ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 37 of 40 Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Next

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by El 2015 on 10th April 2018, 11:29 pm

Wah!!! Meriah group ni. Aku sebenarnya baru je join rop ni sejak dari 2015. Leader tu kawan2 jugak. Mula2 tu kawan tu selalu dok watsap tak kira siang ke malam ke. Kui 3 pagi pon watsap. Tak cukup dengan watsap.. telegram sms. Last2 jumpa jugak sebab nak cerita pasal masuk RM1k dapat RM3k dalam sebulan dapat pulangan. Dia tunjuk semua info2 dari proxy bagai. Hehe sampai sekarang x dapat apa2 lagi. Tapi x adalah leader aku tu janji dapat sampai juta2... kalau dapat juta2 melopong la aku... hehe. Apa2 pon jangan gaduh2. Semua berhak untuk mengeluarkan isi hati dan pandangan masing2... Jutawanbaru tu mesti orang kuat owner kan. Mesti dah masuk rop ni dari awal lagi. Sebab masa aku masuk tu leader aku cakap rop ni dah lama dah dan nak dapat sangat dah. Jutawanbaru dah senior kot tu sebab dia tau semua perjalanan rop ni. Bila masuk rop ni bro?

El 2015
Guest


Back to top Go down

Rop

Post by EL138 on 10th April 2018, 11:15 pm

Sayup x sayup.. yg hakak tggu po.. el yg satu lagi tu.. tenanggg.. group forum wssp/tele tz ada????..

EL138
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by El on 10th April 2018, 11:12 pm

Boleh je nk siasat proxy Zainal tu... dia pun tanpa segan silu bagitahu mana bank yg uruskan “transection” dia tu... cuma hari berganti hari solusinya tiada.... tak kan nak salahkan pihak bank? pihak bank kan harus menjaga reputasi mereka.... nak pulak bank ternama.... tunggu tengoklah esok apa pula cerita dari zainal & the gang.....

Sent from Topic'it App
avatar
El
Warga Baru

Posts : 15
Join date : 10/04/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bijak saham on 10th April 2018, 11:12 pm

Sedaaap je kata orang bodo ye...

Bijak saham
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by El on 10th April 2018, 11:05 pm

Tengok sampai berdebat sumpah seranah bang..... yg kata sohehnya pun xde nk bagi verification..... yang melalak bising ni pun ahli-ahli jugak kan? Mungkin tersalah ROP? Tersalah Leader? Tersalah Laluan? Terputus info sebab Leader bukan direct malah leader sendiri nk pakai duit dan jual portion dia?

Sent from Topic'it App
avatar
El
Warga Baru

Posts : 15
Join date : 10/04/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bijak saham on 10th April 2018, 11:02 pm

Salam... saya rasa kalau makcik2 tu bijak dalam saham-saham ni... dah tentu lah tak masuk rop ni.. kan ada platform macam pelaburan saham di bursa malaysia atau Initial Public Offering(IPO) Future crude palm oil (FCPO) atau suruh makcik2 tu bersaham kat us dow jones nasdaq s&p500. Kalau semua bijak saham dah tentulah makcik2 tu pi tengok platform trading... tak perlu lah leader2 ni semua..... makcik2 tu mestilah pakat pi pilih syarikat broker la..... cimb investment bank ka... banyak lagi... utk buka cds...... pasti semua pakat guna remiser semua..... TAPI.... MAKCIK2 TU TAK.BIJAK DALAM PELABURAN.... TU LA LEADER2 TU.BOLEH AMBIK KESEMPATAN.

Bijak saham
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Najib Razak on 10th April 2018, 11:00 pm

Hahaha kau lawaklh bro El...kau takat siasat rop dr tenet n dgr dr org..takyah bro...

Najib Razak
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by El on 10th April 2018, 10:55 pm

Game simple jer bang/akak seketika semua menanti PO (PayOut) sekarang citer pasal PO pun sayup jer..... citer SAGUHATI pula mendominasi acara.... masing-masing champion mempertahankan info kononya dari sumber soheh. Hakikat sebenar? Gambar dokumen pun xde yang boleh VERIFY benda ni real.... dokumen yang state ROMI invest dan berapa pulangan dia terima.... katanya dari ROMI kepada ahli itu dikira DANA atas asbab ahli MEMBANTU ROMI untuk menjelaskan pembayaran sesatu “task”. Bang/akak investment dengan DANA adalah 2 perkara berbeza..... kalau setakat dokumen yg leader buat sendiri kt cybercafe then letak initial ROMI yg state berapa SUM RECIEVED tak payah lah sembang macam khinzir boleh fly.....

Sent from Topic'it App
avatar
El
Warga Baru

Posts : 15
Join date : 10/04/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Najib Razak on 10th April 2018, 10:54 pm

Takpe jutawanbaru aku phm mksud ko..
Si fatiha ni dh kenapa? Sabar je rezki rop pasti ada..masa je menentukan..

Najib Razak
Guest


Back to top Go down

Kahkahkah

Post by Jutawanbaru on 10th April 2018, 10:48 pm

aku heran bila aku ckp benda betul dikatakan menghina. mungkin ayat aku kasar, tp cuba ko fahamkan betul2 ayat aku. ayat si zandra tu pun dh bole celik sket pemikiran korg ni. aku ckp, yg dok meroyan dlm ni selalunya dari tamak haloba... invest tk tgk diri sendiri tu mampu ke tak.. adoi susah kalau otak asyik nk royan je

Jutawanbaru
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Otai melaka on 10th April 2018, 10:42 pm

Jutawan Baru.... saudara dah join rop ni sejak bila?

Otai melaka
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Nurul fhatiha on 10th April 2018, 10:28 pm

Pakai akal sikit kalau nak bercakap tu.... ingat saje2 ke org2 yg masuk rop.ni masuk sebab nak.buang duit kalau dah tahu benda ni tipu ke scam ke... semua yg masuk kat rop ni disebabkan termakan pujuk rayu para leader2 tu.. janji2 manis.. jangan menghina bang... tak semua org cerdik macam abg dan kakak2 semua.. dan leader2 tu semua pon memang la tak akan pujuk kalau dah tau.orang tu bijak dalam melabur... dan dah tentu lah kalau org tu bijak... .dia tak akan la.masuk rop.ni... TAPI sekarang ni... saya dan lain2 yg x berapa.bijak.ni.. terdiri dari makcik2 dan kakak2 kat kampung ni yg leader2 tu cari... paham tak? JANGAN MENGHINA KAMI YG TERANIAYA..

Nurul fhatiha
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by xleh sabar dh ni.... on 10th April 2018, 10:25 pm

aku rasa jumaat ni bru dgr brta gmbra snyum smpai tlinga..duit insyaalh msuk isnin @ selasa mggu dpn..hahahahahaha...

xleh sabar dh ni....
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by xleh sabar dh ni.... on 10th April 2018, 10:22 pm

korang nk bertekak ka apa ka ikut suka korang...aku nk tnya duit dh blh guna ke blum lg???kredeting xhbs2 lg ka

xleh sabar dh ni....
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Nurul fhatiha on 10th April 2018, 10:20 pm

Jangan berlagak sangat bang. Walaupun kita dan henfon je yang menjadi saksi.. tapi ingat ALLAH sentiasa melihat... kenapa? Tak percaya? Tak yakin ke ALLAH sedang melihat... jangan menghina orang yg teraniaya.. jangan esok benda yg sama kena kat anak kita.. bini kita.. adik kita... jangan takabur dengan kata2 dan perbuatan... beringat..

Nurul fhatiha
Guest


Back to top Go down

giant lee

Post by Jutawanbaru on 10th April 2018, 10:14 pm

haaaaa akhirnya ada gak yg cerdik dalam ni. dpt paham apa yg aku sampaikan. kahkahkah

Jutawanbaru
Guest


Back to top Go down

to zandra

Post by giantLee on 10th April 2018, 10:13 pm

zandra, u have a good point. betul, utk bebudak yg kais pagi makan pagi belajar, jgn amek risk utk masuk dana ni. investment high risk bak kata zandra. tp bila korg dh masuk, nk merintih pilu pun susah dh, pelajaran kemana, dana kemana. amek sebagai nasihat jelah. mungkin ayat jutawan baru tu nmpak kasar. tp ada point kt situ

giantLee
Guest


Back to top Go down

Kahkahkah

Post by Jutawanbaru on 10th April 2018, 10:08 pm

yg ko yg terasa pehal..??? sukahati akula nk ckp pe pun. aku cuma ckp jgn tamak haloba. ni bukak je portion, mengelabah jual abeh anak bini nk masuk dana. ko dh susah, wat cara susah, ko masuk dlm 100 dh la. ada yg aku tgk, siap bepakat lg, masuk sorg rm10 je kumpul ramai2 dpt rm200, tu org yg bijak.. org2 mcmni tkkn meroyan macam ko. yg aku rumuskan daridulu, meroyan ni dtgnya dari group yg tamak. tksedar diri ko susah, wat cara susah. kahkahakah.

Jutawanbaru
Guest


Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 10th April 2018, 10:06 pm

jgn marah jutawanbaru...dia tengah serabut kot...biarkan dia....macam la budak laptop tu minta duit dia masuk rop...hahahaha

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by tanda tanya on 10th April 2018, 10:03 pm

jutawan baru..ko jangan takbur sangat la..ko belum jadi jutawan dah balagak nak mamposs.. kau tak paham ke dia mencuba nk ubah nasib kluarga dia..nak bantu mak bapak dia.. kau ingt smua org kat dunia ni senang mcm kau ke. kau jgan nak kata semua org tamak..

tanda tanya

Posts : 4
Join date : 25/03/2018

Back to top Go down

Betul tu

Post by zandra on 10th April 2018, 10:02 pm

aku masuk pun portion kecik je. tkdela ralat sgt kalau ROP ni tipu ke apa ke. betul ckp jutawanbaru tu,,,,masuk jgnla byk sgt..yg adik jual laptop tu, awk belajar lg,,patutnya awk pandai nk pikir,,pelajaran lg penting dari investment ni,, just fokus belajarrr.. now bila dh susah mcmni,, awk yg rugiii. and one more things,,tkde laptop pun bole belajar bro. alasan awk dpt pointer rendah tkde laptop tu mcm tk relevan,ibarat sengaja adakan cerita.aku dulu budak art n design lg,penah tkde duit laptop rosak,,siang malam lepak cc or computer lab university,bole je dpt 4.00 pointer. kalau semangat ko tinggi,pasti ko boleh. bila ko dh keje,,ada duit lebih,,baru la masuk investment high risk mcmni. justmy2cent. peace~

zandra
Guest


Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 10th April 2018, 9:58 pm

sape rasa nak sumbat kilang cili dalam mulut mamat bajet ni...angkat tangan..hahahaha

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Kahkahkah

Post by Jutawanbaru on 10th April 2018, 9:55 pm

aku tkdelah bodoh sampai jual harta benda nk masuk ROP. dh tau ko nk pakai laptop tu nk belajo, pegi jual watpe?? pelajaran tu lg penting dari ROP ni. lgpun tkde pejanjian betul2 nk masuk bila duit. kalau duit ni tkde pun, paling tidak aku dh usaha masuk. kalau tkde rezeki, aku pakai tulang 4 kerat balik cari rezeki. aku masuk pun ada duit lebeh. ni dok meroyan jual tu jual ni, tkde sape paksa ko pun. ko diam dh la. yg bodo nye sebab tamak HALOBA. nk masuk byk terus, tu yg jadi sasau luah meroyan kt sini kahkahkahkah

Jutawanbaru
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Mr. krypton on 10th April 2018, 9:51 pm

amboi abang² semua, budak tu kalau kau kenal, kau sendiri confirm menyesal apa yang kau hamburkan dekat dia. kau orang senang boleh la cakap bukan². lagipun budak tu sendiri cakap dia percaya dengan ROP ni.cuma dia minta janganlah sembang kari lagi.
setahu aku dia takda pun hina kome. kome nak melalak pehal.

Mr. krypton
Guest


Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 10th April 2018, 9:42 pm

budak jual laptop...takpe dik...ko jual laptop..bukan jual maruah...ko kalau kaya nanti...ko belanja 1 kampung ko laptop....yg brader2 sound ko tu...ko abaikan je..ntah2 diorang pun belaja takat tadika..pow duit bini...haha...minta maaf
....nak bulan puasa da...tak baik marah2...

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 37 of 40 Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum