ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 3 of 40 Previous  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40  Next

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by gibsonfender46 on 22nd June 2018, 8:47 pm

*IMPORTAN FOR OUR MEMBER*

*ANY INFO IS TEMPORARILY FROZEN FOR SECURITY REASONS*

*SEBARANG INFO TERPAKSA DIBEKUKAN UNTUK SEMENTARA ATAS FAKTOR KESELAMATAN*

*HARAP BERTENANG DAN BERSABAR*✌️????

Itu saja yang terbaru. Semua info dibekukan untuk seketika. Sapa yang boleh sabar, sabarlah... Sapa yang tak boleh, Boleh luahkan yang negatif saja disini.... Hmmmm

gibsonfender46
Warga Baru

Posts : 37
Join date : 01/06/2018

Back to top Go down

ingin tahu

Post by lolol on 22nd June 2018, 8:41 pm

Assalam semua.. bleh sy tau x ada info2 terbaru dari romi r tuan zainal..

lolol
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Blanderlade on 22nd June 2018, 5:06 pm

Bile la nak dpat PO ni.. tringin sgt2 nk merasa sblom ajal mnjemput tiba..

Blanderlade
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Syukur selalu on 22nd June 2018, 5:06 pm

kenapa la bangsa melayu plak yg dikaitkan..Tolong la, apa2 hal dan isu pun tolong jangan kaitkan, jatuh dan hina bangsa melayu..

Syukur selalu

Posts : 1
Join date : 22/06/2018

Back to top Go down

....

Post by Ghhsnsjsjsnsnsns on 22nd June 2018, 3:58 pm

Ni la melayu2 yang tamak....x ingt Allah ada,rezeki semua dri dia......ko dah thu benda n berisiko yg ko bijak pandai letak beribu2 ringit apa pasal.....org letak sikit2 dahla cukup2 utk modal....xdenya kaya dgn segera...semua dgn usaha...berdoala n bersabar Allah ada biar dia yg tentukan......

Ghhsnsjsjsnsnsns
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by mee on 22nd June 2018, 1:05 pm

Hang period ka nak serang orang tak pasal2.Mentaliti jamban ko ni..kesian..
apa jenis manusia la nampak sangat ko ni aint happy with your current life booooo...

mee
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by diva lu on 22nd June 2018, 11:19 am

hahahahaha bakal jenazah ni memang xfollow thread.
geng2 bebal camni la.
pondan? auw.
aku nak report buat apa buduh. kalau nak serkap jarang xpayah la.
auw auw auw.
pondan ya hahahahahahhaha.
free forum bai.
silap parking ke apa weh? ke nk jd geng2 pondan?
auw auch auw auw.
nama diva lu. ko ni memang bebal.
tu lah xbaca dari awal.
tiba2 nak cakap banyak.
salah tempat beb

apa2pun
tahniah sebab bebal hahahahahaha
documentation konon.
fala vahana la

diva lu
Guest


Back to top Go down

pos kena delete

Post by kuih tart on 22nd June 2018, 11:08 am

nampkanya pos aku kena delete. 1 je aku nak ckp dah 3 tahun.. bapak aku tak dapat even SEPOSEN pun dari rm 100 K pelaburan.

tu je nak ckp.. so sapa2 kat sini pikir possitif .. lupakan la.. aku kat sini nak tolong org2 tua dari jgn jadi ketagih pada SKIM ni..

musnah hidup.. kepada 1 + 1 = bodo .. kau mmg bodo.. ingat tu.. smp bila2 kau makan.. minum, mandi.. nak tido.. ingat dalam kepala otak.. apa aku ckp ni..
KAU mmg bodo.. ok..

kuih tart
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by bakal jenazah on 22nd June 2018, 10:04 am

diva lu,

diva dalam ni je xguna bro, org tgk xtumpah mcm pondan.
ssuai la nama diva.
aku nk tgk kau msuk sini lepas nie dgn melalak mcm nie
or ada skali report.
kalau x ada report aku xkan buang masa layan pondan mcm kau.
sebab aku rasa yg pondan je akan bebal sini mroyan sini,
kalau btul laki sejati / pmpuan tulen x bckp saje.
pegi report tepek nbr rport kat sini.
so bg aku yg mana ngatif melalak tpekik sini pondan la..
sbb dh letak duit (LETAK KE?Very Happy)
atau aku brsangka baik mungkin leader kau letak pisau kt leher kau masa kau join dulu. kalau xjoin dia terus kelar sebab tue kau TERPAKSA letak.
pastu duit lambat tpekik terlolong jd keybord worrior kat sini.
aku bukan leader dari dulu aku cakap aku sama2 marhaen join ni harapkan rezeki Allah brpihak pada aku jugak.
tapi xbermakna dlm masa yg sama aku xkeje, duduk kangkang tunggu duit rop. sebab tue korg jd mroyan.
patutnya bukan gadai sluruh jiwa dan raga harta sekangkang kera masuk sini, masuk lebihan wang saja baru lah hdup x terkesan, kita pun xmroyan,jauh dari jadi PONDAN Very Happy
sudah lah, lawak betul.
mntak refund la bro, kalau mntak refund leader kau xbagi, kau kena tahu la laluan kau kt mana. Very Happy

bakal jenazah
Warga Baru

Posts : 32
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Diva lu on 21st June 2018, 10:05 pm

bakal jenazah
and mee

korang memang bebal
nasihat pun xjadi apa
haha
sini info negatif
diulang
negatif
positif sila ke sebelah.

hati tisu jgn sembang sini beb
sila ke sebelah
dapat info best2 hahahahahahah
dokumen konon

report lah cpt2 geng2 yg melabur

bakal jenazah nak jadi bakal meroyan lepas ni
mee nak jadi bubur mee

Diva lu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by RomiStress on 21st June 2018, 6:45 pm

Romi dengan yakinnya kata akaun utama berlaku kemasukan sebelum raya. Cuma pengagihan kepada ahli tidak dapat dilakukan sebelum raya dan hanya akan berlaku 2 minggu lepas raya..Namun seminggu selepas raya akaun utama pun senyap sunyi . ..Apakah cerita sebenar ni wahai romi, smmg..
Janganlah perbodohkan rakyat lagi...katakan perkara yang benar & jujur.

RomiStress
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Allah pemberi rezeki on 21st June 2018, 6:11 pm

Kata bln ramadhan proses fund masuk ac vvip n leader tapi senyap jer mcm mana nak agihkam pada ahli plak klu fund still xde

Allah pemberi rezeki
Guest


Back to top Go down

SMMG

Post by ZT on 21st June 2018, 4:18 pm

Seandainya minggu depan ni telah ada tranksaksi kpd ahli..minggu ni tntu dh sibuk leader2 grup keluarkn master list plan utk checking kali terakhir sblum sain COI...mmg begitu krn takkan laa dah suntuk masa baru nk kluarkn master list plan tu....apa betu semua ke leader2 tu buat kerja?.............................tp smua grup SMMG senyap je

Maknanya minggu depan mmg tiada agihan lg kpda SH2 semua. Jadi minggu berikutnya laa pulak info manis bak santan kelapa muda akan trpmpang dlm grup bersama2 ayat2 recycle juga ayat2 agama sikit...."sabar"..."rezeki dah nak sampai"..."sikit je lagi"...."kita dah dikemuncak kejayaan"...."rezeki dah kat pintu"....

Jadi yg mempermain2 kan info ni sapa sbnarnya?....

.......adkh puak negatif?....tak mungkin...piuak2 positif?...dia org hanya pandai ucap Alhamdulillah je walau pun info tu ke laut....Leader?...eh dia org kata dr Boss Romi...Romi?...dia kata bank bagi maklumat.......Bank?....bila tanya dana semua staff ke apa ke kata tak tahu...tak prnah dengar pun...trutama BNM....


ZT
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by mee on 21st June 2018, 3:57 pm

Kena dengar citer dua2 belah pihak dulu baru boleh nak kata ape..but never a valid excuse to treat your own father that way.

mee
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by YakinROP on 21st June 2018, 3:25 pm

Betul tu..nampaknya berat bebanan kuih tat sekeluarga..kita pakat doakan rop ni cepat2 selesai..semoga dapat selesaikan masalah keluarga ni..banyak juga ayah dia labur tu..insyaallah kalau dapat imbuhan bulehla setelkan masalah keluarga ni.

YakinROP
Guest


Back to top Go down

berapa tahun lg nak tipu

Post by berapa tahun lg nak tipu on 21st June 2018, 2:56 pm

berat sangat kes kuih tart ni...nak tolong pun sesama susah..tak apa lah...aku doakan kamu beroleh jalan keluar dari masalah2 itu...Allah Yang Maha Pengasih & Penyayang...memberi ujian bersama jalan...in shaa Allah ada jalan tu nanti...

berapa tahun lg nak tipu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by 1 + 1 = bodo on 21st June 2018, 2:43 pm

Kuih tat sama dengan *****... sembang la lu... lu nak tolon apak lu... lu tolong... tak nak tolong lu diam... sini bukan tempat nak denga luahan bapak anak keluarga kau... lu setel sendiri la apak lu tu... belum apa2 dah unkit sana unkit sini... susah buat jadi anak kau ni... jenis lepas diri sendiri je ni...

1 + 1 = bodo
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by 1 + 1 = bodo on 21st June 2018, 2:38 pm

Kuih tat sama dengan *****... sembang la lu... lu nak tolon apak lu... lu tolong... tak nak tolong lu diam... sini bukan tempat nak denga luahan bapak anak keluarga kau... lu setel sendiri la apak lu tu... belum apa2 dah unkit sana unkit sini... susah buat jadi anak kau ni... jenis lepas diri sendiri je ni...

1 + 1 = bodo
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Katak Puru on 21st June 2018, 2:17 pm

Panjang2 cite pun x gune jugak kalo xde tindakan..bosannn

Katak Puru
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 66
Join date : 20/03/2018

Back to top Go down

klau rop ni tipu aku nak hari ni jugak kau gi buat report aku nak tengok owner kena tangkap ke x klau owner masih ada dan xda apa2 lagi tindakan memang sah lu punya sembang bikin gajah terbang

Post by dah tak lama on 21st June 2018, 1:54 pm

klau rop ni tipu aku nak hari ni jugak kau gi buat report aku nak tengok owner kena tangkap ke x klau owner masih ada dan xda apa2 lagi tindakan memang sah lu punya sembang bikin gajah terbang

dah tak lama
Guest


Back to top Go down

titik noktah

Post by kuih tart on 21st June 2018, 1:43 pm

aku sahkan yang skim ni mmg tipu. kes bapak aku sebagai benchmark. 3 tahun (2 tahun lebih sebenarnya) takde even SEPOSEN pun bapak aku dapat.
not even SEPOSEN.. aku ualng lagi.. SEPOSEN. bapak aku melabur dalam 100 k lebih.

kepada makcik pakck. tolong ye. tolong kami anak menantu untuk jadi insan yang baik dan mampu berbakti pada orang tua. tolong kami untung tolong kamu ibu dan bapa

kuih tart
Guest


Back to top Go down

bapak aku .. citenya

Post by kuih tart on 21st June 2018, 1:39 pm

dulu masa awal2 aku x tau kes bapak aku ni. die ada loan rumah.. and loan rumah bayar mmg tinggi setiap bulan pakai duit pencen.  rumah monthly mmg mahal sket la.. duit pencen abis kat situ. so nak idup kami adik beradik hulur la duit. kitorang x kisah. orang kata berbakti pada org tua. even kami kerja gaji pun cukup2.. lagi la masa zaman najib GST semua.
so kami buat refinance rumah.. supaya monthly kurang.a dna bapak aku ada duit lebih dari pencen tu. buat refinance dpt duit lebih.. ada cash lebih dalam 200 K. so 200 k bole la dia buat business ke.. haji ke. atau apa2 la.. bulan2 bapak aku akan bayar refinance td.

korang tau rm 200 k tu bapak aku buat apa? dia masuk skim cepat kaya. last aku tau ada 3 skim berlainan. 2 bungkus. 1 yg kita tengah berdiskusi ni la.. semua burn. lepas tu duit pencen rumah tu bapak aku tak bayar refinance. so bank call nama kami adik beradik la.. and ugut nak lelong rumah. smp dah tunggak 4 bulan bai. so bila dah masuk court. kami nak tak nak terpaksa pinjam bank. personal loan. dapat bayar la tunggkan tu. ok lepas tu ulang balik...bapak aku tak bayar lagi.. 3 4 bulan.. bank call lagi.. masuk court.. kami adik beradik buat loan lagi.. sampai laa 4 5 kali masuk court.. smp nama kami dah tak bole buat loan lagi.. last buat along.

aku nak cite along ni hgn la korang buat loan. hidup korng mamcam neraka. even mamc tu kami adik beradik belikan jugak barang dapur duit saku.. now dah gaduh beranak pinak. smp ada kes cerai.. baru bapak aku disiplin bayar rumah. tp dengar ada lagi tunggakan. pinjam sedara mara.

kes along la buat kami semua pecah. kak aku cerai. hidup tak tenteram.even dah level mcm ni.. bapak aku masih lagi masuk skim cepat kaya mcm ni. semu ani jadi for past 3 years. 3 tahun hidup kami musnah. and dia masih ketagih skim ni..

kuih tart
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Tooo kuihhh tartttt on 21st June 2018, 1:34 pm

Takpe lah teruskan lah brjuang.. bantu mana2 yg rasa di tipu tu.. klau betul la benda ni scam.. harap dpt lah abg yusuf azmi bongkarkan..

Tooo kuihhh tartttt
Guest


Back to top Go down

bapak aku and the gang2

Post by kuih tart on 21st June 2018, 1:25 pm

aku nak cite pasal bapak aku.. umur dah 60.. pencen dapay 3-4 k. tak ingat exact amount. level bapak aku dan juga kenalan2 dah level ketagih skim cepat kaya. kenalan2 dia bukan setakat lelaki aje.. makcik2 pun ramai. aku tanya makcik2 ni melabur2 ni suami x marah ke. depa cite.. diorang tak beritau laki diorang. laki diorang jenis lurus bundel and senang kena tipu. aku mengucap panjang. mmg AHLI NERAKA la jenis bini2 macam ini. mmg bab1 kan .

dah la melabur skim cepat kaya yg haram.. lepas tu tipu dan membelakangkan suami. aku tgk diorang ni jenis tudung2 .. solat tak tinggal.. ckp bab agama mmg power. tp kau masuk bab duit aje.. semua abis. ini la manusia yg berTUHANKAN duit.

ada kes makcik ni. sama kes macam aku gak.. cuma anak2 diorang dapat selesaikan kes along. pinjaman diorang x serius mcm kes aku

level bapak and mackik2 ni kan.. mmg jenis ketagih.. mcm ketagih dadah. ada duit sket aje terus melabur.. even aku kasik RM 10 duit selit pun.. bapak aku masuk skim cepat kaya. mcm korang ketagih nak main FB ..whatsapp.. sama la mcm bapak aku nak melabur.. duit semua habis. pinjam sedara mara. kawan2. bank. along.. semua dah.. u name it.. semua dah pernah kena pinjam. lepas pinjam janji nak bayar bulan2.. tp jgn harap la.. yg kena pinjam yg bayar utang sendiri..




kuih tart
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by YakinROP on 21st June 2018, 1:16 pm

Aku rasa kes kuih tart kes berat dah ni..xleh dibawa masuk utk dibincangkan dlm forum ni. .selama aku dok follow rop ni..susah nak jumpa kes mcm keluarga kuih tart ni..

YakinROP
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 40 Previous  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum