ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 1 of 40 1, 2, 3 ... 20 ... 40  Next

Go down

ROP oh ROP

Post by Lu Pk la Sendiri on 26th June 2018, 2:31 pm

Awak baru masuk eh 30? dijanjikan masa terdekatkan dapat.. HAHAH.. ni org yang da masuk 7, 8 tahun xdapat2 lagi.. Mcm mane awk boleh dapat cepat daripada kita ni??? Musykil2.. Razz

-------

http://danahajijasman.forumms.net/viewtopic.forum?t=338

Lu Pk la Sendiri
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Zal on 26th June 2018, 1:17 pm

Rop betul...Ropeah scam

Zal
Guest


Back to top Go down

Tipu ke benda ni???

Post by Baru join on 26th June 2018, 1:12 pm

Sy baru join td rm30... rop ni betul ke scam??

Baru join
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by qaseh on 26th June 2018, 11:01 am

agak agaknya romi..roy..zainal or org2 atas rop ni ada tak ek dalam forum ni.... kot2 skodeng dendiam je dalam ni gelakkan kita

qaseh
Warga Baru

Posts : 23
Join date : 31/05/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sakaratul Maaauuuttttt on 26th June 2018, 9:40 am

Jgn lah takut kpd kematian sbb maut itu pasti...tp takutlah pd yg Maha mnciptakan kematian...dan apa yg kalian akn persembahkn pdNya...
Jgn lah takut pd kezaliman sbb keadilan itu benar...tp takutlah pd jnji Allah utk memakbulkn doa yg dizalimi hatta yg dizalimi itu seorg kafir...
Jgn lah takut pd pndusta, krn pendusta itu sdg mmbuat tipu daya buat dirinya sdri...dia dilihat bersenang lenang memakan harta manusia dgn batil tp hakikatnya dia sedg berlelah mmbina jalan dan mavhligainya di Jahannam...

Sakaratul Maaauuuttttt
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Inspektor Rop on 26th June 2018, 8:29 am

Buat satu episod drama Gerak Khas best jg ni...sila cadangkan tajuk...hihihi

Inspektor Rop
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by 1 + 1 = bodo on 25th June 2018, 11:29 pm

Pegi meninggal la kau kuih tat sama dengan pan tat... apak kau topup amnda smpai 100k... layan kuda ke?... udah2 la kau ngan apak kau punya masalah dalm ni... org lain ada yg dah mati lagi... lagi besa masalah... smpai ada adik beradik berparang pn ada... takde pulak nak unkit2 dlm ni... sbb jenis kau ni mmng suka mengunkit... sbb tu la jadi mcm ni... sini kes org nak tau info ke... bukan nak tau drama kau ngan family... g sembng ngan tv3 tu... mna tau dia mnat nak buat drama... bego

1 + 1 = bodo
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by ROPi on 25th June 2018, 10:32 pm

korang semua ni kbnyakan kna tipu dgn leader2 scam...sbb tu korang xdpt info btl...

ROPi
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by TipuRop on 25th June 2018, 10:24 pm

Nampak sangat ROPi ni x tau apa2...mana hang tau romi x perlukan duit..masih ada topup la..org2 tertentu saja yg kena...
Ada isu lagi...roy pemilik duit...

TipuRop
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by ROPi on 25th June 2018, 9:58 pm

melalak melalak xhbs2 korang ni...rop ni benar tggu sajalh..last step dh ni...klau ada t.up2 lg ni konfom korang kena kencing hancing...

ROPi
Guest


Back to top Go down

Sbb mati tu pasti

Post by Aku x kesal on 25th June 2018, 8:39 pm

Aku x kesal klu tertipu oleh manusia yg bertopeng dajjal...semua tu atas khendak Allah...mgkin jgk kafarah buat aku...sbb mati tu pasti...

Kpd yg niat utk mnzalimi org tu dgn mnipu x sudah2, waspadalah...maut tu x awal or lewat wlu sesaat...

Aku x kesal
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by TipuRop on 25th June 2018, 8:07 pm

Semua dah kena tipu pasal rop ni..percayalah semua .benda ni x wujudlah. Duit2 yg ahli dok sumbang selama ni romi yg dapat..cuba selidik aset romi. Siapa kata topup dah tak ada...

TipuRop
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by to Dah tak lama DAN 1 + 1 on 25th June 2018, 7:09 pm

mmg bapak aku labur 100 K. ini info yang kami adik beradik korek. mula2 ckp 5 k.. lama2 baru dpt jumlah sebenar.

1st kepada 1+ 1 = bodo (sesuai nama ua sebab bodo)
aku cite pasal bapak aku.. takde sapa kenal bapak aku siapa. dan tiada sapa kenal aku kat sini. so takde isu buka aib atau ape. lepas tu kau tak payah la nak tunjuk alim tikar sejadah konon tak perlu ungkit dan sebagainya. and lepas tu tak yah la kau nak ckp aku ni jenis mcammana. SEBAB kau tak berada di situasi mcm kami hadapi. aku rasa kau dah baca post yg kena delete sebelum ni. yg mana kak aku hidup ketakutan takut kena jual kat siam. SO shup up ur F UC .K UP.

2nd kepada dah tak lama. tak payah berbicara pasal logik. sebab taraf kewangan org berbeza2. ada pada org rm 10 cukup besar. ada yg rm 10 sgt besar. lain org lain rezeki ok. YES mmg bapak aku labur RM 100K.

TUJUAN aku masuk sini adalah untuk aku tujukan msg ni pada org2 tua. lupakan dunia dan focus pada akhirat. JGN BERTUHANKAN DUIT. hidup sengsara.

aku x nak nampak ayat2 penunggang agama dari korang 2 ekor n lagi ok.


to Dah tak lama DAN 1 + 1
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by H.luna on 25th June 2018, 6:34 pm

Mereput la kome tunggu imbuhan yo..
Leader dan vvip pun panas punggung tunggu info. Tapi sume harapan pelesu.


H.luna
Guest


Back to top Go down

Macam2x ada....

Post by Putra on 25th June 2018, 6:14 pm

Mcm mana nk dapatkan info atau link yg positif sahaja??
Tq...

Putra
Guest


Back to top Go down

Dengar kata nk dpt MYVI baru skali.. hahaha..

Post by Myvi baru on 25th June 2018, 5:21 pm

Plot cite ROP/SMMG ni memang boleh buat cita TV3.. hahha..

Cite clear x clear2 jgk..

Thumbprint xjgk..

Berjanggut la kita tunggu...


Myvi baru
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by senyum on 25th June 2018, 4:50 pm

Hari khamis ni cukuplah dua minggu raya ye!! Mari kita lihat siapa yg kenaaaa....
ingat dulu ayat sirap manis bandung...emd electronic miscellaneous document (try google, xde kena mengena langsung)....3 minit slps pemangku verify akaun ahli akan meletop...bersedia untuk declare ke lhdn...voice note romi kononnya "waiting for confirmation bla bla bla"....

So...nilaikan sendiri.
khabarnya dah ada team siasatan dr bnm khusus utk rop, bpip dsb.

No zainal dah x valid....lari dah ke?
Yg mengharap masih mengharap...yg give up xnak report...harap romi & geng lebih telus & takutkan Allah.

senyum
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Ahmad_Bank on 25th June 2018, 4:36 pm

letih aku wrote:no invalid

by Zainal SMMG on 15th March 2018, 12:26 am

Saya cukup hairan terlalu ramai yg komen disini tapi takut letakkan no hp. Kalau anda rasa benar kenapa takut. Haiza pun sama, kenapa tak letak no hp lat sini?, oklah, saya tunggu pangilan atau wasap dr anda ya. Sila hubungi saya kalau anda benar2 mahu tegakkan kebenaran. No hp saya 0192212112.

Ahmad_Bank
Warga Baru

Posts : 9
Join date : 04/06/2018

Back to top Go down

ROP saje

Post by letih aku on 25th June 2018, 4:18 pm

no invalid

letih aku
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by bulan on 25th June 2018, 2:47 pm

+60192212112 - zainal smmg

bulan
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by RomiStress on 25th June 2018, 12:50 pm

Smmg ni ada berdaftar ke ngn ssm ke, pertubuhan ke, persatuan ke?

RomiStress
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by TipuRop on 25th June 2018, 12:43 pm

Samada tipu atau tidak hanya romi, roy, zainal, hamid boleh jawap..benar pun boleh jadi. Tipu pun boleh jadi. 50-50...
Mungkin benar sebab romi tidak lari. Lagipun info sentiasa ada walaupun info kadang2 ke laut.
Tipu sebab romi , smmg tidak tunjuk bukti benda ni nyata..

TipuRop
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by kukuciwa on 25th June 2018, 12:24 pm

bila romi tipu, roy tipu, zainal tipu, hamid tipu...agk2....SMMG ni real ke? hihihi

kukuciwa
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Rianarop on 25th June 2018, 11:49 am

Salam semu. Mana tuan zainal smmg ? Sy nak tanya tuan zainal ni. Ayah sy masuk rop dah lama. Masuk dana dgn tn hj mad noor pon dah 9 tahun. Ayah saya dah 70 tahun dah. Saya kesian kat dia. Dah lama dia tggu. Kawan2 dia smua bnyak yg dah meninggal. Sy ni xsebelahkan positif ataupon negatif. Sbb sy sndri pon confuse. Leader ada bg info. Lepas tu senyap. Ayah sy masuk dgn hamid penang. Tuan zainal tlg kejap explain kat sy. Sy anak dia la. Umhr 25 tahun. Sy bkn apa. Kalau boleh xnak laa ayah sy mngharap sgt. Tp kalau tnya sy. Sy mcm yakin je dgn rop ni cuma tulaa nak tahu hamid penang tu adakah org yg btol

Rianarop

Posts : 1
Join date : 25/06/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Nyata ke on 25th June 2018, 11:20 am

Setakat ni tiada pernah lihat dokumen transaksi kemasukan duit romi..paling tidak pun surat yg mengarahkan romi utk thumprint. Takkan urusniaga bertrillion tiada dokumen hitam putih.
Satu lagi, tiada sesiapa pernah lihat dokumen coi utk diberikan kpd ahli nanti...kalau nyata rop ni..mesti ada..paling tidak pun contoh dokemen coi..
Fikir2 kan lah..

Nyata ke
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 40 1, 2, 3 ... 20 ... 40  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum