PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   Reply to topic

Page 9 of 43 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 26 ... 43  Next

Go down

Dimana lorinya

Post by Sama la tangguh lg on 6th January 2019, 11:16 am

Setiap mgu jnji manis tp apa pon xada...mak aku pon dok percaya bnde nie...tp nsb baik dia da xtopup apa2 da...

Sama la tangguh lg
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Ali80 on 6th January 2019, 10:01 am

Mengharap duit yg x wujud..kesian hahaha..

Ali80
Guest


Back to top Go down

Entahla

Post by Rasanya? on 6th January 2019, 9:29 am

Buka acc kena stamping bagai... mcm nk buka company pulak

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

rm1970 for stamping fee on 05 jan 2019

Post by orgsusah on 6th January 2019, 1:53 am

my daddy alrdy pay for stamping fee dan mrka kata next rabu pada 9 jan 2019 dah blh buka acc dkt dutchess bbk kat kl. sy sngt sedih melihat daddy sy prcaya dgn dana bpip ini. Ada y masih prcaya dan ada y x prcya dgn dana ini. sy xdpt bt kptsan prcaya atw x d sebbkn blm prnh ada laporan polis yang d bt, jika btl dana ini adlh scam knapa tiada seorg pn y berani untuk tampil bersuara

orgsusah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 5th January 2019, 9:30 pm

Tunggu je la nanti dia minta topap.. boikot... nnt dia ugut nak batal kelayakan terima ganjaran khayalan.. minta refund? xde telur.. xkan refund... silap2 minta topap lg klu nak refund... klu aku post stop topap... goyang macai penipu ni.

Topapian
Guest


Back to top Go down

Entahla

Post by Rasanya? on 5th January 2019, 8:52 pm

Youngman nnt dah kaya mintak RM1J..

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

Hidup macam biasa aje.

Post by Youngman on 5th January 2019, 8:47 pm

Just teruskan kehidupan spt biasa. Bussiness as usual. Bukannya nak kena mengadap dan membincangkan hal dana ni 24 jam seminggu. Enjoy life bersama keluarga yang ada sekarang ni sebelum kita nak bergerak ke life yg penuh dengan kebebasan kewangan tak berapa nak lama lagi...hi...hi...hi...

Tak perlu nak mengeluh, merungut sepanjang masa. Kita menunggu hasil dana ni pun dah penat tak terhingga. Jgn le ditambah dengan keluhan, rungutan dan mcm2 lagilah tanpa henti. Kononnya tak nak orang lain terus tertipu dgn dana ini. Niat tu dah baik tapi sepatutnya dituju kepada PO dan Leader palsu yg penipu tu aje. Banyak kat luar tu. Jgn anda termasuk dlm group yg penipu tu udah le ye.

Jumpa di hari penamat nanti.

Youngman
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Gelihati on 5th January 2019, 5:44 pm

Sunyi sepi hari ini. Atau masing2 dok tunggu hari selasa atau rabu baru nak bersuara. Saya takut sampai Jumaat depan terus membisu.

Gelihati
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 5th January 2019, 11:57 am

Puaka2 Positif klu bg statement, khayalan ngeri, dah nak penamat la, nnt forum sepi la, dah bertahun xjutawan juga dari skim ni. topap berjela, dlm diam menopap, kat sini xngaku topap. lps tu hairan kenapa kat sini negatif lebih... sini kan info negatif... nak bg info positif pegi kat belah positif sana.. atau ayat kencang korg ni maksud dia negatif..hahaha.

Aku yakin penipuan dan pemerdayaan akan stop kalau topap stop secara total.

Topapian
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Arjuna on 5th January 2019, 11:15 am

Hehehe... sikit hari lagi sunyi sepilah forum ni. Yang negative pun hilang ghaib umpama jarum yg tenggelam di dlm jerami padi

Arjuna
Guest


Back to top Go down

Zahirkan

Post by Youngman on 5th January 2019, 10:57 am

"""Arjuna rasakan, kalau dana ni dh terzahir... yg positive & negative mesti boleh ddk semeja. Lupa smua sengketa ????????"""

Itu pun kalau puak negatif tak tahu malu nak duduk semeja. Kami ok aje...hi.hi..

Duduk semeja tu tak penting. Perbezaan pendapat tu adalah lumrah dlm kehidupan. Tetapi titik persamaan semua pihak baik yg positif mahupun negatif adalah mahukan kejayaan dana terzahir dgn segera. Dan itu le juga usaha pihak pengurusan untuk menzahirkan dana seberapa segera tetapi perlu melalui proses yg perlu diikuti dan diselesaikan.

Kepada yg senada seperti Nissan Gtr, Hemmalek kita jumpa di penamat yg gemilang itu nanti tak berapa lama lagi.


Youngman
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by mangsapenipuan on 5th January 2019, 10:42 am

tadii dah explain dekat ibu akuu. and dia deny kann. dia cakap. group yang dia masuk nihh semua dah settle. tak ada masalah. yang bermasalah group lainn. allahuu ibu still tak nampakk lagi kee ????. and ibu cakap. kalau dapat nantii jangan dekat2 dengan ibu. ????????????????????.


mangsapenipuan

Posts : 4
Join date : 03/01/2019

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Arjuna on 5th January 2019, 10:09 am

Arjuna rasakan, kalau dana ni dh terzahir... yg positive & negative mesti boleh ddk semeja. Lupa smua sengketa ????????

#the_power_of_money

Arjuna
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kembang semangkuk on 5th January 2019, 4:15 am

Aku ada tertarik dengan satu komentar kat sini yang mana dia dengan yakin mengatakan "kita berada di harta akhir zaman". Nak tau apa maksud harta akhir zaman???? Dari hadith riwayat Ahmad ada menghuraikan tentang harta akhir zaman
"Tidak akan berlaku hari kiamat apabila turunnya Isa bin Mariyam untuk menghapuskan Dajjal dan pengikut nya, meruntuhkan salib2, memusnahkan ***** dan mengagihkan harta-harta. Ini terjadi apabila ramai manusia telah mati akibat peperangan melawan Dajjal laknatullah dan terlalu sedikit manusia ketika itu. Kekayaan yg di berikan sehinggakan tiada yang miskin ketika itu". Sehingga ada di ceritakan seorang lelaki datang rumah ke rumah untuk memberi sedulang emas untuk di zakatkan tetapi semua rumah menolaknya lalu berkata "di rumah kami ada berdulang emas. Alangkah baiknya sekiranya kamu bersedekah sewaktu dari dulu lagi sewaktu ramai nya org miskin". So kat sini takde pulak selit pasal dana2 ni. Yakin sungguh korang yg dana ni harta akhir zaman. Nak sangat harta akhir zaman korang tunggu la Nabi Isa turun nanti. Masa tu kaya la korang sebab hasil bumi di beri sama rata. Itu pun kalau korang sempat rasa lah. Doa lah panjang umur untuk rasa zaman tu nanti (zaman khalifah). Allahumma aammiinn

Kembang semangkuk
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Brotherhood on 5th January 2019, 3:06 am

Tahun lepas aku pernah bagitahu pasal benda nih dalam forum nih yang mana diorang2 nih akan up info hari isnin, rabu dgn jumaat. Isnin up info ayat manis, rabu tiba2 ada masalah dan perlu kutipan, jumaat kutipan berjaya tapi lambat di serah pada bank atau badan2 tertentu. Isnin dapat info yang manis balik. Itu lah kitaran penipu sampai abg jamil mampos. Leader pulak dengan yakin up info ajak saudara-saudara pemohon masuk bpip sebab katanya semakin hampir. Kepala bana anda dialog yang sama setiap minggu di guna pakai. Nasib aku bodoh sendiri masuk benda bodoh nih tak ajak siapa2. Sekarang aku sedar atas kebodohan aku dan aku dah minta refund. Tunggu duit refund masuk jer nih. Masuk MLM dulu pun ada jugak pulangan. Masuk bpip taik nih topup jer, pulangan TARAK TARAK TARAK

Brotherhood
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Nissan Gtr on 4th January 2019, 2:54 pm

Wah nissan almera marah dekat aku nampak...kau marah sebab kau masuk Bpip ya? Kenapa kau masuk kalau tak percaya? Atau sebab kau pun perlukan duit dan mengharap duit cepat keluar atau pun kau ingat Bpip ni Easy Rhb Bank? Dalam bab ni tak ada sapa paksa Bossku...tak ada sapa suruh kau terjun lubang...ibarat kita dilahirkan didunia,kita tak minta pun hidup susah tetapi allah dah tulis itu jalankan..so kena lalui juga...kalau tak boleh main tawwakal,nama allah..nak main nama sapa? Nak main nama Pokok pisang...pokok rambutan..kita hidup ni berserah dan berusaha..kalau kau tak nak,itu hak kau lah...nak lebih usaha lebih...kalau rasa tipu,buat je lah report...duduk sampai inspektor polis panggil kau apa kesudahan...yg positif biarkan lah..kalau kau tanya aku ada bukti atau tak,aku boleh cakap satu ja,tunggu dan lihat...tak sabar tak payah tunggu...buat kerja macam biasa...lain lah kalau Bpip ni Easy Rhb Bank...30 minit ja...tu pun kau mengharap lepas dan akhirnya kena semak Ccris Ctos and Komitment...jawapanya tak lepas...Aku dan pihak Positif akan stay tunggu sampai keluar...jangan risau..sebab yg negatif pun masih menunggu walaupun labur Rm 10.00...hahahaha...jangan lupa yg pembayaran dokumen,fees lawyer..Lhdn..semua..dalam Malaysia ni tak ada yg Free ya Tuan Tuan dan Puan Puan ...ikut nombor giliran ok...harap harap nama anda tersenarai lah dalam Jutawan Bpip dan tak silap bank in...dapat yg bagus,bagus lah..dapat yg temberang..nasib kau orang lah ahli...apa apa pun aku and ahli positif support pihak Owner dan Po and Leader yg beramanah dan jujur sahaja...sama sama kita menanti ya,nanti dapat..aku bagi sikit...Rm 50.00 kepada yg tak masuk tapi buat buat masuk and kepada yg dah direfund...jangan marah ya,nanti kena jual...hahaha

Nissan Gtr
Guest


Back to top Go down

MOHOM BUAT LAPORAN POLIS

Post by Mencari sinar on 4th January 2019, 1:29 pm

Mohon sesiapa yang terlibat laporkan pada polis

Mencari sinar
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kakikencing on 4th January 2019, 12:51 pm

Kau punya dalam masa terdekat tu sampai kiamat la macha... dalam masa terdekat" akan dibagitahu kelak" ayat basii macha.. dan mungkin dlm masa terdekat kau dihapuskan lokman pundey...

Kakikencing
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by mangsapenipuan on 4th January 2019, 12:05 pm

pepagii ibu aku foward info nih. aku hanya mampu gelakk. hahahahahah.

*Assalamualaikum dan slmt pg...
syukur alhamdulillah proses urusan perjalanan BPIP berjalan dgn lancar utk team kita.
beberapa document telah ditanda tangani. Ada beberapa document lg yg masih belum dibuat.
group kita adalah antara group yg terbaik.
Saya mohon agar ahli group bertenang dan bersabar.
Jgn sesekali percaya dgn khabar negetive dari team lain.
Saya sntiasa mengikuti setiap perkembangan proses BPIP ini.
Alhamdulilah segalanya berjalan lancar dan amat baik sekali.
Utk maklumat share holder, tarikh pelepasan akan dimaklumkan dlm masa terdekat ini.
sekian utk makluman*


dahh banyak kaliii dahh dok hantar gini.. habuk pun tarakk.

mangsapenipuan

Posts : 4
Join date : 03/01/2019

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Datuk A on 4th January 2019, 11:58 am

Wat report lah, xpyh topup2 pade bodoh ni ramai2 jumpa balai buat report biar set2 paria ni dihapuskan,, jgn jadi bodoh semua duk topup2

Datuk A
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by What?? on 4th January 2019, 10:15 am

Post by INFO BPIP Today at 9:05 am
As salam n selamat mlm kepada semua sh yg di hargai.

Pencairan Dana BPIP.

Besar kemungkinan pada hari selasa n Rabu semua PO2 utama akan mula buka akaun n penerimaan Bag Tunai.

Pada minggu seberikutnya baru lah semua sh akan mula buka akaun n pihak bank akan tentukan tarikh.

Bagi yg ada Bag Tunai mohon bersabar menunggu giliran anda akan di Panggil oleh ketua masing2 utk penerimaan Bag Tunai.


Diharap semua dpt bersabar sblum sampai giliran anda d pangil utk pembukaan akaun.

Kerjsama dari semua sh amat kami hargai.

Sekian Terima Kasih



Bila masuk ja hari jumaat, info manis bak chocolate cadbury keluar....dengan harapan para SH akan redha dan menunggu perkara yang x wujud minggu depan... farao

What??
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 4th January 2019, 9:19 am

Berak cair la info ko tu.. kemungkinan yea..mungkin topap lg... kepastian di situ.

Topapian
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by INFO BPIP on 4th January 2019, 9:05 am

As salam n selamat mlm kepada semua sh yg di hargai.

Pencairan Dana BPIP.

Besar kemungkinan pada hari selasa n Rabu semua PO2 utama akan mula buka akaun n penerimaan Bag Tunai.

Pada minggu seberikutnya baru lah semua sh akan mula buka akaun n pihak bank akan tentukan tarikh.

Bagi yg ada Bag Tunai mohon bersabar menunggu giliran anda akan di Panggil oleh ketua masing2 utk penerimaan Bag Tunai.


Diharap semua dpt bersabar sblum sampai giliran anda d pangil utk pembukaan akaun.

Kerjsama dari semua sh amat kami hargai.

Sekian Terima Kasih


INFO BPIP
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 4th January 2019, 8:50 am

Tangkap katuk je si lukman ni. Untung2 dpt youngman dan nissan gtr skali sbb youngman tgh kolom telur kanan dan nissan gtr kusyuk kolom telur kiri lukman, tu pun masih nak berebut, padah 1 xcukup.

Stamping tu cover je... padahal kutip topap. Setepek je bagi kat yg mintak topap ni. Stop segala jenis topap, benti la dia nak terus nipu dan perdaya.

Topapian
Guest


Back to top Go down

Mintak duit for stamping fee

Post by Entahlah on 4th January 2019, 8:42 am

Parents aku harini kene bayar rm 1970 for stamping fee. Entahlah betul ke idak

Entahlah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 9 of 43 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 26 ... 43  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum