PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   Reply to topic

Page 1 of 29 1, 2, 3 ... 15 ... 29  Next

Go down

Bertabahlah

Post by Jutawan Segera Today at 7:12 am

Boleh pikir logik la benda ni. Bukan diluar kemampuan akal untuk berfikir. Org terencat akal je xmampu pikir n menilai. Kalau sape2 follow perkembangan dari awal mcm2 dah alasan. Yg paling pelik bila setiap kali alasan tu pasti kena topup. Sebagai contoh paling terdekat.... Sewa lori, sewa gudang, dll.. duit diagih dalam beg dan peserta perlu bawa lori utk ambil masa penyerahan. Tiba2 tukar sbb logik boleh mendatangkan keraguan, dorg ubah plk alasan. Pastu xtau pegi mana duit lori, duit sewa gudang... Pegi mana beg dan duit... Mcm2 lagi kalau dipikirkan logik. Ni mai plk bukak akaun bank. Yg kelakar nak bukak akaun kena ribu2, kalau bukak ramai2 xpyh bayar banyak. Pastu kena cop stamp plk....haha

Jutawan Segera
Guest


Back to top Go down

Bengong

Post by Ahyam Yesterday at 2:09 pm

Buka akaun pun kena stamp duty? Israel punya bank haha

Ahyam
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kerani Gudang Yesterday at 1:41 pm

halo2... sebelum bukak akaun DB... duit dlm gudang ni bila nak ambil? insurans, cash bag dan askar kan dah setel, bukan apa drebar lori nak krismas.

Kerani Gudang
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian Yesterday at 11:42 am

dia apa ada hal putar2 info utk kutip topap...antara ganjaran dia pernah anjur dl kerusi ogawa... dah booking ke utk ahli? xkan kerusi urut pun kena amlafa... auta keling tull lukman ni.

Topapian
Guest


Back to top Go down

BPIP PENIPU

Post by Golok Yesterday at 8:51 am

Ayat macam ni masih nak percaya lagi ke????

Kita kena jelaskn kpd sh kenapa buka akaun sekarang..
1. DL masih ada di Msia utk tandatangan semua dokumen utk proses pembukaan akaun
2. Bayaran yg mampu di lunaskan.. Dgn adanya diskaun apabila buka akaun secara berkelompok.
3. Akaun kita di perakui oleh BNM tanpa soal siasat drp mana sumber kewangan diperolehi.Ada dokumen 4 serangkai spt Amla dll.
4. Jumlah sh boleh dipindahkan sepenuhnya drp PO kpd akaun Shareholder kerana sh sudah ada no akaun yg sah.

Jika buka akaun slpas kecairan:
1. DL belum pasti berada di Msia utk menanda tangani dokumen2 utk buka akaun.
2. Proses utk menyiapkn dokumen 4 serangkai akan lebih rumit dan mahal.
3. Service charge lawyer.. 0.05% drp jumlah keseluruhan yg kita perolehi berbanding dgn skrg yg dibayar oleh project owner.
4. Jika akaun masih nk dibuka juga, BNM akan bekukan akaun tersebut selama 6 bln setelah soal siasat dijalankan walaupun sumber kewangan telah dimaklumkan oleh sh.
5. Tempoh menunggu berjayanya pembukaan akaun mengambil masa yg lama sbb di buat secara persendirian.. Bukan berkelompok.

[17.12.18 15:59]
*Assalamualaikum dan selamat tengah-hari untuk semua*

*Disampai makluman dari Dato owner utk semua ketua2*

*_ASSALAMUALAIKUM PARA KETUA (BPIP). SAYA SUKACITA MEMAKLUMKAN BAHAWA SURAT PELEPASAN DALAM PROSES UNTUK DIKELUARKN DGN SYARAT SEMUA KETUA PERLU MEMBUAT (AMLAFA) MELALUI PEGUAM DAN BAYARAN STAMP DUTY ADALAH RM 6750._*

*_SEBAIK SAJA SIAP, DLM MASA 24 JAM URUSAN BUKA AKAUN AKAN BERJALAN SERTA MERTA._*

Sila ambil tindakan hari ini juga utk memastikan minggu ini buka akaun.

*SEDIKIT PENCERAHAN TTNG AMLAFA YG SAYA TERIMA DARI DATO OWNER*

*PIHAK PEGUAM DATO OWNER TELAH MENSAHKN DARI KEMENTERIAN KEWANGAN BAHAWA _AMLAFA_ ADALAH AMAT PERLU DIBUAT OLIH SEMUA KETUA:*

*1. BERDASARKN JUMLAH YG DIPERTANGGUNG-JWPKN KPD KETUA UNTUK PENGAGIHAN KPD PARA AHLI ADALAH BEGITU BANYAK.*

*2. SEBARANG SALAH LAKU OLIH KETUA AKN MEMASTIKN YG PENGAGIHAN KPD ORG BAWAHAN AKAN TERPELIHARA DN DITANGGUNG OLIH PIHAK BANK.*

*3. MENJAGA KEPENTINGAN PARA KETUA DAN PARA AHLI BERDASARKN LUNAS LUNAS UNDANG2 NEGARA YG BETUL.*

Golok
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by tipah tertipu Yesterday at 7:15 am

dah kutip duit utk buka akaun DB ,tetiba nak duit stamp pulak, nampak sgt menipunya Very Happy Very Happy

tipah tertipu
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian Yesterday at 7:07 am

Wahai Lukmantul... cuba bg senarai apa yg kaldai2 topap kena topup lagi.. kesian dorg.. dpt info semua dah setel lps tu ada je kena topap. ko dah nak gastrik ke.. skrg stamp duty amlafa plak.. ntah apa2 la asal dpt kutip topap.

Topapian
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Jaran Yesterday at 12:58 am

Hrmmm mencurigakan.. asyik nak kena bayar je..

Jaran
Guest


Back to top Go down

Skrng nak sruh bayar lagi rm200 untuk stamp hrmm mencurigakan.. asyik bayar je

Post by Jaran Yesterday at 12:56 am

*Assalamualaikum semua khususnya pada Share Holder yg ada memohon buka Ac di D.Bank.*

*Kita terpaksa membayar stamp Duty AMLAFA Rm200(Tiada nilai) setiap sh yg ada memohon buka Ac.*

*Tempoh bayaran ini sehingga Jam 12.t’malam pada 18hb.Dec.2018(Selasa).*

*Kegagalan berbuat demikian,akan menyebabkan kelewatan pembukaan akaun bagi yg berkenaan hingga ke tahun hadapan kerana percutian hari natal dan tahun baru akan bermula pada 22hb.Dec.2018 yg mana pegawai Barclays bank dan Deutsche bank akan balik ke UK.*

*Bayaran bermula dari hari ini,mohon pada Jane agar seneraikan nama2 sh yg buat bayaran.*

*Sekian untuk makluman semua Sh pembuka ac.*

Jaran
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 17th December 2018, 7:31 pm

yeah info panjang berjela... putar2.. smp ada yg konflik sesama info.. lukman xde kat malaysia plak.. aritu ckp dia kene poka xleh keluar kawasan, ada sekatan perjalanan, haih pusing ke bukak akaun plak.. bukak akaun tu la modal utk kutip topap.. duit topap sblm ni dah kering la tu, perut plak lapar.. harap la kaldai2 topap ni tersedar.. aminnnnnn!

Topapian
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Ali80 on 17th December 2018, 7:28 pm

Puak2 nie x habis2 dok membongak,nak tipu org2 bodoh,boleh la..bodoh tu simpan sikit utk anak cucu di masa akn dtg..nabi pon berniaga,berusaha baru nampak hasil...nie modal ayaq liur ja..labur rm100 dpt 100juta nampak sgt,nak menipu..nak menipu org buta,pekak,bisu boleh la..hahaha

Ali80
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by INFO BPIP on 17th December 2018, 5:18 pm



[17.12.18 15:59]

Kita kena jelaskn kpd sh kenapa buka akaun sekarang..
1. DL masih ada di Msia utk tandatangan semua dokumen utk proses pembukaan akaun
2. Bayaran yg mampu di lunaskan.. Dgn adanya diskaun apabila buka akaun secara berkelompok.
3. Akaun kita di perakui oleh BNM tanpa soal siasat drp mana sumber kewangan diperolehi.Ada dokumen 4 serangkai spt Amla dll.  
4. Jumlah sh boleh dipindahkan sepenuhnya drp PO kpd akaun Shareholder kerana sh sudah  ada no akaun yg sah.  

Jika buka akaun slpas kecairan:
1. DL belum pasti berada di Msia utk menanda tangani dokumen2 utk buka akaun.  
2. Proses utk menyiapkn dokumen 4 serangkai akan lebih rumit dan mahal.  
3. Service charge lawyer.. 0.05% drp jumlah keseluruhan yg kita perolehi berbanding dgn skrg yg dibayar oleh project owner.
4. Jika akaun masih nk dibuka juga,  BNM akan bekukan akaun tersebut selama 6  bln setelah soal siasat dijalankan walaupun sumber kewangan telah dimaklumkan oleh sh.  
5. Tempoh menunggu berjayanya pembukaan akaun mengambil masa yg lama sbb di buat secara persendirian.. Bukan berkelompok.

[17.12.18 15:59]
*Assalamualaikum dan selamat tengah-hari untuk semua*

*Disampai makluman dari Dato owner utk semua ketua2*

*_ASSALAMUALAIKUM  PARA KETUA (BPIP). SAYA SUKACITA MEMAKLUMKAN BAHAWA  SURAT PELEPASAN DALAM PROSES UNTUK DIKELUARKN DGN SYARAT  SEMUA KETUA PERLU MEMBUAT (AMLAFA) MELALUI PEGUAM DAN BAYARAN STAMP DUTY  ADALAH RM 6750._*

*_SEBAIK SAJA SIAP, DLM MASA 24 JAM URUSAN BUKA AKAUN AKAN BERJALAN SERTA MERTA._*

Sila ambil tindakan hari ini juga utk memastikan minggu ini buka akaun.

*SEDIKIT PENCERAHAN TTNG AMLAFA YG SAYA TERIMA DARI DATO OWNER*

*PIHAK PEGUAM DATO OWNER TELAH MENSAHKN DARI KEMENTERIAN KEWANGAN BAHAWA _AMLAFA_ ADALAH AMAT PERLU DIBUAT OLIH SEMUA KETUA:*

*1. BERDASARKN JUMLAH YG DIPERTANGGUNG-JWPKN KPD KETUA UNTUK PENGAGIHAN KPD PARA AHLI ADALAH BEGITU BANYAK.*

*2. SEBARANG SALAH LAKU OLIH KETUA AKN MEMASTIKN YG PENGAGIHAN KPD ORG BAWAHAN AKAN TERPELIHARA DN DITANGGUNG OLIH PIHAK BANK.*

*3. MENJAGA KEPENTINGAN PARA KETUA DAN PARA AHLI BERDASARKN LUNAS LUNAS UNDANG2 NEGARA YG BETUL.*

INFO BPIP
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 17th December 2018, 5:11 pm

Aku dah naik muak, menyampah, kalau boleh muntah hijau dah lama muntah hijau. 3 tahun dengan bpip setiap minggu janji "minggu depan". Yang beriya seronok nih selalunya yang baru join sebab kena tipu dengan leader. Ayat "Semakin hampir" tuh dah beribu kali aku dengar. Duit tak masuk jugak. Alih2 ada jer topup yang diorang minta.

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Dana BPIP

Post by Golok on 17th December 2018, 10:12 am

Tc Yusnita Yunus BPIP, tolong buktikan bahawa Dana ini wujud. Dan bayaran akan di buta sepertimana tg di janjikan. Pokoknya dana ini PENIPU.......TAK WUJUD.......dan KARUT.

Golok
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by hemmalek on 17th December 2018, 9:27 am

saba..sabar

hemmalek

Posts : 1
Join date : 16/12/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Ali80 on 17th December 2018, 7:55 am

Dana nie,memang haram jadah,benda tak wujud..lokman paria dgn balaci2 siap sedia kami akan cari,sampai dpt..

Ali80
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by boyserdang on 16th December 2018, 5:32 pm

Kepala bapak hg lahanat... Upgrade hibah puki mak ko...

Yg lama dh 3 thun tk dpt sesen...

Ni ada hati nk suruh upgrade.. Hok puihhhhh

Dpt kat aku... Sorang2 aku jijakkk. Lokman paria dan konco2 nya... Konco2 lknatullah

boyserdang
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by KEcewa on 16th December 2018, 12:33 pm

Kata semuda dah ok.. kenape masih bukan plan lagi???? Untuk byrn ape pulak bukan plan nih???? Ini plan utk dana bpip atau dana utk diri sendiri???? Mohon penjelasan....

KEcewa
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by INFO BPIP on 16th December 2018, 10:39 am

[15.12.18 20:18]

Pengumuman

???? ???? *PLAN NAIK TARAF* ????????

Plan Naik Taraf telah di upgrade ke jumlah imbuhan Hibah terkini.

*Auto Up!*

RM1000 : Hbh ~1B~    *2.5T*
RM500 : Hbh ~300J~ *700B*
RM300 : Hbh ~120J~ *200B*
RM200 : Hbh ~50J~     *1B*
RM100 : Hbh ~10J~   *300J*
RM50 : Hbh ~4J~.        *80J*
RM20 : Hbh ~1J~         *20J*

????????????????????????????????????????????????????

*#naiktaraf*

INFO BPIP
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 16th December 2018, 8:39 am

Yus mana ni?

Topapian
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 16th December 2018, 2:32 am

Plan under yus masih buka dengan hibah yang melampau. Hari tuh tutup ni buka balik. Apa cer? Kesian pada yang positif baru nak sambut duit sekali duit kena labur lagi. Teruskan topup. Kesian lukman tengah lapar tuh nak makan.

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Gtr on 15th December 2018, 8:22 pm

Masa untuk ambil balik hak kita daripada pihak penjajah...kini ada di tangan kita...kepada pemegang yg amanah,allah sahaja akan balas segala nya... siap sedia untuk selesaikan semua masalah selepas dapat rezeki allah ni...# yg sahih dan benar#The best Bpip#yg positif,terbaik#Biar usaha daripada tak usaha langsung#bye bye #Yahoooooo

Gtr
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by INFO BPIP on 15th December 2018, 7:13 pm

Tc yusnita yunus bpip:

Bg yg cukup 3800  n 2000 adalah priority  plg awal,hibah saguhati plg besar n hadiah2 lbh lumayan dr sy n owner.
Bg yg cukup 1k dpt tmbhn dr sy.
Disamping itu iu amla sy dh selesaikn byrn n berlebih utk group sy sendiri

INFO BPIP
Guest


Back to top Go down

BPIP PENIPU

Post by Golok on 15th December 2018, 6:09 pm

Tak ada apa yg DB nak kirapun. Mana TS Lokman ada dana tu, kecuali duit topup yg kaunorang dok topup je lah dia dok kira.....Akupun tak paham lah depa ni dok masih positif lagi sampai la ni. Bayaran asyik2 dok tangguh je. Ni ramai ahli UMNO dah keluar dan jadi Bebas, rasanya tangguh lagi pengeluaran Dana ni, sbb depa dah tukar parti.....sabor je la yg masih mengharap tu.......alih2 nanti TS Lokman minta topup lagi sebb yg topup dulu dah di bawa lari oleh org yg tukar parti....
Satu lagi yg aku tak paham kenapa la tak ada yg nak usaha bertanyakan DB ke, Bank negara ke atau lihat laman sesawang Barclays. Memang tak wujudpun Dana BPIP ni......

Golok
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Gtr on 15th December 2018, 4:07 pm

Countdown countdown... bersyukur pada allah dan terima kasih pada T.S Lokman dan leader,Po dan pengurusan atas pengorbanan,maki hamun... #kami sokong dari belakang#positif#tidak kisah apa yg dikatakan#ahli positif#kita jumpa di garisan penamat kemerdekaan

Gtr
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 29 1, 2, 3 ... 15 ... 29  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum