PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 2 of 40 Previous  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Next

Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 13th January 2019, 9:55 pm

Semua boleh jumpa set date untuk berjumpa. Kita ajak lawyers sekali jumpa. Sy on je...

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Terakol on 13th January 2019, 9:11 pm

Macam mana nak mula berkumpul PERJUANGAN ISLAM .. satu usaha yg baik ni...mencari jalan penyelesaian.. asyik sembang dlm ni tanpa ada jalan penyelesaian.. yg rasa teraniaya harap boleh beegabung jumpa dgn saudara PERJUANGAN ISLAM ni.. segala maklumat dlm group masing2 simpan.. no contact leader2 semua simpan .. no acc masa buat transaksi bank juga simpan.. bagus idea ni..

Terakol
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 13th January 2019, 8:29 pm

Kalau penunggang agama tu orang makan duit orang. Kalau dana ni ada wujud kenapa tak selesai lagi. Kalau berani ajak semua jumpa kat bank negara kalau benda ni tak betul kat situ juga kena tangkap. Maiii lah kalau berani. Bercakap saja buat ape...
Lawyers yang bantu yg tukang buat report tu bukan macam romi and group asyik kutip duit main janji.
Lawyers ni akan tuntut duit2 yg dah korang ambil dari orang yg kau aniaya. Siapa yg nak duit balik ikut je undang2. Lawyers tu tau lah nanti nak buat kerja macamana... Kalau yg rasa masih nak tunggu itu terpulang pada diri masing-masing.. kalau nak duit korang balik report jelah.. yg lain serah pada lawyers. Jangan risau lawyers ni tak cekik darah. Urusan dah selesai baru bayar...

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by orgsusah on 13th January 2019, 4:40 pm

nak tanya youngman problem y melibatkan polis tu dah selesai ke tak?? bla lah mpo/po and leader/sub leader nak buka acc??

orgsusah
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Tilonggg on 13th January 2019, 4:18 pm

Macam mana nak join? Tolong saya info bpip

Tilonggg
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Topapian on 13th January 2019, 1:51 pm

Palat klu post.. jumpa kat penamat...ogos 2018 apa cer duit dlm gudang?

Topapian
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Aku Banker on 13th January 2019, 1:38 pm

Stamping apa benda la hai??? Aku banker gak tp bukan db lah, aku dah call db tu untuk kepastian dia kata no such thing, tkperlu bayar apa2 termasuk stamping tu karut! Pls dia ckap ni investment bank, kau nak bukak acc buatpe ler bg org lain duit? Duit tu kau pgg laaaaa haduh pikir la logic sikit

Aku Banker
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Dahsyat tu....

Post by Youngman on 13th January 2019, 10:54 am

Bersungguh benar Perjuangan Islam ni nak gagalkan agihan dana yg bakal berlaku tak lama lagi. Kat semua forum dia ada. Terdesak kot sblm dana ni meletup keluar. ..hi..hi... Tahniah diucapkan atas usaha yg lengkap bertopengkan Islam ni. Nmpak mcm gunakan agama tp kebetulan aje kot....ha...ha...ha...

Tak mengapa le tu. Buatlah apa yg korang boleh rasa bahgia dan berbangga. Lagi satu korang jgn lupa kluarkan duit byr lawyer tu. Nanti kerja tak jln pula. Bnyk jgk duit puak2 ni nk perabis kat lawyer...ha...ha...ha... Jgn minta top up utk byr loyar tu nanti ye...kah...kahhh.

Jumpa di penamat nanti ye....buat rakan PO, Leader dan Shareholders yg sebenar.

Youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Entahla

Post by Ahyam on 13th January 2019, 10:48 am

Tak habis2 nk rembat duit org.. tak pernah dgr buka akaun kena byr smp 4k.. takde org keje bank yg boleh komen ke?

Ahyam
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by INFO BPIP on 13th January 2019, 9:28 am

*Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.*

*Adalah dimaklumkan bahawa pihak pengurusan BPIP memberi ruang dan peluang 10 orang sahaja lagi setiap PO untuk pembuka Ac yg terawal.*

*Dengan bayaran Rm2k untuk Yuran Dokumentasi buka Ac dan Rm1,970 bayaran individu Agreement (stamping)*

*Jumlah kesemua Rm3,970.00*

*Pada share holder yg berminat serta berkemampuan,boleh lah bertindak bermula malam ini hingga esok petang.*

*Sekian dan harap maklum.*

INFO BPIP
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 13th January 2019, 8:54 am

Report polis dulu.. lepastu simpan no report jangan bagi sesiapa. Lepastu pergi SPRM and lepastu baru BNM. Ada lawyers tengah ambil kes ni dah 5ribu orang buat report. Sekarang kes ni semakin besar.. report dulu nanti report tu semua diorang tengah kumpul. Katanya lawyers ni terkenal banyak menang kes.

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by orgsusah on 13th January 2019, 6:27 am

Kenapa lah masih ada jnis org y kejam snggp ambl kesempatan dkt org2 tua nie semata2 untk nak hdup senang d dunia.. Ingtlah akhirat, kesian sy tengok parents sy dri sabah dtg kl untk ursan dana nie dri mnggu lalu lg dan blm balik smpai lah hri nie krna brhrp dana ini akan slesai nnt nxt week.. ingt blnja flight, tmpt tnggl smntra dan makan mnum murah ke tu ?? slalu jee ckp dah nak pengakhiran smpai buat org berharap lps tu tba2 jee ada mslah ???????????? xtw lah mpo/po y parents sy ikt tu btl2 ke xtw psl kebenaran dana nie..

orgsusah
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Tolong ajar

Post by Cara settle on 13th January 2019, 12:45 am

Sesiapa boleh tlg bantu macaman cara nk bg org yg masih promote bpip ni dlm wasap? Boleh report polis ke atau report to bnm? Dia masih degil wpon dh byk kali ckp ni dana tipu.geram pulak rasenye

Cara settle
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty kebenaran

Post by syee19 on 12th January 2019, 8:52 pm

Fitnah itu sudah merata tempat, berleluasa. Fitnah itu, Fitnah ini

syee19
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty truth

Post by eshah on 12th January 2019, 8:48 pm

Ya Allah, selamat kan lah kami daripada kebodohon. semoga yng menaip ini berfikir sebelum membuat kenyataan dan statement. Makin hari, makin banyak yang otak nya di lutut

eshah
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Gelihati on 12th January 2019, 6:41 pm

Hari ini semua nya membisu. Youngman, Nissan GTR dan seangkatan dgn nya ke mana dah menghilang. Atau sdg mengira habuan secara alam maya. Ya la, HC mana ada. Itu semua bohong. Tunggulah sampai kiamat, Lokman aje yg dapat HC hasil top up kau orang. Depa ingat Trillion ni sikit. Kalau pakai duit RM1, mau 10 kontena nak kena ada baru dapat isi 1 Trillion duit tu. Pikir biar lojik weh. Masuk RM1000 dapat 1 Trillion, gila ke. Gambar duit dalam gudang x pernah ditunjuk, apatah lagi dalam lori yg x jadi hantar tempoh hari, walhal duit top up insurAn lori dah di bayar. Kalau inipun x boleh pikir entahlah apa nak jadi dgn Melayu ni. Kesian kat kean saya setiap minggu naik KL kononnya tak lama dah nak dapat, tapi sejak tahun lepas tiap2 minggu dok mai KL, tak ada juga hasilnya.

Gelihati
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Ali80 on 12th January 2019, 6:20 pm

Mau dok pukul je lokman paria dgn balaci2 dia nie, tunggu masa ja..

Ali80
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by mangsapenipuan on 12th January 2019, 5:37 pm

ritu massege aku dalam forum nih kene sc lepas tuh leader mana tah post dalam group dia. leader tuh bagitau. “ini pasallahh kita malas nak berkongsi info dengan SH sebab ada orang pertikaikan info yang kami beri.” tapi group tuh kan dah tak ada pulakk mintak topup bagaii. cuma dia bagi alasan. pengurusan BPIP berjalan lancar, urusan pembukaan acc masih dalam pemprosesan, harap semua SH bersabar, INSYA’ALLAH dalam masa terdekat ini. harini sabtu dahh gam***g.hahahahah. sekarang senyapp jeee. tak ada info terbaru kee. ? nak kongsi info terbaru dalam forum nihh haa.

korang ayam2 kan makcik pakcikk yang dah tua2 nih yaa..
semoga pakcik makcikk yang kene tipuu nihh, dikurniakan hidayah, kesedaran dalam dirii supaya tidak lagii terjerumus dengan dana pariaaaa sebegini..

mangsapenipuan
Warga Baru

Posts : 5
Join date : 03/01/2019

Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Yeley yey beti yeley on 12th January 2019, 3:42 pm

Jgn la join klu kata tipu . Yg pecaya ni sbb da tgk smua .

Yeley yey beti yeley
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty alit

Post by alit on 12th January 2019, 2:47 pm

jawapan dia senang je..truthseek10 atau kpd sesiapa yg mengatakan lokman ni bebas...sgb diapun pndai guna je nama dia tp yg kutip duit bukan dia,leader2 dan sub dia..so ape bukti yg dia terlibat??xde duit semua bg dkt ketua2 ni...dia mmg xde ape melainkan dia ni PAKAU..kalau tak polis buat ape nk kene kan dia buang daerah wahai ketua2 yg budiman!! org nk menipu mcm2 cara bang...kita je bole pikir logik dgn tak..

alit
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Arwah pak sontoyo on 12th January 2019, 2:34 pm

Kenapa dato lokman masih bebas ?
Fikir sndiri la . Private and confidental .
Yg ta pecaya jgn la join lain kali .

Arwah pak sontoyo
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty kebenaran

Post by truthseek10 on 12th January 2019, 11:31 am

kalau dato tu buat ke salahan , dia sudah arrested di balai dari dulu dan apa bukti dan sumber sohih untuk menyokong statement ? kita perlu berhati-hati membuat andaian. Jangan jadi Tuan Hakim. kerana semua yg ada di sini sudah ada nak jadi Tuan Hakim. Kita perlu berhati-hati membuat kenyataan

truthseek10
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Dana penipu

Post by Dana keling on 12th January 2019, 10:54 am

Nk fitnah ape kejadah nye? Korang yg mls nk selidik! Dah sah2 la ni scamer. BNM gtau bkn stakat dana BPIP ni ja. Dana marcos la suharto la sukarno la suma ada. Tu cara org nk menipu. Dh org melayu dr dlu dok pecaya yg khurafat so senang sgt la nk kena tipu. Klu korang rsa dana ni betol korang tunjuk la segala dokumen yg dia dok proses tu! Stakat info dlm wasap mayat dlm kubur pon blh taip! Bukti haprak! Xpyh dok dgr ckp leader PO dato owner bagai. Tu sume penipu! Pegi sndri Bank klu brani! Takut kau yg sawan nti dgr pegawai explain sb xblh terima hakikat.

Dana keling
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Tamak on 12th January 2019, 6:32 am

Sampai mati dia nk mnipu...haahaa mk bpk aku degil..isnin ni ktanya duit dpt ,aah aku ckp kiamat dunia ni klu korang dpt duit tu,silap2 smpai kiamat duit tk dpt,yg dpt hnya jnji2 manis lukman bngsat dan penjilatnya...

Tamak
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Anti scammer on 12th January 2019, 12:41 am

Sampai bila nak bertangguh lukman paria

Anti scammer
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 2 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 40 Previous  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum