ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 2 of 40 Previous  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Next

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Nyata ke on 25th June 2018, 11:08 am

Semua dok bising bila masuk duit...tapi nak tanya duit nye ada x?...kalau ada berapa banyak?..kalau wujud duitnya ada kat mana @ di bank mana?
Kalau persoalan diatas boleh jawab, baru boleh tanya bila nak masuknya.

Nyata ke
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by qaseh on 25th June 2018, 9:08 am

memasing takkan report ni...sbb nnt malu kat org dia masuk benda ngarut camni Laughing Laughing

qaseh
Warga Baru

Posts : 14
Join date : 31/05/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Aku perhati je on 24th June 2018, 4:40 pm

Ada leader yg dilantik dan ada leader yg tidak dilantik. Tidak semua info yg leader beri adalah sahih dtgnya dari onwer.kadang kadang info direka utk kepentingan diri sendiri @ pihak lain. En. Zainal telah memberikan no phone nya disini,bolehlah anda mendapatkan kepastian darinya kerana dia salah seorg proxy selain seorg lg proxy iaitu pemangku sendiri. Info yg tidak sahih @ mengelirukan menyebabkan penyumbang tertanya tanya dan membuat andaian sendiri dan menyebabkan kita bertikam lidah sesama sendiri.

Aku perhati je
Warga Baru

Posts : 12
Join date : 04/05/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by RomiStress on 24th June 2018, 3:41 pm

Info.yg mengelirukan...dengar cerita ahli 2 bawah satu leader dah nak buat report x lama lagi....ada juga yg nak viral dlm media sosial dengan menggunakan bukti2 mesej, mesej suara, gambar...
Terpulanglah pada masing2...kita tengok penamatnya macam mana..

RomiStress
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA

Post by Embrace Reality on 24th June 2018, 2:35 pm

To : Aku Perhatikan je

Terima kasih for info.

Embrace Reality

Posts : 2
Join date : 16/06/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Allah pemberi rezeki on 24th June 2018, 2:04 pm

Apa punya cerita la

Kata dlm bln ramadhan proses thumprint n kemasukan fund ke ac proxy vvip

Means bank xde panggil la

Conclusion still masalah bank ya

Allahuakbar

Allah pemberi rezeki
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Aku perhati je on 24th June 2018, 1:03 pm

Sedikit maklumat, selagi pemangku @ proxy tidak melakukan thumbprint di bank, tiada kemasukan pada akaun owner. Kerana pemangku dilantik oleh onwer sebagai pemegang amanah @ duit owner dan bahagian para penyumbang. Setelah pemangku melakukan thumbprint, barulah ada kemasukan serentak ke akaun onwer, proxy dan vvip. Setelah kemasukan berlaku ke atas akuan tadi, pemangku akan melakukan kemasukan ke atas akaun leader dan leader akan melakukan kemasukkan ke akaun para penyumbang. Sebelum ini owner melakukan thumbprint hanya untuk mengaktifkan akaun beliau di bank yg tersebut. Seperti yang dimaklumkan sebelum ini, 2 minggu selepas aidilfitri, inshaAllah ada kemasukan ke akaun masing masing.

Sumber dari group whatsapp owner.

Aku perhati je
Warga Baru

Posts : 12
Join date : 04/05/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Game Over on 24th June 2018, 12:26 pm

Jangan harap duit masuk sebelum pertengahan julai ahli2 sekalian...owner pun belum masuk lagi.. Proksi, vvip, leaders pun masih menunggu...

Game Over
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA

Post by Embrace Reality on 24th June 2018, 10:35 am

Hopefully....minggu ini para para Leaders akan dapat.
Let's focus on account Leaders dulu.
If benar berlaku....itu kira sudah amat baik sekali.

(...kita ahli...later pun ok ).

Embrace Reality

Posts : 2
Join date : 16/06/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by YakinROP on 24th June 2018, 9:27 am

Jangan kecoh & buat spekulasi sendiri...benda ada, nyata.. Tunggu je bahagian masing2..

YakinROP
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by gibsonfender46 on 24th June 2018, 8:34 am

Ahli sebanyak 30K tu adalah maklumat dari VVIP dan leader leader. Itu tak termasuk yang tumpang. Kalau tak percaya boleh tanya sendiri tak perlu nak buktikan apa apa.

Kalau tak percaya atau auta boleh abaikan. Sebab tak penting sangat pun bagi kita. Apa yang penting sekarang ni,

benarkah kita akan dpt ujung bulan nie?
Boleh dipercyai kah?

Rasanya kan, kan, kan.... ....tunggu tahun depan lah plak. Nak kata bohong ROP tak ada black list dlm BNM. Nak percaya pun, dah 8 tahun beroperasi, abok pun tarak. Nak kata logik mmg tak logik. Orang gila pun tak percaya. Hmmmm ntahlah.

Nak buat repot, setakat sorang saja, depa kata lekat celah gigi. Dah tu plak orang belakang depa pun nombor wahid. Boleh buat pa. Setakat salak kat bukit boleh la. Nak buat repot sekurang kurang mau 200 ke 300 orang seluruh mesia. Baru ada klas.
Selagitak ada seramai tu nak repot, just forget it. Sebab walaupun berfikiran positif atau negatif tetap ada sedikit harapan agar ROP ada hasil.




gibsonfender46
Warga Baru

Posts : 37
Join date : 01/06/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Diva lu on 24th June 2018, 7:09 am

to mee

ف ق ح و

Diva lu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Diva lu on 24th June 2018, 5:24 am

xpayah tarbiah budak2 positif ni
diorang macam hardcore najib gak haha
nanti ada ayat
2 minggu lepas raya
raya kan sebulan
so 2 minggu lepas tu la
he he hi hi he he hi hi

Diva lu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Aku perhati je on 24th June 2018, 1:14 am

Ahli smmg ada 30k org?? Boleh anda buktikan kata kata anda?? Dari mana anda dpt maklumat itu?

Aku perhati je
Warga Baru

Posts : 12
Join date : 04/05/2018

Back to top Go down

AKAN DPT?....

Post by MAT PIANG on 24th June 2018, 12:43 am

Logik kat akal ke wahai puak2 positif dlm ni....lagi seminggu nk cukup 2 minggu spt SMMG dijanjikan...ahli ada hmpir 30 ribu....nk TT sekali gus dlm masa seminggu?.....ni janji hancing apa ke ni?...korang dok seronok sgt puji2 leader korang krn kononnya ahli akan dpt duit 2 minggu raya Afitri...

Tu laa kalau kita orang kata leader besar dan kecik SMMG janji hangit korang marah kat kami...apa alasan kukh yg korang akan dpt minggu depan ni?...nak sain COI.LOI.LHDN..pastu gi bank semula...ni 30 ribu dok buat cam tu dlm masa seminggu ..tak ke haru biru bank dn LHDN...30 ribu org bukan 30 orang bro...

DGN KATA LAIN MELANGUT LAGI LAA KORANG MINGGU DEPAN NI......tp tak pa info akan kaluar...."dah tak lama dah"......"dah b **it dah"!!!!

MAT PIANG
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Dokrokcetong on 23rd June 2018, 8:48 pm

Lepas raya 2 minggu dah tiada harapan..tarik ke depan lagi...mungkin lagi 2 bulan..maknanya delay lagi la duit dapat kepada ahli...harap bertenang dan bersabar...rezeki x salah alamat....

Dokrokcetong
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Diva lu on 23rd June 2018, 8:42 pm

dah perati ko nak buat apa? hahahahaha
tepek lah id mana lagi aku guna
woi info negatif sini
ko buta ke?
lupa, bodo sangat tu sampai mengharap info positif di tempat negatif.
ip sama yo. apa kata ko dive sket. jgn asyik surf je. dive sket. kasi bukak otak ko yang kat kaki tu

Diva lu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by mee on 23rd June 2018, 7:46 pm

kesian diva lu melalak x habis2.try hard nampak....ip sama nick name berbeza.lagi hanat sanggup guna nick nama org lain.kesian ko..mcm2 cerita ko ktsini nak raih negatif org.aku perhati je.

mee
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Diva lu on 23rd June 2018, 5:33 pm

mee
aku happy je dgn life aku hahahahahhaha
aku rasa ko mental
sebab salah tempat
dah la percaya bulat2
kenapa? xsabar nak kaya ke hahahahaha
usaha sendiri malas
harapkan benda mengarut je

Diva lu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Melayu bodoh on 23rd June 2018, 1:48 pm

Hmmm sedih tengok bangsa ku yang telah bangsat dan bangang

Melayu bodoh
Warga Baru

Posts : 7
Join date : 20/06/2018

Back to top Go down

yg kata nak report tu mana owner masih ada lagi ni xda pun dia kena tindakan tangkap masuk penjara

Post by dah tak lama on 23rd June 2018, 12:26 pm

yg kata nak report tu mana owner masih ada lagi ni xda pun dia kena tindakan tangkap masuk penjara

dah tak lama
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by dah tak lama on 23rd June 2018, 12:20 pm

labor 100k tu mcm x logik kenapa banyak sgt mcm tu sekali akai xda ka klau betul dia org susah mcm mana boleh dia labor sampai 100k aku sendiri pun keje 3tahun nak dpt kan simpanan sebanyak 10k pun payah klau betul org susah labor 1k dah la itu pun dah terlalu banyak 1k nilai nya bagi org yg betul2 susah

dah tak lama
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by 1 + 1 = bodo on 23rd June 2018, 12:43 am

Aku heran dengan kuih tat pan tat ni... orang labur tak smpai seribu pn dah dapat banyak gila2 kot... kau sembang bapak kau labur smpai 100k... bapak kau nak beli kilang ferrari ke apa... ke sembang 100k tu nmpak la mcm kaya... ye dokk... hal dlm kain anak beranak pegi la setel sndiri... dok canang bapak busuk kat sni buat apa... aku tk rasa kau sorng je ada problem kt sni... semua org ada masalah kot... tp cara kau cerita la mmng jenis nk lepas diri sndiri je... ramai aku kenal org mcm kau ni... heboh konon nk buat baik... Tp buat nya sikit... unkit nya smpai mati... dlm forum mcm ni pn kau bole buruk kan apak kau... kalau org kau kenal lagi la kau cerita buruk kan... bnyak lagi cara kau boleh buat... cerita konon kawan kau punya apak ke... jiran atuk belah mak mertua punya keluarga ke... mcam2 kot kau boleh kias dr kau mention apak kau sendiri... dr situ nmpak dah perngai kau yg mcm mana... jenis lepas diri je ni... sembang la... kalau tk masuk dok diam2 la... lagi pon sni bukan apak kau je tk dpat sposen... semua kot tk dpat sesen pn...

1 + 1 = bodo
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by ROPi on 22nd June 2018, 10:44 pm

good news lh tu sbb tu kna stop bg info dlu atas faktor keselamatan....angn2 akan jd knytaan xlama dh...

ROPi
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by RomiStress on 22nd June 2018, 9:28 pm

Tanda nak berkubur

RomiStress
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 40 Previous  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum