ROP SAHAJA

Post new topic   Reply to topic

Page 1 of 38 1, 2, 3 ... 19 ... 38  Next

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by RomiStress Today at 6:45 pm

Romi dengan yakinnya kata akaun utama berlaku kemasukan sebelum raya. Cuma pengagihan kepada ahli tidak dapat dilakukan sebelum raya dan hanya akan berlaku 2 minggu lepas raya..Namun seminggu selepas raya akaun utama pun senyap sunyi . ..Apakah cerita sebenar ni wahai romi, smmg..
Janganlah perbodohkan rakyat lagi...katakan perkara yang benar & jujur.

RomiStress
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Allah pemberi rezeki Today at 6:11 pm

Kata bln ramadhan proses fund masuk ac vvip n leader tapi senyap jer mcm mana nak agihkam pada ahli plak klu fund still xde

Allah pemberi rezeki
Guest


Back to top Go down

SMMG

Post by ZT Today at 4:18 pm

Seandainya minggu depan ni telah ada tranksaksi kpd ahli..minggu ni tntu dh sibuk leader2 grup keluarkn master list plan utk checking kali terakhir sblum sain COI...mmg begitu krn takkan laa dah suntuk masa baru nk kluarkn master list plan tu....apa betu semua ke leader2 tu buat kerja?.............................tp smua grup SMMG senyap je

Maknanya minggu depan mmg tiada agihan lg kpda SH2 semua. Jadi minggu berikutnya laa pulak info manis bak santan kelapa muda akan trpmpang dlm grup bersama2 ayat2 recycle juga ayat2 agama sikit...."sabar"..."rezeki dah nak sampai"..."sikit je lagi"...."kita dah dikemuncak kejayaan"...."rezeki dah kat pintu"....

Jadi yg mempermain2 kan info ni sapa sbnarnya?....

.......adkh puak negatif?....tak mungkin...piuak2 positif?...dia org hanya pandai ucap Alhamdulillah je walau pun info tu ke laut....Leader?...eh dia org kata dr Boss Romi...Romi?...dia kata bank bagi maklumat.......Bank?....bila tanya dana semua staff ke apa ke kata tak tahu...tak prnah dengar pun...trutama BNM....


ZT
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by mee Today at 3:57 pm

Kena dengar citer dua2 belah pihak dulu baru boleh nak kata ape..but never a valid excuse to treat your own father that way.

mee
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by YakinROP Today at 3:25 pm

Betul tu..nampaknya berat bebanan kuih tat sekeluarga..kita pakat doakan rop ni cepat2 selesai..semoga dapat selesaikan masalah keluarga ni..banyak juga ayah dia labur tu..insyaallah kalau dapat imbuhan bulehla setelkan masalah keluarga ni.

YakinROP
Guest


Back to top Go down

berapa tahun lg nak tipu

Post by berapa tahun lg nak tipu Today at 2:56 pm

berat sangat kes kuih tart ni...nak tolong pun sesama susah..tak apa lah...aku doakan kamu beroleh jalan keluar dari masalah2 itu...Allah Yang Maha Pengasih & Penyayang...memberi ujian bersama jalan...in shaa Allah ada jalan tu nanti...

berapa tahun lg nak tipu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by 1 + 1 = bodo Today at 2:43 pm

Kuih tat sama dengan *****... sembang la lu... lu nak tolon apak lu... lu tolong... tak nak tolong lu diam... sini bukan tempat nak denga luahan bapak anak keluarga kau... lu setel sendiri la apak lu tu... belum apa2 dah unkit sana unkit sini... susah buat jadi anak kau ni... jenis lepas diri sendiri je ni...

1 + 1 = bodo
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by 1 + 1 = bodo Today at 2:38 pm

Kuih tat sama dengan *****... sembang la lu... lu nak tolon apak lu... lu tolong... tak nak tolong lu diam... sini bukan tempat nak denga luahan bapak anak keluarga kau... lu setel sendiri la apak lu tu... belum apa2 dah unkit sana unkit sini... susah buat jadi anak kau ni... jenis lepas diri sendiri je ni...

1 + 1 = bodo
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Katak Puru Today at 2:17 pm

Panjang2 cite pun x gune jugak kalo xde tindakan..bosannn

Katak Puru
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 66
Join date : 20/03/2018

Back to top Go down

klau rop ni tipu aku nak hari ni jugak kau gi buat report aku nak tengok owner kena tangkap ke x klau owner masih ada dan xda apa2 lagi tindakan memang sah lu punya sembang bikin gajah terbang

Post by dah tak lama Today at 1:54 pm

klau rop ni tipu aku nak hari ni jugak kau gi buat report aku nak tengok owner kena tangkap ke x klau owner masih ada dan xda apa2 lagi tindakan memang sah lu punya sembang bikin gajah terbang

dah tak lama
Guest


Back to top Go down

titik noktah

Post by kuih tart Today at 1:43 pm

aku sahkan yang skim ni mmg tipu. kes bapak aku sebagai benchmark. 3 tahun (2 tahun lebih sebenarnya) takde even SEPOSEN pun bapak aku dapat.
not even SEPOSEN.. aku ualng lagi.. SEPOSEN. bapak aku melabur dalam 100 k lebih.

kepada makcik pakck. tolong ye. tolong kami anak menantu untuk jadi insan yang baik dan mampu berbakti pada orang tua. tolong kami untung tolong kamu ibu dan bapa

kuih tart
Guest


Back to top Go down

bapak aku .. citenya

Post by kuih tart Today at 1:39 pm

dulu masa awal2 aku x tau kes bapak aku ni. die ada loan rumah.. and loan rumah bayar mmg tinggi setiap bulan pakai duit pencen.  rumah monthly mmg mahal sket la.. duit pencen abis kat situ. so nak idup kami adik beradik hulur la duit. kitorang x kisah. orang kata berbakti pada org tua. even kami kerja gaji pun cukup2.. lagi la masa zaman najib GST semua.
so kami buat refinance rumah.. supaya monthly kurang.a dna bapak aku ada duit lebih dari pencen tu. buat refinance dpt duit lebih.. ada cash lebih dalam 200 K. so 200 k bole la dia buat business ke.. haji ke. atau apa2 la.. bulan2 bapak aku akan bayar refinance td.

korang tau rm 200 k tu bapak aku buat apa? dia masuk skim cepat kaya. last aku tau ada 3 skim berlainan. 2 bungkus. 1 yg kita tengah berdiskusi ni la.. semua burn. lepas tu duit pencen rumah tu bapak aku tak bayar refinance. so bank call nama kami adik beradik la.. and ugut nak lelong rumah. smp dah tunggak 4 bulan bai. so bila dah masuk court. kami nak tak nak terpaksa pinjam bank. personal loan. dapat bayar la tunggkan tu. ok lepas tu ulang balik...bapak aku tak bayar lagi.. 3 4 bulan.. bank call lagi.. masuk court.. kami adik beradik buat loan lagi.. sampai laa 4 5 kali masuk court.. smp nama kami dah tak bole buat loan lagi.. last buat along.

aku nak cite along ni hgn la korang buat loan. hidup korng mamcam neraka. even mamc tu kami adik beradik belikan jugak barang dapur duit saku.. now dah gaduh beranak pinak. smp ada kes cerai.. baru bapak aku disiplin bayar rumah. tp dengar ada lagi tunggakan. pinjam sedara mara.

kes along la buat kami semua pecah. kak aku cerai. hidup tak tenteram.even dah level mcm ni.. bapak aku masih lagi masuk skim cepat kaya mcm ni. semu ani jadi for past 3 years. 3 tahun hidup kami musnah. and dia masih ketagih skim ni..

kuih tart
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Tooo kuihhh tartttt Today at 1:34 pm

Takpe lah teruskan lah brjuang.. bantu mana2 yg rasa di tipu tu.. klau betul la benda ni scam.. harap dpt lah abg yusuf azmi bongkarkan..

Tooo kuihhh tartttt
Guest


Back to top Go down

bapak aku and the gang2

Post by kuih tart Today at 1:25 pm

aku nak cite pasal bapak aku.. umur dah 60.. pencen dapay 3-4 k. tak ingat exact amount. level bapak aku dan juga kenalan2 dah level ketagih skim cepat kaya. kenalan2 dia bukan setakat lelaki aje.. makcik2 pun ramai. aku tanya makcik2 ni melabur2 ni suami x marah ke. depa cite.. diorang tak beritau laki diorang. laki diorang jenis lurus bundel and senang kena tipu. aku mengucap panjang. mmg AHLI NERAKA la jenis bini2 macam ini. mmg bab1 kan .

dah la melabur skim cepat kaya yg haram.. lepas tu tipu dan membelakangkan suami. aku tgk diorang ni jenis tudung2 .. solat tak tinggal.. ckp bab agama mmg power. tp kau masuk bab duit aje.. semua abis. ini la manusia yg berTUHANKAN duit.

ada kes makcik ni. sama kes macam aku gak.. cuma anak2 diorang dapat selesaikan kes along. pinjaman diorang x serius mcm kes aku

level bapak and mackik2 ni kan.. mmg jenis ketagih.. mcm ketagih dadah. ada duit sket aje terus melabur.. even aku kasik RM 10 duit selit pun.. bapak aku masuk skim cepat kaya. mcm korang ketagih nak main FB ..whatsapp.. sama la mcm bapak aku nak melabur.. duit semua habis. pinjam sedara mara. kawan2. bank. along.. semua dah.. u name it.. semua dah pernah kena pinjam. lepas pinjam janji nak bayar bulan2.. tp jgn harap la.. yg kena pinjam yg bayar utang sendiri..




kuih tart
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by YakinROP Today at 1:16 pm

Aku rasa kes kuih tart kes berat dah ni..xleh dibawa masuk utk dibincangkan dlm forum ni. .selama aku dok follow rop ni..susah nak jumpa kes mcm keluarga kuih tart ni..

YakinROP
Guest


Back to top Go down

aku kat sini nak nasih pada orang2 tua

Post by kuih tart Today at 1:11 pm

mmg pungpak kat sini. tujuan aku hanya nak orang2 tua mcm bapak aku taubat. sebab bapak aku bertuhankan duit la.. kakak aku cerai berai.. kami 5 adik beradik lari dari along. takut bai... takut kena jual kat siam jadi pelacur. yg lelaki ugut bunuh amek organ.. yang anak2 potong kaki mintak derma kat sana. . utang makin hari bunga makin naik..

so pada siapa2 yang mempertahankan ROP ni. aku khinzirkan korang. INGAT bila korang tido pandang syiling atas.. ada orang susah sebab korang.. SO korang mmg khinzir.

aku harap bapak aku baca la komen ni. atau sesapa pakcik dan makcik.. dah tua2 ingat kubur la..

lupakan duniawi.. kejar akhirat.. asalkan ada duit makan minum tempat tinggal sudah la..

for the god sake.. lupakan skim cepat kaya ni. i beg u mak cik pakcik.. i really mean it.. i beg u.. tolong kami jadi anak menantu yang baik..




kuih tart
Guest


Back to top Go down

penunggang agama.. bakal kenazah

Post by kuih tart Today at 1:04 pm

benda scammer ni sama aje.. bila bab duit aje akan suruh sabar dan akan guna ayat2.. sabar separuh dari iman. syurga. neraka. lepas tu akan guna ayat macam .. kau tengok la nanti KALAU duit dah masuk. "Nanti KALAU duit dah masuk...." sambung ayat.

hakikatnya.. dah 3 tahun takde apa seposen pun masuk..
so bakal jenazah.. aku mmg nak bodokan kau.. kau ingat nama aku ni baik2..
SAMPAI hari raya tahun depan pun seposen pun takkan masuk.

aku boleh bet la.. aku nak nasihat aje kepada orang2 tua yg dah jenis2 dah pencen.. taubat la. kami ni anak2 menantu cucu terseksa hidup. benda dah lepas ..lepas la.. betulkan hidup balik. jangan melabur kat tempat khinzir ini.

aku harap makcik2. pakcik2. TOLONG YE. demi masa depan anak2 cucu cicit kami..
aku kalau replt kat sini mmg agak emo.. sebab aku adik beradik hadapi hidup yang sangat susah.

bayangkan nak pergi kedai pun mata tgk kiri kanan takut along carik. tak tau la nnt anak cucu takut kena jual kat siam potong tangan pungut derma.. dah besar sket tkar jadi pelacur....khnizir betul sapa yang melabur kat sini

kuih tart
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by bakal jenazah Today at 12:53 pm

to kuih tart

aku ok je kau bodohkan aku.
andai kata aku berada di pihak yg betul, aku nk tgk nnt siapa yg tpaksa telan bodohnya sendiri

aku malas nak masuk melayan dh
lantak la korg
buang masa aku je mntak org sabar
kalau aku owner, kau la org ptama aku kick from list
tapi mybe sebab tue la aku ditkdirkan utk hnya sma2 menunggu imbuhan Very Happy

goodluck la
sabar tue sparuh dripada iman..
kalau xsabar tolong lah angkut geng buktikan benda nie scam
jgn la pungpang sni
tgk berapa ramai org dh muak jelik mluat
assalamualaikum

bakal jenazah
Warga Baru

Posts : 28
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Wowwww Today at 11:39 am

@kuih tart

Woowww abg yusuf azmi.. baik2 moga ada tindakan lah.. jangan pula dia brdiam diri nnti.. good luck..

Wowwww
Guest


Back to top Go down

muak la aku dengar benda yg sama dari dulu ckp nak report2 tapi owner xda pun kena apa2 tindakan lu punya sembang gajah pun boleh terbang lah klau rop ni scam dah lama owner tu kena tangkap skrg ni tunggu je xyah ckp nak buat report apa bagai

Post by dah tak lama Today at 11:31 am

muak la aku dengar benda yg sama dari dulu ckp nak report2 tapi owner xda pun kena apa2 tindakan lu punya sembang gajah pun boleh terbang lah klau rop ni scam dah lama owner tu kena tangkap skrg ni tunggu je xyah ckp nak buat report apa bagai

dah tak lama
Guest


Back to top Go down

berapa tahun lg nak tipu

Post by berapa tahun lg nak tipu Today at 11:17 am

aku ni kesian sangat dekat insan2 yg baru join @ terjebak bawah plan2 leader @ vvip2..plan yg dibuka selepas owner isytihar dah tutup..yg tiada dokumentasi...hanya resit bayaran....kalau lah leader2 @ vvip2 ni meninggal...korang berputih mata tau...harta diorang akan diberi kepada kaum kerabat...fikirlah dulu sebelum hentam aku...bayar RM100 dapat RM100J...korang rasa plan ni saja berapa ramai yg masuk...?sempat ke nak buat dokumentasi sebelum raya aritu...risiko dia...owner pun takleh nak jawab kalau tanya dia...

berapa tahun lg nak tipu
Guest


Back to top Go down

bakal kenazah

Post by kuih tart Today at 11:13 am

aku kerja dalam bidang procument. kalau kau cakap documentation semua cantek. 1 je aku nak ckp. kau mg bodo. documentation semua boleh buat la bai..
pakai office word aje dah boleh buat. apa bangang korang ni percaya kat documentation ni semua. semuanya boleh buat. kau ni buta IT ke?

adik beradik aku dah decide nak buat report kat yusuf azmi. nak tangkap kepala bana dana bodo ni

kuih tart
Guest


Back to top Go down

1+1 = bodo

Post by kuih tart Today at 11:07 am

kepada 1 + 1 = bodo . bila bab duit aje semua jadi bodoh dan bangang. bila anak menantu nak kan keadilan .. mula la kat sini tunjuk bodoh. mak bapak mmg amanah untuk besarkan anak. so kitaorang tak ungkit pun.. ISU yg besar sekarang ni. bapak aku ni pinjam duit along.. bank.. loan rumah.. personal loan.. yang dah lebih 1 juta loan..
along carik smpo rumah.. bank carik sampai rumah..

anak menantu yang 5 beradik ni (5 anak + 5 menantu ).. jadi 10 orang. semua kerja dan buat loan nak tolong bayarkan bapak aku ni. Kakak aku dah bercerai dengan laki dia. kaka aku buat loan sama dengan ex laki dia.. nak tolong selesaikan utang and ada duit lebih dalam RM 300k. bulat2 bapak aku pergi bagi kat dana bodoh ni. dah 3 tahun bai...
dah 3 tahun takde apa.. lepas buat loan.. bapak aku tak bayar plak loan rumah. bank carik lg. kakak aku buat utang along.. now tak mampu bayar. along tiap2 ari carik dia. now kakak aku sembunyi kat mana ntah. sian anak2 masih kecil. laki dia lagi kesoan kena rantai dengan along kat rumah kosong.. nasib baik aku dapat bawak lari tolong dia. sian bai......

adik beradik lain pun tiap2 ari gaduh pasal duit. bila kitaorang bersemuka dengan bapak .. mula la bapak aku keluarkan fatwa2.. agama2.. buat muka kesian. sian adik beradik aku. hidup merana kena kerjar bank and along. bapak aku suka cakap tak bau syurga kalau menentang bapak sendiri. seriusly.. anak2 cucu yang hilang kasih sayang mak bapak diorang ni lagi merana. aku antara adik beradik yang lantang lawan bapak aku. aku ckp kat bapak aku.. biar aku cop ahli neraka .. TAPI aku akan pertahankan adik beradik aku.

SO aku nasihkan kat kau.1+1 = bodo. tak payah nak tunjuk hero kat sini. kau tak tau terseksa nya hidup BERTUHANKAN duit. bapak aku dah pencen da.. bulan2 dapat rm 3-4 K.. bayar hutang aje.. rumah makanan pun takde.. nak makan anak menantu yang belikan. kau bayangkan beras pun takde kat rumah. semua dapat duit die pergi melabor kat tempat ***** ni (***** macam kau jugak la 1+1) . tiap2 hari berangan nak pakai kereta besar. rumah besar. nak jalan makan angin kat negara eropah.

aku nasihkan kepada mak bapak yang mcm kes bapak aku.. hargai la pengorbanan anak2. jangan tambahkan kesusahan mereka. raya lepa sni. aku melawat rumah kaka aku. kakak aku sembunyi kat rumah kawan dia. dengan anak2 kecil. sian bai.. nak balik raya takut along CARI. along ugut nak jual kakak aku kat thailand jadi pelacur.

aku nak curse kat sini.. "***** KEPADA ORANG2 MCM NI (mcm bapak aku)"

kuih tart
Guest


Back to top Go down

berapa tahun lg nak tipu

Post by berapa tahun lg nak tipu Today at 11:04 am

Rop
1. yg tak masuk, syukur selamat dari risiko kena tipu
2. yg masuk sikit, takpelah sikit pun hasilnya takpe, kalau kena tipu, tak terasa sangat
3. yg masuk banyak, pakcik kaya ni kalau dapat nanti, negara malaysia pun pakcik leh beli..' kalau berjaya la..'
4. owner rop, wallahu a'lam bishawab..

realiti....

berapa tahun lg nak tipu
Guest


Back to top Go down

berapa tahun lg nak tipu

Post by berapa tahun lg nak tipu Today at 10:50 am

Rop
1. yg tak masuk rop, kena kutuk..
2. yg masuk rop amount sikit, kena kutuk kalau melalak byk..
3. yg masuk rop amount banyak, kena kutuk jugak sbab berani masuk banyak risiko tinggi..
4. yg paling parah, owner rop, hari2 kena kutuk, tapi duit dapat dah, jadi apa ada hal..ahli2 nak bising ke, duit dia tak kurang pun..

hahahaha...poyo poyo...

berapa tahun lg nak tipu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 38 1, 2, 3 ... 19 ... 38  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum