrillion.Sedangkan Bank Negara pon membuat penafian... Jangan la buat macam ni dengan sesama Islam dan Melayu... Dah berapa lama lagi nak kena tunggu,dan asyik topup saja ken nya.Dapat habok pon tak lagi... Ingat Allah Maha Melihat dan Mendengar...

VTECRYAKUZA
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by Dunia sementara.. on 8th October 2018, 11:06 am

Positif ke negatif... Tak ada dana ni... Trilion berlion bukan sikit tu kalah orang kaya dubai! Ada dengar tak leader buka top up baru?

Dunia sementara..
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by Umai on 6th October 2018, 10:19 pm

Betul ke plan ni.. Ckp minggu ni appear baki kat ACC....klau x jugk menipu laa tu ..siot betul..mula2 ckp lepas raya..pastu hujung bulan 9...pastu bulan 10..aik pastu ckp transaksi Dari bulan 10 ke 11...macam2..romi tu betul ke masuk hospital..duit majlis dapat Dari mana..klau minggu ni x tunjuk baki kat ACC..mmng scammer laa natang ni

Umai
Guest


Back to top Go down

Dasar pemalas.. Tau nk bergaya dari duit free sje.. Inshaallah dia akan menginsafkan kalian.. Inshaallah.. Aamiin

Post by 20rm ponnak songlap on 6th October 2018, 12:21 pm

Inshaallah

20rm ponnak songlap
Guest


Back to top Go down

Nak tanya

Post by Unknown1234 on 30th September 2018, 7:31 pm

Ada spa tau pertubuhan aura permata pmrr x?

Unknown1234
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by Bulan on 3rd September 2018, 3:19 pm

Rajarampos:
Selamat beradu...ingat..!! esok Isnin tau..????????????????????

Berdoa'lah kita..ingat yang baik baik,fikir yang baik baik,minta yang baik baik...cakap yang baik baik...Sesungguh nya Aku berada diprasangka hamba hamba aku... Minta baik,pasti Allah tunaikan yang baik baik.
Jadi??? Isnin/selasa.. minggu ini pasti ada yang begelar OKB, tapi ...????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

rohaizatAFW.o==[]::::::::::::::::>:
Sama sama kita semua mendoakan di pagi subuh harini apa segala yg kita sama sama usahakan dipermudahkan

????ATOK????SMMG????:
*Hati kita suka membaca bahan-bahan perkongsian ilmu ertinya hati kita telah menuju ke arah kejayaan.*

*Kita suka melihat orang lain berbuat baik ertinya kita termasuk ciri-ciri orang yang baik.*

*Kita suka melihat kebahagiaan orang ertinya hati kita bahagia.*

*Kita suka melihat kejayaan orang ertinya hati kita bersih.*

☝️✍️????

stella 5566:
semoga kita semua jd OKB minggu ni. Amin..

Bulan
Guest


Back to top Go down

kesiaaaannn

Post by cerdikorg on 29th August 2018, 6:41 pm

Sapa kata dana nih bohong...dak aih...betul apa depa pakai duit sungguh...akaun bank btui..masuk sana duit...topup sini siket...x moohong aihh...yg x betul satu jaaa...pengikut depa jah x betul...kaki stim date line... janji dapat tarikh keramat..keramat tok wan hanggg...piiiraahhhh...hahaHAHA

cerdikorg
Guest


Back to top Go down

Meh ramai² join Sini

Post by Pakcik info ku on 27th August 2018, 8:18 am

telegram.me/joinchat/H8bpVlA0P7AiSSjTilvAaw

Tu link groups SMMG COMMUNITY
Telegram
So siapa² nak join tambah bende ni kat depan link tu
https:// pastu join la.....

Ni pulak groups BPIP COMMUNITY
groups telegram sama mcm SMMG

telegram.me/joinchat/FIax5w5ea-yodgfebc8qug

SESIAPA NAK JOIN GROUPS ni sila tambah bnde ni dekat depan link groups tu https:// lepas tu join la....

Info kt sini lambat so meh ramai² join telegram.... Jangan lupe download dulu telegram tu baru la pergi dekat mana² browser copy link yang di bagi n tambah kan https://

Pakcik info ku
Guest


Back to top Go down

Semak

Post by Lembaga on 24th August 2018, 11:54 pm

Sebenarnya dana ni mmg menipu ke

Lembaga
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by Yelah tu.. on 24th August 2018, 8:56 am

Bagi ayat konon penyedap ati

Yelah tu..
Guest


Back to top Go down

RRG GROUP

Post by Xxtencation on 23rd August 2018, 8:38 pm

Yg hntr msg aidiladha ni..yg drpd rrg group owner romi ni..dah yakin dpt ke??dh yakin ke kita semua akn dpt bhgian kita dlm masa yg terdekat ni?

Xxtencation
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by kitar semula on 21st August 2018, 4:21 pm

tinyurl.com/yceytf22

kitar semula
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by RRG GROUP on 21st August 2018, 9:04 am

UCAPAN SALAM AIDIL ADHA:

As..salam,dan selamat pagi buat semua bakal jutawan dan billionire,Rajarampos & Group.

Kita diambang kejayaan,owner berusaha sebaik munkin menggunakan sistem Parrel/device/token untuk pelepasan Perengkat Pertama,kegagalan usaha tidak mematah kan semangat,usaha diteruskan.

Mudah mudahan berjaya dan mana mana yg dapat dulu nanti buat lah kenduri kesyukuran dikariah masing masing dulu.

Sempena Aidil Adha,Ayahanda menyusun jari sepuluh memohon Ampun & Maaf kira nya tersalah,silap dalam tutur bicara serta kelakuan.

Ayahanda juga telah memaafkan mana mana yg khilaf & tesalah sangka terhadap Perjuangan Ayahanda umpama Air didaun keladi, tiada dendam di hati.Kita tetap seperti dulu.

Kejayaan ini adalah Permulaan buat Perjuangan bersama kita, yang nak datang bersama tu banyak lagi.Kita telah laku kan sebaik munkin,menjadi tulang belakang kepada ROMI & ROHAIZAT atas kecekalan mereka membuktikan kejayaan terhadap urusan ROP(SMMG)- ROMI & DANA (AFWFF) Dato' Rohaizat.

Mari lah kita mengucap syukur atas kejayaan mereka yg tidak boleh di Pertikai kan.Walau pun ramai yang membantu,tetapi kedua dua Owner ini lebih tahu siapa RRG dihati mereka.

Org lain boleh berkata apa sahaja,tetapi hakikat nya Perjuangan Pasukan RRG didalam membantu kedua dua OWNER ini tidak dapat disangkal kan lagi.

Sebagai Presiden-RRG Ayahanda Rajarampos mengambil kesempatan mengucapkan TAHNIAH'.. Buat Anda semua,kerana berjaya sampai kepenghujung dan membantu terus membantu ibarat Patah sayat bertongkat kan paruih,namun terbang tetap kita terbang,sehingga didalam hati ada TAMAN'..Kini hati gajah sama kita lapah,hati kuman sama kita cecah.

Kita bersama sama telah membukti kan bahawa,yang berat sama dipikul dan yang ringgan sama dijinjit.. KUAT RUMAH KERANA SENDI'.. ROSAK SENDI RUMAH BINASA.
KUAT UMMAH KERANA BUDI'.. ROSAK BUDI,UMMAH BINASA.

Sekian dan selamat menyambuat Hari Raya Qurban dan MAAF ZAHIR & BATIN....

Daripada,

Ayahanda
Rajarampos.

RRG GROUP
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by Info Negatif on 21st August 2018, 8:56 am


Post by Pikirsendiri Today at 1:50 am
worldofbuzz.com/this-scam-is-misusing-tun-m-bank-negara-finance-ministry-name-cheat-msians/

Tambah https://w3 kali dot

This Scam is Misusing Tun M, Bank Negara & Finance Ministry’s Name to Cheat M’sians

A reader recently reached out to WORLD OF BUZZ asking us to expose a group of people who are cheating hundreds, if not thousands, of gullible victims’ hard-earned money. For his own safety, he has requested his identity to be kept anonymous. He told us that the modus operandi of this syndicate is very similar to the one used in Dana Haji Jasman, a syndicate that has been blacklisted by Bank Negara Malaysia in 2012 for swindling cold hard cash out of its victims.

Long story short, this syndicate claimed that there’s a massive fortune belonging to the Malay Rulers (Raja-Raja Melayu) that was kept in England and that the British government had allegedly promised to return the fund worth RM2,400 trillion after 100 years. Sounds like a fairy tale to us! The syndicate then started offering attractive packages to lure victims into contributing money to bring home the fund. For example, a member who chips in RM100 is entitled to get RM1.5 million in return. The return will increase in tandem with the amount invested.

As crazy as it sounds, it was estimated that over 160,000 investors have participated in this scam as of March 2015 but they never got paid a single cent. Dana Haji Jasman has since been blacklisted, but its legacy lives on as new syndicates using similar tactics have been mushrooming in the past years.

One of them is the Barclays Private Investment Project (BPIP). In essence, the members of BPIP are required to invest as little as RM100 and within a short period of time (usually within a week or two), they are guaranteed a return of anywhere from RM75,000 to RM5 million, depending on the amount and funds invested. Below is the package offered in the BPIP Whatsapp group, which guarantees RM10 million in cash with an investment of just RM200.

When it’s time to pay the investors their returns however, the leaders would come up with excuses to justify why the payment had to be delayed. Big names such as the former and current PM Tun Mahathir were even used to convince the victims and prevent them from leaving the group. Just look at the screenshot below. SCAM - WORLD OF BUZZ 5 The BPIP group admin even sent a picture of a fake letter bearing the name of the Ministry of Finance (MOF) and Bank Negara Malaysia to convince the ‘investors’ that a negotiation between the government and the ‘management’ is ongoing.

Fake supporting details such as a photoshopped picture and fake project serial number were sent into the group as well.

We’ve contacted the MOF and was told that there is no ‘Bahagian Penguatkuasa Kewangan’ within the ministry while Bank Negara Malaysia specifically told us that they are not involved in such an arrangement.

We were informed that the victims consist of retired soldiers, policemen, taxi drivers, and even highly educated professionals. They see themselves as billionaires by May but until now (August), none of them have received any money. In the meantime, the group leader who identified himself as Dato Lokman came out with more attractive prizes such as a Toyota Vellfire, Lamborghini Urus (worth RM1 million), Habib vouchers worth RM100,000, and 1kg of gold bars to lure the victims into investing more. The amount needed is usually around RM50 to RM100 only, so that the victims wouldn’t hesitate to fork out the money.

Besides BPIP, our source revealed that there are other similar groups that are operating using a similar modus operandi but under different names. They are: Roll Over Program (ROP) Self Made Millionaire Group (SSMG) Geran Dana Keusahawanan 2020 (GDU 2020) Dana WIH (Dawih) We’re still working on authenticating the groups mentioned above with the authorities. If the police don’t come down hard on these scammers, more middle-class Malaysians will fall into this trap. Hopefully, this article can be a wake-up call to thousands of naive investors who are still dreaming of becoming a billionaire overnight.

#hahtepokk

Info Negatif
Guest


Back to top Go down

Amamama

Post by Nnnnnn on 20th August 2018, 7:36 pm

telegram.me/joinchat/H8bpVlA0P7AiSSjTilvAaw

Tu link groups SMMG COMMUNITY
Telegram
So siapa² nak join tambah bende ni kat depan link tu
https:// pastu join la.....

Ni pulak groups BPIP COMMUNITY
groups telegram sama mcm SMMG

telegram.me/joinchat/FIax5w5ea-yodgfebc8qug

SESIAPA NAK JOIN GROUPS ni sila tambah bnde ni dekat depan link groups tu https:// lepas tu join la....

Nnnnnn
Guest


Back to top Go down

GROUP TELEGRAM AFWFF

Post by metabox99 on 19th August 2018, 7:28 am

SILA JOIN GROUP TELEGRAM  AFWFF UNTUK INFO  TERKINI :

[You must be registered and logged in to see this link.]

metabox99
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 67
Join date : 29/05/2017

Back to top Go down

nk kaya..kaya roti jer

Post by semut merah on 16th August 2018, 4:00 pm

ade brite trkini ke bro...sunyi sepi bagai...hmm

semut merah
Guest


Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by Insan Insani on 31st July 2018, 8:21 am

Yesterday at 11:25 am
by Info laut
Sudahlah pak lan.. ramai dah tahu.. ko masuk ROP nak cover blackbox ko.. singapore lah.. bangla lah.. vietnamlah.. 4 bulan ko kencing ahli.. sama je info ROP.. skg Rom cakap bulan 9 masuk.. ko pun bg info bulan 9 juga..
Bila ROP kena corner.. dan dan ko main nama Allah pulak.. istifar pulak.. gi mampos baik ko ni asyik nak menipu.. dari 4 tahun sudah.. mcm2 plan buka.. beli Vellfire baru.. tak nak kalahkan.. semua pakai duit ahli.. Ko sama si Zat sama je..

Ahli2 kalau masih percaya AF ni.. mmg bodo abadilah korang.. collect2.. selamba je cakap tak dapat.. GAJI JE START COLLECT.
Hati2 mulut manis leader dan admin korang.. baik je bagi info.. last2 buka plan..


AJE LE.....

Insan Insani
Warga Baru

Posts : 10
Join date : 10/04/2018

Back to top Go down

Re: DANA AFWFF

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum