ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 4 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40  Next

Go down

aku kat sini nak nasih pada orang2 tua

Post by kuih tart on 21st June 2018, 1:11 pm

mmg pungpak kat sini. tujuan aku hanya nak orang2 tua mcm bapak aku taubat. sebab bapak aku bertuhankan duit la.. kakak aku cerai berai.. kami 5 adik beradik lari dari along. takut bai... takut kena jual kat siam jadi pelacur. yg lelaki ugut bunuh amek organ.. yang anak2 potong kaki mintak derma kat sana. . utang makin hari bunga makin naik..

so pada siapa2 yang mempertahankan ROP ni. aku khinzirkan korang. INGAT bila korang tido pandang syiling atas.. ada orang susah sebab korang.. SO korang mmg khinzir.

aku harap bapak aku baca la komen ni. atau sesapa pakcik dan makcik.. dah tua2 ingat kubur la..

lupakan duniawi.. kejar akhirat.. asalkan ada duit makan minum tempat tinggal sudah la..

for the god sake.. lupakan skim cepat kaya ni. i beg u mak cik pakcik.. i really mean it.. i beg u.. tolong kami jadi anak menantu yang baik..




kuih tart
Guest


Back to top Go down

penunggang agama.. bakal kenazah

Post by kuih tart on 21st June 2018, 1:04 pm

benda scammer ni sama aje.. bila bab duit aje akan suruh sabar dan akan guna ayat2.. sabar separuh dari iman. syurga. neraka. lepas tu akan guna ayat macam .. kau tengok la nanti KALAU duit dah masuk. "Nanti KALAU duit dah masuk...." sambung ayat.

hakikatnya.. dah 3 tahun takde apa seposen pun masuk..
so bakal jenazah.. aku mmg nak bodokan kau.. kau ingat nama aku ni baik2..
SAMPAI hari raya tahun depan pun seposen pun takkan masuk.

aku boleh bet la.. aku nak nasihat aje kepada orang2 tua yg dah jenis2 dah pencen.. taubat la. kami ni anak2 menantu cucu terseksa hidup. benda dah lepas ..lepas la.. betulkan hidup balik. jangan melabur kat tempat khinzir ini.

aku harap makcik2. pakcik2. TOLONG YE. demi masa depan anak2 cucu cicit kami..
aku kalau replt kat sini mmg agak emo.. sebab aku adik beradik hadapi hidup yang sangat susah.

bayangkan nak pergi kedai pun mata tgk kiri kanan takut along carik. tak tau la nnt anak cucu takut kena jual kat siam potong tangan pungut derma.. dah besar sket tkar jadi pelacur....khnizir betul sapa yang melabur kat sini

kuih tart
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by bakal jenazah on 21st June 2018, 12:53 pm

to kuih tart

aku ok je kau bodohkan aku.
andai kata aku berada di pihak yg betul, aku nk tgk nnt siapa yg tpaksa telan bodohnya sendiri

aku malas nak masuk melayan dh
lantak la korg
buang masa aku je mntak org sabar
kalau aku owner, kau la org ptama aku kick from list
tapi mybe sebab tue la aku ditkdirkan utk hnya sma2 menunggu imbuhan Very Happy

goodluck la
sabar tue sparuh dripada iman..
kalau xsabar tolong lah angkut geng buktikan benda nie scam
jgn la pungpang sni
tgk berapa ramai org dh muak jelik mluat
assalamualaikum

bakal jenazah
Warga Baru

Posts : 32
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Wowwww on 21st June 2018, 11:39 am

@kuih tart

Woowww abg yusuf azmi.. baik2 moga ada tindakan lah.. jangan pula dia brdiam diri nnti.. good luck..

Wowwww
Guest


Back to top Go down

muak la aku dengar benda yg sama dari dulu ckp nak report2 tapi owner xda pun kena apa2 tindakan lu punya sembang gajah pun boleh terbang lah klau rop ni scam dah lama owner tu kena tangkap skrg ni tunggu je xyah ckp nak buat report apa bagai

Post by dah tak lama on 21st June 2018, 11:31 am

muak la aku dengar benda yg sama dari dulu ckp nak report2 tapi owner xda pun kena apa2 tindakan lu punya sembang gajah pun boleh terbang lah klau rop ni scam dah lama owner tu kena tangkap skrg ni tunggu je xyah ckp nak buat report apa bagai

dah tak lama
Guest


Back to top Go down

berapa tahun lg nak tipu

Post by berapa tahun lg nak tipu on 21st June 2018, 11:17 am

aku ni kesian sangat dekat insan2 yg baru join @ terjebak bawah plan2 leader @ vvip2..plan yg dibuka selepas owner isytihar dah tutup..yg tiada dokumentasi...hanya resit bayaran....kalau lah leader2 @ vvip2 ni meninggal...korang berputih mata tau...harta diorang akan diberi kepada kaum kerabat...fikirlah dulu sebelum hentam aku...bayar RM100 dapat RM100J...korang rasa plan ni saja berapa ramai yg masuk...?sempat ke nak buat dokumentasi sebelum raya aritu...risiko dia...owner pun takleh nak jawab kalau tanya dia...

berapa tahun lg nak tipu
Guest


Back to top Go down

bakal kenazah

Post by kuih tart on 21st June 2018, 11:13 am

aku kerja dalam bidang procument. kalau kau cakap documentation semua cantek. 1 je aku nak ckp. kau mg bodo. documentation semua boleh buat la bai..
pakai office word aje dah boleh buat. apa bangang korang ni percaya kat documentation ni semua. semuanya boleh buat. kau ni buta IT ke?

adik beradik aku dah decide nak buat report kat yusuf azmi. nak tangkap kepala bana dana bodo ni

kuih tart
Guest


Back to top Go down

1+1 = bodo

Post by kuih tart on 21st June 2018, 11:07 am

kepada 1 + 1 = bodo . bila bab duit aje semua jadi bodoh dan bangang. bila anak menantu nak kan keadilan .. mula la kat sini tunjuk bodoh. mak bapak mmg amanah untuk besarkan anak. so kitaorang tak ungkit pun.. ISU yg besar sekarang ni. bapak aku ni pinjam duit along.. bank.. loan rumah.. personal loan.. yang dah lebih 1 juta loan..
along carik smpo rumah.. bank carik sampai rumah..

anak menantu yang 5 beradik ni (5 anak + 5 menantu ).. jadi 10 orang. semua kerja dan buat loan nak tolong bayarkan bapak aku ni. Kakak aku dah bercerai dengan laki dia. kaka aku buat loan sama dengan ex laki dia.. nak tolong selesaikan utang and ada duit lebih dalam RM 300k. bulat2 bapak aku pergi bagi kat dana bodoh ni. dah 3 tahun bai...
dah 3 tahun takde apa.. lepas buat loan.. bapak aku tak bayar plak loan rumah. bank carik lg. kakak aku buat utang along.. now tak mampu bayar. along tiap2 ari carik dia. now kakak aku sembunyi kat mana ntah. sian anak2 masih kecil. laki dia lagi kesoan kena rantai dengan along kat rumah kosong.. nasib baik aku dapat bawak lari tolong dia. sian bai......

adik beradik lain pun tiap2 ari gaduh pasal duit. bila kitaorang bersemuka dengan bapak .. mula la bapak aku keluarkan fatwa2.. agama2.. buat muka kesian. sian adik beradik aku. hidup merana kena kerjar bank and along. bapak aku suka cakap tak bau syurga kalau menentang bapak sendiri. seriusly.. anak2 cucu yang hilang kasih sayang mak bapak diorang ni lagi merana. aku antara adik beradik yang lantang lawan bapak aku. aku ckp kat bapak aku.. biar aku cop ahli neraka .. TAPI aku akan pertahankan adik beradik aku.

SO aku nasihkan kat kau.1+1 = bodo. tak payah nak tunjuk hero kat sini. kau tak tau terseksa nya hidup BERTUHANKAN duit. bapak aku dah pencen da.. bulan2 dapat rm 3-4 K.. bayar hutang aje.. rumah makanan pun takde.. nak makan anak menantu yang belikan. kau bayangkan beras pun takde kat rumah. semua dapat duit die pergi melabor kat tempat ***** ni (***** macam kau jugak la 1+1) . tiap2 hari berangan nak pakai kereta besar. rumah besar. nak jalan makan angin kat negara eropah.

aku nasihkan kepada mak bapak yang mcm kes bapak aku.. hargai la pengorbanan anak2. jangan tambahkan kesusahan mereka. raya lepa sni. aku melawat rumah kaka aku. kakak aku sembunyi kat rumah kawan dia. dengan anak2 kecil. sian bai.. nak balik raya takut along CARI. along ugut nak jual kakak aku kat thailand jadi pelacur.

aku nak curse kat sini.. "***** KEPADA ORANG2 MCM NI (mcm bapak aku)"

kuih tart
Guest


Back to top Go down

berapa tahun lg nak tipu

Post by berapa tahun lg nak tipu on 21st June 2018, 11:04 am

Rop
1. yg tak masuk, syukur selamat dari risiko kena tipu
2. yg masuk sikit, takpelah sikit pun hasilnya takpe, kalau kena tipu, tak terasa sangat
3. yg masuk banyak, pakcik kaya ni kalau dapat nanti, negara malaysia pun pakcik leh beli..' kalau berjaya la..'
4. owner rop, wallahu a'lam bishawab..

realiti....

berapa tahun lg nak tipu
Guest


Back to top Go down

berapa tahun lg nak tipu

Post by berapa tahun lg nak tipu on 21st June 2018, 10:50 am

Rop
1. yg tak masuk rop, kena kutuk..
2. yg masuk rop amount sikit, kena kutuk kalau melalak byk..
3. yg masuk rop amount banyak, kena kutuk jugak sbab berani masuk banyak risiko tinggi..
4. yg paling parah, owner rop, hari2 kena kutuk, tapi duit dapat dah, jadi apa ada hal..ahli2 nak bising ke, duit dia tak kurang pun..

hahahaha...poyo poyo...

berapa tahun lg nak tipu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by mee on 21st June 2018, 10:20 am

Diva lu aku perhati je dia punya dengki x bleh blah...orang tu punya la molek bahasa dikeji bagai x cukop tanah.

mee
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by YakinROP on 21st June 2018, 10:05 am

To bakal jenazah..
Jangan dilayan diva lu tu..dia x join pun..dia.melalak sebab cousin dia pinjam duit dia jer masuk rop
Kepada sapa2 yg follow forum ni usah ragu2 lagi..memang tak lama hasil akan dapat.

YakinROP
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by bakal jenazah on 21st June 2018, 9:43 am

to diva lu
aku dh cuba sampaikan dgn cara sebaik mungkin,
kalau kau xpercaya untuk apa kau melalak kt sini?
aku tringin tgk kau jd kepala utk smua orang bela nasib bangsa mke sure benda ni mmg scam, AKU CABAR KAU.
kalau stakat melalak kt sini apa lagi yg korg harap org positif cakap?
jadi teruskan la melalak sebab tue x ada siapa nak masuk dah nk bg kata2 semangat.
semua yg positif dah malas nk melayan,
bukan maksud kami yg postif dh dapat duit, tp kalau x dapat, skurang2nya xmaki xmeroyan sabar tunggu orang atas pulun buat keja mcm nk mati, kau kt bawah melalak melolong nganga tunggu duit je pun nk bising.
dh x puas hati sgt kai compile la smuanya BELA NASIB bangsa pegi buktikan benda ni scam, kalau btul kau mampu aku pun akan tabik kau smpai kelangit.
ape kesian sgt pmikiran kau ni.
orang positif kau nk judge kena kencing aku mtk duit kau ke msa msuk ROP?

to akak apa ni
yaa info tuh benar dri TS.
dan apa yg bliau ckp itu yg beliau sdg buat.
sbb aku tgk org jumpa dan brckp trus dgn beliau mcm mana telusnya beliau. kalau x telus, org2 mcm diva lu dh lama sumbat beliau duk dalam.
tapi beliau steady ja duk but keja siap updte info.
kepala otak ada x masing2? klw xmampu positif mcm kami yg mmg postif ni, kenapa skurang2nya x dduk diam xmaki hamun x judge orang lain tmbah dosa???

bakal jenazah
Warga Baru

Posts : 32
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Kubaguling on 21st June 2018, 9:15 am

To akok masak arang;
Info lagu tu ada 2 kemungkinan
1) sebab nak minta topup
2) nak bagi rakyat dok diam2
Kesahihan kebenaran info 5%

Kubaguling
Guest


Back to top Go down

SMMG

Post by AKOKMASAK ARANG on 21st June 2018, 9:01 am

INFO ROP

(6/19,20:58) Boss Romi: Alhmdllh progress bjln dgn baik doc2 pn dh ready. Pindahan pn dh bermula.


Ada sapa2 yang boleh bagi maksud info kt atas yg baru shj di post dlm group SMMG under ROP.....

ATAU..

Sekadar pemanis rasa shj ....

AKOKMASAK ARANG
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Diva lu on 21st June 2018, 7:59 am

post aku untuk bakal jenazah

Diva lu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Diva lu on 21st June 2018, 7:57 am

ko pun antara yang senang kena kencing. documentation benda boleh buat. zaman skarang kacang je nak buat.
firm azmi deny. bnm deny.
eh bnm xtahu pasal benda ni? dah tu duit lalu ikut laut? smuggle?

Diva lu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by RomiStress on 20th June 2018, 9:20 pm

Esok lusa mereka akan buat lakonan kononnya berlaku perbalahan dikalangan mereka...akhirnya duit akan hilang begitu saja....ahli pun gigit jari..

RomiStress
Guest


Back to top Go down

berapa tahun lg nak tipu

Post by berapa tahun lg nak tipu on 20th June 2018, 8:54 pm

jgn sembang, tgu 2 minggu lepas raya, sikit lagi sikit lagi, ko ingat malaikat maut dengar ke cakap ko, sikit lagi ni, jgn ambil nyawa dulu..sikit je lagi...2 minggu ye, 2 minggu...

berapa tahun lg nak tipu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Aku perhati je on 20th June 2018, 8:50 pm

Betul tu bakal jenazah. Sesiapa yg follow forum ni dari awal atau dilaluan yg betul atau berhubung dgn orang yg betul atau membuat research ttg ROP ni sedikit sebanyak mesti dapat hint dan dgn sabar menunggu habuan. Harap anda semua bersabar seperti mana mereka katakan bagi masa 2 minggu selepas raya untuk proses pembayaran.

Aku perhati je
Warga Baru

Posts : 12
Join date : 04/05/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by 1 + 1 = bodo on 20th June 2018, 8:22 pm

Bodo punya statment si kuih ta bangang ni... bau susah mcm tu kau nak mengunkit... mak bapak kau kot... masa kecik semua dia bg.. da ada keluarga semua nak bekira... mati aku tabur duit kat kubur kau banyak2 k...

1 + 1 = bodo
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by kancil 850 on 20th June 2018, 6:50 pm

Wa'alaikumusalam...bakal jenazah selamat hari raya.tq.kbai

kancil 850
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by bakal jenazah on 20th June 2018, 5:03 pm

assalamualaikum
selamat hari raya smua bakal jenazah..
aku xmampu nak text dan buktikan banyak2..
tapi apa aku nk cakap..
SABAR.....
dulu aku pun dah jd was2..
makan tahun aku tunggu..
tapi sebab aku sndiri dah tgk documentation dorg
mcm mana complete dan telitinya..
setiap satu...
dan macam mana dgn sikit ksilapan semua benda tpksa diolah dan disusun balik..
hebat.. team yg buat nie sgt hebat..
aku ni Islam, Melayu, aku xkan sekali2 cuba pertahankan bnda yg jatuhkan bangsa aku, menipu atas nama agama aku..
jadi apa aku ckp,
sabar....
sampai masa yg di laluan betul akan dpt keuntungannya...
yg fitnah dan cakap buruk mengenai tuan romi, zainal dan sebgainya..
jgn sampai korg xsempat minta maaf...
xlama dah...
SANGAT2 X LAMA DAH..
SIKITTTTT JE LAGI..
(moga faham hint yg diberi)

sama2 kita doakan dipermudahkan..
perbetulkan niat...
Allah tue ada.. kalau nak,kita mintak.
xcpat,lambat laun Dia bg..
insya Allah....

ok semua
assalamualaikum

bakal jenazah
Warga Baru

Posts : 32
Join date : 07/03/2018

Back to top Go down

Orang tua gila harta dunia

Post by kuih tart on 20th June 2018, 2:44 pm

Aku tahu bab scammer dana ni bila bapak aku masuk dana ni. Dia dah la tua lepas tu gila harta dunia. Sembahyang tonggang terbalik mintak doa dengan tuhan.. cakap bukan main lembut .. bagi nasihat pada anak menantu. tapi bila bab duit.. jadi gila tak siuman. rumah kereta semua tak bayar. gila sangat nak cepat kaya. yang susah anak2 dan menantu terpaksa bagi duit and buat pinjaman bank nak tolong bapak mertua.

Tak tau la orang2 tua ni. kubur dah panggil .. dunia dah menolak tapi gila sangat harta. dah pencen duduk rumah la.. jangan susahkan anak menantu. ni ada yang bergaduh cerai berai sebab bapak mertua gila harta and dit. lepas tu kena tipu dengan dana macam ni

Susah sangat ke nak senangkan anak menantu. tak bagi duit takpa. tapi jangan susahkan kitaorang. kita baru nak kenal duina. nak beli rumah dan sebagainya. ni nama dah blacklist

aku nasihatkan kepada bapak2.. mak2 yang dah tua. TOLONG JANGAN GILA HARTA. jangan gila duit. dah tua duduk diam muhasabah diri.


kuih tart
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Melayu bodoh on 20th June 2018, 1:46 pm

Hmmm masih ada lagi komen yng tidak berfikiran matang,realitinya, apek ,ah so, tak ada masa nak mencarut bangsa melayu sebab tu mereka maju.....realitinya melayu kita sendiri ada masa mencarut bangsa lain ,dah la tak nak perbaiki kesilapan sendiri dan dengki atas kemajuan bangsa lain..sedih tengok....mujurlah ada bangsa lain dalam negara ni sebab tu boleh maju sikit

Melayu bodoh
Warga Baru

Posts : 7
Join date : 20/06/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum