ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 39 of 40 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40  Next

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by xleh sabar dh ni.... on 28th April 2018, 12:05 am

dah tnya hritu ayat manis yg sama juga...hri ni tnya blum jwb lg tgh pikir kot nk buat ayat2 manis apa lg ...

xleh sabar dh ni....
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by DelayLagi on 27th April 2018, 11:48 pm

Romi hantar bini utk back up..lawak...romi pi mana

DelayLagi
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by isteri romi on 27th April 2018, 11:23 pm

tidak usah kau btanyakan info dalam ni.kau tanye je kat leader yer.kalau kau join la.kalau tak join sila tdo.besok nak skolah

isteri romi
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by DelayLagi on 27th April 2018, 10:53 pm

Semua dah kena tipu la....Delay satu hal...satu persoalan lagi wujudkah duit bertrillion ni....logik ke 1 billion usd boleh jadi bertrillion ringgit x sampai 10 tahun...

DelayLagi
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by xleh sabar dh ni.... on 27th April 2018, 10:46 pm

apa cita rop mggu ni..dh blh pkai ke acc vvip????kikikikihhhhhhhh..atau mggu dpn plk insyalh

xleh sabar dh ni....
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by King Kong on 27th April 2018, 10:38 pm

Kanneeeee

King Kong
Warga Baru

Posts : 23
Join date : 15/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by isteri romi on 27th April 2018, 10:36 pm

motif dye mlalak mcm org gile tu nak bawak krang join forex je.meh sini no acc akak bminat na join dek.

isteri romi
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by rop v forex on 27th April 2018, 10:14 pm

macam ni je lah bro trader. ak doakan spy hasil forex kau dpt sponsor mkcik pakcik kau gy haji. dah2 la eh. pergi tlg makcik pkcik kau yg dh kena tipu tu. dapat pahala sikit daripada mengamuk bergaduh kt sni. sorry bro. peace yaw!

rop v forex
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by autafakta on 27th April 2018, 9:59 pm

SMMG 002 - 11/2/18? Hehe
Takpe la, since ko pun teruskan positif pada forex dan negatif pada ROP ni, aku doakan ko dpt pulangan yg baik dari forex tu dan dapat sponsor pakcik n makcik pi haji.

autafakta
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Trade_fx on 27th April 2018, 9:03 pm

forum.lowyat.net/topic/3523784

Nah sama je modus operandi

Info positif berambus bust thread baru

Trade_fx
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Trade_fx on 27th April 2018, 9:01 pm

Nah rop korang hahahah


PLAN TAMAT 11/02/18
PLAN SMMG 002
RM10 GET RM 2 JUTA
RM100 GET RM 20 JUTA
RM 500 GET RM 100 JUTA
RM 1000 GET 200 JUTA

Fale vana
Spam byk2 sket info negatif
Nk info positif buat thread lain la habau

Trade_fx
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Trade_fx on 27th April 2018, 8:59 pm

Ahahaahah
Ko tanya la member ko tu
Nak azankan aku plak dah ha
Hingus tgh meleleh nak azankan orang
Adoi
So fokus la ROP. Hahahahaah

Trade_fx
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by 1 + 1 = bodo on 27th April 2018, 8:55 pm

Kecoh la bebudak forex ni... bru main forex da rasa legend.. siap nma pn taruk forex... mcm good je... SINI ORG SEMBNG PASAL ROP LA HANAT.... BUKAN PASAL FOREX... pegi buka forum sendiri la... kis2 kat sana... semak betul bca komen korang ni...

1 + 1 = bodo
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Mr. krypton on 27th April 2018, 8:27 pm

dah kenapa 2 ekor ni nak memekak isu FOREX kat sini, nak tunjuk pandai tempat lain bos, tolong. dekat sini orang nak bincang pasal ROP.

Mr. krypton
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by rop v forex on 27th April 2018, 7:42 pm

hahahahha bang trader. bang ni faham tak ayat tu. kalau kau bole pastikan kau fulfill condition shariah principle. bnd xde msalah lah bang. kenapaaaa itu pun kau tak nampka ya tuhannnnnnnnnn. hahahahhahah  kalau mmg dh xde hidden charge or interest. and kau pun trading on spot bkn pending. payment pun buat on the spot. so xde lah isu haram ke tak. ak ckp bnd forex ni haram kalau kau xfulfill syarat2 ni, ya tuhannnnnnn. kalau kau main dgn ada ilmu ni di dada. xde lah istilah gambling main teka2 tembak. konsep bang konsep faham dlu konsep. baru apply hukum. kalau bnd kau buat tu ikut shariah ikut hukum. xde lah isu nk dibahaskan. main point bnd simple pun kau xnmpk. bru ckp hukum dh gelabah semacam. pantang nmpk word haram. gelabah. lek ah, kalau kau buat ikut hukum. kau nk takut apa. apa benda lah.

rop v forex
Guest


Back to top Go down

Sahabat

Post by Sahabat on 27th April 2018, 7:38 pm

maghrib ni, jap g sambung balik

Sahabat
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by rop v forex on 27th April 2018, 7:32 pm

HAHAHHAHAHHHHAHA hadui. kelakar ak tgk kau ni. sblm nk kata apa2. brooo ahhahahahhahha hadui tahan gelak je lah ak. kau pergi la beza kn dlu concept trading dlm forex dgn rop. apa beza dua benda ni? apa yg membezakan concept trading dalam forex, atau rop. kalau kau kata basic concept rop dgn forex sama je, mmg ak gelak je la. hahahhahahaha fahami konsep dlu bang. jgn igt semua trading sama konsep dan perlaksaanan nya. hahahahhahha kita pula dikatakan mabuk. ni mesti mata sensitip nmpk perkataan haram. tu laju je nk hentam. hahhahahahha

rop v forex
Guest


Back to top Go down

Rop v forex

Post by Trade_fx on 27th April 2018, 7:21 pm

Hahahaha
Nampak sgt ko ni xfaham
Main hentam je kan
Haluuuuuuu brader
Nk tanya pasal kereta tanya dgn pomen bukan dgn plumber
Tnya yg ahli dlm bidang tu
Ade faham?
Swap free.no interest charge. 0.1 spread.
Kelakar le ko bro.
Ilmu mcm dh ada tp atas2 je
Dasar nya xde
Xde nya pending n future. Aku trade on the spot at that tine brader.
Aku pn dah kaji.
Trade dgn ilmu bukan main hentam

Nak2 geng2 ROP
Hahahaa invest kat mana? Ntah2 carlsberg (kalau betul ada)
Asyuk x? Tahu melabur je
Xtahu labur kt mana
Yela sbb melebur kan
Gelap mata
Eh tibe2 dpt duit
Sumber mana? Ntahhhhh
Epf tahu pertikai sumber dr mana


1+1 tu sape mana aku tahu
Aku is aku la
Aku trade aku perah otak pikir

Investor rop pikir pakai ketamakan hahaah

Trade_fx
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Rop vs forex sembang puii on 27th April 2018, 4:43 pm

Ni tak sedar punya orang,ko mabuk ke apa ,ko tau tak rop tu program apa.Rop dana luar yang trade kat bank luar negara.Jangan syok sendiri la kata forex haram .kakhakah dah la mabuk ko ni.

Rop vs forex sembang puii
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by rop v forex on 27th April 2018, 4:20 pm

trader fx. anda ni adik beradik dengan 1+1 ke? ke org yg sama. keje nak membodohkan org hari yg mulia ni. marah2 pun lek la jaga bahasa sikit. hahahahahahaha

mmg ler trade dpt hasil. gila tak lumayan hasil kau. tapi tulah. apa yg ak tahu la enn. individual spot forex haram ye main. sebab against shariah principle and melibatkan, gharar, interest yg tersembunyi walaupun guna swap free account (unless la kau non-muslim) andddddd closer to gambling as well. even no interest paid on overnight position still but still additional fee will be charged on your account.

so sahabat yg dihormati, only money exchange at merchant is permissible ye. sbb? currencies dikira ribawi item ( kalau ikut hadis nabi, gold is paid by gold) so kalau nk kata forex ni halal. kau kena makesure la forex kau main tu fulfill condition according to shariah principle. (both currencies must be paid in full and the payment must be paid on the spot at the time of the exchange occurred). so pending position yg kau buat tu. cek balik ye bro. sbb almost all transactions on on9 forex are futures / margin and they do not fulfill shariah principle sbb xberlaku on the spot. kalau kau kata main forex ni halal, so buktikan bnd ni ikut syarat and patuh shariah principle. aku cakap ni pun berdasarkan ap yg ak kaji dan ikut pndgn majority ulama' dlm fiqh muamalat.

untuk rop ak tak sure, sbb bukan korang yg main rop.

walaupun sini tempat info negatif. ak nk share sikit ilmu kt korg smua di hari yg mulia ni. Moga kehidupan anda semua diberkati oleh Allah swt.




rop v forex
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Najib on 27th April 2018, 3:21 pm

Menghitung hari
Detik demi detik
Masa kunanti apakan ada
Jalan cerita kisah yang panjang
menghitung hari

Padamkan saja kobar asmaramu
Jika putik itu takkan ada
yang aku minta tulus hatimu
Bukan puitis

Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diri ku kini sendiri

Oh. .. pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diri ku kini sendiri

Diri ku kini sendiri ...

Najib
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Katak Puru on 27th April 2018, 3:15 pm

Trade_fx wrote:Haha adoi tu lah susah nk betulkan orang yg jenis mengharap benda yang xde. Pungguk rindukan bulan.
Ye memang pakcik makcik aku bangang lah sebab tu kena stop benda ni.
Trade dapat hasil. Ni termenung haha bertahun2.
Si bongakman sorang lagi. Confirm ya. Kelakar2.
Sampai ko meninggal la kot.

Korang ni macam geng2 MLM dgn HYIP tegar yg xnak dengar cakap orang. Dah kena baru termenung.
Nak join jangan susahkan orang lain.

Sila berambus
Sini tempat info negatif

Sembang punye orang..hahahaha..

Katak Puru
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 66
Join date : 20/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by autafakta on 27th April 2018, 2:29 pm

Adess. Kena tuduh balaci pulak.

Bukan aku nk menangkan sape2 dan salahkan sape2. Harap boleh baca statement aku secara natural.

Yg marah2.. hari tu ada Haiza and few people yg cuba fight tuk perkara ni. Ko ada join? Maybe ko pun leh bg supporting doc tuk pihak berkenaan ambil tindakan. Dia pun ada bg dia punya contact number dsb.

Btw, aku pernah terkena dgn satu skim 10 years ago which is skim tu lg nmpk real n mmg pulangan ada tetiap bulan thru bank ads boleh buat TT lagi and finally kena banned dgn bnm etc.

Ahli boleh bising2... tapi sampai sekarang ni hampa. Aku nampak kalau la rop or what ever it is and finally benda ni scam etc, mangsanya adalah yg memberi dan join. Tanpa bukti kukuh dsb, mmg payah bro.

Rujuk leader masing2 utk update terkini. Thats the best way at the moment.

Aku bukan balaci. Aku sekadar seorang penanti.

Cheers!


autafakta
Guest


Back to top Go down

berapa tahun lg nak tipu

Post by berapa tahun lg nak tipu on 27th April 2018, 2:06 pm

autafakta, ayat ko ni macam nak salahkan ahli je, yg rop punya org ko tak sentuh pun, apahal?? balaci ke?

berapa tahun lg nak tipu
Guest


Back to top Go down

Calculus

Post by FSM on 27th April 2018, 1:29 pm

www
fundsupermart
com
my

FSM
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 39 of 40 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum