ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 40 of 40 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by autafakta on 27th April 2018, 12:55 pm

Kalau rasa tertipu, jadikan pengajaran. Esok lusa kalau ada orang buat tawaran macam tu macam ni jangan telan bulat2. Jgn sebab RM yang lumayan kelabu biji mata.

Kalau tak yakin, takyah invest banyak2. Hulur je sepuluh dua.

Tapi kalau hati dan nafsu berbisik, alang2 je... kasik ribu riban, leh dapat triple ribu riban dan tanpa paksaan duit diberi tapi akhirnya tak seperti dihajati then nak bising sana sini?

Kalau bising2 pun, sampai 2075 pun problem tak solved kan? Then for what nak bising2... sekadar melepaskan kemarahan dan legakan tensen sendiri?

Mungkin salah orang berjanji tak tepati. Tapi tak letak ke salah sendiri sebab kelabu biji mata dulu2 tu?

Kalau berperang kena sediakan peluru. Then kalau rasa benda ni tak betul dan tuan2 ada bukti dsb, bertindaklah melalui jalan dan lunas2 undang2 yang ada.

Just my 2 cents, no heart feeling and enjoy your day guys!

autafakta
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Trade_fx on 27th April 2018, 11:16 am

2016 punya wei hahahahahahah
2345 punya tahun pun xdapat2

MAKLUMAN KEPADA AHLI KARISMA GROUP

RINGKASAN PERJALANAN ROP

Asalamualaikum wbt,

Untuk makluman tuan/puan, wang ROP (Roll Over Programe) ini dimiliki oleh En. Romi dimana beliau telah berusaha membuat pusingan (roll) bank gurantee berjumlah USD 1 Billion selama 4 tahun dan beliau telah berjaya memindahkan wang tersebut masuk ke Malaysia melalui khidmat Peguam Dato Azmi. Keseluruhan jumlah wang tersebut bernilai RM900 Billion telah selesai dipindahkan melalui BNM dan beliau telah menjelaskan bayaran cukai BNM berjumlah 18% dan LHDN 15% (setelah rayuan).

Beliau telah melantik 3 org pemengang amanah untuk menyimpan wang tersebut bagi pihak beliau dan salah seorang pemengang amanah beliau adalah Dato Abdul Rahim (Roy).

Beliau telah menyediakan memperuntukan khas kepada funders dan ahli dibawah funders yg telah membantu beliau dikala beliau mengalami kesusahan/kesulitan tatakala menanti kemasukkan sepenuhnya wang tersebut.

Seramai 65 org funders dibawah pemengang amanah Roy dan terdapat sebilangan ahli dibawah funders tersebut yg membantu bagi melancarkan bantuan kepada pemilik En. Romi (Tan Sri).

PEMBAYARAN ROP.

Terdapat 2 kali pembayaran ROP yg akan dilaksanakan oleh Tetuan Azmi & Co. Pembayaran tersebut akan dilaksanakan serentak.

1. Bayaran kepada ahli kemasukkan sehingga bulan
Mac 2016. Semua bankers cek telah siap dicetak
oleh Tetuan Azmi & Co.

2. Bayaran kemasukkan ahli pd bulan April - Jun 2016

KAEDAH PEMBAYARAN
Pembayaran ROP adalah mengikut 5 langkah berikut;

SURAT PENGESAHAN AHLI

1. Setelah leader masing-masing menerima saguhati, semua ahli dikehendaki
menandatangani surat pengesahan jumlah yg bakal
ahli terima dari Tetuan Azmi & Co.

2. Surat pengesahan jumlah ini akan diserahkan kepada
funders utk diurus tandatangani oleh ahli dibawah
mereka.

3. Semua surat yang telah ditandatangani oleh ahli
hendaklah dikembalikan kepada Tetuan Azmi & co
utk di 'stamping'.

4. Mana2 funders yg gagal mengembalikan surat tersbut
mengikut bilangan ahli dibawahnya akan menyebabkan
kelewatan pembayaran ROP kepada Group funders
tersebut.

5. Tujuan ahli menandatangani surat pengesahan tersebut
sebagai satu ikrar dimana ahli tidak akan membuat
tuntutan balas sekirannya jumlah yg mereka perolehi
berbeza diantara group funders yg lain.

PEMBAYARAN SEPENUHNYA

1. Pembayaran sepenuhnya akan dilaksanakan dalam
tempoh 2- 3 bulan selepas hari raya aidil fitri.

2. Semua penerima akan menerima jumlah bayaran yg
akan dicampurkan dengan pemberian sucihati dari
owner sebanyak RM 5 juta dan dan dari OTAI
NETWORS sebanyak RM 2 juta menjadikan jumlah
kesemuanya tambahan RM 7 juta bagi setiap penerima.

3. Semua Ahli/wakil dikehendaki hadir ditempat dan
masa yg ditetapkan yg akan dimaklumakan oleh
funders untuk menerima bankers cek beserta dokumen
COI (certifacate Of Investment) dari Tetuan Azmi & Co.

4. Ahli yang tidak dapat menghadirkan diri boleh
mewakilkan kepada penerima yg lain dengan
menandatangani surat pewakilan kuasa yg akan
dibekalkan melalui funders masing2.

5. Setelah menerima bankers cek, ahli boleh
menyerahkan bankers cek termasuk sesalinan COI
(certifacate of investment) kepada cawangan bank
dimana akaun ahli tersebut dibuka bagi memasukkan
wang tersebut ke akaun ahli.

6. Ahli juga boleh mengemukakan sesalinan dokumen
COI ke LHDN bg tujuan lapuran kerana dokumen COI
tersebut lengkap dengan punca serta resit
pembayaran cukai BNM serta LHDN bagi sumber
tersebut.

Sekian serba ringkas makluman utk pengetahuan ahli KARISMA GROUP.

Terima Kasih
HAMID

***
Wahai orang2 yg beriman, bersabarlah kamu dan kuatkanlah kesabaran kamu serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya kamu mencapai kejayaan.
Al-Imran :200

"Ya Allah, kami cukup memahami bahwa ramai manusia yang mampu bertahan dengan ujian kesusahan dan kesukaran, namun tidak ramai yang mampu menghadapi ujian kesenangan dan melimpah ruahnya harta benda di mana kebanyakan manusia akan tenggelam di dalam lautan

Trade_fx
Guest


Back to top Go down

Hasil ROP

Post by skillman on 27th April 2018, 11:12 am

Trade_fx wrote:Betul jugak
Info negatif je sini
Bingai2 yg percaya lagi tu
Pikir la sket
coi cert of invest
Invest kat mana?
Rm100 dpt sejuta? Fale vana kau
Orang lain nak kaya usaha kaw2
Ni nk jd jutawan dgn rm100?
Ko niaga apa? Saham apa? Haha
Semua sembang je lebih
Tamak je banyak
Akal xde.
Akal xguna.
Nak sejuta kasi sedekah rm100k la
Baru dpt sejuta
Ni duk bg duit kt penipu
Bangang

Ini bukan invest. Ini juga bukan berniaga atau main saham atau forex. Klau nak invest lebih baik masuk aje ASNB atau TH atau nak hebat lagi BSKL. Dah tentu ada hitam putihnya siap dijamin modal dan dividennya walaupun organisasi tu bankrap.

RM100 dapat RM1j???? Menarikkan. Macam cerita nak menipu pun ada.

Siapa percaya boleh masuk tak percaya dinasihat agar tinggalkan. Khas untuk mereka yang ada rasa tamak untuk merebut peluang sahaja dan sedikit rasa bangang. Tak ada rasa tamak dan tak ada rasa bangang jangan percaya dan jangan rebut peluang ini.

skillman
Warga Baru

Posts : 21
Join date : 23/04/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Trade_fx on 27th April 2018, 11:08 am

Haha adoi tu lah susah nk betulkan orang yg jenis mengharap benda yang xde. Pungguk rindukan bulan.
Ye memang pakcik makcik aku bangang lah sebab tu kena stop benda ni.
Trade dapat hasil. Ni termenung haha bertahun2.
Si bongakman sorang lagi. Confirm ya. Kelakar2.
Sampai ko meninggal la kot.

Korang ni macam geng2 MLM dgn HYIP tegar yg xnak dengar cakap orang. Dah kena baru termenung.
Nak join jangan susahkan orang lain.

Sila berambus
Sini tempat info negatif

Trade_fx
Guest


Back to top Go down

Hasil ROP

Post by skillman on 27th April 2018, 10:53 am

Bongakman wrote:Salam confirm dapat...biar lambat janji dapat...
Jangan risau walau terlewat...tarikh owner tiada tersemat...yang pasti setiap org yang terlibat dijanjikan akan dapat...aku ni pun lex2 je kerana sumber sahih kata dah tiada apa  prosuder cuma owner ni  SAHAJA yang lom nak atau sdg progess selesai...bak kata persen 99.9%

Double confirmkan. Sedang melalui proses terakhir. Semua urusan kelulusan, pengesahan dan lain2 tu berkaitan dana ini telah hampir selesai.

Spt yang dimaklumkan sebelum ini bukan mudah nak lepasi urusan Penguasa Tempat Simpan Duit kat Tanah Melayu ni. Macam2 yang diperlukan dan SOPnya. Bukan semudah kita yang hanya keluarkan sedikit wang untuk jadi jutawan ni. Tu pun ramai yang tak puas hati. Lambat sangat katanya.

skillman
Warga Baru

Posts : 21
Join date : 23/04/2018

Back to top Go down

Hasil ROP

Post by skillman on 27th April 2018, 10:37 am

Zal wrote:Alhamdulillah...syukur...Allah masih kurniakan lagi kehidupan pada hari ini...Amin

Amin Ya Allah.

skillman
Warga Baru

Posts : 21
Join date : 23/04/2018

Back to top Go down

berapa tahun lg nak tipu

Post by berapa tahun lg nak tipu on 27th April 2018, 9:40 am

cukup2lah menipu org!

berapa tahun lg nak tipu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Zal on 27th April 2018, 9:26 am

Alhamdulillah...syukur...Allah masih kurniakan lagi kehidupan pada hari ini...Amin

Zal
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Katak Puru on 27th April 2018, 9:10 am

Hahahaha..biaselh..kalo dh join xnk ngaku..takut diri dikate terjebak..pakcik makcik sendiri pn dikate bangang..org lain dikate bangang..kalo keluarga sendiri pn dikate bangang buat ape ko masuk sini..buat ape ko nk bela pakcik makcik ko kalo dh diorg ko bangangkan..statement ko tu menunjukkan otak ko singkat..tulah tgk graf sampai otak jadi kecik..hahahahahaha

Katak Puru
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 66
Join date : 20/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by autafakta on 27th April 2018, 9:10 am

Aku faham, ada yang marah sebab mcm2 sebab.
Tapi tak perlu kot nak keluar kata2 tak enak didengar dan membangangkan orang.
Indirectly, cara penulisan..percakapan kita juga orang boleh judge,
kita yang bangang or orang yang bangang?

Di hari yang baik ni, apa kata sama2 muhasabah diri.

"kata2 yang baik belum tentu datang dari orang yang baik. Tapi orang yang baik pastinya akan keluarkan kata2 yang baik"

autafakta
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Trade_fx on 27th April 2018, 9:01 am

Ko ni bodoh ke xbaca? Pakcik makcik aku join. Lebur duit nak gi haji. Masih ramai yg bangang macam pakcik makcik aku macam ko si katak vangang. Adoi. Korang la yang menyebabkan geng bangang bertambah

Trade_fx
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Katak Puru on 27th April 2018, 8:54 am

Trade fx ni pn kategori bangang jugak..dh tentu ko pn join..msti trade pn ke laut..join rop nk cri modal trade..byk lost dr profit..hahahahaha..kelakar pnye org..nk membangangkan org ckp tu sambil tgk cermin lain kali ye

Katak Puru
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 66
Join date : 20/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Josh on 27th April 2018, 8:50 am

Tenang... sedikit waktu lagi

Josh
Warga Baru

Posts : 16
Join date : 01/03/2018

Back to top Go down

Ni tempat info negatif

Post by Trade_fx on 27th April 2018, 8:46 am

Betul jugak
Info negatif je sini
Bingai2 yg percaya lagi tu
Pikir la sket
coi cert of invest
Invest kat mana?
Rm100 dpt sejuta? Fale vana kau
Orang lain nak kaya usaha kaw2
Ni nk jd jutawan dgn rm100?
Ko niaga apa? Saham apa? Haha
Semua sembang je lebih
Tamak je banyak
Akal xde.
Akal xguna.
Nak sejuta kasi sedekah rm100k la
Baru dpt sejuta
Ni duk bg duit kt penipu
Bangang

Trade_fx
Guest


Back to top Go down

berapa tahun lg nak tipu

Post by berapa tahun lg nak tipu on 27th April 2018, 8:36 am

pagi2 dah nak menipu ke?

berapa tahun lg nak tipu
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA

Post by Rezeki on 27th April 2018, 8:10 am

Alhamdulillah saguhati digunakan di jalan yang betul
Sebelum raya COI semua dapat
Group Selatan group power!

Rezeki
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 40 of 40 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum