PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   Reply to topic

Page 23 of 43 Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 33 ... 43  Next

Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Pinggan on 27th September 2018, 11:29 am

Udah tukar nama ke BIPU plak....

BIPU - Barclays India Private United

Pinggan
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by jaga jaga on 27th September 2018, 10:24 am

Tukar nama kott
Senang nk cari mangsa baruuu..huhuu

jaga jaga
Guest


Back to top Go down

Tangguh berterusan

Post by Mat Tangguh on 27th September 2018, 9:59 am

Petang ni ke pulak lori sampai...? Atau berterusan menunggu, menanti and waiting. Top up dah lama tak ada. Atau dana ni pun dah tukar nama tapi taukeh yang sama...?

Mat Tangguh
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Dato lokman keling on 26th September 2018, 4:09 pm

Jangan risau petang ni sampai

Dato lokman keling
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by DATO PUNDEK on 26th September 2018, 2:43 pm

Hari ini hari rabu..esok hari khamis dan lusa hari jumaat..tarak tarak tarak..

DATO PUNDEK
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Jalan Dulu on 24th September 2018, 7:20 pm

Ape yg penat sgt? Lori bkn bwk duit..seme online kot..sudah2 laa..balik umah tgk ank bini..

Jalan Dulu
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Pemandu Lori on 24th September 2018, 7:04 pm

Penat dah tunggu bila lori nak jalan ni..Saya pun ada kerja lain nak..malam ni ingat dah dapat nak rehat jap & buat aktiviti sukan kegemaran..lame dah tak kongkek..harap malam ni saya dapat kongkek puas2..????

Pemandu Lori
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by nama pun penipuan on 24th September 2018, 1:11 pm

Dah xde modal padu smp KDN pun kena skali.. security company ari2 hantar duit sana sini... hadoiiilah.. tarikh pun kita xkene bagitahu bila... bagi lagi alasan info leak.

xpasal yg bawah ni boleh kene recycle... duit penalti


by Panas sejuk panas on 7th August 2018, 10:42 am
Yang xnk dgr pencerahan tu terserah.
Apa yang aku tahu. Duit penalti tu dikenakan disebabkan kita gagal keluarkan duit dari safe house dalam masa tempoh yg ditetapkan. 1hari = 40k. Lagi lama delay lagi banyak kena penalti. Untuk update hari ni. Baki tinggal 50k tak cukup. Due date kena settle kan hari ni. Kalau tak khamis/jumaat xbole keluar. Kesan? Ak warning awal2. Delay lagi + kena penalti + duit kena collect. Hari ni jugak semua leader kena siapkan final report utk submit ptg ni dan semua leader kena submit final details ahli masing2 petang ni. Jadi ak nasihatkan korg cek la nama korg tersenarai ke tak. Ak risau leader korg letak nama dia je. Tak register nama korg sekali. paham dalam ni meroyan sebab asyik delay2. Korg mngamuk2 knp delay pastu collect lg duit. Apa yg ak ckp ni lah dia. Tak sempat duit nak cukup dah kena tambah penalti sbb gagal dlm tempoh ditetapkn. group ak mmg ada collect lg utk cover 50k hari ni. Semua leader di kerahkan utk cari duit utk cover baki hutang. Ni pun ak baru settle kn bayar beberapa k. Leader ak pun tlg bayar sekali takat mana kami mampu. Mana mampu ak tlg sbb ak pun nk settle bnd ni cpt. Korg tahu marah2 knp delay asyik2 kutip. Nak marah tu silakan hak korg sbb korg pun bayar. Tp korg kna igt la ada yg cari duit lebih utk cover org yg xbyr langsung. Yg xbayar yg memaki hamun sedap la kan tunggu je sambil maki hamun. Group lain kena tangggung cover duit yg kena songlap oleh leader corrupt. Elok2 bole dpt 90k. Ttbe lesap. Yg maki hamun ni cakap sng. Bukan kau yg buat keje. Bukan guna duit minyak kau ke hulu ke hilir settle bnd alah ni sampai balik 3 4 pagi meeting pasal bnd ni hari2. Balik rumah ank bini dh tdo. Ahli yg xbayar. Leader yg keluarkn duit tabung sendiri nk tlg cover. Tak tahu tu diam je. Ramai lg yg tgh tlg utk cpt kn proses ni spy rakyat marhaen yg xde attitude ni dpt duit yg dia nak. Sedap cakap makan duit haram. Org lain pun struggle nk hidup. Kpd yg ada belas kasihan tu. Kalau x mampu beri sumbangan. Doa kn yg baik2 spy urusan dipermudahkan. Salam selasa.

nama pun penipuan
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by sumpah seranah on 24th September 2018, 12:55 pm

gajiiii....topup mari lagiii!!!

sumpah seranah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 24th September 2018, 12:42 pm

Aku perasan sekarang ni kalau ada info berkaitan pelepasan lori, akan di post dalam group telegram. Adakah org yang post tu org suruhan lukman jugak? Supaya nampak benda nih di tangguhkan sekali gus alasan lukman untuk minta topup? Kononnya info dah leak jadi atas arahan KDN, minta cari tarikh yang lain. Sebab org cerdik dia siasat dulu betul ker tak tarikh sekian2 ada pengeluaran lori? Harap siasat juga pada yang leak info nih

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Mari Topap on 24th September 2018, 9:20 am


by Panas sejuk panas on 7th August 2018, 10:42 am
Yang xnk dgr pencerahan tu terserah.
Apa yang aku tahu. Duit penalti tu dikenakan disebabkan kita gagal keluarkan duit dari safe house dalam masa tempoh yg ditetapkan. 1hari = 40k. Lagi lama delay lagi banyak kena penalti. Untuk update hari ni. Baki tinggal 50k tak cukup. Due date kena settle kan hari ni. Kalau tak khamis/jumaat xbole keluar. Kesan? Ak warning awal2. Delay lagi + kena penalti + duit kena collect. Hari ni jugak semua leader kena siapkan final report utk submit ptg ni dan semua leader kena submit final details ahli masing2 petang ni. Jadi ak nasihatkan korg cek la nama korg tersenarai ke tak. Ak risau leader korg letak nama dia je. Tak register nama korg sekali. paham dalam ni meroyan sebab asyik delay2. Korg mngamuk2 knp delay pastu collect lg duit. Apa yg ak ckp ni lah dia. Tak sempat duit nak cukup dah kena tambah penalti sbb gagal dlm tempoh ditetapkn. group ak mmg ada collect lg utk cover 50k hari ni. Semua leader di kerahkan utk cari duit utk cover baki hutang. Ni pun ak baru settle kn bayar beberapa k. Leader ak pun tlg bayar sekali takat mana kami mampu. Mana mampu ak tlg sbb ak pun nk settle bnd ni cpt. Korg tahu marah2 knp delay asyik2 kutip. Nak marah tu silakan hak korg sbb korg pun bayar. Tp korg kna igt la ada yg cari duit lebih utk cover org yg xbyr langsung. Yg xbayar yg memaki hamun sedap la kan tunggu je sambil maki hamun. Group lain kena tangggung cover duit yg kena songlap oleh leader corrupt. Elok2 bole dpt 90k. Ttbe lesap. Yg maki hamun ni cakap sng. Bukan kau yg buat keje. Bukan guna duit minyak kau ke hulu ke hilir settle bnd alah ni sampai balik 3 4 pagi meeting pasal bnd ni hari2. Balik rumah ank bini dh tdo. Ahli yg xbayar. Leader yg keluarkn duit tabung sendiri nk tlg cover. Tak tahu tu diam je. Ramai lg yg tgh tlg utk cpt kn proses ni spy rakyat marhaen yg xde attitude ni dpt duit yg dia nak. Sedap cakap makan duit haram. Org lain pun struggle nk hidup. Kpd yg ada belas kasihan tu. Kalau x mampu beri sumbangan. Doa kn yg baik2 spy urusan dipermudahkan. Salam selasa.


Kalendar Kuda - Topap on 7th August 2018, 5:20 pm
Anggaran kasar tarikh gaji bulanan mengikut kalendar kuda.

OT sektor perkilangan = pada 8hb (aiseh mcm esok jek ni)
OT sektor swasta yg dibayar secara berasingan (sebilangan syarikat) = pada 15hb
Awam = seawal 25hb
Swasta (bulanan) = antara 25hb ke 6hb (7hb bleh report gaji lambat)
Sektor perkilangan = antara 28hb ke 14hb (15hb bleh report gaji lambat)



bila nak minta topap lagi? #tanya je

Mari Topap
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by sunyisepi on 23rd September 2018, 1:48 pm

penipuuuuu
n 1 lagi korang perasan takk yg admin asyik delete

sunyisepi
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by sumpah seranah on 23rd September 2018, 1:44 pm

tu lh nmpknya

sumpah seranah
Guest


Back to top Go down

Dana

Post by Atok on 23rd September 2018, 11:17 am

Begitulah cerita seterusnya..tetap ada episod..episod tak akan berakhir..

Atok
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by sekuriti gudang on 22nd September 2018, 10:07 am

lukman sedang menikmati duit topap kita, nnt abis dia minta lagi. aku pun join topap sebab nak jadik jutawan. takkan sekuriti forever.

sekuriti gudang
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by sunyisepi on 21st September 2018, 5:23 pm

............

sunyisepi
Guest


Back to top Go down

Pemandu lori

Post by apexi30 on 21st September 2018, 4:44 pm

Btul.ke ni tuan

apexi30

Posts : 2
Join date : 10/09/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Pemandu Lori on 21st September 2018, 4:18 pm

Perhatian !!!
Saya sebagai ketua pemandu lori sedunia saya ingin memaklumkan kepada sh2 supaya membeli kesemua lori lori yg kami ada.Untuk pertanyaan lanjut boleh lah berhubung dengan leader masing masing.
Dan jangan lupa untuk membayar sekali caj parking serta permit lori kami yang sudah tertunggak bertahun lama nye.
Esok tayar lori wajib diganti dengan tayar yg baru serta jangan lupa untuk membantu sekali mengisi minyak agar lori dapat sampai ke destinasi yg telah kami tetapkan.
Akhir kata dari saya,sekian terima kasih.

Pemandu Lori
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by nama pun penipuan on 20th September 2018, 3:25 pm

Repost balik supaya xde ahli baru yang terpedaya

pegi google worldofbuzz.com this-scam-is-misusing-tun-m-bank-negara-finance-ministry-name-cheat-msians

yg positif dah xde nyanyi lalalala ke..tanya je

#halupulis.. sila bagi laluan lori nak lalu.

nama pun penipuan
Guest


Back to top Go down

Masih lagi percaya

Post by Jutawan Segera on 20th September 2018, 1:34 am

Hai.. anda perasan x? Perbincangan yg lepas2 dalam forum ni banyak dah kena delete. Mgkin puak bajet positif xsanggup nak refund duit ahli yg nak angkat kaki lepas baca perbincangan antara puak positif dan negatif kan?...haha. Berjanji la lagi bleh refund bila nak tarik org masuk skim cepat kayo ni.

Bagi yg ada peluang boleh dapat refund silakan segera keluar dari mimpi tu. Jap lagi dpt info dah xleh refund dah xtahu nak pg mane.. nak angkat kaki takut duit dilabur hangus, nak teruskan xtahu bila lori nak gerak..hahaha.

*Terlihat ada lagi ustat penunggang agama utk menarik ahli baru.
*Terlihat ada plan baru dgn pelbagai imbuhan seperti kereta mewah.. wow..wuuhuuu
*Terlihat masih ada ahli baru yg join. (Adoiii..)

Jutawan Segera
Guest


Back to top Go down

Dane

Post by Atok on 19th September 2018, 11:13 pm

Yeeèehaaaaaa

Atok
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Chan mali chan on 19th September 2018, 2:04 am

Yeay dah sampai

Chan mali chan
Guest


Back to top Go down

Boring

Post by Boring on 18th September 2018, 5:15 pm

Tahun depan baru sampai

Boring
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Rezeki on 18th September 2018, 4:27 pm

Bila sampai

Rezeki
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Remy Rosa on 18th September 2018, 12:47 pm

Lorry otw

Remy Rosa
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 23 of 43 Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 33 ... 43  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum