ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 2 of 40 Previous  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Next

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Muscleman on 9th April 2018, 4:32 pm

FEDERAL RESERVE OWED MALAYSIA USD371 TRILLION PRINCIPAL YIELD 3.5% Per Annum for 77YRS since 1934 USD4,874 TRILLION UCC-1 N.Y....UBS Bank Custodial Account 852...block to benefit of Institutional Parent Registration Accounts of the Federal Reserve System 984 52700845...Combined International Collateral Accounts...Office of International Treasury Control...Global Debts Facility...Federal Reserve Owned By Rothschilds...Not the Government of United States of America...

Muscleman
Warga Baru

Posts : 41
Join date : 27/11/2014

Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 9th April 2018, 4:23 pm

bisnes jual planet kot...

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Wow!!!

Post by Samat on 9th April 2018, 3:19 pm

"bnyk bisnes blh dpt 1trilion dgn modal 1bilion..tahap IQ pn msti super power..ko xsmpai tahap tu lg..p bljr lg ok"

Bisnes apakah itu? Modal 1 billion, boleh dpt 1 trillion??

Jual dadah?

Setahu saya, Raja Dadah Dunia Pablo Escobar net worth pun setakat usd 30 billion aje (lebih kurang RM120 billion)..

Tak mampu nak cecah RM1 trillion pun..

Atau bisnes bukak kasino??

Tan Sri Lim Kok Thay, Genting Group net worth pun setakat RM23.8 billion aje..

Atau bisnes jual senjata api? Jet pejuang? Kete kebal? Bom nuklear? Aircraft carrier??

Perbelanjaan ketenteraan negara China pun setakat usd 146 billion aje.. lebih kurang RM600 billion, kalau ditukar pada nilaian duit kita..

Bill Gates, antara individu yg terkaya dlm dunia, net worth cuma usd 90.6 billion aje (lebih kurang RM360 billion).. tak cecah RM1 trillion pun..

Ada 40 individu terkaya di Malaysia.. termasuk Robert Kuok, Lim Kok Thay (Genting), Teh Hong Piow (Public Bank), Lee Shin Cheng (IOI Corp), T. Ananda Krishnan dll, yg mana kalau kita gabungkan keseluruhan kekayaan mereka, net worth cuma RM290.48 billion aje.. tak cecah RM1 trillion pun..

Korang ada RM1 trillion???
Wow!!!

Sekadar pandangan peribadi saya..

Samat
Guest


Back to top Go down

Hasil ROP

Post by skillman on 9th April 2018, 2:52 pm

Bermacam2 cerita dan plan persendirian yang dibuat oleh individu tertentu berkaitan duit RM 1T tu kononnya.

Mudah bicara kepada sesiapa yang berminat boleh le follow plan persendirian yang ada. Jika berlaku apa-apa boleh cari penganjur plan persendirian ini. Jgn lupa simpan no.hp, rumah kat mana dan kalau boleh salinan IC penganjur ni agar mudah nak buat laporan Polis di kemudian hari.

Peluang RM 1T ni mungkin benar dan ada juga risiko penipuan. Tepuk dada tanya selera. Sanggup nak melabur dipersilakan. Tak sanggup duduk diam2 dan jangan sebarkan peluang ini. Bukannya apa...jika disebarkan dan ada pulak yg berminat dan sanggup melabur dikhuatiri hati sendiri akan rosak kerana iri hati dengan kesanggupan orang itu untuk merebut peluang yang telah kita sebarkan. Bertambah sakit hati dengan izin Allah dapat le plak hamba Allah itu hasil pelaburannya itu tadi.

Sendiri fikir le....sebab sendiri punya akal.


skillman
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by hahahah on 9th April 2018, 2:29 pm

tgu appear konon,, lma bnor pusing cter,,
nk tipu cmna pn da kering akal ye najib
razak hahah

hahahah
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Najib Razak on 9th April 2018, 2:23 pm

Kome ni bising je lah..tggu appear je ni..

Najib Razak
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by King Kong on 9th April 2018, 1:46 pm

Kanneeee

King Kong
Warga Baru

Posts : 23
Join date : 15/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Melayu tipu melayu on 9th April 2018, 1:33 pm

Katanya harini dapat. Janji dah berminggu minggu. Apa pon tak ada. Asik mintak topup je.

Melayu tipu melayu
Guest


Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 9th April 2018, 1:04 pm

adakah janji di delay ti lg?

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by hahahah on 9th April 2018, 12:49 pm

dh hari isnin dh,,mana janji dpt hri isnin
tu smbil buka plan kihkih nsib la xmsuk,,
tgu khamis plak,,kehkeh

hahahah
Guest


Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 9th April 2018, 12:33 pm

kata duit nk dpt da..tp duk mengemis duit lg...apa cerita...

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by ROPi on 9th April 2018, 12:13 pm

pergi tnjuk buku lima kt muka jimy tu pastu angkat jari tgh pastu hempuk kt dahi skli..baru ada akai..

ROPi
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Allah pemberi rezeki on 9th April 2018, 11:28 am

Abaikan jer plan2 ni MENGARUT

Bagi saya tunggu jer pelaburan yg ada dapat hasil

Token/ saguhati pun xde lagi nak tumggu po lagi

Semoga owner dana menunaikam janjinya dan semua ahli dapat imbuhan bulan april ni

Allah pemberi rezeki
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Katak Puru on 9th April 2018, 10:36 am

Lihat jelah..jangan tambah2 kalo ade plan bukak..tnggu yg ade tu masuk..kalo x masuk jugak bukan rezeki kita namanye..karang duit simpanan ngn duit belanja luak..pulangan xde..nk melabur kena pikir, jngan tamak ikut nafsu

Katak Puru
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 66
Join date : 20/03/2018

Back to top Go down

Open Lagi

Post by Akak Konfius on 9th April 2018, 10:18 am

Open Plan Lagi. Reka macam2 untuk open plan. Ni untuk ahli yang bayar stamping pulak. Nak bayar po pakai portion token konon. nak tanye sikit. yang nak bayar pakai token tu, tau ke bila token tu nak dapat. Tuan badan sendiri pun x tau bila nak dapat. Lain la kalau duit tu dah ade dalam akaun. Ni namanye sembang kencang.

Akak Konfius
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Tuan Jimmy Muzafar on 9th April 2018, 9:09 am

Jom join..plan tetap dibuka...

????♥️????♥️????♥️????♥️????

????PORTION TOKEN
TUAN JIMMY????

????RM 5️⃣0️⃣.0️⃣0️⃣
GET
????RM 3️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣.0️⃣0️⃣


*????1️⃣= PENAMA /AHLI*
☝️????????
???? 1️⃣ = LOT

*✅LOT TERHAD✅ KHAS HANYA UNTUK AHLI YG MEMBAYAR KOS STAMPING*
❗️❗️❗️❗️❗️❗️

*❌TIADA PENAMBAHAN AHLI BARU⛔️*

OPEN: 0️⃣9️⃣/0️⃣4️⃣/1️⃣8️⃣

CLOSE: 1️⃣2️⃣/0️⃣4️⃣/1️⃣8️⃣
⌚️JAM 11.59 MLM
????KHAMIS/THURSDAY

????RHB ????
????21245760018134
???? JIMMY MUZ

????CIMB ????
????8600020014
????MUZAFAR SAID


*???? GROUP ????*
PRMM????MGMT

????????????????????????????????

01-
02-
03-
04-
05-
06-
07-
08-
09-
10-

????????????????????????????????

TANGAN YANG MEMBERI...
LEBIH BAIK DARI YG MENERIMA....
ORANG MEMBERI,
KITA MERASA .....
????????????????????????

Tuan Jimmy Muzafar
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by pok di on 9th April 2018, 8:53 am

bnyk bisnes blh dpt 1trilion dgn modal 1bilion..tahap IQ pn msti super power..ko xsmpai tahap tu lg..p bljr lg ok...insyaalh sedekah tu pasti bla dpt duit...kita kaya xkan nk makan sorang2..sedekah bnyk2.bntu org yg mmerlukan...sbb tu kena kaya..islam kna kaya dan hebat..bkn sja d akhirat tpi d dunia jg..brulh dunia ni jd hak org islam..ini x nk kaya pn takut pikir negetif bnyk sbb tu kayap selmanya..

pok di
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 94
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

Jual Plan Lagi

Post by Akak Konfius on 9th April 2018, 8:50 am

Konfius sungguh la. Dari bulan 2 duk kate plan last. Lepas ni tutup serapat rapatnye. Dah x de lg dah. Tapi tup2 open plan lagi. katenye nak berkongsi rezeki dan beri peluang kepada sape yang x beli. Tapi yang beli tu orang yang sama jugak. Itu bukan beri peluang. Itu tamak. Setiap minggu duk macam tu lah. Hari ni plan tutup pukul 12. Mggu lepas sape beli plan dapat hengpong. Hari ni sape yang beli plan ni buleh dapat duit kopi dengan saguhati sebelum dapat po besar katenye. Sampai bila nak berenti benda ni. Kalau berlarutan, sekarang kita yang kene , masa ke depan anak kita pulak. Rase macam makin x logik. Jual plan portion leader yang leader pun x tau nak dapat bila...

Akak Konfius
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA

Post by The Guest House on 9th April 2018, 6:44 am

RM1 trillion.....if dari business activities.....payah nak buat duit sebanyak ini.....saya sudah fikirkan bab ini sejak 3 tahun dahulu.

The Guest House
Guest


Back to top Go down

Terpulanglah

Post by Guest on 9th April 2018, 1:55 am

Bercakap mengenai ROP, tiba2 ada pulak yg bercerita pasal air laut naik ke darat, ikan muka manusia..

Ada jugak yg tak hujan tak ribut, tuduh org lain tikam nombor ekor..

Tak perlu nak explain pasal graviti 9.81, pasal ketumpatan air laut.. mukjizat Rasulullah s.a.w serta peristiwa isra' mi'raj.. dan sebagainya..

Ada yg cakap, takde yg mustahil dlm dunia.. sebenarnya, tiada yg mustahil bagi Allah s.w.t, dan sifat mustahil itu hanya ada pada makhluk..

Ada jugak yg cakap.. pikir guna iman, bukan akal.. bro..

Iman tu apa? Rukunnya ada berapa? Perkara yg merosakkan dan membatalkan iman itu apa? Pengertian iman dari bahasa dan istilah bagaimana? Nas-nas, dalil iman ada berapa?? Fardu iman tu apa??? Syarat sah iman macamana?????

Ish.. nnti korang lagi pening.. langsung meleret-leret lari dari tujuan asal, nak bercakap pasal ROP..

Dah berpesan tapi taknak dengar... dah suruh pikir, tapi taknak pikir... dah bgtau sila rujuk pada yg lebih arif, tanya pasal konsep rezeki, qada' & qadar, takdir & ketentuan Allah.. tapi taknak rujuk (boleh cari ceramah agama kat youtube).. dan kena tau jugak, rezeki yg halal tu macamana? Rezeki haram tu apa? Rezeki syubahah tu apa ke bendanya???

Tiada kekayaan lebih utama daripada akal.. Tiada kepapaan lebih menyedihkan daripada kebodohan..

Eh lantak korang lah.. nak tido.. nnti dah jadi jutawan 20 ringgit, jgn lupa bersedekah..

Tersalah kata terkasar bahasa, maafkan saya..

Sejahteralah ke atas kamu.. Assalamualaikum..

Guest
Guest


Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 9th April 2018, 1:33 am

hahaha...tengok jelah nt...rm20 dpt 10juta ...kelako...kelako..back up sesuatu yg tak pasti...

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

LOGIK TAK?

Post by FADIL on 9th April 2018, 1:06 am

Sila berfikir dgn logik...

Ko tak pernah dgr dan tengok ke air laut naik ke darat...laut masin tak bercampur dgn air tawar......batu terapung di Israel.....pokok2 dlm posisi rukuk....ikan berwajah manusia......air telaga dr zaman Arab Kuno tak pernah kering hingga kini.....satu lagi ..manusia pergi ke langit ke-7 hanya satu mlm
shj.....DAN BYK LAGI LAA ...kalau nk cerita...
Setakat nk bagi rm 10 jut dgn pelaburan RM 20 tiada mustahil jika Allah nk bagi rezeki......

pikianq guna iman bukan akal...bro

FADIL
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by pok di on 9th April 2018, 12:48 am

niat bang romi baik nk tlg bani melayu miskin ni...sbb tu mnta sumbngn skit nk byr cukai kt kerajaan..kita usaha skit ja kluarkn duit skit ja. dr korng p main tikam main kuda xkaya2..klau dia xpikir bani miskin ni dia kaya sorg2 pn blh..mnta smbngn kt geng2 kaya pn blh..10org dh ckup untk byr cas2 cukai2 kerajaan..org kaya smkin kaya kita yg miskin smkin miskin...baguskn bang romi tlg bani2 miskin ni...

pok di
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 94
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by pok di on 9th April 2018, 12:40 am

xda yg mustahil dlm dunia....alah ko ingt 2.6 bilion tu besar sngt ke??yg jd isu besarnya pasal masuk acc ketua negara mau xkecoh..bnyk org ambk ksempatan untk buat kecoh.siasat2 plk duit tu salah..kecoh 1 dunia lh..alah besar kuman je tu 2.6 bilion...bnyk lg duit msuk ngra bilion trilion org diam ja xda msuk tv ke apa sbb xda kpntingn...romi bkn femes pn nk msuk tv...ko pikir tgk klau msuk tv org p rompk dia cm na..??alah jnji byr cukai kt krjaan sudah..najib tu 2.6 b cukai pn xbyr zakar pn xbyr...

pok di
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 94
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 8th April 2018, 11:48 pm

hahahahahaha...ramai nak menafikan..tapi itulah hakikatnya...10juta habuan telah menghilangkan kewarasan berfikir....hahahahaha....ttiba nanti...romi pulak leader rupanya..leader kepada dana lain...hahaha...lagi pening la jadinya...

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 40 Previous  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum