ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 1 of 40 1, 2, 3 ... 20 ... 40  Next

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by hahahah on 9th April 2018, 10:34 pm

smpai ada yg jual lptop,tanah,rumah,
untk sertai dana,
bila kata siapa suruh jual?
itulah kata2 yg kluar dari manusia munafik,,
sebelum menyertai sudh dijanjikan
seperti ini dan ini,,maka ahli yg
mmpercayai anda dan mmberikan
kpercayaan dan amanah kpd anda,,

tapi janji dimungkiri berkali kali,,
setiap minggu, bulan dan tahun

kluar ayt pnunggang agama , mmprgunakan
agama untk mnghalalkan perbuatan mreka
untk mmngkiri janji.

xtkut kena sumpah dan ***** ramai org,,
awal januari, februari, march,,sudah 9
april,,apa cerita konon march tiba,,
blm habis april pula sudh kluar berita
akan tiba hari sblm raya pula hahah

raja rampos mana raja rampos,,
konon dpt mnggu ini,,sudah selasa
lagi berapa hari shj lg,,

pokdi mana yg yakin sgt dpt hujung
march lps tu nk report,,hehe ,,

yg positip hanya leader2 shj disini
yg cuba mmpthankan bnda yg tiada
kpastian ini.

fikirlah smula,,adakah anda fkir nyawa anda
pnjng di bumi ini untk mnipu org rmai,,
x ttnggung di akhirat esk.



-------

http://danahajijasman.forumms.net/viewtopic.forum?t=316

hahahah
Guest


Back to top Go down

Hasil ROP

Post by skillman on 9th April 2018, 10:17 pm

Apabila menyertai plan/dana/skim atau apa2 pun yang nak digelarkan seperti ini ianya bukan sesuatu yang perlu nak dihebohkan.

Jika nak rebut peluang silakan. Jika kurang percaya boleh abaikan dan tak perlu nak ambil tahu lagi berkaitan hal rebut peluang ini.

Peluang ini adalah rahsia dan terbuka hanya kpd yang berminat dgn kepercayaan yang tinggi akan berjaya. Kalau x rahsia dah lama keluar kat TV3 atau MKini dan semua akhbar berkaitan.

Bila pengakhirannya...kan dah kata rahsia jadi tarikhnya pun rahsia le...... Rahsia lagi..

skillman
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Alasan Berulang Kembali on 9th April 2018, 9:56 pm

...


Last edited by Alasan Berulang Kembali on 10th April 2018, 6:23 am; edited 3 times in total

Alasan Berulang Kembali

Posts : 3
Join date : 09/04/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Kodampang Epolo' on 9th April 2018, 9:55 pm

Al-Kisah penumpang dan Pesawat


signal lending dh kluar..tayar pesawat dah trun..tggu lending jer lg kalau cuaca mengizinkan.

penumpang jgn panik kalau getaran kuat berlaku terutama bg mereka yg x penah naik kapal terbang

Kodampang Epolo'
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by hambaALLAHxstudent on 9th April 2018, 9:44 pm

Assalamualaikum

saya merupakan salah seorang student pengkomputeran di salah satu institusi pengajian
di malaysia, atas sebab nak tolong family saya, saya jual laptop saya, untuk sertai dana ROP ni. keyakinan saya dalam ROP ni tinggi, tapi lama kelamaan, apabila semua diam, kepercayaan saya pudar sedikit demi sedikit, saya tak boleh carry subjek yang perlukan penggunaan laptop, saya dulu pelajar yang perform, tak pernah lari 3.7 ke bawah pointer saya, tapi disebabkan saya yakin dengan berita yang mengatakan akan settle bulan 3, saya jual laptop saya, kesannya sangat mendalam terhadap diri saya, sampaikan saya hampir repeat 3 subjek sem ni. tapi tiada masalah, saya yakin saya boleh bawa diri lagi, tolong saya harap sangat² janganlah bagi berita palsu lagi, update lah information dari semasa ke semasa, sebab saya perlukan information tu untuk kuatkan semangat saya. tolong saya ????

hambaALLAHxstudent
Guest


Back to top Go down

Infosahih

Post by Info betul on 9th April 2018, 9:13 pm

Dh dpt info, tunggu duit transfer je. Sahih! Allahuakbar!

Info betul
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Fahmi93 on 9th April 2018, 8:41 pm

Sabar kawan2 smua..Kali ni kita akn tau kebenaran..sbb Ade org da...........

Fahmi93
Warga Baru

Posts : 15
Join date : 14/01/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Allah pemberi rezeki on 9th April 2018, 8:00 pm

by pok di
xsabar nya pokdi menunggu esok dan hari2 seterusnya...dgn ini pokdi mengumumkan.............

Ada progress ke hari ni - dah appear ke?

Ke tunggu besok dan seterusnya

Semoga semuanya menjadi kenyataan

Allah pemberi rezeki
Guest


Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 9th April 2018, 7:45 pm

kita duk bising2 sini...romi & sahabat2 buat apa la agaknya?

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by aiyooo on 9th April 2018, 7:25 pm

puak² puaka ni sengaja cari neraka..lupa hidup atas dunia ni sementara sahaja..sepatutnya buat kerja dan amalan yang baik² untuk bekalan dihitung kat padang mashyar nanti...tak takut ke nanti abis pahala di beri ganti tak cukup dgn itu kena amik dosa org yg ditipunya pulak..dosa dgn Allah boleh diminta ampun.. dosa sesama manusia tak kan diampun Allah selagi tidak di maafkan/halal oleh orang terbabit.

aiyooo
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by pok di on 9th April 2018, 7:24 pm

skit2 ungkit pakcik makcik dh mnggal..dh ajal lh bro...pelik aku pakcik makcik mati je salahkn rop...

pok di
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 94
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by pok di on 9th April 2018, 7:19 pm


Today at 4:32 pm
by Muscleman
FEDERAL RESERVE OWED MALAYSIA USD371 TRILLION PRINCIPAL YIELD 3.5% Per Annum for 77YRS since 1934 USD4,874 TRILLION UCC-1 N.Y....UBS Bank Custodial Account 852...block to benefit of Institutional Parent Registration Accounts of the Federal Reserve System 984 52700845...Combined International Collateral Accounts...Office of International Treasury Control...Global Debts Facility...Federal Reserve Owned By Rothschilds...Not the Government of United States of America

brader ni power...korang jngn berdebat dgn org ni klau phd pn xlepas..

pok di
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 94
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

Bretton Woods, IMF & Fed

Post by Guest on 9th April 2018, 7:11 pm

Perjanjian Bretton Woods 1944 tu apa?

IMF (International Monetary Fund) tu macamana?

FED (Federal Reserve) system tu bagaimana?

Hari tu cakap duit ROP nie asalnya dari pelaburan bank guarantee RM1b..

Pegi ke JP Morgan bla bla bla...

Sekarang nak cakap duit ROP dtg dari Federal Reserve pulak???

Duit yg tak dituntut puluh2 tahun??

Eh apa hal pulak duit FED pegi ke ROP pulak??

ROP nie apa? Kementerian dlm Kerajaan ke???

Atau pemegang amanah perbendaharaan Negara?

Hutang luar Malaysia RM873.8 bilion, bersamaan 65 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK).

Kalau bnyk sgt duit kita dlm FED tu, apesal nak susah2 berhutang sana, berhutang sini...???

Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (miti) tak payah keje.. duduk rumah aje..

Takyah nak susah2 cari investor dari China, dari Arab Saudi dan lain2 negara..

ROP, SMMG nie dah berapa tahun agaknya?

Mana duitnya??

Penyumbang dah tunggu lama...

Tak kesian ke? Takde perasaan ke?? Takde hati perut ke???

Pakcik makcik org kampung, ada yg dah meninggal dunia..

Eh taktau lah saya nak cakap macamana...

Terlebih terkurang terlanjur kata terkasar bahasa, maafkan saya...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Zal on 9th April 2018, 6:59 pm

Tu tak Kira lagi masa Dubai jatuh dlm krisis sampai jadi antara negara yg paling teruk berhutang...US nak tlg langsaikan hutang Dubai...tapi ada seorang bkn taraf jutawan , billionaire atau trillionaire...bahkan lebih lagi membantu Dubai melangsaikan hutang mereka...pening US sbb ada org Islam yg tersangat kaya di mukabumi ini...skrg Dubai menjadi antara negara Arab yg terkaya Di Dunia...ini bkn cerita auta ...yg mana tahu rahsianya akan tahu

Zal
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 9th April 2018, 6:56 pm

Ada ilmu kena kongsi..ada juga ilmu hanya yang tertentu shj boleh dikongsi...sebab tahap pemikiran manusia berlainan cara dan gaya...prinsip pun berbeza...
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 155
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by NanaNanot on 9th April 2018, 6:52 pm

Tp sy nk thu bongakman.. Best tgk ada bnda yg sy xthu bila korg debat2 dpt tmbah ilmu

NanaNanot
Warga Baru

Posts : 23
Join date : 20/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 9th April 2018, 6:51 pm

Sebenarnya tahap kekayaan seseorang kat dunia org lain yang nilaikan melalui apa yang nampak ...pemilik kekayaan tak akan beritahu nilai sebenar kekayaan diri masing2....
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 155
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 9th April 2018, 6:48 pm

Jgn cer kat sini bro...nanti pening yang tak tahu..kerana level lom tahap tu...
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 155
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Gigit on 9th April 2018, 6:28 pm

Belum lagi cerita Repo market. SWAP market. Future Options. Overnight rate discount house hahaha

Gigit
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 70
Join date : 15/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 9th April 2018, 6:12 pm

Alahai gigit senang je kesimpulanya...
Kalu level budak tadika jgn cerita darjah 2
Kalu level budak u jgn cerita darjah 6...
Takkan kita xboleh fikir hehehehehe
Contoh yang kita perlu tahu...faedah fd dlm sesebuah bank...level2 org kebanyakan macam kita tahu FD untung setahun cuma 4 ke 5 %...
Hakikatnya paling tinggi dlm.malaysia ni boleh jejak 24% cuma level2 tertentu sahaja tahu...so setiap kebenaran ada tahap tertentu sahaja boleh macam pilih bulu...huhuhu
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 155
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Najib Razak on 9th April 2018, 5:58 pm

Hahaha...lawak lah kome ni...dh mmg tggu appear..appear je jelah jwpnnye..

Najib Razak
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Gigit on 9th April 2018, 5:19 pm

Haha ada aje trillionaire dlm dunia. Tak caye cuba google you tube.
Cuma tak nak masuk list je atau low profile.
Pernah wondering tak kenapa tun daim xde dlm list forbes msia? Padahal dia ada bank chain dekat seluruh benua Africa. Org msia x ramai tahu. Haha kat rusia tu ramai je org kaya minyak.
Escobar tu harta yg diketahui. Yg dia sorok tanam bagi org derma 2.6b tak kira lagi. Haha
Jgn ingat kalau xde dlm list public and declare takde trillionaire. Depa senyap je. Bukan cam org kita yg x pernah duit banyak. Kecoh fesbuk tayang kereta. Cuti sana sini.

Gigit
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 70
Join date : 15/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 9th April 2018, 4:55 pm

Zaman pak man telo dah rasa...
Zaman hj jasman dah rasa...
Mns...macam2 dana dah rasa...
Alhamdulilah belom papa kedana...sebab ...
REZEKI ALLAH TU LUAS...Peluang ada boleh cuba...takut2 silalah lupa...
Join tak dipaksa..
Xdpt nyesal tak rasa..
Ada peluang boleh dicuba...
Yang penting serik tiada...
Kalu serik diam2 sahaja....
Paling penting selalu la berusaha dan berdoa..
Agar apa yg dihajati akan dirasa....
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 155
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 9th April 2018, 4:52 pm

fakta atau auta?

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 9th April 2018, 4:48 pm

Wujud ada...alhamdulilah
Xwujud pun alhamdulilah...
Pe nak pening2...
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 155
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 40 1, 2, 3 ... 20 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum