PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   Reply to topic

Page 6 of 43 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 24 ... 43  Next

Go down

Sungguh bagi dikata

Post by Minoriti vs Majoriti on 11th January 2019, 11:35 am

Memula punya sembang..... kekuatan majoriti pasti mengatasi minoriti.
Sudahnya boleh pula gebang..... angkara minoriti boleh menjatuhkan majoriti.

WoI kaum PALAT!! Kalian pasti suku sakat Khawarij



Minoriti vs Majoriti
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 11th January 2019, 10:10 am

Ada 20 Kaldai minta buka plan katanya...hahahaha... hakikatnya lukman dah abess duit... sebelum dia gastrik... kutip la topap dl.. mcm x besa.

Topapian
Guest


Back to top Go down

Pembohong besaq

Post by Mat sahih bin mat saleh on 11th January 2019, 10:03 am

Pucuk pucuk lah pinang
Sama daun keladi
Pujuk pujuk wang
Mari ku bawa lari

Yang benar,
Mat sahih

Mat sahih bin mat saleh
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Ayat sama on 11th January 2019, 9:32 am

ayat yg berulang - ulang...adoi xyah la topup2 lg..bg lokman ngan org dia kenyang je...jgn la harap nak dpt duit 2...mmg xwujud pon bnde nie...

Ayat sama
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Terakol on 11th January 2019, 9:24 am

Sy dapat info BPIP terkini yg sama seperti info di bawah


Terakol
Guest


Back to top Go down

SEPERTI YG DIJANGKAKAN

Post by Sy Bdk Bru Blaja on 11th January 2019, 9:07 am

???? *SPECIAL REQUEST* ????
11/1/2019

???? *RM20 : 20K + 20J HIBAH*
???? *RM50 : 60K + 60J HIBAH*
???? *RM100 : 150K + 150J HIBAH*
???? *RM500 : 800K + 800J HIBAH*
???? *RM1000 : 2J + 2B HIBAH*

???? *REWARDS SPECIAL* ????
???????? *PEMBELIAN BAWAH RM100 :*
*1- RUMAH TERES DOUBLE STOREY RM400K FULLY FURNISHED*

???????? *PEMBELIAN RM100 KE ATAS :*
*1- SEMI D 2J FULLY FURNISHED*

???????? *PEMBELIAN RM500 KE ATAS :*
*1- BANGLOW 5J FULLY FURNISHED*

SUB LEADER :
NAMA :
NO IC :
NO HP :
MODAL :
TOKEN :
HIBAH :
REWARDS :
TARIKH TT :
MASA TT :

TRANSFER KE AKAUN :
*.......... ... .........*
???? *.............. MBB*
???? *................CIMB*

Tm ksh
******************************************************

Assalammualaikum bakal jutawan semua.

Sementara menanti pengagihan..
Masih sempat utk menambah token, hibah n rewards rumah.

Sy buka plan ni utk *menyahut permintaan sh yg x sempat beli plan rumah sblum ni.*

Ada lebih 20 sh yg minta sy buka plan rumah n tambah token.
Ada jga antaranya yg sblm ni hya bli token n tiada hibah.
Jd alang2 sy buka kpd grup ni.
Sapa yg nak silakanlh.
X perlu buat spekulasi sdri kata knape buka plan lg.
Ni sy hya bantu sh yg minta saja. Tiada kos yg perlu dselesaikn.
Jd sapa yg berkenan blh lh transfer k akaun sy. Sy hya open dlm 24 jam saja hasil pbincangn dgn sh yg request plan ni td.
So sapa yg nak bli sila pastikn doc dh ada kt sy. Klu blm blh emailkn. Sy sdang usaha filing utk rewards2 semua termasuk yg emas, kereta, pelancungan dsb.
Utk plbagai ptanyaan sy x smpat jwb skrg. Tak ckup tgn utk uruskn sh punya filing smua. Klu urgent blh trus kol.

Tm ksh atas bantuan n kerjasama anda slama ni.
******************************************************

Mengenai progress po2 kita pergerakkan positif. Sy x dpt nk detailkn. Ni utk mengelakkan blaku sabotaj k atas urusan pihak bkenaan. Sebagai sh spatutnya bantu n support utk mudahkn urusan. Bukan menyusahkn dgn sikap penting dri kita. Bla po ckp hya po2 sj yg buka akaun. Kita sbg sh jgn menyibuk p bertandang sama. Bank ni x sama mcm bank local lain yg kita pnh msuk. Jgn dsebabkn kdegilan kita apa jua yg drancang gagal. Ini hya akn myusahkn lg urusan n mlambatkn lg urusan agihan kpd kita. Tolonglh bsikap rasional n bijak mgawal dri. Tolong folo leader msg2. Klu sy x bg info. Duduk diam2 jgn buat hal. X perlu p korek info sana sini. Blum ttu info anda dpt tu btul. Bahkn ada jga info anda dpt bkn utk kita. Ada info hya utk sh bwh po lain. So kita2 ni smuanya dok diam2 n tertib. Tgu je pihak pengurusan buat kje dgn baik. Shingga sy umumkn apa2 update nti. Igtlh. Amount diterima bkn sikit. Amount yg blh mlibatkn nyawa msg2. Tolg jgn pandang remeh hal ni. Jgn krn sorg sh yg lain pun tbabit sama. Sama2 kita jaga semua yg dlm.grup kita. Bsepakat sama2 jaga antara 1 sama lain.
In shaa Allah kita selamat.
Tm ksh.
******************************************************

Betul cakap otai2 dalam forum ni

Sy Bdk Bru Blaja
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 11th January 2019, 9:03 am

Sy tu spe yg meeting dgn dato sorg? ada je prob, xcompetent punya pengurusan, ini ke perkhidmatan yg cekap?

HC = hard cash? apa cer acc DB?

yea saya putar halim... atas roda tu semua label "topap"

Topapian
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by INFO BPIP on 11th January 2019, 8:46 am

*ASSALAMMUALAIKUM*
*SLMT PAGI JUMAAT*
????☘️????☘️

???? *HASIL MEETING MLM TADI SY BERSAMA DATO OWNER DISIMPULKAN IAITU PERGERAKKAN BUKA ACC PARA PO2 AKAN DIRAHSIAKAN KETAT2 TERLEBIH DAHULU UTK TIDAK MENGGANGGU URUSAN YG DIRANCANG*????????????

???? *URUSAN BESAR DAN MUSTAHAK INI SANGAT DI IKUTI RAPAT2 OLEH SEMUA ORG SAMADA AHLI ATAU BUKAN AHLI BPIP JUGA.*

???? *PO2 TELAH BEBERAPA KALI UJA2 NAK BUKA ACC  NAMUN ADA SJA 'ACCIDENT' BERLAKU ACAPKALI.*
*UTK KALI INI KELAK PIHAK PENGURUSAN CUBA LAKUKAN SECARA SENYAP.*

???? *TARIKH DAN BILA BERLAKU HANYA PO TERSEBUT,BANK DAN DATO OWNER SHJA YG TAHU UTK MENJAGA KERAHSIAAN.*
???? *LEADER DAN SH PULA NANTI DIPANGGIL SHJA BILA MANA BRG ADE DI TGN PO UTK URUSAN AGIHAN PULA.*

???? *DMINTA LEADER,SUBL,FUNDER DAN SH SEKALIAN HARAP BERSABAR N BERTENANG2 DAHULU ,INSYAALLAH PIHAK PENGURUSAN DAN DATO OWNER AKAN CUBA BERHABIS BAGUS UTK SELESAIKAN PENGELUARAN HC DLM  BULAN NI JUGA.*... *INSYAALLAH*

*TKSIH ATAS KERJASAMA ANDA SEMUA.*☺️

*SALAM HORMAT $ SALAM SAYANG*????

INFO BPIP
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 11th January 2019, 8:35 am

Yang terbaik sekarang seru kepada semua supaya jangan layan sebarang jenis topap. Baru mengelupur lukman tu. Sbb takat buat report sampai polis angkasa gaban pun, kesan dia lambat.

Kalau pulangan asal pun xdpt2 lagi, xkan nak topap lagi, khayalan je semua plan tu dari dulu smp sekarang, yg realiti topap dari yg join. Ada betul?

Kalau leader nak ugut2 konon2 nak dismiss kelayakan sebab xnak topap, pegi jumpa leader tu tampar mulut dia dua kali atau ikut suka, kene lebih dari satu sebab yg satu tu bonus dari aku. Nak menipu je keje.

Topapian
Guest


Back to top Go down

Kenapa Lokman masih bebas?

Post by Mangsa on 11th January 2019, 8:06 am

Skrg apa yg berlaku ke atas Lokman penipu tu? Masih bebas kah? atau masih terus giat menjalankan aktiviti penipuan program BPIP ni atau pun dah tukar nama ke program lain?

Mangsa
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 11th January 2019, 8:03 am

Aritu aku dah bg gambaran youngman dan nissan gtr ni kolom telur lukman.... tu yg jadik palat. aku mmg xpuas ati ng yg positif xpsl.. bajet bebagus.. info gempak... hasil???? jawapla youngman soalan aku mana cash dlm gudang tu.. tu pun klu ko ada telur la nak defend statement positif ko tabur kat info negatif ni. benti kejap kolom telur lukman tu.. jgn risau xde spe nak rebut posisi ko tu.. xtaula kalau nissan gtr nak bolot 2-2 telur.

Topapian
Guest


Back to top Go down

Lokman dah terkantoi....BPIP dah dipenghujung cerita

Post by Kantoi on 11th January 2019, 2:49 am

Kebanyakan leader2 dan PO dah tahu akan pembohongan dan penipuan yg terancang yg dibuat oleh Lokman kaki kelentong putar alam. Tunggulah sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua. Mereka mula memberitahu kpd SH dlm group masing2 akan kebenaran. Dah tak terpusing dah si putar alam kaki ice ni nak kelentong dan recycle alasan. Tak lama lg semua SH akan mengamuk dan meroyan mintak refund. Seolah-olah baru tersedar dari lamunan dan mimpi indah. Memang kuat sungguh pukauan si lokman durjana putar alam....tanggung lah kau di akhirat sana. Kita tunggu komen dr yg lain pulak.

Kantoi
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by ulatulat on 11th January 2019, 12:49 am

setahu ak db msia xdek bukak utk acc kat msia..dorg ade cawangan pun sbb utk fdi jer
...and mcm jaga company overseas..cmtu laa ak dgr..

ulatulat
Warga Baru

Posts : 7
Join date : 06/10/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Aku banker on 10th January 2019, 11:37 pm

Apa lah bangang sngt youngman ni? Hahaha haduh, aku syak youngman ni leader la. Nak bukak account pergi je bank bro, try tny mcmne saya nak bukak account ye? Duit 2k tu kau pgg bro bukan kau bg orang lain pgg. Kan nak bank in dlam accout kau. Alahai bengap! Ibarat kau nak kawin dgn org ni, duit pelamin kau bayar, hantaran kau bayar, baju pengantin catering kau semua bayar bro, tp hari wedding tu org lain yg pergi bernikah dgn awek kau bro. Fikir2 kan, guna la akal fikiran.

Aku banker
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Nak join on 10th January 2019, 11:25 pm

Mcmne nak join? Saya nak tgk cara dorg tipu

Nak join
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Brotherhood on 10th January 2019, 10:27 pm

Youngman oii, tuh baca info bpip tuh. Baru up Kahkahkah aku rasa kau kena main teruk dengan lukman nih. Jangan lupa standby duit yer bro. Tuan kau takde duit nak makan tuh. Aku takde hamak lah nak tau info2 sekarang nih, aku cuma nak refund aku balik. Punya susah nak bagi refund pun macam2 alasan di bagi.

Youngman, nissan gtr nanti 5-6 bulan muncul balik ok? Jangan sekarang, lukman banyak menipu. Kesian korang nak cover dia. Mesti berpeluh ketiak

Brotherhood
Guest


Back to top Go down

palat

Post by alit on 10th January 2019, 7:51 pm

yang aku kelakar bole sembang tun m,menteri2,org kaya sabah dan bukan calang2 org lah dato tan sri terlibat same...mengikut cerita leaderlah aku xtau sejauh mane kebenaran..diaorg ni bg sumbangan pd dana berjuta2 ratusan ribu...tp sembang jerlah suruh tunjuk bukti transaction menggelupor jgk..takat sembang aku bole ckp akupun ade bg dana 5 juta dkt dlm ni...aku xpaham manusia yg terlibat bole bg duit mcm ni dengan mudah...haiii apelah tongong sgt rakyat malaysia ni...ramai sgt yg bongok sbb tu malaysia ni maju dari segi pembangunan je tp dari segi kebijaksanaan rakyat mcm taik...aku nk ckp bukanlah aku ni bagus sgt tp bila dah jmpa dgn manusia yg menipu mcm ni xbole blaaa...

alit
Guest


Back to top Go down

Bpip scam

Post by Anti scammer on 10th January 2019, 6:45 pm

Sampai bila la melayu nak kena tipu dgn penyangak. Terang2 dana ni tak masuk dek akal. Pelik orang melayu kita ni nak senang cara macam ni. Sanggup bergolok bergadai masuk dana haram jadah ni. Kesian kepada pentaksub lukman ni. Jadilah penunggu sampai mati.

Anti scammer
Guest


Back to top Go down

Bengong

Post by Rasanya? on 10th January 2019, 6:13 pm

Buat program scam je terus jd Dato la, Tan Sri la... untung berganda2

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

gampang

Post by alit on 10th January 2019, 5:40 pm

woiiii angan2 taik ayam jerlah nak ade duit berjuta2 berbilion2 simpang jerlah angan2 tu...usaha sndiri berniaga ke buat ape yg patot xpayahlah pikir duit dari langit tu nk bergolek dkt korang semua...pulangan diapun xmasuk akal...bg 1k dpt 10-20-30 juta sape nk bg buta sebnyak tu...bnda ni tak bole report polis sbb ramai jgk aku tgk polis2 yg terlibat..tu yg aku rase kelakar ni...area gombak ni berape ramai polis terlibat...xsemua polis tu cerdik...mcm mane nk benteras bnda mcm ni yg duk jaga undang2 pun bangang same

alit
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 10th January 2019, 5:26 pm


by INFO BPIP Today at 5:03 pm
*Assalamualaikum warahmatullah. Semoga semua ahli berada dlm situasi sehat afiat selalu. Amin.*

*Sedikit makluman untuk semua ahli yg baru saya terima dari PO. Ada sedikit masaalah yg timbul berkenaan dgn Dato Owner sebelum pembukaan akaun dpt dilakukan. Buat masa ini Dato Owner bersama beberapa org PO dn peguam Dato Owner masih berusaha untuk membuat penyelesaian yg terbaik dgn pihak berkenaan untuk kita teruskn perancangan yg telah kita aturkn smlm.*

*Buat masa ini kita masih menunggu info dari Dato Owner. In shaa Allah semua ahli akn dimaklumkn sebaik saja info diterima.*

*Harap semua akn dpt bersabar dan berdoa semoga Allah swt permudahkn semua urusan. Bi iznillah.*

*Sekian. Jazakumullah khairan kathira.*

nanti adalah minta topap utk bantu kesulitan... topap plak dibayangi ng hibah khayalan..

Aku dok perati je post 3 palats ni, bukan main nak perdaya... pusing2 bagi kaldai2 topap inzal..hujung2 minta topap.

Lps kutip topap nnt post semua dah setel sbb Dato Owner bersama beberapa org PO dn peguam Dato Owner dah buat yang terbaik........... masuk plak 3 palats pusing2... hujung2 Dato Owner bersama beberapa org PO dn peguam Dato Owner menghadapi kesulitan, kena minta topap lg.

itu je la dari dulu sampai sekarang... nama pun penipuan.

Topapian
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by INFO BPIP on 10th January 2019, 5:03 pm

*Assalamualaikum warahmatullah. Semoga semua ahli berada dlm situasi sehat afiat selalu. Amin.*

*Sedikit makluman untuk semua ahli yg baru saya terima dari PO. Ada sedikit masaalah yg timbul berkenaan dgn Dato Owner sebelum pembukaan akaun dpt dilakukan. Buat masa ini Dato Owner bersama beberapa org PO dn peguam Dato Owner masih berusaha untuk membuat penyelesaian yg terbaik dgn pihak berkenaan untuk kita teruskn perancangan yg telah kita aturkn smlm.*

*Buat masa ini kita masih menunggu info dari Dato Owner. In shaa Allah semua ahli akn dimaklumkn sebaik saja info diterima.*

*Harap semua akn dpt bersabar dan berdoa  semoga Allah swt permudahkn semua urusan. Bi iznillah.*

*Sekian. Jazakumullah khairan kathira.*

INFO BPIP
Guest


Back to top Go down

palat

Post by alit on 10th January 2019, 4:57 pm

cerita dia tgh memalat lah nk pusing cerita untk mggu depan punya mcm mane...lori ape mane wujud topapian

alit
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by alit on 10th January 2019, 4:56 pm

cerita dia tgh memalat lah nk pusing cerita untk mggu depan punya mcm mane...lori ape mane wujud topapian

alit
Guest


Back to top Go down

Mana p lori?

Post by Topapian on 10th January 2019, 4:45 pm


by youngman on 21st July 2018, 1:24 pm
Sedari awal lagi diberitahu kalau rasanya tak nak kena tipu, kena kencing, kena top up selalu atau imbuhan yang ditawarkan tak logik, tak masuk akal lebih baik jauhkan diri dari dana ini. Itu adalah risiko yg perlu diambil bila rebut peluang begini.

Bila dah masuk dana ni bersedia le untuk terima corak permainannya. Tak sanggup boleh tinggalkan aje. Tak ada mana2 pihak pun yang paksa. Tapi ye le hakikatnya ramai jgk yg teringin nak jadi jutawankan... walaupun duit bukan segala2nya tetapi di zaman Malaysia Baru mahupun Malaysia Lama dulu pun segala2nya perlukan duit....ha...ha...ha..

Mungkin minggu depan atau minggu satu lagi atau minggu dua lagi lori HC akan sampai. Info ni hanya utk SH sebenar yang masih setia menunggu aje dan kekal bersabar dan bertabah....kah...kah...kah...

wahai palat... apa ceta cash dlm lori kat gudang?

Topapian
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 43 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 24 ... 43  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum