ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 3 of 40 Previous  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40  Next

Go down

Di mana kewarasan anda?

Post by Guest on 8th April 2018, 11:10 pm

Sila berfikir dgn logik...

1) Belum pernah berlaku dlm sejarah ketamadunan manusia, bagi RM50, dpt balik RM10 juta.. budak darjah enam sekolah Tamil pun akan ketawakan anda.. geli hati

2) Kes 1MDB RM2.67 billion.. kecoh kat CNBC, Bloomberg, BBC, DoJ.. ROP pulak katanya ada dana RM trillion? Kalau betul, tak huru-hara ke jadinya? Silap gaya, Bill Gates pun sanggup nak tukar kerakyatan, nak masuk ROP punya pasal.. RM1000 get RM500 juta.. kalau Bill Gates masuk RM1,000,000??? Buta kayu aje dia dpt RM500 billion..

3) Mana dtg duit trillion-trillion tu? (Kalau betul ada) Ingat senang ke nak bawak masuk Malaysia? Bukan sekupang dua brader.. nak kena kira GDP (Melayu cakap KDNK - Keluaran Dalaman Negara Kasar), monetary measure market value, inflation deflation stagflation, rizab Negara, hard cash bla bla bla... tak ke tonggang-langgang jadinya nanti bila tiba2 muncul puluh-puluh ribu jutawan baru sekelip mata???

4) Benar, Tuhan maha kaya.. rahmat & nikmat Allah s.w.t meliputi segenap yg di langit dan yg di bumi.. sekalian alam.. rezeki Allah itu luas.. bertepatan dgn sunnatullah (hukum alam yg merupakan ketetapan Allah).. Manusia mempunyai kemampuan terbatas sesuai dengan ukuran yang diberikan oleh Allah kepada kita.. sebagai contoh, kita tak boleh terbang macam Superman, tak boleh hidup (bernafas macam ikan) dlm air.. bagi RM50, dpt balik RM10 juta?? Kena dgn sunnatullah tak??? Sila dptkan khidmat nasihat dari yg lebih arif, berkaitan konsep rezeki, qada dan qadar, takdir serta ketentutan Allah..

5) Eh pandai2 lah korang pikir sendiri.. jgn kelabu bijik mata dok perasan & berangan dgn duit juta2 tu.. sel2 otak sila bergabung...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by King Kong on 8th April 2018, 11:07 pm

Kanina

King Kong
Warga Baru

Posts : 23
Join date : 15/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by pok di on 8th April 2018, 11:03 pm

ada sbblh dia kta cm tu......keselamatan kena jaga...

pok di
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 94
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 8th April 2018, 10:44 pm

hahaha..dia mai dah...

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

???..........

Post by MAT PIANG on 8th April 2018, 10:38 pm

Yang korang seronok sgt ni ape hal?....Rimau mana kata dapat minggu depan tu?...TSR tak kata apa2 pun akan dapat minggu depan. Dia kata ......"tengoklah kalau ada minggu depan....". tu laa lebih kurang ayatnya. Maknanya tak pasti lg minggu depan tu masuk acc ahli.....Semuanya agk2 je tu..... dan dah biasa dah sebelum2 ni......

tak caya?

korang tgok laa nanti.....

MAT PIANG
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by pok di on 8th April 2018, 9:58 pm

shhhhhhhhhhhhhhhh

pok di
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 94
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

0%@100%

Post by 0%@100% on 8th April 2018, 9:42 pm

berapa % anda yakin akan dapat duit ni minggu depan...?selepas berkali2 putus cinta dengan harapan2 yg lalu....haha

0%@100%
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by pok di on 8th April 2018, 8:35 pm

xsabar nya pokdi menunggu esok dan hari2 seterusnya...dgn ini pokdi mengumumkan..................

pok di
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 94
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by xleh sabar dh ni.... on 8th April 2018, 6:07 pm

hahaha..xsama ka mksdnya

xleh sabar dh ni....
Guest


Back to top Go down

Hahaha

Post by Yakin on 8th April 2018, 5:50 pm

Bongakman la bkn bongokman. Cian kt dia haha

Yakin
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by xleh sabar dh ni.... on 8th April 2018, 4:41 pm

bongokman over happy nmpk...

xleh sabar dh ni....
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 8th April 2018, 4:03 pm

Hai....huhuhuhuhu...haaiiii....helloooo....lalalalala....
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 150
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by ROPi on 8th April 2018, 3:43 pm

xpyh layan lh t.up t.up ni..dh semua nk jd jutawan dh xkan tamak nk jd bilioner plk ...sudah2 lh kita jd jutawan sudah lh...

ROPi
Guest


Back to top Go down

ROP

Post by PDP on 8th April 2018, 3:40 pm

Maka sama2 la kita lihat janji terkini dan sensasi.....bermula 09/04/18 hingga sblum puasa duit akn masuk acc ahli.......tunggu ya para jutawan2 semua......tapi jgn lupa ayat ni masa nk dpt duit nanti... "...PIHAK PENGURUSAN PERLUKAN SIKIT LAGI BNTUAN ANDA UTK PELEPASAN AKHIR INI......

*LIST PEMBAYARAN PENYELARASAN DAN KEMASKINI*

???? *RM30 LAST HARI AHAD 8/4/2018*????


1.
2.
3.

TORA SUDAH SAMPAI... INI ARAHAN DR TSR, kalau tak TT PO lambat.. Aduhh.. Diugut pula... Lain kali bagi la pencerahan kepada ahli. Ini minta mcm gangster..
#ABAH LUU...

PDP
Guest


Back to top Go down

JANJI

Post by DEMANG LEBAR DAUN on 8th April 2018, 3:12 pm

Kesihan kat leader grup yg satu ni. buat taklimat tp kurang sambutan hinggakan kekosongan 170 seat kat dewan tu.Banyak tu nk kena cover... Merayu-rayu laa dia sampai sanggup bg RM 1 juta sorang kalau dpt hadir taklimat di Trengganu tu. Sbnarnya bukn ahli tak nak hadir...buang masa,tenaga dn duit je...info sama je mcm taklimat2 sblum ni. cth cam di Melaka hr tu..ayahnda kata hr Selasa (20hb Mac) dah clear ke acc dia-siap tunjuk lg perbualan dia ngan TSR...mana buktinya?...ni di Trengganu ni srupe juga laa...dia akan kata akan masuk ac dia tak lama lagi....13/4/18 hingga........lama2 melanguk2 ahli tunggu..takda punnn!!!...masa kt Melaka hr tu ahli2 bersorak sakan..malah ada yg menangis...tup2...tup2...habuk pun tarak...yg ada nya plan baru...topup baru...
hinggakan leader tu kata masa taklimat nnti duit dah masuk ke acc ayahnda.... Ko nak sembang gebang bior laa sahih dah baru boleh sembang. Kang kita org kata ko kaki belit...mula laa melenting dlm grup siap C & P lagi mesej ni....

Jadi ahli2 nk pegi pun jadi boring. Setakat nk makan2 tu baik tk payah laa. Nk jumpa leader2 dan owner...lama2 jumpa jugak..takkan lps dpt duit dia nak duduk kat planet Marikh kan?...

Ayat kat atas tu ok dah..."ayahanda akan bagi rm 1juta seorang siapa yg hadir. Jariah ni paling awal dan diberi terus dr acc ayahnda..." .

kalau korang ingat lagi tak kat Kg Bakar Batu, Melaka juga..kat umah leader dia lagi tu...." PO akan dibayar kpd ahli tak terlewat bulan Julai 2017...."
....bulan berapa dan taun berapa dah ni?.....
haaaaa.....nak berjanji lagi laaa tu....
Lama kelamaan ahli pun dah lali dah dgn janji2 hancing drp pihak atas sampai le ke bawah......

Maka sama2 la kita lihat janji terkini dan sensasi.....bermula 09/04/18 hingga sblum puasa duit akn masuk acc ahli.......tunggu ya para jutawan2 semua......tapi jgn lupa ayat ni masa nk dpt duit nanti... "...PIHAK PENGURUSAN PERLUKAN SIKIT LAGI BNTUAN ANDA UTK PELEPASAN AKHIR INI......"

TUNGGU INFO SENSASI DAN TERKINI......

DEMANG LEBAR DAUN
Guest


Back to top Go down

..

Post by NanaNanot on 8th April 2018, 1:53 pm

Rsa nya dh smpi tahap ni xperlu la nk tamak2 topup2 lg.. Ckup la skdar tnggu duit masuk.. Org dulu2 slalu ckp jgn tamak nty rugi.. Tnggu je la duit 2 msuk acc xyah nk topup2..

NanaNanot
Warga Baru

Posts : 23
Join date : 20/03/2018

Back to top Go down

minggu ke minggu

Post by kita ok on 8th April 2018, 1:51 pm

kita tggu je la..seperti di atas

kita ok
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by antarakasih on 8th April 2018, 1:36 pm


person
Today at 8:48 am
by Siapa CF
Trend yang lama dah berulang dan tak tahu bila akan stop. Bila ada news yg baik pasti disusuli dangan pembukaan plan secara besar2an. Skrg plan sdg berleluasa dgn senyapnya. CF, Zie, Mia, RR dan lain2nya banyak lagi. Yg special case cuma CF yg kata Tuan Romi yg offer dia tapi Tuan Romi kata sebaliknya, CF yg minta.????????. Secara lazimnya, tak nampak lagilah nak settle ROP nie minggu depan.


mcm biasa tuan,,nak guna duit untk
puasa dan raya nanti jd kluarlah
plan topup dan ayat manis,,
pcyalah mnggu hadapan pasti
habuk shj yg dpt,,janji ni sperti
yg dikatakan awal tahun januari 2018
smbil buka topup juga,,ayat manis yg
sama juga,,padahal bila ditanya romi
blm saatnya lagi
avatar
antarakasih
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 65
Join date : 18/01/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by antarakasih on 8th April 2018, 1:30 pm

Today at 12:09 am
by Siapa CF
[7-4 10:15 PTG] ‪+60 17-558 6743‬: Salamualaikum W.B.T.
Dengan nama Allah yg Maha Pemurah lg Maha Mengasihani..
ALHAMDULILLAH...Penantian dgn penuh dugaan siksa dan air mata kita bakal mula berakhir pada MINGGU HADAPAN..CREDITING mula terjadi selepas PENGESAHAN DRoy mula dilaksanakan mulai ISNIN depan.10 AKAUN UTAMA DIJANGKA BOLEH DIGUNAPAKAI MULAI ISNIN ATAU SELASA.. Setelah itu apa yg berlaku ialah..terjadi berturutan satu persatu PENGESAHAN akaun leader akan dibuat oleh DROY sehigga selesai keseluruhan yg berkaitan 42(39)akaun.DIJANGKA MULAI RABU DAN KHAMIS bermula era kecairan bersejarah di akaun leader.

????????????????????????????
[7-4 10:15 PTG] ‪+60 17-558 6743‬: PEMBERIAN RESERVE PORTION TERAKHIR BUAT CF GROUP DARI TSR..
CLOSE ISNIN 12TGH.
RM 100 DAPAT 50J.
RM1K. DAPAT 500J
[7-4 10:15 PTG] ‪+60 17-558 6743‬: PO DIBAYAR DIRECT PERSONALY BY TSR ROMI SENDIRI DAN TIDAK MELALUI MANA2 PROXY..(special trnsaction)????????????

duit dh hmpir dpt katanya tp bukak plan topup
lg,,nampak x siapa yg xcerdik akal pasti
terpedaya,,duit topup ini mereka amat perlukan untk puasa dan raya nanti,,apabila sudh tiba isnin
hdapan dan khamis,,tnggu dan lihat pasti akan
senyap dan keluar alasan lain,,jika ada topup
pasti bakal delay,,jgn mudah tertipu sahabat,,
kita sudag berkali kali ditipu,,
xperlu topup lg,,sudh ckup apa yg ada,,
lihat dan buktikan dahulu kali ini akan keluar,,
kerana sudh bkali2 akan kluar disertakan dgn topup.
tp akhirnya diam seribu bahasa,,
bg yg dh topup xmngapa,,tp jika xkluar
mnggu hdapan kira burn shj duit anda itu,,
kerana itu perlu sabar, xperlu topup apa2 lg
xperlu kayakan org atas,,lihat janji mereka
yg sungguh2 minggu ini,,sperti ayatnya awal
tahun januari 2018,,sperti ini juga ayatnya,,
jika mnggu hadapan masih tiada
anda boleh bfikir sndiri,,wslm
avatar
antarakasih
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 65
Join date : 18/01/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by antarakasih on 8th April 2018, 1:20 pm

dh bubar parlimen alasan apa yg bakal
kluar lg,,
mnggu depan lg,,atau tahun berkali2?
alasan yg x prnh hbis untuk lakukn delay

kita lihat mnggu dpn pula,,mcm tora2 pula ya


Last edited by antarakasih on 8th April 2018, 1:32 pm; edited 1 time in total
avatar
antarakasih
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 65
Join date : 18/01/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Allah pemberi rezeki on 8th April 2018, 12:47 pm

Pelaburan yg dah dibuat bertahun pun belum dapat hasilnya lagi

Berfikir gunakan akal yg waras x perlu lah nak tambah pelaburan

Doakan yg ada ni beroleh kejayaan

Allah pemberi rezeki
Guest


Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 8th April 2018, 12:43 pm

jgn letak harapan tinggi sangat...harapan macam ni dah makan tahun da...tengok jelah dulu nanti..masuk ke tak duitnya....
1 lg nk pesan...ayat2 manis minta topup tu.,takyah layan da la...ckup la mn yg ada tu...

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

JARIAH KEPADA SEMUA RM1JUTA SETIAP PESERTA TAKLIMAT DITERENGGANU

Post by MacaiRRG on 8th April 2018, 12:40 pm

As...salam,
Buat Baris CEO,LEADER & Ahli dibawah Pengurusan Rajarampos & Group.

JARIAH KEHADIRAN:

Untuk maluman satu Majlis Makan Malan & Taklimat rengkas ROP akan diadakan di Hotel Tabung Haji Kuala Terengganu.

Umum diketahui waktu itu duit sudah ada di AC Ayahanda seperti diberi tahu oleh Owner sendiri,maksud nya majlis ini amat bermakna buat Ayahanda.

Kepada AJK Penganjur, diharap dapat mempamirkan satu tahap Pesembahan Keterampilan yang cemerlang,walau pun Pesiapan memerlu kan sumbangan Ahli.

Mengambil kira PENGORBANAN AHLI Maka dgn Ini setiap Ahli yang hadir akan diberi JARIAH 1(JUTA) dari Ayahanda sendiri terus ka AC sebagai First level PELEPASAN Kemudian baru di ikuti Penama di MASTER LIST.

Tiada yg dapat membalas BUDI & JASA Kalian,didalam memertabatkan Nama Kumpulan Rajarampos & Group, hanya Allah sahaja yang membalas nya.Duit bukan segala,walau pun segala gala perlu duit.Tetapi kesatuan dan Ukwah kesepakatan antara kita,adalah kunci kejayaan Rajarampos & Group.

Sekian Terimakasih,

Daripada,

Ayahanda
Rajarampos.


JARIAH SATU JUTA RINGGIT
JOMM RERAMAI. JOIN
DUIT2 DUIT SEBELUM PO

MacaiRRG
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by ROPi on 8th April 2018, 11:51 am

torbaikkkkkk...mggu dpn duit msuk ke leader insyaalh untuk ahli xlama dh dlm bln ni juga setel semua

ROPi
Guest


Back to top Go down

Raja Rampos

Post by Hmmmm on 8th April 2018, 10:31 am


As..salam,
Buat Barisan Pengurusan CEO & LEADER LEADER Rajarampos & Group.

Majlis Makan Malam bersama
Ayahanda Rajarampos:

Umum diketahui satu majlis Penerangan & Makan Malam akan diadakan disebelah Pantai Timur,lokasi adalah Hotel Tabung Haji Kuala Terengganu.

Setakat ini masih berbaki 120-kerusi untuk Ahli dimana RM70.00 Setiap satu.Sila panjang kan kepada Ahli & Leader yg masih perlukan tempat untuk hadir bersama.

CEO & LEADER terutama di Pantai timur,boleh lah memberi info kepada Ahli untuk memboleh kan mereka mendekati Pemimpin tertinggi RRG & AFWFF.

Majlis dijangka meriah kerana waktu itu duit ROP sudah berjaya mendarat di AC Ayahanda,itu kata OWNER.

Semoga segala kesulitan diatasi dan dipermudahkan.Jadi lah kita antara yang KAYA & BERJAYA'...!!!

Kepada yg hendak kan Penambahan boleh lah berhubung dgn AJK Persiapan dimana Pengerusi nya Adalah CEO-FERRA ANDRIANI(LJ)...

Hmmmm dulu ckp sentiasa full house

Setahu aku Yg dungu ni, RR buat kutipan, buat taklimat ke ape ke semua dr kelulusan tuan romi laa. Semua Kerja Dia, Dia tnjuk kt ahli bwh, Dan org Ats Tau. BERSYUKURLA, Ada juga leader Yg berani tampil ke depan utk trgkn detail lagi psl rop ni... Berani kerana benar laa.. Sebab tu setiap kali dia beri penerangan full house. Bukan mcm leader lain, Lepas ambil duit ahli, lari menyorok masuk gua. Hahahaaa 

Kepada yg mencerca, renung renungkan Dan selamat beramal, Dah tak boleh jadi hebat mcm Org lain, mula la nk buat fitnah. Insoflaa... Aku Ni pun Dulu dari group sesat.. Xdak haluan, leader kaki mkn duit ja..kalau aku petik nama, korang mesti kenal..lagi femes Dari RR. Tp bila jmpa group RRG ni, ROP MEMANG THE BEST. Tunggu Saja.. In Shaa Allah... Fikir baik je weeiii..

Hmmmm
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 40 Previous  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum