DANA BPIP

Post new topic   Reply to topic

Page 5 of 26 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15 ... 26  Next

Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by Cikgu on 11th July 2019, 12:02 pm

Keluarlah senarai macam mana pun puak positif tak akan percaya.
Yg mereka tahu duit juta2 nak dapat. Kesian sungguh.
Sy ada sorang sedara yg selalu pinjam duit nak topup.
Sekarang sy tak bagi dah.
Sbb tu sy follow penipuan ini.

Cikgu
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty BNM sudah keluarkan notice!!!!!

Post by Mencari sinar on 11th July 2019, 11:13 am

NOTICES & ANNOUNCEMENTS
Financial Consumer Alert: List of unauthorised companies and websites has been updated.
Release Date: 28 May 2019
The Bank has updated the Financial Consumer Alert list. The list consists of companies and websites which are neither authorised nor approved under the relevant laws and regulations administered by BNM. Please take note that the list is not exhaustive and only serves as a guide to members of the public based on information and queries received by BNM. The latest list consists of 438 companies/entities. The following company was added to the list:

Dana BPIP
Dana Heritage
Skim Pelaburan SMMG
Skim Pelaburan ROP
CFAF Wakala
M & FI Enterprise
The list will be updated regularly for public's reference.  To view the updated list, click on this link.

Alert Pengguna Kewangan: Senarai syarikat dan laman web yang tidak dibenarkan telah dikemas kini.
Bank telah mengemas kini senarai Pemberitahuan Pengguna Kewangan. Senarai ini terdiri daripada syarikat dan laman web yang tidak dibenarkan atau diluluskan di bawah undang-undang dan peraturan yang berkaitan yang ditadbir oleh BNM. Sila ambil perhatian bahawa senarai itu tidak lengkap dan hanya berfungsi sebagai panduan kepada orang ramai berdasarkan maklumat dan pertanyaan yang diterima oleh BNM. Senarai terkini terdiri daripada 438 syarikat / entiti. Syarikat berikut telah dimasukkan ke dalam senarai:

Dana BPIP
Dana Warisan
Skim Pelaburan SMMG
Skim Pelaburan ROP
CFAF Wakala
M & FI Enterprise
Senarai ini akan dikemas kini secara kerap untuk rujukan awam. Untuk melihat senarai dikemaskini, klik pada pautan ini.

KALAU SESIAPA CAKAP INI NOTIS TIPU YANG SUDAH DIKELUARKAN OLEH BANK NEGARA MALAYSIA>>>AKU KESIAN KAT KORANG SEMUA>>>>>!!!!!!

Mencari sinar
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Kena jubur

Post by apyz666 on 9th July 2019, 9:17 pm

Poodah sembang vavi pun boleh terbang kick ais depa ni

apyz666
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 144
Join date : 05/05/2019

Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by Lanun on 9th July 2019, 2:11 pm

Memang la xde tarikh tepat sebab benda tu x wujud...pun...bodohhh..punya pariaa....dan sekutu dengannyaa....

Geng lokman pariaa..ngan sekutu denganya elok pi cium punggung vavi...bgi sedar sikit....


Lanun
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by Lanun on 9th July 2019, 2:09 pm

Memang la xde tarikh tepat sebab benda tu x wujud...pun...bodohhh..punya pariaa....dan sekutu dengannyaa....

Geng lokman pariaa..ngan sekutu denganya elok pi cium punggung vavi...bgi sedar sikit....


Lanun
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Bangang nak mampos!

Post by Bangang nak mampos! on 9th July 2019, 1:13 pm

Assalamualaikum & Salam Sejahtera pada semua ahli2 SMMG/ROP yg dihargai dan disayangi...

Penantian kita semua akan berahir tidak lama lg... percayalah pada hasil kerja pihak2 atasan anda... pergerakan sekarang hanya pada 4 acct utama bank penerima sahaja... drpd pihak PEMBAYAR semua sudah selesai mengikut ketetapan...

Sedia maklum bahawa acct PENERIMA adalah drpd bank yg berbeza-beza, oleh itu SOP/prosedur/aturcara bank juga berbeza-beza... maka nya pihak pengurusan akn mengikuti tiap SOP bank tersebut...

*TIADA TARIKH TEPAT* drpd pihak Pengurusan tertinggi SMMG kerana semua brgantung pada pihak bank punya urusan sahaja..

Setakat ini sahaja yg blh dikongsikan progress yg perolehi daripd pihak Pengurusan tertinggi SMMG ...

HANG CITA APA NI??? CITA KUDA SONTOT LEMBU KA??? DEY MACHA!!! LEBEH BAIK LU WORANG P MAKAN TAIKKKK LA BODO!!!! LU WORANG MAU BUKAK PLAN LAGI KA???? PUNDEK!!!

Bangang nak mampos!
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by Dunia on 9th July 2019, 7:56 am

🌸🐾🌸🐾🌸🐾🌸🐾🌸🐾🌸🐾🌸🐾🌸🐾🌸🐾

Assalamualaikum & Salam Sejahtera pada semua ahli2 SMMG/ROP yg dihargai dan disayangi...

Penantian kita semua akan berahir tidak lama lg... percayalah pada hasil kerja pihak2 atasan anda... pergerakan sekarang hanya pada 4 acct utama bank penerima sahaja... drpd pihak PEMBAYAR semua sudah selesai mengikut ketetapan...

Sedia maklum bahawa acct PENERIMA adalah drpd bank yg berbeza-beza, oleh itu SOP/prosedur/aturcara bank juga berbeza-beza... maka nya pihak pengurusan akn mengikuti tiap SOP bank tersebut...

*TIADA TARIKH TEPAT* drpd pihak Pengurusan tertinggi SMMG kerana semua brgantung pada pihak bank punya urusan sahaja..

Setakat ini sahaja yg blh dikongsikan progress yg perolehi daripd pihak Pengurusan tertinggi SMMG ...

Sekian.. terimakasih & SALAM SUBUH ????????🤝🏻

#keeponDOA
#sabarmenanti
#kejayaanbakalmiliksemua

Dunia
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by Lanun on 8th July 2019, 8:02 pm

Bongok oh bongok kenapa engkau bongok..macam aku tak bongok memang engkau bongok....

Engkau oh engkau kenapa engkau bongok macam mana aku tak bongok...memang engkau bongok...

Lagu ni dituju khas buat ahli2 bongok lokman paria kote x sunat

Untuk ahli2 lokman paria hampa loceh kote dia lepas tu hampa pakat jilat sorang sikit kote diaaa........🤣🤣🤣😂😅🤣😂🤣🤣🤣tu ubat penawar supaya hampa2 ahli2 untuk menjadi bertambah bongok....🐗🐗🐗🐗🐗


Lanun
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Kena jubur

Post by apyz666 on 7th July 2019, 8:46 pm

Lawak lawak kaj kah hahaha

apyz666
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 144
Join date : 05/05/2019

Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Siamang

Post by Siamang on 6th July 2019, 10:31 am

Bank pun pakai bank of setannn..memang la xdak...bank wakanda pon x lembab mcm ni ..ni bank jamban ni berak ramai2💩💩💩💩💩💩

Siamang
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Adeh

Post by Waduhwaduh on 6th July 2019, 8:25 am

Dia pakai bank of wakanda. Ko ingat senang ke nk masuk duit dari wakanda ke malaysia? Bnm ckp dana ni palsu sebab semua detail kt wakanda kakakakaka.

Waduhwaduh
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by Gelihati on 6th July 2019, 7:57 am

Kepada Kubaguli, mana bank nak proses duitnya tak ada. Itu semua tipu helah Dana yg tak wujud. Semuanya sendiwara. Tunggu dampai kiamatpun tak akan adanya duit tu. Topap ada la......

Gelihati
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by Kubaguli on 6th July 2019, 12:42 am

APA KE BODOH SANGAT BANK NAK PEGANG DUIT ORG LAMA2, MANER DA AKTA BANK BLEH PEGANG DUIT KLU BANK PHANTAR TERUS KEY NO AKAUN INDIVIDU/SYARIKAT.

DATO SERI NAJIB OK JER TERIMA DUIT MASUK AKAUN 2.6B OLEH PENDERMA ARAB, BANK NEGARA XDA KACAU N AMBIL TAHUN PON..,KLU BANK PENGHANTAR DAH SAH KAN ON TERUS JER DLM AKAUN, SKRG NI ZAMAN IT ONLINE, NI BANK BUKAN ZAMAN 80an. Ambik masa bminggu utk proses...KECUALI ADA ARAHAN MAHKAMAH UTK BLOCK AKAUN

Kubaguli
Warga Baru

Posts : 14
Join date : 02/06/2019

Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Django

Post by Django on 5th July 2019, 1:56 pm

Dana mengarut info mncarut smua ke laut😂😂😂😂😂😂
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖Khas utk lokman butuh bahalul!!!

Django
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by Kau rasa on 5th July 2019, 12:05 pm

Assalamualaikum
Ahli2 yg dihormati..

Masih ada lg sedikit penantian kita, pergerakan sekarang HQ bank penerima telah menghantar reference dan dokumen kepada branch dan kini apa yg difahamkan hanya menanti progress proses dokumen di branch bank penerima iaitu bank proxy, setelah complete di branch, akan kembali pada HQ utk proses screening di group compliance.

Setelah selesai barulah penerima(proxy) akan menerima notification.

Jangkamasa 2-3 mggu ini pun hnya jangkaan kalau lbh awal alhamdulilah...

Tiada tarikh tetap dr kami sebagai leader kerana semua bergantung pada pihak bank.. setakat ini sahaja blh kami memberi maklumat progress yg kami perolehi dari sumber dan semakan kami sendiri.

Sekian..terimakasih

Bank lmbt bt keje.. Nk thu jgk bank mne??

Kau rasa
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Berhentilah topup ooii..

Post by 123 on 5th July 2019, 2:30 am

Info berulang lagi..info yg sama keluar lagi dari tahun 2015..grup2 watsapp lama kesepian mati..kesian..elok ramai2 hempok jer dalang2 dana ni..hahaha..baru tahu tinggi rendahnya langit..

Terima tu..

123
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Org kg

Post by Kiaforte on 4th July 2019, 11:56 pm

Ini semua penipu, dana bpip ni menipu je.. Lokman *****, keling pun korang nak percaya.. Ko tengok kote dia dah bersunat ke belum.. Leader lak bangsat jadi pak sanggup subahat mengutip duit org je.. ***** lah

Kiaforte
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by JENTIK TELINGA on 4th July 2019, 11:31 pm

Sebenarnya tiada sebarang amaun yg besar pun dari program ni yg akan masuk ke mana2 bank.semua ni adalah scam yg mgunakan sumber2 yg berkaitan pelaburan sebenarnya utk mengambil kepercayaan & keterujaan public utk melabur.tidak ada bank pun yg mengambil masa yg terlalu lama hingga bertahun utk melengkapkn prosedur berkaitan kredit amaun ke akaun.maaf jika ade yg x selesa dgn statement sya.bukan sya nk menghalang tp utk berkongsi dan sya juga terpanggil utk mdapatkan info dari sumber yg terdekat dgn bank negara & cimb setelah terbaca forum ni..

#terpulang pada hati sendiri utk memilih & berubah..

JENTIK TELINGA
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by Gelihati on 4th July 2019, 8:24 pm

Sekarang kita on je sb dp, sebab dl tgh bertungkus lumus utk minta sokongan mahkamah tinggi putrajaya utk cepatkan pengeluaran kita..walaupn pihak menteri amat keras hati, owner tpaksa buat pengurusan dgn mahkamah tinggi kerana mat salleh dari barclays, org imf semua ada kat malaysia...kita tggu surat dari mahkamah je ni, pihak mahkamah tinggi minta pihak dato mbayar 250k utk myelesaikan semua perkara bkaitan perlepasan duit kita

Sekejap kata tunggu bank panggil, sekejap kata tunggu clear 4 akaun utama, sekejap kata semua dah selesai, sekejap kata kena ada pengesahan stp ahli oleh bank.....Kalau dah menipu, mcm2 alasan lah yg di beri. Pokoknya sampai kiamat tak akan adanya imbuhan tu.

Gelihati
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by Lanun on 4th July 2019, 5:22 pm

Sekarang kita on je sb dp, sebab dl tgh bertungkus lumus utk minta sokongan mahkamah tinggi putrajaya utk cepatkan pengeluaran kita..walaupn pihak menteri amat keras hati, owner tpaksa buat pengurusan dgn mahkamah tinggi kerana mat salleh dari barclays, org imf semua ada kat malaysia...kita tggu surat dari mahkamah je ni, pihak mahkamah tinggi minta pihak dato mbayar 250k utk myelesaikan semua perkara bkaitan perlepasan duit kita

Yg terbaru info minta top up dri vavi

Lanun
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Kena jubur

Post by apyz666 on 4th July 2019, 9:54 am

Ko langgar la tembok tu macha

apyz666
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 144
Join date : 05/05/2019

Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Mangkuk ayun

Post by Mangkuk ayun on 4th July 2019, 9:51 am

........................./´¯/)...........
......................,/¯..// ............
...................../..../ / ............
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸ ..........
........../'/.../..../......./¨¯\ .....
........('(...´(..´......,~/'...') ......
.........\.................\/..../ ......
..........''...\.......... _.·´ ...........
............\..............( .............
Dey lokman tambii!!!! ...manyak kuattt tipuuu yaa!!!

Mangkuk ayun
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by はしたな on 4th July 2019, 8:52 am

........................./´¯/)...........
......................,/¯..// ............
...................../..../ / ............
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸ ..........
........../'/.../..../......./¨¯\ .....
........('(...´(..´......,~/'...') ......
.........\.................\/..../ ......
..........''...\.......... _.·´ ...........
............\..............( .............

dei lukman langgar sindri la itu tembok

はしたな
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by TOP-UP LAGI on 4th July 2019, 6:58 am

PLAN LANGGAR TEMBOK (3/7/2019)

RM 30 GET RM 500B
RM 50 GET RM 1T
RM 100 GET RM 3T
RM 200 GET RM 8T

SAGUHATI RM 5 J UNTUK SETIAP PEMBELIAN PLAN  DI ATAS SATU NAMA PLAN DAN NAMA AHLI(TIDAK TERMASUK AHLI BARU)



NAMA IKUT K/P:
NO K/P:
NO HP :
MODAL :
IMBUHAN :

TARIKH TT :
MASA TT :
REFERENCE NO:
LOKASI ANDA:

NAMA BANK :
PEMILIK ACC BANK:
NO ACC :

TOP-UP LAGI
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP  - Page 5 Empty Re: DANA BPIP

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 26 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15 ... 26  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum