ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 5 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Next

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by xleh sabar dh ni.... on 7th April 2018, 5:27 pm

aku dpt info mggu dpn kredeting last dh...apa ni jap kredeting jap appeareting.pastu kredit blik pastu apearetingdkfkkdkskkscb pastu kreditbfbjxjxjdks pastu apereAtujfbfhdjsj pastu mcm tu lps smggu smgu...adoi nk eja pn pyh...bongokman tlg jelas lain krediting aperintisggg ni..smpai bila nk ulang2..

xleh sabar dh ni....
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Najib Razak on 7th April 2018, 4:12 pm

KORANG YG NEGATIF NI JOIN KE TAK? KALAU X DIAM2 JE..LEBIH2 PLAK MEROYAN..YG JOIN INSYAALLAH. SIKIT LAGI..SHHHHHHHHHH

Najib Razak
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Aku tak kisah on 7th April 2018, 3:57 pm

Ssshhhhhhh.....

Aku tak kisah
Warga Baru

Posts : 8
Join date : 16/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by King Kong on 7th April 2018, 3:54 pm

ZzZzzZzzzzZzzzz...

King Kong
Warga Baru

Posts : 23
Join date : 15/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 7th April 2018, 3:48 pm

Sapa rasa bodoh silakan...sapa rasa yakin xpayah tunjuk ye diam2 tau...shhhhhhh
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 150
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Rop

Post by Hmmmm on 7th April 2018, 2:54 pm

Asyik kena main jer nih bkn kira dr minggu ke minggu dh ni. Ni dh kira dr thn ke thn dh ni. Senang bodohkn org

Hmmmm
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Aku tak kisah on 7th April 2018, 2:33 pm

Yeah yeah yeah......minggu depan aku kayaaaaa......tak sabor nak beli rumah kat london dubai LA.....kau ada puok² negatif.....

Aku tak kisah
Warga Baru

Posts : 8
Join date : 16/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by jutawan baru on 7th April 2018, 1:31 pm


Yesterday at 1:29 am
by BISA
TAWARAN BPIP DTG LAGI:

GROUP TONG DUIT - LEADER TN KASA

RM1K DPT 1 TRILLION
RM 500 DPT 500 BILLION
RM 250 DPT 250 BILLION
RM 170 DPT 125 BILLION
RM 100 DPT 60 BILLION
RM 50 DPT 30 BILLION

HADIAH: LAMBOGHINI, FERRARI, BUGHATTI,BMW SPORT,MERC SPORT, HUMMER, HONDA GOLD WING, H.DAVIDSON, BMW 1000CC....etc
HADIAH2 MISTERI INI AKAN DIBERITAHU SELEPAS PLAN DITUTUP

ARIKH AKHIR PMBAYARAN 10/04/18

BANK IN KE ACC

ABD SAMAD BIN HARON MBB 1*********

RM 1K

1. DEFI 1
2. GAIA 2
3. SAM 4 bounce
4. NASA RRG 4 bounce
5. THUNDER RIGHT ENT 5 : bounce
6. AUDI S 4 : bounce

RM 500

1. FAHMI 1
2. KEROL 2
3. ACAM 2
3. JAK 1
4. LAMBO 2
5. FIA 2
6. KHALIS 2
7. SPEK 1
8. MUHAIMIN 2


RM 250

1. MAT 1
2. SAIHAH 2
3. MASDUDI 2
4. KALAMUTHU 1
5. BERONCE 2
6. HAZIZ 1

RM 170

1. MAS EFA 1
2. BASASARI 1
3. BADAR 1
4. NASERUM 1
5

RM 100

1. SITI J 1
2. KAMA 1
3. NAPI 2
4. G. GASU 1
5. STEPHEN AGAU 1
6. MICH SAPAT 1
7. UDI JADER 1
8. MAT UJ 1
9. ODI 1
10. NAT 1

RM 50

1. DAUD KB 1
2. AWG BATIL 1
3. NASRIAH 1
4. AYANG 1
5. LATIP 1


*haaa...haaa..haaa...tawaran yang paling gila pernah aku tgok........jgn tanya aku nak join cam na......ni aku dpt dgn org lain...


ada lg ke mnusia yg xcerdik duk pcya,,
huhu mlampau taawaran kalah najib,,
padahal dari topup korng lah akn digunakan
beli kreta mewah untk dirinya dan mnyara
dgn duit haram

jutawan baru
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by hahahah on 7th April 2018, 1:17 pm


person
Today at 6:01 am
by Tok bomoh
Ramai sangat malam ni yang citer pasai scam .. kawan sekolah dok citer, coach dok citer .. den pun nak share gak lah ... tapi den nak tackle dari angle pemikiran logik scammer nih ... follow ye kat bawah nih...
.
[1] Scammer buat perancangan.
.
[2] Mula kerja, siapkan dokumen, daftar syarikat atau persatuan atau kelab. Tak lupa juga avatar mangsa.
.
[3] Dokumen ditambah perisa kasi nampak "too good to be true". Sediakan senarai alasan2 dan hujah yang akan diberikan kalau dicabar.
.
[4] Sediakan "exit plan".
.
[5] Mula bina team dan membasuh team dengan impian-impian yang indah serta menjanjikan bulan dan bintang.
.
[6] Team mula bergerak dapatkan mangsa ... jumlah pengikut semakin ramai.
.
[7] Buat tour semalaya untuk dapatkan lebih ramai pengikut.
.
[8] Pengikut mula meletakkan dana ... ribu-riban... pengikut pun dah cecah ribu-riban.
.
[9] Guna duit dana, buat program2 dengan tahfiz, tunjukan buat program memberi sumbangan. Masuk paper, facebook dan TV....
.
[10] Dana terkumpul, mula bedakkan pada team asal tetapi akaun tak pernah dibentangkan dalam mesyuarat. Dalam mesyuarat dia sorang je cakap.
.
[11] Tiba masa bayaran pada pengikut (dividen ka, dana ka .. ikut la program yang diwar-warkan). Beberapa pengikut awal dapat la habuan .. testimoni dikeluarkan... makin ramai pengikut masuk.
.
[12] Dana itu je .. tak boleh dipusing lagi .. masuk Plan B. Tazkirah agama mula berkumandang ... program2 masjid makin banyak diatur .. program mesyuarat mewah mula dilancarkan. (Hujah .. sedekah menyuburkan rezeki)
.
[13] Plan B, lancar program baru ... untuk kutipan baru ... buat program umrah .. program belajo sambil kerja ... program kedai outlet .. makin banyak dana masuk. Guna dana untuk bayar dividen pengikut ... Team & pengikut tak perasan lagi ... sebab pembayaran berlaku ..
.
[14] Masuk tahun ke-3, dana dah tak boleh pusing dah .. masuk Plan C, main sentimen. Menangis dalam mesyuarat, mula kata ada dalang dalam organisasi ... cari kambing hitam. (Sistem pernomboran selalu digunakan ... padahal sistem pernomboran bukan untuk tilik nasib tapi untuk manfaat lain)
.
[15] Pengikut sudah mula bising ... buat press statement janji nak bayar ... bil-bil komitmen seperti sewa pejabat dan operasi serta gaji2 mula sangkut ... start guna pendekatan buang orang atas alasa sabotaj organisasi.
.
[16] Plan D bermula, canang diiniaya ... bila pengikut makin marah ... dana dah abih guna dah ... kete mewah mula dilepaskan .. sambung bayo kat orang...
.
[17] Plan E tutup operasi .. tetapi orang2 yang menjaga posisi penting dan data penting ditinggalkan dengan alasan sabotaj... report polis atas dia mula masuk. Dia pun buat report polis kata trauma dan bimbang keselamatan diri dan keluarga.
.
[18] Plan F tinggalkan organisasi letak kambing hitam teraju. Pengikut mula bantai kambing hitam sebab dalam akaun dah kering ... tapi dalam akaun dia tiada sapa yang tahu ... dan tak pakai nama dia ... mungkin offshore akaun....
.
[19] Putuskan hubungkan kat FB dengan alasan membuat aura negatif. Muncul macam biskut .. bahasa pun dah pelik2 punya kasar... last last keluar statement "Mencari kebenaran" .. "Syukur Allah timpakan ujian" ... pengikut yang tegar dipaparkan dokumen2 palsu menunjukkan dia sedang berusaha. Lepas 2 tahun, sama saja alasan dia ... Cerita dia buat laporan ke bukit aman, bank negara, KPNDKK dan bermacam KK lagi berkumandang ... hakikatnya organisasi ni tak pernah pun jumpa depa)
.
Jika dilihat pada logik akal dia ..
.
1. Dia dah scam orang ... duit dah kutip.
2. Orang tuntut hak. Dia guna spin.
3. Lepaih tu kata teriniaya ... kena fitnah... mencari kebenaran.
4. Sedekah guna duit scam tu menyuburkan rezeki.
.
Bestkan jadi scammer .. dah scam orang kata orang yang dia scam iniaya dia ... what a game.


dh nampak cara2 dia kt rop hahahah

hahahah
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by hahahah on 7th April 2018, 1:13 pm

hahaha hjung march dh habis,,skrng dah
7 april,,mnggu depan lagi kihkih,,
lepas raya,,akhir tahun,,awal tahun depan,,
ayat pnyedap dari leader yg ketakutan org2
bwh dia mngmuk. mnggu lepas pn da
tlepas,,mnggu depan bakal tlrpas lg,,
ayat delay dan pnyedap shj

hahahah
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by rosmah manzor on 7th April 2018, 12:41 pm

yeeeeeehaaaaaaaaaaa.....mggu dpn makcik kayooooo

rosmah manzor
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Najib Razak on 7th April 2018, 12:18 pm

Yeeehaaaa....ALHAMDULILLAH1000X

Najib Razak
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Gigit on 7th April 2018, 11:45 am

Wahahahahhah

Sssshhhhhh diam2.tak baik menunjuk2. Nnti ada yg terguris hati. Geng2 yg tertipu ada dalam ni.
Ada duit jgn kecoh2. Banyak mata memandang. Mata baik dan jugak mata jahat. Kena mata jahat siap. Mcm2 risiko ada. Buat taktau sudah.

Gigit
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 70
Join date : 15/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 7th April 2018, 11:18 am

Suesue....wei ssshhhhhhhhh...jgn kecoh diam2 sudah...kaya makan dgn roti sedap
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 150
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by suesue on 7th April 2018, 11:16 am

insyaalah mggu dpn..........................kayaaaaa

suesue
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Benci on 7th April 2018, 9:29 am

Benci la sangat done tunggu je

Benci
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Benci la sangat on 7th April 2018, 7:50 am

Benci punya sembang mcm gampang.... santet kau kuat ke tuhan lg kuat?.. kau jgan aku suruh tok adi bang kat telinga kau nanti...

Benci la sangat
Guest


Back to top Go down

Baca sambil joget

Post by Tok bomoh on 7th April 2018, 6:01 am

Ramai sangat malam ni yang citer pasai scam .. kawan sekolah dok citer, coach dok citer .. den pun nak share gak lah ... tapi den nak tackle dari angle pemikiran logik scammer nih ... follow ye kat bawah nih...
.
[1] Scammer buat perancangan.
.
[2] Mula kerja, siapkan dokumen, daftar syarikat atau persatuan atau kelab. Tak lupa juga avatar mangsa.
.
[3] Dokumen ditambah perisa kasi nampak "too good to be true". Sediakan senarai alasan2 dan hujah yang akan diberikan kalau dicabar.
.
[4] Sediakan "exit plan".
.
[5] Mula bina team dan membasuh team dengan impian-impian yang indah serta menjanjikan bulan dan bintang.
.
[6] Team mula bergerak dapatkan mangsa ... jumlah pengikut semakin ramai.
.
[7] Buat tour semalaya untuk dapatkan lebih ramai pengikut.
.
[8] Pengikut mula meletakkan dana ... ribu-riban... pengikut pun dah cecah ribu-riban.
.
[9] Guna duit dana, buat program2 dengan tahfiz, tunjukan buat program memberi sumbangan. Masuk paper, facebook dan TV....
.
[10] Dana terkumpul, mula bedakkan pada team asal tetapi akaun tak pernah dibentangkan dalam mesyuarat. Dalam mesyuarat dia sorang je cakap.
.
[11] Tiba masa bayaran pada pengikut (dividen ka, dana ka .. ikut la program yang diwar-warkan). Beberapa pengikut awal dapat la habuan .. testimoni dikeluarkan... makin ramai pengikut masuk.
.
[12] Dana itu je .. tak boleh dipusing lagi .. masuk Plan B. Tazkirah agama mula berkumandang ... program2 masjid makin banyak diatur .. program mesyuarat mewah mula dilancarkan. (Hujah .. sedekah menyuburkan rezeki)
.
[13] Plan B, lancar program baru ... untuk kutipan baru ... buat program umrah .. program belajo sambil kerja ... program kedai outlet .. makin banyak dana masuk. Guna dana untuk bayar dividen pengikut ... Team & pengikut tak perasan lagi ... sebab pembayaran berlaku ..
.
[14] Masuk tahun ke-3, dana dah tak boleh pusing dah .. masuk Plan C, main sentimen. Menangis dalam mesyuarat, mula kata ada dalang dalam organisasi ... cari kambing hitam. (Sistem pernomboran selalu digunakan ... padahal sistem pernomboran bukan untuk tilik nasib tapi untuk manfaat lain)
.
[15] Pengikut sudah mula bising ... buat press statement janji nak bayar ... bil-bil komitmen seperti sewa pejabat dan operasi serta gaji2 mula sangkut ... start guna pendekatan buang orang atas alasa sabotaj organisasi.
.
[16] Plan D bermula, canang diiniaya ... bila pengikut makin marah ... dana dah abih guna dah ... kete mewah mula dilepaskan .. sambung bayo kat orang...
.
[17] Plan E tutup operasi .. tetapi orang2 yang menjaga posisi penting dan data penting ditinggalkan dengan alasan sabotaj... report polis atas dia mula masuk. Dia pun buat report polis kata trauma dan bimbang keselamatan diri dan keluarga.
.
[18] Plan F tinggalkan organisasi letak kambing hitam teraju. Pengikut mula bantai kambing hitam sebab dalam akaun dah kering ... tapi dalam akaun dia tiada sapa yang tahu ... dan tak pakai nama dia ... mungkin offshore akaun....
.
[19] Putuskan hubungkan kat FB dengan alasan membuat aura negatif. Muncul macam biskut .. bahasa pun dah pelik2 punya kasar... last last keluar statement "Mencari kebenaran" .. "Syukur Allah timpakan ujian" ... pengikut yang tegar dipaparkan dokumen2 palsu menunjukkan dia sedang berusaha. Lepas 2 tahun, sama saja alasan dia ... Cerita dia buat laporan ke bukit aman, bank negara, KPNDKK dan bermacam KK lagi berkumandang ... hakikatnya organisasi ni tak pernah pun jumpa depa)
.
Jika dilihat pada logik akal dia ..
.
1. Dia dah scam orang ... duit dah kutip.
2. Orang tuntut hak. Dia guna spin.
3. Lepaih tu kata teriniaya ... kena fitnah... mencari kebenaran.
4. Sedekah guna duit scam tu menyuburkan rezeki.
.
Bestkan jadi scammer .. dah scam orang kata orang yang dia scam iniaya dia ... what a game.

Tok bomoh
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Benci on 7th April 2018, 1:11 am

Sombiya’ moingin muran

Benci
Guest


Back to top Go down

ROP-SITUASI SEKARANG

Post by BISA on 7th April 2018, 1:06 am

Zainal SMMG: Setakat pukul 6:00 ptg tadi acc proxy sy belum ada kemasukan lagi. Acc proxy dan VVIP lain sy tak tau.

BISA
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Benci on 7th April 2018, 12:54 am

To Benci la sangat wakakakaka nak ke rasa. Jgn ko pula rasa sembang. Nak tahu up la gambar ko dlm ni. Berani tak?.

Benci
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Najib on 6th April 2018, 11:51 pm

Hikayat khayalan ke?

Najib
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Benci la sangat on 6th April 2018, 11:44 pm

Sembang la kau benci.... pada hari tu sembang lembu pun boleh terbang...

Benci la sangat
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 6th April 2018, 10:41 pm

Sssshhhhhh....diam2 ok....
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 150
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by King Kong on 6th April 2018, 10:09 pm

Bongakman bgtau la

King Kong
Warga Baru

Posts : 23
Join date : 15/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum