ROP SAHAJA

Post new topic   Reply to topic

Page 6 of 19 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 19  Next

Go down

minggu ke minggu

Post by kita ok on 17th July 2018, 4:48 pm

\"Re: ROP SAHAJA Post by Allah pemberi rezeki Today at 3:12 pm Assalamualaikum Posted by ambil.la info 16/07 4:21 pm wrote: Abg Romi Syg: 16hb tu btl spttnya br berlaku dn bermula pencairan. Akan tetapi hal tersebut berlaku awal. Spt yg sya mklmkn td mggu lps kira untung la awal sekurangnya mggu selamat dh tyh la tggu br nk buat pemcairan."]

pencairan berlaku awal.  tpi tak pernah settle

kita ok
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Minggudepan on 17th July 2018, 3:20 pm

Tunggu minggu depan ye semua..duit dah cair dan boleh nak agih.

Minggudepan
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Pencairan on 17th July 2018, 3:17 pm

Tu ayat info kencing manis.. Lama betul nak cair. Dah bertahun

Pencairan
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Allah pemberi rezeki on 17th July 2018, 3:12 pm

Assalamualaikum
Posted by ambil.la info
16/07 4:21 pm] Abg Romi Syg: 16hb tu btl spttnya br berlaku dn bermula pencairan. Akan tetapi hal tersebut berlaku awal. Spt yg sya mklmkn td mggu lps kira untung la awal sekurangnya mggu selamat dh tyh la tggu br nk buat pemcairan.

Kesahihan info x pasti dan bukti pun xde

Ada yg boleh komen???

ALLAHUAKBAR

Allah pemberi rezeki
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by TOPUP LAGI on 17th July 2018, 3:09 pm

PLAN BON AFWFF

---TUGASAN STAMPING DOKUMEN

RM1000 GET RM12.5 BILLION
RM500 GET  RM6.25 BILLION
RM100 GET RM1.25 BILLION
RM50 GET RM625 JUTA

LAST TT 25/7/2018 -- 11 MLM

PAT-PAT SIKU LIPAT
SIAPA CEPAT DIA DAPAT
JANGAN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI !!!



TOPUP LAGI
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by JutawanBudi on 17th July 2018, 12:47 pm

Rop/smmg xsettle lg dah muncul heritage pulak dh...punggah...

JutawanBudi

Posts : 2
Join date : 16/07/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Akaun Utama on 17th July 2018, 9:26 am

Mana bukti akaun utama clear 16/7/18..ke laut jugak. Tarikh yg sama plan dibuka kembali untuk bayaran stamping..

Akaun Utama
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Info ngencing on 17th July 2018, 9:19 am

Yg bwah nie info reka ke camne.?

Info ngencing
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Info Panas Pagi ini on 17th July 2018, 7:39 am

INFO TERKINI ROP

Selamat pagi ahli yang budiman dan baik hati. Tenang2 sahaja dan saya akan jawab soalan yang saya tahu sahaja.

Jangkaan yg diberi oleh Ro*i untuk ke leader dlm bln 8 tetapi bergantung pd kecekapan pihak bank. Kini kita meragui kerja bank Smile

Untuk pengetahuan anda, Ro*i adalah manusia dan rakyat biasa dan tiada pangkat Tan Sri atau Dato. Oleh itu jangan main dengan pangkat urusan ini agar tidak disalah guna.

Begitu juga R*y.. beliau bukan Dato atau Tan Sri yang membuatkan anda keliru. Apabila anda dengar 42,39,40 leader.. itu adalah urusan dia dan dia adalah pemegang leader2 tersebut.
En R*y merupakan org atas BPIP yang dianggap scam dan pelabur AFWF juga dan terkini ada berita mengatakan dia berurusan dengan nusantara kedaung. Banyak lagi cerita. So malas nak ulas.. sebab dia adalah proxy kepada Ro*i. Peningkan.. Smile

Yang lain semua direct dengan owner atau proxy yang dilantik.

Za*n*l juga bukanlah Dato dan Tan Sri dan beliau bekerja di bank di Malaysia. Kawan kepada En Ro*i dan orang dipercayai oleh Ro*i.
Kalau anda tanya dia. Dia akan cakap tiada apa2 walaupun dia tahu. Play safe.. So better takyah tanya dia.. nanti akan sakit hati..

Ada org tanya siapa RajaR****s?? Dia leader je.. So bawah dia ada 5 admin... rasanya ramai bawa RajaR****s. Dia pukul rata semua dana ada kat Malaysia.. so pedulik apa.. yg penting join sebab bukan duit dia..

Selesai sahaja clear ke acc leader maka berlakulah pengagihan po kpd ahli2.. mungkin tiada jangkaan pada ahli.. sebab ahli ramai. Tahun ni ke.. tahun depan ke.. tak pasti sebab kita telah meragui kerja orang bank yang dikatakan tidak telus.

Ahli2 kena sabar ye.. kita kalau nak cair ayam pun makan masa juga..

Tiada pengagihan melalui lori angkat duit ye.. Semua melalui bank dan saluran yang sah.

Ini bukan dana orang mati yang kita nak claim.

Sekian dan ahli2 semua tunggu sahaja dan buat kerja mcm biasa. Jangan stress ye.. Untung sabot timbul..

Sesiapa nak ada lebihan pengagihan dari saya.. Boleh PM admin yang bertugas.. offer mmg besar dari pengurusan. Akan tutup bila Big Bos akan maklumkan..



Info Panas Pagi ini
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Betulker on 17th July 2018, 7:07 am

Kan betul..pagi info kencing manis. Malam buka plan topup. Puak ni kalu org panggil munafik marah. Plan tutup rapat kepala hotak dia. Bijak romi ni. Lepas ni dia akan kata kutipan bukan arahan dia. Leader yg pandai2..
Ketahuilah bahawa kutipan adalah atas arahan romi.

Betulker
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Info dunia on 17th July 2018, 6:48 am

Assalamualaikum wbt. Selawat dan salam buat rasul junjungan Muhammad SAW. Ya Allah berkati, rahmati dan sejahterakan hidup kami di dunia dan akhirat. Kurniakan kami taufik dan hidayahMu serta kurniakan kami kesihatan yg baik dan berpanjangan.

Info dunia
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Lantak ko lah.. on 17th July 2018, 6:44 am

Dahlah ahli.. jangan nak topup. Tunggu je pengurusan buat kerja mereka.

Lantak ko lah..
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by 17hb dahhh on 17th July 2018, 5:20 am

Hiii.. dpt info best???
Best ke Romi dah mempecah belahkan orang ramai?? Gaduh sana sini.. Ermm Collect duit sana sini.. offlinelah.. buat officelah.. lebihan lah.. Begold lah.. renovation rumah lah.. Gi umrah lah.. bercuti lah..

Hahahahaha padan muka korang kena kencing.. Masam tak???

17hb dahhh
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by TOPUP LAGI on 17th July 2018, 4:56 am

???? *PLAN PEMBAYARAN BANK CHARGES & LEBIHAN PORTION AMIR SMMG 2*????

*_????BOOKING SILA BAGI NAMA PENUH DAN KOD AHLI????*

*SELEPAS BOOKING SILA BUAT BUKTI PEMBAYARAN KE LINK*

Sidenote : SELEPAS SELESAI UP RESIT DAN DETAIL SILA KELUAR DARI GROUP LINK RnD ni - PATUNG CHENDANA TIDAK DIBENARKAN

✍️ *RM1000 GET RM1B (RM100K TOKEN)*
✍️ *RM500 GET RM500J (50K TOKEN)*
✍️ *RM100 GET RM100J (10K TOKEN)*
✍️ *RM50 GET RM50J (RM5K TOKEN)*
✍️ *RM20 GET RM20J (RM2K TOKEN)*
————————————————


Bankin keakaun
Norliana binti Kasaman
*Hong Leong Bank*
*34950183138*

*Nurul Athirah bte Asri*
*Maybank*
*162393807914*

TOPUP LAGI
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by DelayLagi on 16th July 2018, 10:55 pm

Jangan ingat 16/7 kemasukan kepada ahli. Lambat lagi ke ahli. Mungkin bulan september nanti.
Apa cerita pulak ni.

DelayLagi
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Betulker on 16th July 2018, 10:44 pm

X letih ko abg romi & geng dok tipu org..bagi info, minta topup, janji x tertunai.(ulang lagi)
Bertahun dah abg romi...cukup2 lah.

Betulker
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by JutawanBudi on 16th July 2018, 10:21 pm

Ingtkan harini dh kaya...

JutawanBudi

Posts : 2
Join date : 16/07/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Info on 16th July 2018, 10:12 pm

Kalau sesiapa ingat tahun 2017 , julai...begini jugak infonya..

Info
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by HampasBelaka on 16th July 2018, 9:13 pm

Today at 7:12 pm
by Info dari Group Roy
Rumusan dari TAKLIMAT KHAS GKL

Dato telah memberi penerangan sejelas-jelasnya pada hadirin yg hadir berkenaan Dana Heritage, ROP & BPIP.....

to Info dari Group Roy, siapakah 'Dato' nih.... Lokman @ somebody else?

HampasBelaka
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Beratnanang on 16th July 2018, 9:08 pm

Pakat minta info ngn bakal jenazah pulok. Lagumana kalu bakal jenazah ni buat cerita konon2 ada info rahsia. Tujuan nak tutup bahawa janji puok2 smmg 15/7 akaun utama selesai..hari ni semua lupa janji ke...

Beratnanang
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by RAHIM BENZEMA on 16th July 2018, 7:48 pm

Bakal jenazah plis share info.... 01129198051 tq

RAHIM BENZEMA
Warga Baru

Posts : 18
Join date : 10/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Jom open Plan on 16th July 2018, 7:22 pm

Jom kita bantu pengurusan.. Open plan kecik2 je.. tak nampak sangat ... ahli kan bodoh

50sen dapat 3juta..

Jom bantu sedikit..

566010626452 - Maybank ye..

Jom open Plan
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Dato bonggak on 16th July 2018, 7:18 pm

Nak membonggak Dato tu..
Dato Lokman shabu ke?? Kena kencing lagi lah korang..

Dato bonggak
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by DelayLagi on 16th July 2018, 7:16 pm

Info manis dah keluar. Sehari dua lagi ada la plan topup/sumbangan. Harap bersedia semua untuk keluar duit

DelayLagi
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Info dari Group Roy on 16th July 2018, 7:12 pm

Rumusan dari TAKLIMAT KHAS GKL

Dato telah memberi penerangan sejelas-jelasnya pada hadirin yg hadir berkenaan Dana Heritage, ROP & BPIP

Pada yg tak dapat menghadirkan diri semalam (14/7/2018), saya terangkan secara ringkas apa yg telah diberitahu oleh Dato semalam.

Adalah dimaklumkan DH, ROP & BPIP berada dalam satu takungan dana yang sama dan perlukan verification dari Dato sendiri utk berlaku pencairan ke atas tiga2 program tersebut.

DANA HERITAGE
Takungan induk bagi ketiga2 program dimana bila berlaku pencairan pada Dana Heritage, baru berlaku pencairan seterusnya pada ROP & BPIP.

Status sekarang, ada dokumen peringkat akhir yg perlu disiapkan oleh Dato sebelum berlaku pencairan. Proses pengeluaran akan berlaku pada salah satu tarikh 7hb, 17hb & 27hb bergantung pada siapnya dokumen tersebut. Boleh dirumuskan, proses penyediaan dokumen dah berlaku 90% dan akn siap sepenuhnya bila2 masa sahaja. Pencairan Dana ni dah berada diperingkat akhir bermaksud boleh berlaku pencairan pada bila2 masa sahaja selari dengan siap sepenuhnya dokumen yg disyaratkan.

Kesimpulan :-
1.) Dato adalah lantikan khas dr majlis raja2 dan negara2 komanwel utk projek DH.

2) Projek tuntutan dan agihan bersama Negara2 Komanwel.
Dato terpilih selepas berjaya dlm ujian DNA dan kesahihan salasilah keturunan beliau disahkan oleh Negara2 Komanwel (sistem negara yg beraja).
Dato adalah pemegang hak yg sah dlm DH.
Dokumen DNA, dokumen lantikan, letter head bank negara, letter head istana negara ditunjukkan semalam. Semua atas nama Dato dan cop jari & ic beliau di setiap doc Sah✅

3) Semua Ahli DH, yg akan dibayar melalui akaun masing2, mempunyai immunity dr majlis raja2 & surat penerimaan duit setiap penama adalah berdaftar melalui bank negara msia.

4)Duit yg diterima adalah bebas cukai,dan hanya perlu melantik peguam utk pembelian yg besar spt rmh, dll aset2 yg mahal.
Declare LHDN slps 6 bln duit masuk akaun, iaitu duit keuntungan dr jumlah keseluruhan yg diterima(cth keuntungan perniagaan dr duit yg kita terima).

Progress DH
1) Dato kna melepasi 13 thumprint utk pencairan.Hanya tinggal 1 lgi thumprint utk proses pencairan kesemua akuan ahli. (Final Stage)

2) Pd 7hb yg lps, pencairan dlm bentuk Floating/apungan telah berlaku dlm akaun utama Dato.

3) Sekarang adalah fasa pencairan ke peringkat bawahan, stage by stage (by system). Selagi tak selesai semua stage, akaun utama tidak dapat keluarkan duit atau menggunakannya walaupun pemilik sekalipun.

5)Test Run acct kpd setiap acct ahli akan dilakukan trlebih dahulu, utk memastikan tiada acct yg brmasalah.

6) Sekiranya perlu utk setiap ahli mmbuka akaun deutsche bank, pengurusan akan menghantar masterlist nama2 ahli ke bank tersebut dan ahli hanya akan dihubungi dan hadir ke bank utk tujuan confirmation shja dan akaun akn appear & activate.

Secara ringkasnya pencairan DH, ROP & BPIP akan berlaku seawalnya pada hujung Julai ni dan selewatnya awal bulan September. Bergantung pada siap dokumen, verification dari bank & thumb print oleh Dato.

ROP
Akan berlaku pencairan ke semua akaun Proxy, Leader & Ahli2 selepas kejayaan pencairan Dana Heritage.

Dato adalah owner sebenar kepada ROP dan semua urusan dokumen dah siap sepenuhnya. Hanya menunggu pencairan DH dan slps itu turn ROP akan berlaku pencairan.

Untuk makluman tiada kutipan lagi utk ROP kerana semua urusan dah selesai.

BPIP
Sama seperti ROP, BPIP juga berlaku pencairan setelah pencairan Dana Heritage.

Rumusan
Diharap semua ahli group k.long bersabar dan beri ruang pada Dato utk menggalas tugas ni sehingga selesai.

Pencairan Heritage akan diikuti oleh ROP & BPIP akan berlaku seawalnya pada tarikh 27hb Julai hingga awal bulan September.

Tarikh tepat tidak dapat diberikan kerana urusan melibatkan banyak pihak. Dato akan buat yg terbaik utk selesaikan urusan ni secepat mungkin.

Kesimpulannya...
Utk melepaskan urusan ROP dan BPIP...urusan Heritage perlu diselsaikan terlebih dahulu.

Hrp semua jelas.

sekian
t.kasih

Ini Group ROY katanya.. BPIP minta topup sebab nak buat Korban lembu 8 ekor.. nanti korbankan lah..

Mana entah.. betul ke tak..

Info dari Group Roy
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 19 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 19  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum