PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 1 of 40 1, 2, 3 ... 20 ... 40  Next

Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Jangan jadi mcm youngman on 15th January 2019, 9:27 am

Aku ni bijak sikit dari youngman, jangan jadi mcm youngman.

-------

http://danahajijasman.forumms.net/viewtopic.forum?t=382

Jangan jadi mcm youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Doa...

Post by youngman on 15th January 2019, 9:16 am

""Org melakau dgn youngman ni sekali ke? Org sama nama je lain? Hahahakahkahkahh..jumpa di penamat nyawa kah kah kah kah ale utoii penamattt""

Youngman pun rasa macam tu tau. Topapian, Perjuangan Islam, Hantam, Ali80 ni pun macam orang yang sama aje....kah...kah...kah...X kisah le tu siapa mereka ini pun. Tak penting untuk kejayaan dana ini pun. Buat meriah dalam forum ni boleh le.

Kepada orgsusah terima kasih atas doa yang dititipkan. Amin... Bukan hanya orang tua malah youngman macam saya pun nak dana ni sampai ke penamatnya....ha...ha...ha... Apapun semua pihak telah berusaha untuk capai ke penamatnya. Terpulang kepada pemain "UTAMA" nya untuk menetapkan tarikh atau apa2 yang berkaitan dengan pelepasan rasmi dana BPIP setelah bertahun lamanya bertahan dengan penuh sabar dan tak kurang juga yang hilang sabarnya...hi...hi...hi...

Tapi agaknya siapa pemain "UTAMA" ini...???

Jumpa di penamat nanti ye....

youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by orgsusah on 15th January 2019, 8:18 am

Sy doakan agar dana ini cpt lah smpai penamatnya sma ada dana ini ada atw tiada.. sbb kesian sy tngk org tua y mengharap dah bertahun2 tp blm lg dpt apa2 pn..

orgsusah
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Hantam on 15th January 2019, 12:29 am

Org melakau dgn youngman ni sekali ke? Org sama nama je lain? Hahahakahkahkahh..jumpa di penamat nyawa kah kah kah kah ale utoii penamattt

Hantam
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Ali80 on 14th January 2019, 7:06 pm

Dana nie x wujud pon..yg wujud hanya top up..mati keras la nak..tunggu la sampai bila2..

Ali80
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty rop sahaja

Post by Kapten Rio on 14th January 2019, 6:13 pm

smmg ni betul -betul...bukan cubaan
Ini betul- betul !!!

Kapten Rio
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 14th January 2019, 5:43 pm

Saya dah cek kat BNM benda ni tak betul. Tak apa macam ni kita semua pergi BNM cek pasal benda ni. Kalau tak betul saudara yang cakap betul ni kita minta dia ditangkap tu je

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Org melakau on 14th January 2019, 5:26 pm

Yang aku tau benda ni betul...sebab ada seorang hamba allah 2 ada orang dalam yang kerja di "DB"...dia dah check dan benda ni bukan tipu dan semua nama PO yg amanah ada dalam senarai untuk buka akaun...jangan timbul kan masalah...contoh seperti buat report polis...jika benda ini di buat aduan polis takut sendiri nanti yg susah...saya sekadar memberi tahu je...terserah nak percaya atau tak...

Org melakau
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 14th January 2019, 4:05 pm

Aku plak ko tuding balik... tu je ko mampu palat? yg pasal lori, gudang tu dari ko punya post2 sebelum ni, xabis2 nak memperdaya.. mabuk ketum ke apa. selalu ko muncul sebelum topap baru muncul.

Topapian
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 14th January 2019, 3:57 pm

Jangan percaya cakap Youngman ni. Kita ambil je kes ni ke undang-undang. Dia cakap nak selesai percaya lah memang takkan selesai. Kalau nak selesai mari lah kita turun berkumpul. Kalau benda ni betul kenapa banyak prosedur dia langgar. Jangan risau kita berada pihak benar so kita pun tau benda ni dah sekian lama tak selesai. Tuntut lah hak masing-masing... Kita semua jumpa dan berkumpul untuk selesaikan bukan nak bergaduh.

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Mungkin...mungkin...mungkin...

Post by youngman on 14th January 2019, 3:34 pm

"Apa yg menyebabkan youngman terlalu po+....???"

Mungkin sebab youngman ni tahu akan kesahihan kewujudan dana ini dan proses yang terlibat...mungkin tahu kenapa bayaran dikenakan untuk urusan tertentu tetapi banyak ahli tafsirkan terutama yang negatif  sebagai top up dan cuba menipu ahli yang terpedaya kononnya...may be tahu di mana gudang yang topapian  maksudkan dan melihat sendiri isi kandungannya yang amat hebat di pandangan mata...may be juga tahu bila akaun bank tertentu nak dibuka untuk dibuat agihan kepada semua shareholders yang sudah lengkap melengkapi setiap proses yang diperlukan.
Dalam masa yang sama mungkin tahu grup mana yang menipu, temberang, kutip duit ahli tetapi tak serah ke Lukman, tak daftar ahli sebagai shareholder tetapi hanya diletak di bawah PO atau Leader tertentu. Mungkin juga tahu hard cash bila akan dilepaskan atau tidak kpd shareholders. Itu antara yang youngman mungkin...mungkin...mungkin tahu...hi...hi...hi... Pilih le sendiri mungkin atau may be  yang mana satu atau semuanya.

Semuanya berkemungkinan kerana bukan hanya Lukman yang buat keputusan tetapi keseluruhan organisasi yang terlibat untuk memastikan agihan dapat dijayakan dalam tempoh terdekat tanpa gangguan mana2 pihak pengacau yg risau akan kejayaan dana ini kelak. Tidak ada lagi dana yang boleh ditawarkan lagi. TUTUP sudah. Urusan rasmi proses untuk pelepasan dana ini semua sudah selesai. Sudah PASTI bukan khayalan, bukan mimpi ngeri.. Hanya kesabaran amatlah diperlukan buat masa kritikal ini.

Spt biasa jumpa nanti di penamat yang gilang gemilang...kah...kah...kah...

youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Menanti on 14th January 2019, 2:55 pm

Apa yg menyebabkan youngman terlalu po+....???

Menanti
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 14th January 2019, 11:48 am


by youngman on 21st July 2018, 1:24 pm
Sedari awal lagi diberitahu kalau rasanya tak nak kena tipu, kena kencing, kena top up selalu atau imbuhan yang ditawarkan tak logik, tak masuk akal lebih baik jauhkan diri dari dana ini. Itu adalah risiko yg perlu diambil bila rebut peluang begini.

Bila dah masuk dana ni bersedia le untuk terima corak permainannya. Tak sanggup boleh tinggalkan aje. Tak ada mana2 pihak pun yang paksa. Tapi ye le hakikatnya ramai jgk yg teringin nak jadi jutawankan... walaupun duit bukan segala2nya tetapi di zaman Malaysia Baru mahupun Malaysia Lama dulu pun segala2nya perlukan duit....ha...ha...ha..

Mungkin minggu depan atau minggu satu lagi atau minggu dua lagi lori HC akan sampai. Info ni hanya utk SH sebenar yang masih setia menunggu aje dan kekal bersabar dan bertabah....kah...kah...kah...


aku up balik, manatahu ko hilang ingatan sebab khayal nak kaya juta2.

Topapian
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 14th January 2019, 11:32 am

Terbaik la jilatan ko palat, ogos 2018 apa cer duit dlm gudang?

Topapian
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty LAMBAT LAGI KE NAK DAPAT DUIT NIH...???

Post by youngman on 14th January 2019, 11:27 am

Semakin hampir menuju ke hari penamat semakin galak pulak group yang bersungguh2 nak report ke Polis, loyar, PPIM, Hmetro dan lain2 yang bersangkutan. Buatlah ikut apa yang korang rasa di benak hati masing2. Kita tengok aje langkah mereka ini. Pasti akan nampak siapa mereka ini  sebenarnya setelah semua agihan berjaya diselesaikan.

Kepada orgsusah tak perlu susah hati fikir pasal kes Polis atau apa2 yang telah diberitakan. Apabila perjalanan dana ini berada di laluan benar semua akan selesai dengan mudah. Kalau tipu dah lama sangkut dan forum ni pun boleh melabuhkan tirai.

Seperti biasa ...jumpa youngman di penamat yang gemilang...kah...kah...

Teringat ada dlm satu entry tu...'penamat kepala bana kauu'.... Orang melayu ni bila marah semua benda nak disebutnya....hi...hi...hi... Bila dah dapat hasil ni nanti ingat le semula kata2 kesat yang telah dibuat sebagai pengajaran untuk diri sendiri setelah bergelar jutawan.

youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty apa citaaa

Post by alit on 14th January 2019, 11:02 am

wahai leader2 yg budiman..ade yg aku terbaca tulis duit dapat arini?so ape cerita skrg???nk spin ape plak tggu rabu or khamis???dah smpai hari berkenaan tggu mggu depan pulak...penamat gilang gemilang puiiii

alit
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 14th January 2019, 9:22 am

Betul tu setuju sangat tu... Kat situ dah ada lawyers juga. PPIM memang bagus... Ideal saudara sangat bagus... Jadi mari semua kita berkumpul. Nak selesai ikut je undang2. Benda ni tak kan selesai melainkan kita sendiri yg tamat kan..

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by report je on 14th January 2019, 7:19 am

dah report polis tu, reportlah sekali kat PPIM dan Harian Metro, nanti pihak PPIM akan panggil  Romi, Lukman, Rampos semua ni utk sidang media , lawyer PPIM pun boleh membantu, biar dah jd viral masuk muka depan metro , nanti lebih ramai akan pegi buat report Very Happy Very Happy Very Happy

report je
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 14th January 2019, 7:00 am

Boleh set date ramai2 berkumpul. Ajak sekali yg kena tipu dengan urusan Romi and raja rampos.
Turun semua ramai2... Pasal Lokman kena tangkap sebelum ni dia terlepas sebab jaminan. Lagi satu Lokman ni polis bagitahu dia main dadah. Ada rakaman tentang Lokman ni masa dia kena tangkap. Sekarang ni dia banyak kepala termasuk Romi raja rampos dan yg lain². Hentikan apa2 bayaran kepada mereka semua. kita boleh buat dakwaan kat atas mereka supaya bagi balik ganti rugi apa yg telah mereka ambil. Perjanjian and prosedur semuanya mereka langgar. Kita berkumpul semua di bukit aman pun boleh.. jadi set date semua. Kumpul seramai yg mungkin untuk dapat kan hak masing-masing balik. Kita tak kira dia Dato' ke Tan Sri ke apa sekarang ni salah tetap salah. Simpan semua bukti dan ingat setiap no report jangan bagi pada sesiapa bagi yg dah buat report. Kalau masing-masing dah ready untuk berkumpul kita jumpa. Sampai kan pada group lain..

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Hantam on 14th January 2019, 5:02 am

Tunggu penamat kepala bana kauu..kau punya penamat dari dulu tak tamat2.. silap2 nyawa yg tamat hahah puihhh

Sembang pacak kencang meletoppp . Mkn duit haram set paria ni . Set geng2 PERJUANG ISLAM kasi settle ini set2 lukman paria ni . Bila nak ade deal set ?? Semua kasi turun

Hantam
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Brotherhood on 14th January 2019, 2:47 am

Kepada komentar yang asyik tanya "kalau betul lukman salah, kenapa dia masih di bebaskan?". Nih aku nak huraikan, sumber yang aku dapat.
1) Lukman and the gang pernah di tahan di lokap (siap masuk paper). Tapi di lepaskan di sebabkan bukti tak kukuh. Dan masa tuh jugak leader2 buat kutipan untuk bayar duit denda lukman.
2) sebelum nama bpip nih, lukman gunakan nama Dana Islam Malaysia, kantoi. Kemudian gunakan nama DDL (Dana Dato Lukman) yg terbaru BPIP (Barclays Project Investment Project). Kalau betul dana ni wujud kenapa harus tukar nama?
3) DIM (Dana Islam Malaysia) pernah di senarai hitamkan dalam senarai BNM selepas Dana Haji Jasman. Lepas kantoi nama dana di tukar ke DDL, kemudian DDL ada rekod kat bukit aman. Lepas tuh baru tukar ker BPIP. Lepas nih kalau ada lagi beratus report nak tukar nama apa lagi?
Kes BPIP dan dana2 lain sama jer dengan isu YHI, GMZ, Richmind semua tuh. Korang kaji sendiri lah. Takkan semua nak kena suap? Nak lebih yakin pergi balai polis sendiri minta pendapat abg polis berkaitan dengan dana. Aku dulu pun fikir macam korang yg positif nih. Hati panas jer bila org dok kutuk lukman (kira aku Macai lukman la dulu). Sampai lah tahun lepas kononnya duit nak dapat sebelum raya aidilfitri. Kemudian PO aku kata duit HC akan boleh di agihkan dua minggu selepas aidilfitri. Sabar lagi. Lepas dua minggu alih2 kata duit DB hold sebab tak cukup document plus kena bayar insurans rm1juta (kononnya separuh lukman dah bayar guna duit sendiri, lagi rm280k ahli kena tong2 dengan beli plan yg leader buka). Kemudian duit dah keluar (konon dalam gudang) dah kena bayar pulak duit gudang tiap bulan). Kononnya ada 500++ lori dalam 1 gudang yg menempatkan duit2 HC bernilai rm5juta dalam 1 beg. Dalam lori kontena ada 200++ beg. Pertengahan bulan september katanya akan di agihkan ke tangan pemohon. Jadi taklimat besar-besaran akan di buat. Jadi perlukan anggota keselamatan semasa taklimat nanti. Kononnya kena bayar rm280k pada ATM sebab perlukan ramai askar untuk buat kawalan. Kat situ aku dah pelik. So bukak la plan RED CARPET la, HOT SEAT bagai. Alih2 tak jadi pulak, katanya ada pergaduhan kat gudang sampai lukman kena panggil dengan polis (entah betul entah tak) jadi tangguh lagi. Nih katanya BNM tarik balik duit2 HC nih sebab atas faktor keselamatan so bagi pulak melalui bank akaun. Nih masuk 5 kali leader aku asyik mintak detail pemohon. Takkan lah langsung takde folder simpan detail pemohon? Nih aku minta refund dah masuk 3 bulan tak dapat2 lagi nih. Suruh aku sabar, duit nak keluar dah. Kepala bana dia dah 3 bulan tunggu. So mana yg kata fitnah bagai, rajin2 kan lah bontot tuh pergi balai polis tanya pasal dana nih. Jangan jadi pemalas tau tunggu nak kena suap kat mulut jer. Jangan pulak dah dapat info dari pihak polis kau makan rumput pulak kat sini

Brotherhood
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty 10 orang shj

Post by Minoriti vs Majoriti on 13th January 2019, 11:41 pm

Biasanya bab 10 org berkaitan BOD
Nak jadikan Kambing Gelap ke ?

Minoriti vs Majoriti
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Aku Banker on 13th January 2019, 10:59 pm

Td mak bf aku cakap dia perlukan rm1970 untuk bukak accout sblum pkul 5 ni nak bg lawyer katanya. Dah tu aku kelentong la, oh tkde duit dlm acc, ada duit dlm asb je, esok aku withdraw aku bg duit tu kat dia. Pastu aku suruh dia pergi db trus bawak supporting document. So lepas jmp db punya staff trus pergi bnm pulak nak biar dia betul2 percaya yg ni semua scam. Dia reply apa tau weh
Tqsvm krne sudi membantu
Tpi malangnye
Auntie perlu tt pd lawyer bpip sblum kul 6 ptg ni.
Thats ok
Blum ada rezeki utk Auntie buka akaun dlm minggu ni.
Dn lagi procedure buka akaun ni remeh sikit. Harus ikut arahan Dato owner.
Sbb ada insan2 yg cuba merosakn urusan kami semua.
Olh tu harus sntiasa ikut arahan
Dato owner.
Dia yg akn call sndiri shareholder utk buka akaun demi keselamatan sh semua.
Tpi kalu berminat nk bli plan dana ni
Kalu nk lbh senang
Mudah
Bli je lh portion auntie
Selagi auntie x tt
1970 ke lawyer sblum kul 6 ptg
Auntie x blh ikut suka hati krne auntie ahli Bpip
Jumlah 1970 utk ahli aje.
Harus akur dgn arahan owner

Aku dah taktahu nak reply apa. Dah pujuk ajak bukak je awal2 pun taknak, nak dgr cakap leader gak. Taat betul. Mcmne aku nak buat lg. Semua yg pernah melabur duit kat sana pi la report. Bila kena tangkap masuk berita baru la kantoi, baru dia bukak mata. Tolong lah kesian semua makcik pakcik siap ajak aku join lg tu.

Aku Banker
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 13th January 2019, 10:27 pm

Tentang Lokman tu sebelum ni pernah masuk dalam. Tak apa kita semua jumpa jelah... SPRM pun ada call lawyers tu.. takkan kita nak biar kan penjenayah lepas gituh je.. nanti orang lain jadi mangsa.

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Gelihati on 13th January 2019, 10:14 pm

Mana ada lawyer dana ni. Semuanya di rembat oleh Lokman. Semuanya sendiwara. Berkumpul di Bank Negara pun tak guna, buat depa gelak je. Pokoknya elok semua buat report saja kat Polis atau BNM. Percayalah, sampai kiamatpun anda semua tak akan dapat apa2 dari dana ini. Dah berapa minggu tertangguh. Mmg lah tertangguh sbb dana ni mmg tak ada duit. Hampa saja yg positif kata dah sampai kemuncak dan tak lama dah. Woi....sejak 2009 lagi dana ni wujud dan janji stp minggu kata tak lama dah, abih2 dah masuk 2019, kira la dah berapa tahun, nak tunggu lagi. Tu kawan saya, dua hari lepas datang KL, katanya akan dapat dah, semalam dia pulang kampung dgn hampa dan katanya minggu depan pula akan datang dan pasti dapat. Ya la tu.........Lokman juga yg kenyang.

Gelihati
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 40 1, 2, 3 ... 20 ... 40  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum