PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   Reply to topic

Page 2 of 29 Previous  1, 2, 3 ... 15 ... 29  Next

Go down

Entahla

Post by Rasanya? on 15th December 2018, 2:35 pm

Duit ada dlm lori kat gudang hantar kat DB.. tu yg lambat bank nk kira, tu yg jd delay tu.. sedangkan kes 100 juta cash pun amik berminggu nak kira, ni pulak ntah berapa lori.. 2020 baru siap kira ni..

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

BPIP Penipu

Post by Golok on 15th December 2018, 10:54 am

Takat minum teh tarik kat tepi jalan je la.....asyik2 nk kena topup je dari 10 tahun dulu lagi.......Bila Lokman di beri gelaran Tan Sri ya, tak pernah2 keluar paper pun......bertaubatlah semua, ini semua sendiwara dan mainan Lokaman yg tak wujud......Saya dah kata, cuba bagi dulu 10k kpd semua yg telah melabur sbg bukti dana ini wujud. Ini tak, main terus Trilion akan dapat. Mengarut gila dana ni. Selamat menunggu semua pelabur2 yg setia. Cuba pikir dah berapa kali dana ini di tangguh2 kan pengeluarannnya dan daha berapa tahun berlalu dan dah berapa kali minta topup utk pelbagai urusan, masih tak ada hasilnya. Tapi masih juga yg percaya.

Golok
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by BPIP on 14th December 2018, 6:21 pm

Tc yusnita yunus bpip:

Alhamdulillah semua dh clear dokumen2 ahli2 yg byr under sy.yg buka acc under leader lain claim under sy dpt lewat slps kami semua buka acc.xde istilah leader2 atau po2 mn2 blh claim nilai2 ahli2 dr sy k



BPIP
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 14th December 2018, 8:48 am

tetiba tan sri plak si lukman ni.. skg nak sakau RM500 konon2 bukak acc DB... dari 4k turun ke 500.. acc jenis topap..hahaha... biarlah "pengurusan yg bukakan akaun",

*giliran pembukaan acc blom dapat dijangkakan bila..* ni nak pancing topap RM500 la tu, biar, dah bertahun tgu kan, tgu je, biar pengurusan bantu.

tgk mengelupur ke tak dorg ni bila topap xberjalan mcm dirancang.

Topapian
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by INFO BPIP on 14th December 2018, 7:07 am

[13.12.18 19:02]

[12-12 22:32] *INFO TERKINI*

*MAKLUMAN*

syukur alahamdullillah petang td owner kita Tan Sri Lukman Hakim
Telah menandatangani surat perlepasan jumlah yang di berikan pd owner kita mjayakan projek bpip...terima kasih pada owner kerana telah bjuang sehingga projek ini sehingga game over...selepas surat perlepasan antara owner dan po(c/o), po ke leader kuar automatik dari akaun owner ke akaun po masing2,.semua dah dpt no pin masing2, cuma tggu utk sign aggreement sptmana yg owner sign hr ini...kita sama2 bdoa utk kejayaan kita bersama..amiin YRA..

[13-12 14:23] miornasarudin: Salam semua...

Banyak PM PM telah masuk dlm wassap saya bertanya tentang info..

Di sini saya menyatakan perjalanan urusan adalah positif. Pengurusan juga sedang berusaha mempercepatkan segala urusan.

Pihak pengurusan masih membuka bayaran *RM 500* untuk pembukaan acc.bayaran ini adalah wajib kepada sh sh semua..pada yang telah membayar semua doc anda *telah dan sedang disiapkan*. Itu sebab saya sarankan sh sh dapat membuat bayaran.

Pada yang x mampu tu, insyallah saya akan bantu tapi *giliran pembukaan acc blom dapat dijangkakan bila..*

*Selagi blom ada didalam tangan saya,tiada apa yg dapat saya sampaikan sebagai info..setelah semua selamat dan selesai saya dan admin admin akan memberikan maklumat pada anda semua..*

Sekian wassalam

INFO BPIP
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by gatantaan on 12th December 2018, 6:25 pm

buka. takat bpip...smmg,rop pun sepi..mungkun duit belum habis kot..kalau habis baru ada info terbaru..

gatantaan
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 60
Join date : 02/11/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 12th December 2018, 4:10 pm

Yang positif semua dah pupus ker atau lari masuk gua? Dulu bukan main positif. Dah bagi banyak bukti masih lagi tak percaya. Harap jangan gila dah la

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Dana

Post by Golok on 10th December 2018, 4:53 pm

Mana LEADER BPIP tu senyap je ni......hila dapat habuan weh./....dah lama 7 syarat kami penuhi.......katanya Guan Eng nak juga habuan dia sbb libatkan MoF.......mengarut berul lah....

Golok
Guest


Back to top Go down

Dana BPIP

Post by Golok on 10th December 2018, 4:48 pm

Dana BPIP. I confirm dana penipu. Malah satu sen pun depa tak ada dana melainkan duit yg leader kutip tu je. Mcm mana leader nak jawab pertanyaan Kacang Tanah, kalau dana ni mmg dah sah dan nyata penipu dan mmg penipu. Cuba la tanya Bank Negara,,,,,,,oi jangan tanya nanti tak dapat imbuhan....itulah kata2 ugutan kepada pelabur dana ji dari dulu hingga kini dan hingga minggu depan. Buat betobatlah semua sampai 10 tahun lagi anda akan tak akn dapt apa2 dari dana ni, hanya Lokamn sahaj yg dapat, itu oun duut topup anda semua.....Dari dulu banyak yg x logik nya dana ini, ada ke nak hantar dgn lori, alih2 tukar pula kena buka akaun Dutch Bank, sampai kena pergi Singapura....hey kawan2 kalau nak buka akaun di DB tak ada had apa2 pun, tapi dana ni minta lebih dari RM3k. Dasar penipu hangit. Bertobatlah kawan2......Nasib baik saya tak masuk, cuma ikuti forum ni saja2 nak gelakkan nanti bila dah pecah temeblang nanti......Ada juga leader yg berangan2 katanya akan dapat juga rumah dan kereta nanti....itu semua mengarut. Cuba bagi dulu 10k kpd pelabur utk buktikan dana ini wujud. Kalau 10k pun x dapat nak di beri sah lah dana ini penipu dan mmg pun penipu........

Golok
Guest


Back to top Go down

Dana

Post by Atok on 10th December 2018, 1:46 pm

VIRALKAN SEMUA HAL NI PADA SEMUA GROUP WASAP BIAR SEMUA ORANG TAHU DAN FAHAM YANG DANA NI MENIPU...

Atok
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 9th December 2018, 9:30 pm

Assalamualaikum, dah alang2 ada leader dalam nih aku nak tanya beberapa soalan. Harap ada telur/kelentit lah nak menjawab.
1) kita sedia maklum bahawa beberapa isu kutipan di lakukan oleh leader2 atas arahan lukman yang kononnya untuk permit lori dan bayaran gudang. Alih2 bayaran tidak dapat di berikan secara cash di sebabkan oleh faktor keselamatan. Kenapa saat akhir boleh twist kan benda nih? Kenapa tidak dari awal?
2) isu berkenaan pembayaran insurans pada bank, sy dapat tahu dari rakan sy yang bekerja di BNM bahawasanya mana-mana bank tak kira bank local atau bank luar negara tidak boleh menahan duit yang berada di dalam bank lebih dari 3 bulan. Sy berada di bpip selama 3 tahun. Kutipan dan janji pengeluaran sentiasa di berikan tarikh 'minggu depan' sampailah 3 tahun sy berada di dalam bpip ini.
3) kenapa tidak lantik sahaja peguam untuk lawan kes duit nih dengan pihak bank? Seperti soalan di atas tadi bank tidak berhak untuk menahan duit lebih dari 3 bulan tak kira sebesar mana pun nilai duit tersebut? Kita mempunyai peguam2 yang handal dan sekiranya ianya duit ini duit raja2 melayu, boleh je gunakan khidmat peguam negara. Paling cikai gunalah khidmat Siti Kassim.
4) kenapa tiada arahan yang sahih dari pihak bank semasa membuat kutipan? Tiada bukti bertulis untuk di tunjukkan pada pemohon yang mana inilah bukti bank yang perlukan. Bukan cakap mulut dari leader dan tulis di dalam group whatsapp. Kami mahukan bukti baru kami boleh kerjasama dan bayar.
5) soalan sy yang terakhir, atas apa kutipan taklimat apabila taklimat di batalkan. Di mana duit taklimat itu di salurkan? Kenapa ada perkataan 'wajib' menghadiri majlis taklimat sekiranya ia di batalkan pada saat akhir? Rm50 untuk yang berkemampuan tuh tak apalah. Pada yang tidak mampu rm50 tuh agak besar dan boleh di gunakan untuk keperluan yang lain. Kenapa tidak di pulangkan semula kalau taklimat nih di batalkan? Dan sebelum adanya 'BAYARAN WAJIB TAKLIMAT', ada juga plan2 lain seperti 'PLAN HOT SEAT', 'PLAN VVIP', 'PLAN RED CARPET' (plan2 nih di bukan pada bulan 8 & 9) yang merujuk kepada sesi taklimat dan bayaran juga sama rm50 kononnya untuk bayar sewa dewan, anggota keselamatan (semasa sesi taklimat) dan sebagainya. Kenapa tekan kan dan memaksa pemohon2 untuk bayar sekiranya semua ini hanyalah 'angan2'? Setuju atau tidak ini adalaha lakonan dan penipuan oleh anda dan lukman?
Harap leader boleh menjawab persoalan saya. Saya nak tanya leader saya di dah tutup ruangan conversation di group whatsapp. Call/whatsapp personal tak di jawab. Dia hanya muncul ketika ada kutipan sahaja. Itu sahaja, wassalam.

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Dana Penipu

Post by Golok on 9th December 2018, 8:54 pm

Naper la masih dok percaya lagi kpd dana ni, sampai libatkan
PM dan BNM. Kalau nak sahih cuba call Barclays Bank tu tanya
ada ke dana BPIP di bawah Barclays Bank. Saya dah call, depa
kata tak pernah dengarpun pasal dana ini. Elok leader2 kembalikan
semua wang yg telah di laburkan sebelum perkara x elok berlaku.

Golok
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kecewa on 9th December 2018, 12:49 am

Wahai pengutip2 duit ... ingtlah mati... jangan lah erus membantu org yg menipu org... kelak perit seksa kubur kerana menganiaya org.... janji tgl janji ... sedangkan kamu mesti tahu sbg mukmin mungkir janji itu lah adalah munafik... menabur janji dan memberi harapan kepada ahli2 yang akhirnya tiada penghujung mgkn ade segelintir ahli yg telah meninggal dunia jadi nye tidak kah anda yg mengutip duit tidak fikir akan balasan yg kamu terima nanti.... bygkan telah meninggal dunia... kalau bende ni xwujud bagaimana kamu ingin meminta maaf kpd mereka yg telah meninggal dunia... tolong lah wahai para leader tlg la berikan info yg sbnr2nye.... siasat sedalam2nya tentang perkara ini kerana ini bukan perkara biasa... ini perkara yg membabitkan ramai org... dan ade diantara mereka bukan org yg senang dan mgkn jgk tiada pendidikan tgi yg tdk bole berfikir dgn waras dan sedalam2nye.... wahai leader yg budiman jgn lah mengheret diri anda ke perkara yg sia2 dan menjerumus ke lembah penipuan.... kerana ianya bukan shj merugikan kamu wahai leader tp merugikan juga pd ahli2 yg mengikuti prog ini... jgn lah kamu rugi didunia dan rugi diakhirat disebabkan perkara2 yg tdk sahih begini... fikir satu shj la contoh plg mudah... ape perasaan anda jika ibubapa anda ditipu oleh org lain.... sudah tentu kamu akan terasa jugak kan... begitu lah jugak perasaan kami sbg anak2 yg telah kamu perdaya dan tawarkan dgn janji2 manis kpd ibubapa kami utk menyertai prog kamu ini.... puas kami menasihatkan ade yg sehinggakan terbyg2 utk smpi ke tanah suci dgn duit inj tp akhirnya Allah menjemputnya dulu sblm mereka merasa duit yg telah kamu janjikan sdgkan mereka telah melaburkan wang atas usaha mereka yg tdk seberapa kpd kamu.... fikirkan lah wahai leader2 sekalian... smpi kan lah kpd ketua kamu atau sesiapa yg berkaitan tentang perkara ini... jika benar alhamdulillah tp mslhnye jila tidak benar???? Bagaimana????
Akhir kate mohon maaf atas salah dan silap kata2 saya... sekadar ingin berkongsi ... wassalam...

Kecewa
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by HukumKarMA on 8th December 2018, 7:06 pm

Fasa ke 2?
Pembohong semua ni

HukumKarMA
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 8th December 2018, 9:45 am

Hai lukmantulhakim... thn lps dah mta buka acc DB 3-4k... thn ni mta bukak lg? duit dlm gudang apa cer? hah kaldai2 topap.. tgu apa lg... lukman lapar tu, klu lambat gastrik dia nnt.

Topapian
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by LEADER BPIP on 8th December 2018, 7:26 am

*Assalamualaikum wbkt pada rakan sahabat yang saya hormati

*Saya mewakili ahli yang membuat pelaburan program 'Barclays Privates Investment Project (BPIP)' akan cuba memberi sedikit gambaran tentang perjalanan urusan pada Tuan/Puan/Dato/Datin

*Program ini sedang dan juga telah memasuki fasa2 terakhir urusan, secara kasar akan dilepaskan bila2 masa memandang projek hampir 12 tahun ini sudah melepasi peringkat wajib yang digariskan(sop)London Barclays/Federal Reserved,Dutch Bank sebagai medium atau Bank Perantaraan pengurusan Dana

*Dibawah Pentadbiran Kerajaan terdahulu pihak Pengurusan dan juga Pemilik sendiri telah berusaha keras hampir 3 tahun menyelesaikan urusan peringkat Undang2 negara dari segi aspek Undang2 kewangan Domestik dan TELAH melepasi piawaian ketat BNM iaitu:

*1.I.U Mahkamah Tinggi Putrajaya

*2.Akta Money Laundring@Amla

*3.Jabatan Audit Negara/BNM auditing process

*4.Protection FUND AGREEMENT BETWEEN OWNER&SH [PAF]

*5.Protection AGREEMENT BETWEEN OWNER AND PAKATAN(PH) & MOF MINESTER

*6.LETTER OF CONSENT (ACKNOWLEDGEMENT) BETWEEN OWNER AND PM TUN M

*7.BNM APROVAL

*Pada asasnya KITA semua sudah tersedia menanti pelepasan dalam bentuk:

1.Hibah pemilik~melalui pembukaan akaun di Dutch Bank Sultan Ismail dalam tempoh 3 minggu utk sh lama yang sudah lengkap 7 urusan di atas dan kepada sh2 baru akan mengambil tempoh selama 6 bulan untuk pembukaan akaun kerana anda harus menyelesaikan urusan digariskan di atas yang akan disusun oleh barisan panel Pengurusan kelak.
*Jangan bimbang

Apa yang perlu sekarang tetapkan jatidiri,kurangkan prasangka bukan2,tumpu pada cadangan kerja harus anda ikuti yang akan diminta oleh pencadang anda kerana kita tidak mahu membuang masa menghurai panjang lebar,urusan sah disisi undang2 negara dan dibawah akta kewangan World Bank~World money Investment(Bond pelaburan pencairan matawang Usd/kewangan dunia).

Saya hanya pemudah cara memberi penerangan walaupun ringkas ia fakta kebenaran dan saya tiada rugi jika yang ada yang menolak peluang keemasan mengambil peluang ini,ini bukan skim cepat kaya atau scamers,ia urusan jerih penat lelah pemilik dan sh2 yang berkorban tenaga,wang ringgit dan masa semata2 untuk merealisasi impian kejayaan yang bila2 masa sahaja akan boooom.

Sementara ada waktu ini sekira ade modal Rm2k/Rm1k/Rm500 sy merayu agar sh hubungi Leaders2 utk anda terima tawaran buka acc DB.

LEADER BPIP
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Gtr on 7th December 2018, 6:30 pm

Ya allah,keluarkan rezeki mu dari udara,tanah dan air
DETIK DETIK SEJARAH AKAN BERLAKU YG DINANTIKAN
AYUH BANGKIT BANGSA MELAYU ISLAM

Gtr
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Spy on 7th December 2018, 4:24 pm

Asalamualaikum.. Pikir la kwn2 hibah melebihi 1ribu trillion.. Ingt Wang not yg keluar tu pakai potostate ke.. Dah tentu2 akan melibatkan Bank. Antarabangsa. Agung. Gave or. Pm raja.. Melibatkan dunia. Pbbb. Dah .. Korg yg penipu pembohong ni.. Aku Harap sngt korg bertemu buku Dan ruas.. Agar korg sedar insaf bertaubat... Nilai yg ada di Malaysia pon tk sampai 10Trillion... Hutang negara baru 1T..kecoh habis kt parlimen.. Ini lagi pulak 1ribu trillion.. Srnyap parlimen.. Silap2 pm Dan semua menteri2 letqk jawatan.. Join Dana ni.. A man Malaysia Dan parlimen aman damai.. Rakyat pon aman damai kaya raya...fikir2kan la

Spy
Guest


Back to top Go down

Kaya kaya

Post by Daulat on 7th December 2018, 2:14 pm

Dah kaya ke semua......

Daulat
Guest


Back to top Go down

Minta kepastian

Post by Daulat on 6th December 2018, 6:44 pm

Ada dengar tak kata leader dh buka akaun kt db. Saya tension suami masih percaya perkara mengarut ni

Daulat
Guest


Back to top Go down

I ayo kozambo.. Jumlah hibah melebihi rm 1k Trillion.

Post by Prnasihat 25% on 6th December 2018, 6:06 pm

Boleh beli. Dunia beb..
Yg aku dngar sekarang ni yg terbaru..
Pasal duit Iraq dalam kontena.. Nak cari ahli seramai 20k org.. Kenapa perkataan nak membantu Dan tolong mesti kene bayar..?

Prnasihat 25%
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Lancau Lokman on 5th December 2018, 6:53 am

kasi duit sama saya cepat.saya mau pirigi jerman jumpa kaunselor jerman..mau rundeng itu duit masuk akaun saya dulu..lu org nanti saya bagi sikit sorang.

Lancau Lokman
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by gatantaan on 4th December 2018, 9:55 am

selagi masih ada yg top up..selagi itulah ia akan berlanjutan...cara nak org percaya..yakinlah smmg is real .terus buta mata buta hati..tamak pun dtg..

gatantaan
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 60
Join date : 02/11/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by hiii.. on 4th December 2018, 9:42 am

tak payah tunggu buah yg akan gugor...takkan ada semua tu..tak wujud..yg wujud nya ialah ahli2 yg top up yg poyo...dah tau benda ni tak benar masih juaga nak top up .sihat tamak tak pandai hilang..hmmm

hiii..
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by dogol on 4th December 2018, 9:29 am

Aduhai owner, raja rampos, leader2 plan ada sahaja dibuka. Mangkok kalau gunung ditarah setiap hari lama-lama jadi rata juga. Dari ada sedikit duit disebabkan dana ni, bukan duit yang menggunung tapi hutang yang tinggi melangit. 2018 hampir berakhir, adakah episod 2017 berulang kembali?

dogol
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 29 Previous  1, 2, 3 ... 15 ... 29  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum