DANA BPIP

Post new topic   Reply to topic

Page 2 of 26 Previous  1, 2, 3 ... 14 ... 26  Next

Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Ahli Fikiran on 9th September 2019, 8:45 am

Alhamdulillah marilah kita semua ahli WSB sujud syukur diatas penangkapan kepala bhabi lokman laknatullah! Semoga terus mereput di dalam penjara dengan leader-leader mereka!

Ahli Fikiran
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 243
Join date : 10/05/2019

Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Cikgu Shaari on 9th September 2019, 8:34 am

cikgu suka main bola hari2 cikgu main bola , cikgu sudah main BPIP , mari kita main BPIP Very Happy Very Happy Very Happy

Cikgu Shaari
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Xikgu jamil

Post by Cikgu jamil on 9th September 2019, 12:41 am

Hmm ada cikgu pun cikgu bodo..nak wat camana kannnnn!!

Cikgu jamil
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Cikgu Cerdik on 9th September 2019, 12:16 am

Ada juga cikgu yg bodoh. Patutlah ramai anak murid hancur sekarang

Cikgu Cerdik
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Cikgu Ramlah on 8th September 2019, 10:47 pm

Kami pengurusan tertinggi dan Leader-leader tetap yakin dengan DL

Cikgu Ramlah
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Kabalip

Post by Kabali on 8th September 2019, 10:31 pm

Lokman padiapa da kena tangkap da punnn nak cita apa lagi

Kabali
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty DANA

Post by SAUDARAKECIK on 8th September 2019, 8:22 pm

ASSALAMUALAIKUM BANGSAKU

SEMUA KERAHSIAAN DANA TAK BOLIH DI BUKA BAGI YANG DAPAT MATLUMAT SALAH MACAM MACAM ANDAIAN ITU INI,AKHIRYA MENJADI FITNAH BAGI DIRINYA DAN TERPALIT DENGAN ORANG LAIN,

KERANA TIADA PENYATUAN DAN KERJASAMA SESAMA MANUSIA MAKA ALLAH BAGI BERBAGAI UJIAN
YANG TIDAK SEDAR DIRINYA CAKAP APA TERJEMAH APA UNTUK DISAMPAIKAN SEBAGAI DAKWAH ATAU PEMUTUS UKHUWAH SESAMA MANUSIA
TAKUTLAH ALLAH BAWALAH ALLAH NASUK DALAM HATIMU
PASAL LAMBAT DAPAT HARTA DUNIA KECOH WALAWE,
REZEKI TU MILIK ALLAH DIA NK BERIKAN MELALUI BERBAGAI CARA.MANUSIA NI TAK PERNAH CUKUP DENGAN APAYG ADA .

SAUDARAKECIK
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Cikgu Ramlah on 8th September 2019, 7:50 pm

Pedulikan berita-berita palsu. DL ok saja dan dihormati oleh semua pehak.

Cikgu Ramlah
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by LOCK-UP on 8th September 2019, 7:47 pm

info terkini yg x dpt disahkan lagi Lokman telah ditangkap di sebuah restoran di mutiara damansara pada 6/9/2019  oleh pihak polis bukit aman.
tunggu  info sahih selanjutnya.

info dari dari  group telegram BPIP  community.

LOCK-UP
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Gelihati on 8th September 2019, 6:49 pm

Cerita pasal BPIP ni duit zakat dari Turkey ni pun tak betul. Ia hanya rekaan semata2. Sebenarnya dana ini tak wujud pun, dan tak ada duit waima satu sen pun. Hanya rekaan lokman Hakim sahaja utk kutip topap. Dah bertahun dia hidup dgn topap dari ahli2 yg bengap dan percaya hidup2 putar belit Lokman Hakim ni. Insaf lah semua.

Gelihati
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Hamba Allah Amin on 8th September 2019, 5:34 pm

Lokman dh kena tngkap.. Betul ke??

Hamba Allah Amin
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Penyokong anti scammer on 8th September 2019, 2:03 pm

Kpd anti scammer..
Terima kasih atas maklumat tersebut....
Terus lah bantu kami pihak2 yg tdk tau nk menyalurkan aduan kpd pihak mane....
adakalanye dilapor kpd polis tp msh tiada tindakan atas sbb bukti yg tdk mencukupi dan akhirnye lokman dan para po bangsat akan terus bebas....
hapuskan lah lokman dan po2 bangsat yg mengutip duit utk kesenanagan dan poket sendiri....

Penyokong anti scammer
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by ANTI SCAMMER on 7th September 2019, 2:50 pm

*KRONOLOGI BPIP DAN SFBPE*

Tertarik hati dengan perjalanan dan progress BPIP yang satu ketika dahulu dan sekarang menjadi pengharapan bagi semua ummat islam muslimin dan muslimat di negara kita yg bertuah ini.

Aku....ya aku...aku sendiri termasuk di dalam golongan pengharap rezeki yg bertuah ini utk aku miliki bersama muslimin dan muslimat yg lain.

Siapa tidak kenal dengan nama Lukman Hakim bin Abdullah bernombor kad pengenalan (670927-10-5661) yang dulu seorang lelaki dari kaum india beragama hindu telah menganut agama islam bukan dengan keikhlasan dan penuh ketulusan dihati tapi disebabkan agenda di dalam rezeki BPIP ini dan kini diagung-agungkan oleh PO-PO yang sediaada ketika ini. PO-PO tersebut menggelarkan Lukman Hakim bin Abdullah ini sebagai ‘The Owner Of BPIP Fund’.

Sebenarnya BPIP ini bukanlah investment yg korang fikirkan tapi ianya adalah zakat dari negara turkey yg mana ianya pemberian dari zaman khalifah utk diagihkan kepada negara islam bagi membantu pembangunan negara islam yg dalam kategori pembangunan kedua dan negara yg dipilih adalah MALAYSIA.

DL atau Dato’ Lukman Hakiem tiba2 ader gelaran Dato’, tapi aku sendiri yang buat pemeriksaan di dalam sistem Lukman Hakiem bin Abdullah tiada pun pengiktirafan atau anugerah dari mana-mana Raja atau Sultan di bawah negeri di dalam negara Malaysia pun. Bukan aku sahaja yang boleh selidik tapi anda semua boleh selidik. Dunia dah maju zaman dah berubah, semua dihujung jari anda semua.

Beberapa bulan yang lepas Lukman Hakim bin Abdullah dapat pulak gelaran Tan Sri Pulak tapi sama jugak tiada di dalam sistem, Sultan mana yang beri anugerah? Raja mana yang beri anugerah?. Aku sendiri yang selidik hingga ke department yg terbabit tetapi jawapan tetap sama ‘TIADA DALAM PENDAFTARAN’.

Aku sendiri tahu melalui chanel2 tertentu bukan calang2 org, BPIP ini memang wujud dan telahpun disahkan oleh kerajaan dan memang ada dan telah dicairkan di dalam negara kita. Confirm 200%.

Tapi sampai sekarang tidak diagihkan kepada yg hak iaitu aku dan kamu semua yg terlibat. Kenapa?, inilah *episod pertama* yg akan aku ceritakan kepada kamu semua.

DL atau TSL ini sebenarnya bukanlah owner atau pemilik zakat ini. Biarlah aku bahasakan nama dia Lukman lah senang. Dia ini hanyalah pengurus sahaja. Atas dia masih ada orang lain iaitu pemegang amanah dan atas pemegang amanah ini adalah penerima zakat ini mewakili negara kita. Lukman ni sebenarnya diibaratkan kerani biasa sahaja yg menguruskan dokumen bagi pencairan zakat ini dalam istilah kasar dia ni adalah pencacai sahaja.

Setelah proses kecairan berlaku arahan perlepasan telah dikeluarkan tapi lukman engkar hinggalah arahan ke empat perlepasan dikeluarkan tetap juga lukman engkar. Ada agenda yang tersembunyi yg cuba dilakukan oleh lukman ini.

Bermacam2 Task dan kos lukman
Keluarkan serta wujudkan utk membuat kutipan melalui po2 sediaada ke atas sh2.

Task2 tersebut memang tidak wujud, sengaja diwujudkan oleh Lukman bagi mengutip utk keperluan kehidupan dia dan anak bini dia.

Cash Bag hanya gimik dari lukman sahaja dan ianya tidak wujud sama sekali hinggakan ada po2 bodoh yg begitu taksub dgn lukman ini mengaku pernah melihat CB tersebut. Aku sendiri telah selidiki perkara tersebut hingga ke akar umbi dan jawapannya adalah benar ‘TIADA ISTILAH CASH BAG ‘.  CB itu hanya tarikan sahaja utk melakukan kutipan melalui po2 yg bengap dan bodoh ini.

Pencairan zakat ini telahpun berlaku pada bulan Mac 2019 lagi dan telah diiamanahkan ke atas lukman sebagai mana yg telah dijanjikan lukman untuk mengagihkannya kepada yg berhak iaitu aku dan kamu semua.

Cerita wakil dari barclaysbank bersama anggota dari KDN dan BNM buat pemeriksaan ke atas bag2 digudang adalah satu penipuan semata2.

*‘I SUDAH HABIS RM50J UNTUK CAIRKAN INI BARANG SO I KENA COLLECT BALIK MY RM50J BARULAH I BERI INI BARANG PADA SEMUA ORANG’* 👈 inilah kata2 lokman pada org tertentu yg pasti bukan dari golongan po2 yg bengap dan bodoh ni.

I’m the legend, [06.09.19 21:49]
Cerita Lukman menyelam dapat BON ini>>BOHONG

PO2 yg begitu taksub dengan lukman ni bukalah minda korang, dan aku nampak sekrg korang pun dah seperti clone lukman.

Lukman pernah kata telah berjumpa dgn pemimpin negara No 1 tapi hakikatnya sekalipun lukman tidak pernah berjumpa dengan No 1.

PO2 semua aku tahu apa perjanjian korang dengan lukman dalam semua duit kutipan yg dibuat. Berapa % dari hasil kutipan tersebut adalah komisen korang.

Dan po2 yg bengap dan bodoh ini semuanya 24hrs bersama lukman ikut sahaja buntot lukman sbb nak tergolong dalam golongan penerima awal CB dan lori. Ada juga PO2 yang cuba berlagak jadi hero untuk menyelamatkan lukman dari pihak2 tertentu.

Aku tau dalam golongan PO2 ini ada yg datang dari golongan kerajaan tapi hanyut dek disebabkan kelabu mata dgn duit kutipan hingga gagal menjalankan tugasnya dan bergegar sembang dialah penyelamat BPIP tapi hakikatnya dia syok sendiri.

Apa tugas PO?...tugas mereka hanya membuat kutipan dari sh2 utk menyelesaikan task2 yg diwujudkan oleh lukman tapi sampaikah kutipan tersebut?

Po2 ni sentiasa ada bersama lukman ni pagi petang siang malam tapi yg peliknya boleh pakai kereta mewah 4 ring, baju mewah, jam mewah, kasut brand ferragamo, gelang emas sampai ke siku, cincin emas penuh jari, tukar kereta baru, renovate rumah dan boleh bertunang dengan secara mewah dgn bukan yg dara. Po2 yg bermewah2 ni pakai duit siapa? Tapi Hakikatnya sh2 semua merana:

1. Bercerai berai
2. Dikejar ah long
3. Adik beradik bergaduh
4. Ada yang meninggal dunia
5. Menanggung hutang
6. Hilang punca pendapatan
7. Jatuh muflis
8. Tergadai tanah harta benda
9. Rumah dilelong
10. Dihalau tuan rumah sewa
11. Duit tabung haji habis
12. Kereta kena tarik
13. Terlantar sakit putus ubat
14. Bergaduh anak beranak
15. Asnaf tetap jadi asnaf

PERTANYAAN DARIKU:

ADAKAH PIHAK BNM MEMBERI KEBENARAN UNTUK PO2 INI BUAT KUTIPAN KE ATAS ANDA SEMUA?....wahai lukman dan po2 usulkan bukti anda kepada semua sh2 dibawah BPIP ini jika salah pertanyaan tersebut.

ADAKAH BENAR NAMA2 SH ADA DIDAFTARKAN DI 4 DEPARTMENT KERAJAAN SEPERTI YG DIGEMBAR GEMBURKAN OLEH LUKMAN DAN PO2 BENGAP INI?....jawapannya TIADA
Lukman dan PO2 bengap sila buktikan sbb aku sendiri ada buktinya.

KENAPA LUKMAN MINTA BANTUAN DARI GANGSTER SEBAGAI BODYGUARD/ESCORT DIA SEDANGKAN SECURITY MALAYSIA TIDAK KURANG HEBATNYA DITAMBAH LAGI JAMINAN KERAJAAN?.....jawapan dia mudah saje, orang yg buat salah takut dengan bayang2nya sendiri.

BENARKAH DOKUMEN2 YG DIKELUARKAN OLEH LUKMAN SAH BETUL ATAU PALSU (FAKE)?....jawapannya adalah Semua dokumen yg dikeluarkan dan ditunjuk oleh lukman event dari barclay mahupun dari mana2 pihak adalah palsu. Sila tunjukkan bukti jika ianya benar wahai lukman dan po2 bengap sekalian.

Sedarlah wahai ummat islam, hentikanlah bantuan anda untuk menyelesaikan task2 yg diwujudkan oleh lukman ini. Jangan membayangi janji bulan dan bintang dari lukman dan po2 yg bangang dan bodoh ini.

BPIP INI WUJUD DAN URUSANNYA TETAP KENA BERLANDASKAN PADA SOP KERAJAAN, KERAJAAN TIDAK SEKEJAM SEPERTI YG DIPERKATAKAN OLEH LUKMAN.

ANDAI TIADA JUGA PENGAGIHAN BERLAKU DALAM MASA TERDEKAT INI, LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH AKAN MENGHADAPI MASALAH YANG SERIUS DI DALAM UNDANG2 NEGARA.

PECAHLAH SUDAH RAHSIA ANDA SEMUA (LUKMAN DAN PO2).

WAHAI UMMAT SEAGAMA ISLAMKU, PERJUANGKAN HAK KAMU ATAS APA YANG TELAH DILAKUKAN OLEH LUKMAN DAN PO2 BENGAP INI. HENTIKANLAH BAYARAN YANG DIWUJUDKAN OLEH LUKMAN DAN PO2 BENGAP LAGI BODOH INI. KETAHUILAH BAHAWA ADA PIHAK YANG BERTANGGUNGJAWAB MEMBELA NASIB KAMU SEMUA DAN MEMPERJUANGKAN HAK KITA SEMUA DI DALAM BPIP INI.

Tamat sudah episod yang pertama dan tunggulah episod yang terakhir untuk aku bentangkan yang akan menggugat ketenteraman Lukman dan PO2 bengap al bodoh ini.

AMARAN:

*LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH DAN PO2 SEKALIAN, ANDA SEMUA SEDANG DIPERHATIKAN OLEH PENGAMAL UNDANG2 NEGARA. TIBA MASANYA SESAL TIDAK BERGUNA.

YANG BENAR TETAP BENAR YANG BATHIL TETAP BATHIL

I’m the legend, [06.09.19 21:49]
#nextepisodterleraisudahygtersiratdaritersurat
#hotelfreeberbajusedondonmenantianda
#tungguuuuuuuu

-COPY DARI GROUP  TELEGRAM

ANTI SCAMMER
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Jibam

Post by Jibam on 4th September 2019, 10:14 pm

Ni bukan minum air ketum lagi dahhh ni tahap minum air kencing dgn makan berak da ni...

Jibam
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Hohoho on 4th September 2019, 8:52 pm

Bila sel otak bergabung dengan air ketum dan plastiknya sekali, maka post la mcm kat bawah ni.

Hohoho
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Muscleman on 4th September 2019, 8:41 pm

Sapa yg dah dipanggil dah dpt habuan masing2 dah boleh sujud syukur .Buat kenduri hujung minggu Sabar ya pasti dpt nanti .Tq Dato. Smile

Muscleman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 61
Join date : 27/11/2014

Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty KAEDAH SOP BANK UNTUK URUSAN DANA

Post by topkapi palace on 4th September 2019, 4:03 pm

Salam buat semua, yg dh terkena atau yg akan terkena , yang belum kena kencing dan yg x mau terkena kencing..
Nk kongsi SOP bank ( dpt dri CEO CIMB Islamic)...

Apa2 jua dana yang hendak masuk ke dalam sistem perbankan Malaysia Wajib mengisi / memberi maklumat /data seperti yang dikehendaki oleh Bank Negara :

a. Nama pemberi dana ( name of donor )
b. Jenis Bisness yg dijalankan oleh pemberi dana (Business nature of Donor)
c. Jenis entiti pemberi dana (Type of entity of donor)
d. Negara dimana Entiti funder itu diperbadankan ( Country of incorporation of Donor)
e. Tarikh diperbadankan (date of incorporation)
f. Nilaian bersih dan asal kekayaan funder (Net worth and source of wealth of Donor)
g. Perincian organisasi Pemberi Dana -(Organisation of Funder - directors , shareholders, beneficial owner and person having executive power)
h. Tujuan pemindahan dana tersebut (Purpose of fund transfer)
i. Asal-usul / sumber dana yang hendak dipindahkan daripada Pemberi dana (Origin/ source of the fund to be transfered from the donor)
j. Negara asal penerima dana yang hendak dipindahkan (Country of origin of the fund to be transfered from funder)
k. Tujuan / sebab pemberian dana tersebut (Purpose / cause of donation)
l. Akaun yang telah diaudit semenjak 3 tahun kebelakangan / Kewangan pemberi dana (Last 3 years audited accounts / Financials of the donor.)
****
Klu SMMG /WSB SMTG / BPIP /AWWF / ROP/ apa2 nama dana jugak x blh bagi maklumat ini... terus terang cakap.. semua tu kencing..

****Kos2 yang terbabit hanyalah urusan Lawyer sahaja .. x sampai RM10 ribu .. legal + stamp duty..
charge bank setelah dana tersebut masuk.. (Rate yang munasabah.. ikut bank x sampai RM 8 K .. debit melalui akaun penerima dana)

Immunity ?? pemberi dana dan bank akan keluarkan surat.. x yah bayar..

*** iNI PENGALAMAN YANG KAMI LALUI ... KISAH BENAR... & X YAH MINTAK TOP UP DARI ORANG RAMAI.. KAMI GUNA DUIT KAMI SENDIRI UNTUK SEMUA URUSAN...

semoga bermanfaat...

ahli fikiran blh take note...

AsSalam

topkapi palace
Warga Baru

Posts : 6
Join date : 06/05/2019

Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Yerlertu on 3rd September 2019, 1:26 pm

Woii ahli fikiran..nampak sangat kotor dan busuknya hati kau

Yerlertu
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 106
Join date : 28/12/2018

Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Ahli Fikiran on 3rd September 2019, 12:35 pm

Keling laknatullah ini adalah penipu, kasi tinggal sama dia! Ayuh bersama WSB!

Ahli Fikiran
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 243
Join date : 10/05/2019

Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Hang cangkui

Post by Hang cangkui on 2nd September 2019, 8:52 pm

Ini dana keling pariapa mmg tipu laaa..

Hang cangkui
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Assalamualaikum

Post by Biarlah rahsia on 29th August 2019, 5:11 pm

Pertama sekali sy nak minta maaf kerana berdiam diri slama ni. Sy pernah terlibat dlm bahagian pengurusan dana secara tidak langsung, dan sy jamin program ini mmg xkan ada kesudahan. Atas dasar kemanusiaan, sy sarankan kpd anda semua, sila lah berhenti serta merta dan amiklah tindakan takat mana mampu. Anda hanya akan tenang bila mana anda berhenti! Wassalamualaikum wbt.

Biarlah rahsia
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Hantukeling on 29th August 2019, 11:36 am

Kepada tompinai. Yg dah tu sudahlah. Anggap dah rugi.
Tapi jangan halalkan. Biar mereka penipu semua tu jadi arang api neraka.
Bagi kesedaran pada yg baru nak jadi mangsa agar tidak terjebak.
Dana ni hanya bermain dengan sentimen dan penipuan semata2
Dana ni tak wujud dan di sahkan BNM.
Saran semua orang keningau buat repot polis

Hantukeling
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty DANA IKS DAN BPIP bertukar kpd SFPBE tumbuh subur di keningau

Post by Tompinai on 29th August 2019, 10:26 am

Habis orang keningau disontot dengan DANA ni..ada yg habis berpuluh ribu utk sorang..dan ada yg habis beratus ribu..yg tu di keningau saja..tak campur lg dgn daerah lain..😂🤣

Tompinai
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Mat jenin

Post by The mask of zorro on 4th August 2019, 10:53 am

Depa ni mmg bongokk haram jadah mmg xleh nak ubah lagi dah..jadik la melayu pemalas kuat angan2!..

The mask of zorro
Warga Baru

Posts : 28
Join date : 12/04/2019

Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by HantuKeling on 4th August 2019, 1:32 am

Siapa kata mereka tak ada pergerakan?..
Mereka memang bergerak,
Bergerak dari satu hotel ke satu hotel
Dari satu cafe ke satu cafe
Hisap curut sambil gelak sakan
berjoli duit topup ahli.
Bergerak juga tu. Kah3

HantuKeling
Guest


Back to top Go down

DANA BPIP - Page 2 Empty Re: DANA BPIP

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 26 Previous  1, 2, 3 ... 14 ... 26  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum