PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 6 of 40 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Next

Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Saya kesian tgk org tua on 6th January 2019, 9:57 pm

Korang semua yg menipu ni rasa aman ke hidup? Tak berkat lgsg hidup tu. Aku harap dorg yg menipu duit org semua ni akan diberi balasan setimpal kat dunia ni. Mati kena petir ke, cacat sepenuh hidup ke. Kesian makcikpakcik kena tipu, sampai bergduh dgn anak beranak. Pastu guna agama untuk tarik dorg melabur byk lg. Anak2 bg duit untuk perbelanjaan bukan untuk invest benda yg terang2 menipu kalau la aku dapt trillion kan buatpe la aku nak share dgn org rmai diam2 sudahla kenapa dorg tak bukak mata bukak minda??

Saya kesian tgk org tua
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Aku banker on 6th January 2019, 9:39 pm

Korang yang dah pi melabur dan dah sedar tu pergi la report polis rmai2. Mak aku punya bf pun dah smpai dua kali mintak duit untuk bpip ni. Haritu dia mintak 2k untuk bukak acct dgn db. Pstu aku tk bg la kan. Pastu lepas seminggu kut aku dpat tahu dari dia sendiri dia pinjam duit sape tkthu 500 sbb bpip ni cakap tkpe tkde 2k, 500 pun blh deposit lebihnya ditnggung oleh leader ke apa tah. Pastu aku tny oh so dah bukak account ke? Dah bank in ke rm500 tu? Dia kata belum, leader kena settlekan document. Yg aku paham and aku rasa 500 bukan kat tgn bf mak aku. Haduh dia ingt bank senang ke nak bukak account dan secara logicnya nak bukak account kena la dtg bank. Apa kirim duit kirim air liur dah bukak ke? Pastu duit tu asal pulak org lain pgg en? Selagi kau tak bukak account buatpe nak bg orang tu??? Taktahu nak cakap apa dah tolongggggggg la pergi report.. aku tkleh report sbb aku tk pernah labur apa tkde group dia

Aku banker
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Gelihati on 6th January 2019, 8:50 pm

Seronok baca forum ni. Bila lah nak kaya ye yg melabur tu. Rasanya tak lama dah, itu kata Youngman. Kata2 tu sejak tahun lepas lagi. Muncul kembali minggu ini memberi HARAPAN. Tunggulah sh ya. Kalau minggu depan tak kaya, salah kau orang juga sbb tak topap utk stamping. Rasanya inilah alasan yg akan di beri nanti. Tidakpun kerana Agong letak jawatan, urusan bank kena tangguh dulu. Sbb DB kena dapat tantangan agong utk lepaskan dana, nilah rasanya alasan yg Lokman akan beri nanti utk tangguh keluarkan imbuhan. Haaaaa.....haaaaa....haaaa. Sebenarnya dana ini bapak kpd penipuan. Tak ada satu sen pun dana ini melaikan duit topap kamu semua. Itupun dah habis Lokman makan....Percayalah semua.

Gelihati
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Abg janggut on 6th January 2019, 8:19 pm

Labur tak sampai 200.Imbuhan yang dijanjikan ratusan billiun!! Duit stamp cuma 2k je?? hmmm..

Tak patut.. tak patut..

Abg janggut
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Entahla

Post by Rasanya? on 6th January 2019, 7:46 pm

Mmg tak join pun huhu.. tgk dia punya alasan pun dah tau membohong, alasan apa2 ntah

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 6th January 2019, 6:16 pm

huh palat bila memperdaya... baik ko kolom je telur lukman diam2.. stamping tu salah satu alasan kutip topap la. apa ceta mg duit dlm gudang, cash bag? ko akui juga dulu, skg nak nafi?

apa kes bukak acc db, lps tu duit dlm gudang, bukak acc db balik, skg stamping bagai. Alasan je nak kutip topap tu. ada juga kaldai yg percaya.

dulu ko yg ckp ogos 2018 penamat.. x penamat pun.. smp disember 2018 ko senyap. masuk 2019 ko memalat balik. supaya topap x stop.

Topapian
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Bila permulaan???

Post by Youngman on 6th January 2019, 4:27 pm

###Dah nak sampai penamat ye?
Permulaannya bila?###

Penamatnya dah confirm le tak tahukan. Tapi kalau permulaannya pun tak tahu bila maknanya tak masuk melabur dlm dana ni le. Dok sibuk kat dlm forum ni le aje. Apa daa....tak ada keje lain nak dibuat ke melainkan sibuk dengan urusan kekayaan orang lain. Jgn marah yee....

Youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Entahla

Post by Rasanya? on 6th January 2019, 3:43 pm

Dah nak sampai penamat ye?
Permulaannya bila?

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Staming RM2K????

Post by Youngman on 6th January 2019, 3:11 pm

Wow...wow...wow...dan lagi wow....stamping aje sampai rm2k. Stamping untuk apa ye??? Mahal gila....gila pun tak mahal mcmni. Ok le bro or sis or whatever. Pertama tanya le PO atau Leader sendiri kenapa cecah rm2k. Kedua tanya diri sendiri berapa amaun yg dijanjikan dari dana ini. Kemudian bandingkan dgn angka Rm2k tu. Berpatutan atau tidak rasanya. Lastly...finally..akhir sekali nak bgtau .....................!!!!????? Cukup dulu le buat masa ni.

Jumpa di penamat nanti.

Youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Gelihati on 6th January 2019, 2:14 pm

Tanya sikit boleh tak. Dokumen apa tu sampai RM2k bayar stamping.

Gelihati
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Abg janggut on 6th January 2019, 12:49 pm

Stamping document 2k!! Wow. Wow.. Wow.. ????????

Abg janggut
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Mak bapa aje?

Post by Youngman on 6th January 2019, 12:20 pm

Agaknya yang masuk dana ni kebanyakkannya daddy, papa, mummy,mama,mak ibu korang aje kot. Anak2 tak berani amik risiko dan mengadu aje kat forum ni. Siap kata parents tak nak bagi bila dpt dana ni nanti. Tak mengapa le tu. Itu pendirian anak2 zaman Malaysia Baru. Kesian kat orang tua konon sbb mcm kena tipu. Tapi cara berfikir mak pak zaman Malaysia Lama tu pasti lagi hebat sehingga dpt mendidik anak yg mencipta Malaysia Baru.

Tak kisah le yang Baru Atau Lama dana ini hampir sampai ke penamatnya tak berapa lama lagi.

Youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Minggu depan???

Post by Youngman on 6th January 2019, 12:00 pm

orgsusah boleh bgtau kat daddy kesayangan hari rabu minggu depan tak ada urusan buka akaun kat bank berkenaan. Ini confirm. Minggu depan hanya urusan stamping sahaja utk diselesaikan. Hrp maklum ye. Nanti kata kena tipu lagi. Meroyan lagi

Jumpa di penamat nanti..

Youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Dimana lorinya

Post by Sama la tangguh lg on 6th January 2019, 11:16 am

Setiap mgu jnji manis tp apa pon xada...mak aku pon dok percaya bnde nie...tp nsb baik dia da xtopup apa2 da...

Sama la tangguh lg
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Ali80 on 6th January 2019, 10:01 am

Mengharap duit yg x wujud..kesian hahaha..

Ali80
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Entahla

Post by Rasanya? on 6th January 2019, 9:29 am

Buka acc kena stamping bagai... mcm nk buka company pulak

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty rm1970 for stamping fee on 05 jan 2019

Post by orgsusah on 6th January 2019, 1:53 am

my daddy alrdy pay for stamping fee dan mrka kata next rabu pada 9 jan 2019 dah blh buka acc dkt dutchess bbk kat kl. sy sngt sedih melihat daddy sy prcaya dgn dana bpip ini. Ada y masih prcaya dan ada y x prcya dgn dana ini. sy xdpt bt kptsan prcaya atw x d sebbkn blm prnh ada laporan polis yang d bt, jika btl dana ini adlh scam knapa tiada seorg pn y berani untuk tampil bersuara

orgsusah
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 5th January 2019, 9:30 pm

Tunggu je la nanti dia minta topap.. boikot... nnt dia ugut nak batal kelayakan terima ganjaran khayalan.. minta refund? xde telur.. xkan refund... silap2 minta topap lg klu nak refund... klu aku post stop topap... goyang macai penipu ni.

Topapian
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Entahla

Post by Rasanya? on 5th January 2019, 8:52 pm

Youngman nnt dah kaya mintak RM1J..

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Hidup macam biasa aje.

Post by Youngman on 5th January 2019, 8:47 pm

Just teruskan kehidupan spt biasa. Bussiness as usual. Bukannya nak kena mengadap dan membincangkan hal dana ni 24 jam seminggu. Enjoy life bersama keluarga yang ada sekarang ni sebelum kita nak bergerak ke life yg penuh dengan kebebasan kewangan tak berapa nak lama lagi...hi...hi...hi...

Tak perlu nak mengeluh, merungut sepanjang masa. Kita menunggu hasil dana ni pun dah penat tak terhingga. Jgn le ditambah dengan keluhan, rungutan dan mcm2 lagilah tanpa henti. Kononnya tak nak orang lain terus tertipu dgn dana ini. Niat tu dah baik tapi sepatutnya dituju kepada PO dan Leader palsu yg penipu tu aje. Banyak kat luar tu. Jgn anda termasuk dlm group yg penipu tu udah le ye.

Jumpa di hari penamat nanti.

Youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Gelihati on 5th January 2019, 5:44 pm

Sunyi sepi hari ini. Atau masing2 dok tunggu hari selasa atau rabu baru nak bersuara. Saya takut sampai Jumaat depan terus membisu.

Gelihati
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 5th January 2019, 11:57 am

Puaka2 Positif klu bg statement, khayalan ngeri, dah nak penamat la, nnt forum sepi la, dah bertahun xjutawan juga dari skim ni. topap berjela, dlm diam menopap, kat sini xngaku topap. lps tu hairan kenapa kat sini negatif lebih... sini kan info negatif... nak bg info positif pegi kat belah positif sana.. atau ayat kencang korg ni maksud dia negatif..hahaha.

Aku yakin penipuan dan pemerdayaan akan stop kalau topap stop secara total.

Topapian
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Arjuna on 5th January 2019, 11:15 am

Hehehe... sikit hari lagi sunyi sepilah forum ni. Yang negative pun hilang ghaib umpama jarum yg tenggelam di dlm jerami padi

Arjuna
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Zahirkan

Post by Youngman on 5th January 2019, 10:57 am

"""Arjuna rasakan, kalau dana ni dh terzahir... yg positive & negative mesti boleh ddk semeja. Lupa smua sengketa ????????"""

Itu pun kalau puak negatif tak tahu malu nak duduk semeja. Kami ok aje...hi.hi..

Duduk semeja tu tak penting. Perbezaan pendapat tu adalah lumrah dlm kehidupan. Tetapi titik persamaan semua pihak baik yg positif mahupun negatif adalah mahukan kejayaan dana terzahir dgn segera. Dan itu le juga usaha pihak pengurusan untuk menzahirkan dana seberapa segera tetapi perlu melalui proses yg perlu diikuti dan diselesaikan.

Kepada yg senada seperti Nissan Gtr, Hemmalek kita jumpa di penamat yg gemilang itu nanti tak berapa lama lagi.


Youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by mangsapenipuan on 5th January 2019, 10:42 am

tadii dah explain dekat ibu akuu. and dia deny kann. dia cakap. group yang dia masuk nihh semua dah settle. tak ada masalah. yang bermasalah group lainn. allahuu ibu still tak nampakk lagi kee ????. and ibu cakap. kalau dapat nantii jangan dekat2 dengan ibu. ????????????????????.


mangsapenipuan
Warga Baru

Posts : 5
Join date : 03/01/2019

Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 6 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 40 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum