PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   Reply to topic

Page 9 of 14 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14  Next

Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Scammer sejati on 2nd August 2018, 10:57 am

Unazilu ni sapa?? Mcm bagos je...acah2 positip pahal....... ??? #Ehtiberr #sisgurauje

Scammer sejati
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Unazilu on 2nd August 2018, 10:03 am

Nissan gtr n youngman..yg aku nmpk byk yg meroyan ni bukan xjoin..mereka ni join..cuma hidup xtenteram nk dpt info sahih tp xdpt² n cuba korek info utk nak tenang lelapkan mata dlm senyuman..hehehe..tu yg bukak isu mcm² dgn harapan ade org tunjuk bukti kt diorg..mungkin nak move on susah kot xdpt info positif..aku dok perhatikan je..kalau x mana mungkin diorg² yg negatif ni nk baca dh forum ni..dah xde life sgt?? mereka ni ternanti²..kononnya nk cegah sblm parah?? xpayah la kawan, semua yg join ni dh besar..dh blh pikir risiko yg bakal dihadapi bile jd investor..aku xkan tunjuk satu bukti pn dana ni wujud kt korg² semua dlm forum ni..aku dpt kumpul semua info n legitimate findings by myself..cari logik guna otak bukan guna kepala lutut.......nak tanya skit ni, DAH BUAT REPORT SECARA BERJEMAAH KE?? siap bg standard utk buat report?? 😅 U made my day..😂😂😂

Sent from Topic'it App
avatar
Unazilu
Warga Baru

Posts : 13
Join date : 10/06/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sumbang kat sini on 2nd August 2018, 10:03 am

MADRASAH AL-HUDA TAHFIZ AL-QURAN
TAHFIZIL QURAN LIL BANAT
LOT 16247 JALAN HIDAYAH 1 KG MUHIBBAH
35600 SUNGKAI PERAK

Assalamualaikum W.W

PERMOHONAN BANTUAN PENGURUSAN UNTUK MADRASAH AL-HUDA TAHFIZ AL QURAN  BAGI TAHUN 2017/2018

Dengan hormatnya merujuk perkara tersebut di atas.

1. Madrasah Al-huda Tahfiz Al-quran dengan rendah hati memohon kesudian Dato/Datin/Tuan/Puan/ Muslimin dan Muslimat sekelian untuk menyumbang dana bagi keperluan pengurusan untuk membangunkan Madrasah Al-Huda ini.


2. Tujuan utama Madrasah ini dibangunkan adalah untuk memenuhi kehendak masyarakat Islam khususnya pengajian Al-Quran untuk Kanak-kanak dan dewasa serta org tua. Sebahagian daripada mereka adalah yang tidak berkemampuan. Dan pihak Madrasah tidak akan mengenakan yuran belajar kepada Saudara Baru Islam bagi menarik minat mereka belajar dan memahami  Al-Quran serta tidak akan membebankan mereka yang sebahagiannya belum ada pekerjaan setelah memeluk Islam. Untuk keselesaan tempat belajar, pihak Madrasah  sangat memerlukan bantuan bagi menampung kos pengajian seperti elaun/ saguhati guru mengajar, maintenance api /air dan bangunan serta alat-alat pembelajaran bagi pelajar mahupun guru-guru.


3. Untuk meneruskan operasi dan niat yang suci ini, Madrasah Al-Huda ingin memohon kepada semua agar sama-sama dapat membantu disamping Allah akan bagi ganjaran sebagai amal jariah sehingga akan mengalir ke dalam kubur kerana sebanyak mana orang yang boleh membaca Al-Quran dan selama mana mereka membacanya hasil dari perkongsian bersama atas sumbangan tuan-tuan dan puan-puan ini maka sebanyak itu juga akan dapat ganjarannya Insyaallah.


4. Oleh itu sebarang sumbangan ikhlas muslimin/muslimat bolehlah dimasukkan terus ke akaun  RHB BANK  kami diatas nama;
MADRASATUL HUDA      NO. AKAUN 25807 50000 6460 (RHB BANK)


5. Akhir sekali diucapkan jutaan terima kasih, semoga Allah S.W.T membalas jasa baik muslimin/muslimat dan menambahkan rezeki yang berkat diatas keprihatinan muslimin/muslimat terhadap mereka yang memerlukan dan pihak kami amat menghargai sumbangan tersebut. Mohon bantu sebarkan.

Sekian. Terima kasih

Yang Ikhlas,

naim

(USTAZ NAIM BIN ABD RAZZAK)

“Perumpamaan orang yang menginfakkan hartanya dijalan Allah seperti sebutir biji yang menumbuhkan tujuh tangkai, pada setiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Allah akan melipatgandakan (ganjaran) bagi siapa yang dikehendakiNya, dan Allah Maha Luas (Rahmat) kurniaNya lagi Maha Mengetahui”

(Surah Al-Baqarah ayat 261)

Sumbang kat sini
Guest


Back to top Go down

Tunggu lagi ke??

Post by youngman on 2nd August 2018, 9:58 am

""Sabar menanti walaupun pahit..tetapi sabar itu yg tidak semua dapat memiliki..walaupun ditomah bahawa Bpip adalah scammer,tetap menanti kerana kesahihan semakin cerah..sedangkan Rm 10.00 pun hilang bising sekampung,inikan duit juta juta..kena lah safety betul betul..yg pasti semakin dekat..bukan mudah untuk berjaya tetapi mudah untuk mengalah..yg dijanjikan dapat berbilion bilion kalau derma Rm 10.00 atau harga yg rendah,itu kena tanya ketua ketua masing masing yg diiktiraf..sebab banyak sangat yg mengaku jadi ketua dalam bayangan..lain Dato L cakap,lain ketua tiruan kutip..ada ketua yg amanah..ada yg tidak..hati manusia tak boleh paksa,yg negatif biarkan..itu hak mereka..yg positif pun teruskan..hak masing2..tetapi jangan nanti dah dapat sunyi pulak Room ni,ucap lah terima kasih dekat ketua dan Chairman..minta maaf dekat mereka..takut kita tak lepas syurga allah ja..pesanan ja..apa apa pun kesahihan nya pasti..tahniah kepada bakal jutawan tidak lama lagi..doakan lah allah permudahkan dan jauhkan dari perkara jahat manusia yg tamak..""

Inilah juga yang youngman pernah postingkan sebelum ini. Tapi sudahnya DL juga yang nampak salah dan celakanya. Sedangkan kawan tu le yang berusaha untuk memastikan urusan pelepasan dana dapat direliasasikan kejayaannya. Leader dan PO yang keliru ni plak banyak buat cerita plan lain dan kutip top up yang bukan arahan DL.

Boleh jadi tak lama lagi. Lama lagi pun boleh jadi juga...ha...ha..ha. SECRET tu tarikhnya. Standby ajelah sambil minum kopi di rumah tunggu lori...kah...kah...kahh..

Kpd SH yg sebenar bersiap sedialah. Jutawan,hartawan,menawan gitu.....

youngman
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by HampasBelaka on 2nd August 2018, 8:13 am

ada topup lagi ka? rm235k pulak

HampasBelaka
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Lori hantu on 2nd August 2018, 7:37 am

Haiii blum kaye lagi ke ..geng lkman ni...
Leader2 punye cita macam bak runtuh klcc...
Heheheh kene kecingg lagi 2018....

Lori hantu
Guest


Back to top Go down

Dana

Post by Belacan on 1st August 2018, 8:37 pm

Pgi tdi pkl 8..ada lori lalu dpan umh...tak sempat nak panggil

Belacan
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Nissan Gtr on 1st August 2018, 8:28 pm

Sabar menanti walaupun pahit..tetapi sabar itu yg tidak semua dapat memiliki..walaupun ditomah bahawa Bpip adalah scammer,tetap menanti kerana kesahihan semakin cerah..sedangkan Rm 10.00 pun hilang bising sekampung,inikan duit juta juta..kena lah safety betul betul..yg pasti semakin dekat..bukan mudah untuk berjaya tetapi mudah untuk mengalah..yg dijanjikan dapat berbilion bilion kalau derma Rm 10.00 atau harga yg rendah,itu kena tanya ketua ketua masing masing yg diiktiraf..sebab banyak sangat yg mengaku jadi ketua dalam bayangan..lain Dato L cakap,lain ketua tiruan kutip..ada ketua yg amanah..ada yg tidak..hati manusia tak boleh paksa,yg negatif biarkan..itu hak mereka..yg positif pun teruskan..hak masing2..tetapi jangan nanti dah dapat sunyi pulak Room ni,ucap lah terima kasih dekat ketua dan Chairman..minta maaf dekat mereka..takut kita tak lepas syurga allah ja..pesanan ja..apa apa pun kesahihan nya pasti..tahniah kepada bakal jutawan tidak lama lagi..doakan lah allah permudahkan dan jauhkan dari perkara jahat manusia yg tamak..

Nissan Gtr
Guest


Back to top Go down

Tunggu lagi ke??

Post by youngman on 1st August 2018, 7:55 pm

Buat makluman scammer lori belum bergerak. Kunci ,diesel dan duit tol semua dh siap. Belum jalan aje lg. Boleh jd tak lama lg. Lama lg pun boleh jd jg...ha...ha..ha.

Yg pasti dana ni sahih kewujudannya. Nak bukti...yg itu tak boleh le sebab PnC....kah...kahhh

Kpd SH yg sebenar bersiap sedialah. Jutawan,hartawan,menawan gitu.....

youngman
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Scammer sejati on 1st August 2018, 7:37 pm

Yang meroyan ni smua prangai mcm budak2.... cari la channel yg btol klu nk tau sahih ke tidak....jgn main hantam keromo je....tgok mcm sis... steady je modal berpuluh K dah klua ???? in shaa allah minggu ni kayoooooo
#gengpositip
#akuygpositipkauygpanas

Scammer sejati
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sudahlah tu on 1st August 2018, 6:27 pm


Post by youngman Today at 4:21 pm
La...la...la...
La...la...la...
La...la...la...

Meroyan atau tak kita tengok le nanti. Siapa yang meroyan sebab orang lain dah jadi jutawan dan yang tak masuk dana ni hanya jadi orang yang melihat sahaja. Mungkin itu yang dinamakan berpandangan jauh....ha...ha...ha...

Seperti biasa mungkin minggu depan, minggu lagi satu... tak mustahil juga sblm Raya Haji atau Merdeka....kah...kah...kah...

Tak boleh cakap RAHSIA nanti group negatif marah. Kena cakap SECRET pulak. Nak baguih lagi PRIVATE and CONFIDENTIAL. Baru le kelass jutawan gitu.

Tipah tertipu tertipu tertipah
Tipah tertipu tertipu tertipah
Tipah tertipu lagi..... Hanya kepada yang tak masuk tapi meroyan kat sini....kah...kah...kah...

palat ni terus menerus meroyan.. buat malu keturunan sebelum selepas je..ko xpayah nak memperdaya kat sini...ramai nyampah ng royan ko tu

Sudahlah tu
Guest


Back to top Go down

Tunggu lagi ke??

Post by youngman on 1st August 2018, 4:21 pm

La...la...la...
La...la...la...
La...la...la...

Meroyan atau tak kita tengok le nanti. Siapa yang meroyan sebab orang lain dah jadi jutawan dan yang tak masuk dana ni hanya jadi orang yang melihat sahaja. Mungkin itu yang dinamakan berpandangan jauh....ha...ha...ha...

Seperti biasa mungkin minggu depan, minggu lagi satu... tak mustahil juga sblm Raya Haji atau Merdeka....kah...kah...kah...

Tak boleh cakap RAHSIA nanti group negatif marah. Kena cakap SECRET pulak. Nak baguih lagi PRIVATE and CONFIDENTIAL. Baru le kelass jutawan gitu.

Tipah tertipu tertipu tertipah
Tipah tertipu tertipu tertipah
Tipah tertipu lagi..... Hanya kepada yang tak masuk tapi meroyan kat sini....kah...kah...kah...

youngman
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 1st August 2018, 2:44 pm

Dah 1 ogos nih apa cerita? Asyik minta topup bila nya nak agih? Kali nih lagi gempak, rm1k dapat 50j. Kahkahkahkah. Jangan 50j rupiah dah la. Yang positif nih tengah main lambung jongkong emas ker sekarang? Hahahaha

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by KacangHantu on 1st August 2018, 2:10 pm

Lori sampah je la mcm biasa.. .

KacangHantu
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Scammer sejati on 1st August 2018, 2:02 pm

Ada lori gerak ke hari ni?? #Tanyejerr

Scammer sejati
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Bedah on 1st August 2018, 1:03 pm

Today at 10:03 am
by youngman
La...la...la...
La...la...la...
La...la...la...

Jom, kita pakat repot polis ramai2 untuk puaskan hati orang negatif ni. Template repot pun dah diberi utk mudahkan urusan....

Yang positif teruskan menunggu, tak lama lagi tu....kah...kah...kah...

Mungkin minggu depan, minggu lagi satu... tak mustahil juga sblm Raya Haji....ha...ha...ha...

Tipah tertipu tertipu tertipah
Tipah tertipu tertipu tertipah
Tipah tertipu lagi.....

Sedap juga lagu ni yek...kerana akan ada juga yang tipah tertipu rasanya sebab tak masuk dana ni bila HC ni sampai kelak ke tangan SH yang sebenar. Panas gitu masa tu.....kah...kah...kah...

Hamba seronok sgtt...la..la..la..la..
Youngman betolll sgt tu...la..la..la..la..
Ha..ha..ha..ha..
#akusabarakudapat
#kaunegatifadeakukisah
#jutawanhartawanmenawan

Bedah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by nama pun penipuan on 1st August 2018, 10:55 am


by youngman Today at 10:03 am
La...la...la...
La...la...la...
La...la...la...

Jom, kita pakat repot polis ramai2 untuk puaskan hati orang negatif ni. Template repot pun dah diberi utk mudahkan urusan....

Yang positif teruskan menunggu, tak lama lagi tu....kah...kah...kah...

Mungkin minggu depan, minggu lagi satu... tak mustahil juga sblm Raya Haji....ha...ha...ha...

Tipah tertipu tertipu tertipah
Tipah tertipu tertipu tertipah
Tipah tertipu lagi.....

Sedap juga lagu ni yek...kerana akan ada juga yang tipah tertipu rasanya sebab tak masuk dana ni bila HC ni sampai kelak ke tangan SH yang sebenar. Panas gitu masa tu.....kah...kah...kah...

Palat ni yg meroyan dulu.

nama pun penipuan
Guest


Back to top Go down

Tunggu lagi ke??

Post by youngman on 1st August 2018, 10:03 am

La...la...la...
La...la...la...
La...la...la...

Jom, kita pakat repot polis ramai2 untuk puaskan hati orang negatif ni. Template repot pun dah diberi utk mudahkan urusan....

Yang positif teruskan menunggu, tak lama lagi tu....kah...kah...kah...

Mungkin minggu depan, minggu lagi satu... tak mustahil juga sblm Raya Haji....ha...ha...ha...

Tipah tertipu tertipu tertipah
Tipah tertipu tertipu tertipah
Tipah tertipu lagi.....

Sedap juga lagu ni yek...kerana akan ada juga yang tipah tertipu rasanya sebab tak masuk dana ni bila HC ni sampai kelak ke tangan SH yang sebenar. Panas gitu masa tu.....kah...kah...kah...

youngman
Guest


Back to top Go down

uuu..wooo....

Post by popi on 1st August 2018, 8:11 am

kalau aku kayaaa...uuu.. woooo..


Last edited by popi on 1st August 2018, 3:00 pm; edited 2 times in total

popi

Posts : 3
Join date : 31/07/2018

Back to top Go down

Betulka

Post by Insan2018 on 31st July 2018, 9:17 pm


Dah banyak.kali SH ditipu.. Kata dapat HC sekian2 tarikh, bila sampai tarikh semua janji dicapati. Bukan sekali kena tipu, berkali-kali dan berminggu2, berbulan2 dan bertahun2.
Menipu tanda munafik. Munafik tak boleh dipercayai sebab munafik ni tandanya orang itu orang fasik. Orang fasik dan munafik ni cakap2nya tak boleh disandarkan kepada kebenaran. Orang fasik/munafik tidak diterima sebagai perawi hadis. Jadi, aoakah anda masih nak percaya dana ni? Saya reserve dulu kepercayaan saya sebab banyak kali kena tipu. Yang positif sangat raya haji atau hari merdeka daoat hibab atau HC tu tengoklah nanti

Insan2018
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by penggodam on 31st July 2018, 7:51 pm

Lunia wrote:Sekarang yg trbaru kwn sya kata dlm group dia msh lg up kn plan katanyaa untk bantu proses pengeluaran dan modal serendah rm 50.. depa kata kalau ahli dlm group x tlng support atau yg mna SH x bli ap2 plan akan diremove dr group.. hri tu kata bnda nk setel nk hntr detail dh ni tup2 hri ni keluar plk plan... hm.. blh ke report guna no acc yg depa mnta bank in tu ya? Xtau nak kata ap dah..

boleh tapi rumit sikit sbb pihak bank bukan suka2 boleh block akaun orang melainkan ada bukti kukuh dengan kerjasama polis

penggodam
Warga Baru

Posts : 6
Join date : 30/07/2018

Back to top Go down

Tipu tanda munafik, munafik tak boleh dipercayai

Post by Mohd Radhi on 31st July 2018, 7:23 pm

Dah banyak.kali SH ditipu.. Kata dapat HC sekian2 tarikh, bila sampai tarikh semua janji dicapati. Bukan sekali kena tipu, berkali-kali dan berminggu2, berbulan2 dan bertahun2.
Menipu tanda munafik. Munafik tak boleh dipercayai sebab munafik ni tandanya orang itu orang fasik. Orang fasik dan munafik ni cakap2nya tak boleh disandarkan kepada kebenaran. Orang fasik/munafik tidak diterima sebagai perawi hadis. Jadi, aoakah anda masih nak percaya dana ni? Saya reserve dulu kepercayaan saya sebab banyak kali kena tipu. Yang positif sangat raya haji atau hari merdeka daoat hibab atau HC tu tengoklah nanti.

Mohd Radhi
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Tipah tertipu on 31st July 2018, 5:38 pm

Sementara nak tunggu duit jatuh dari langit kita nyanyi dulu

Tipah tertipu tertipu tertipah
Tipah tertipu tertipu tertipah
Tipah tertipu lagi.....

Tipah tertipu bang.....
Lalalalalalalalala
Hahahahahahaha

Tipah tertipu
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Shadow on 31st July 2018, 3:18 pm

Aku ada screenshot Osaswasas punya statement yg mengatakan dia dah dapat bonus dari DDL. Semalam leader aku ada jumpa dengan DL (dia bg bukti bergambar) dan dia ada tunjuk screenshot yang aku bagi tu. Dia kata DL ketawa dan DL kata ini semua menipu dan sengaja pihak-pihak ni menimbulkan kacau bilau sebab tak ada bonus atau pendahuluan yg di beri pada ahli2. Sebab bagi BPIP mereka akan terus agihkan beg2 pemohon. Tiada peruntukan bonus atau pendahuluan pada ahli2 BPIP. Boleh Osaswasas ni jujur dalam berkata2? Sebab bila tuan menipu, ia akan melambatkan agihan bila ada ahli yang mula buat kacau. Sebab posting tuan ni sampai ke group kami dan soalan bertalu-talu di tanya oleh ahli sampaikan leader kena berjumpa dengan DL bertanyakan hal bonus. DL pun cakap tiada pilih kasih dalam agihan. Semua akan merasa. So please kalau nak tunjukkan yang dana ni wujud dan legal, tolong jangan sampai menipu. Sekian, salam

Shadow
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang hanat on 31st July 2018, 3:16 pm

yeah delay topup berpanjangan supaya boleh sampai tahun depan dan tahun mendatang selagi tiada tindakan undang-undang. sekadar share info : kutip deposit tanpa lesen tu salah di sisi undang-undang. Siap suruh jgn PM and call sbb P&C tu.. hanat ya amattt. klu kat dunia ni boleh ngelak, tuntut kat akhirat la, kene depan2.

Kacang hanat
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 9 of 14 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum