PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 25 of 40 Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Next

Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Pening lalat on 20th August 2018, 8:12 pm

Nape x leh...

Pening lalat
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty SUPERMAN

Post by PEMBERI LINK GROUP on 20th August 2018, 7:28 pm


telegram.me/joinchat/H8bpVlA0P7AiSSjTilvAaw

Tu link groups SMMG COMMUNITY
Telegram
So siapa² nak join tambah bende ni kat depan link tu
https:// pastu join la.....

Ni pulak groups BPIP COMMUNITY
groups telegram sama mcm SMMG

telegram.me/joinchat/FIax5w5ea-yodgfebc8qug

SESIAPA NAK JOIN GROUPS ni sila tambah bnde ni dekat depan link groups tu https:// lepas tu join la....

PEMBERI LINK GROUP
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Turtle on 20th August 2018, 6:04 pm

Trimakaseh metabox99

Turtle
Warga Baru

Posts : 6
Join date : 10/08/2018

Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by metabox99 on 20th August 2018, 5:15 pm

Turtle wrote:Group members utk link yg di berikan dah penuh...
Tak bole join.. Kalau tak keberatan, mohon update di ruang forum ini juga..
Thanks.


Group telegram dah di upgrade kpd Supergroup dah boleh join dah:

[You must be registered and logged in to see this link.]

metabox99
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 106
Join date : 29/05/2017

Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by HampasBelaka on 20th August 2018, 2:01 pm

hari ini sudah isnin...

HampasBelaka
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Turtle on 20th August 2018, 11:43 am

Ok. Laaa.. Maaf na..
+ve atau - ve, semuanya kawan²..
Maaf skli lg
Thanks.

Turtle
Warga Baru

Posts : 6
Join date : 10/08/2018

Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kepala negatip on 20th August 2018, 11:40 am

Woi cik turtle.... Jgn nk viral update2 info dlm ni ya.....kitorang dah xnk info dahhhh...dah jd jutawan info da pon.... Xpayah la nk update kata da kaya la apa lancc..... Aku nk refund aku balik.... Korang dgr x ni puak positip??????!!!!!

Kepala negatip
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Turtle on 20th August 2018, 6:48 am

Group members utk link yg di berikan dah penuh...
Tak bole join.. Kalau tak keberatan, mohon update di ruang forum ini juga..
Thanks.

Turtle
Warga Baru

Posts : 6
Join date : 10/08/2018

Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by metabox99 on 20th August 2018, 5:00 am

Turtle wrote:Group full

SILA JOIN GROUP TELEGRAM  BPIP UNTUK INFO  TERKINI :

[You must be registered and logged in to see this link.]

metabox99
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 106
Join date : 29/05/2017

Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Turtle on 19th August 2018, 9:51 pm

Group full

Turtle
Warga Baru

Posts : 6
Join date : 10/08/2018

Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by INFO BPIP on 19th August 2018, 9:01 pm

UNTUK INFO TERKINI BPIP , SILA JOIN GROUP TELEGRAM BPIP / AWFF

LINK SILA CARI DALAM FORUM NI.

INFO BPIP
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty lu pk sendiri...

Post by eton cucu kak limah on 19th August 2018, 12:18 pm

oh my god.. tq god...
sape yg dok haram kan duit die labur tu.. esok klu betul dpt.. kau gune duit tu pulak... kire haram klau ko pakai... kene ingat tu... ckp jgn men lepas.. x pk betul2.. xde org pakse kau pon suh melabur duit tu... klu dh xde rezki nk buat cane... sbb otak ade tp x reti pk.. hahahah

eton cucu kak limah
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by saddam on 19th August 2018, 2:21 am

Ya...ya..
Selamat hari raya.

saddam
Warga Baru

Posts : 8
Join date : 28/06/2018

Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Tunggu lagi ke??

Post by youngman on 18th August 2018, 11:41 pm

Malam ni Panas sejuk Panas punya floor kat forum ni. Tapi kena pastikan maklumat yang Rahsia tetap Rahsia. Itu penting demi kejayaan pelepasan dana ni.
Apa pun kita Raya dulu ye...kah...kah...kahhh....

youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Panas sejuk panas on 18th August 2018, 10:17 pm

Hah sape kata meeting pun kat mamak?

Anda bodoh ke bangang atau takde benda lain nak counter? Gagagagaagga

Meeting kt hotel ."kaya betul private meeting kt hotel. Mana dtg duit? Guna duit SH marhaen ke tuuuu?"

Bila meeting kt mamak. "Kata kaya sgt. Knp x meeting kt hotel 5 bintang. Knp xbelanja je semua? Lepak mamak jew?"

Aggagagagagaga nampak tak korang nya perangai mcm ni? Ghahagagaagaggaagaggaagg

Suka hati la org nk buat keje kt mana. Nk meeting kt mana. Kau je acah2 buat keje lepak starbucks tp poket kosong. Huhhuhu

Nak ke tak nak lepak mamak? Ak lanje semua jenis kacang. Air sejuk panas. Kau order je. Duit korg gak tu. Gagagagaagagagagagagag

Panas sejuk panas
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Panas sejuk panas on 18th August 2018, 9:27 pm

Orang bodoh je masuk benda ni topup2 sampai pergi berhutang keliling pinggang. Sampai x sedar kemampuan diri sendiri. Gila duit punya pasal. Pergi topup sampai hutang & anak bini tak terjaga. Memang kau lah yang cari bala. Lepas tu nak salah kan orang lain? Sendiri masuk sendiri tanggung la brader. Kau yg pilih jalan ni kan? Hadap lah.

Orang yang bijak ialah orang yg berani amik risiko dan ada backup plan. Pandai urus duit. Bukan guna duit belanja bulanan utk keluarga demi topup. Bukan backup plan pergi buat loan!!!! Itu bodoh namanya. Kau nk masuk dunia pelaburan tak kisah lah apa2 jenis kau jgn bodoh. Jgn masuk kalau kau tak ada backup plan. Ini topup2 tapi tak ada perancangan backup. Bodoh lah tu namanya

Kau tanya kenapa private? Kenapa tak berani war2 kan. Simple je weh. Nak elak kucar kacir. Nak elak campur tangan org2 gila. Hari tu sape post duit dh dpt? Kesan dia apa? menggila org SH dgn leader pergi tanya DL. Kau bayang la kalau semua maklumat nak maklum public kat sini. Eh org bodoh je sebarkan data penting kt tmpt public mcm ni. Dah lah sape2 boleh post. Jgn la bangang sgt. Kau tau x kenapa delay baru2 ni? Sebab org2 mcm kau lah gila. Dh dapat maklumat. Bocor kan. Lepas tu kesan??? Kena delay la mangkuk sebab kau bukan tahu siapa yg perhatikan forum2 mcm ni. Bila2 je penjenayah gila penyamun standby. Bodo simpan sikit. Ada info penting pergi sebar kt sni. Lepas tu kucar kacir. Kacau habis keje org lain. Semua benda kena tunda. Dekat fb xyh cakap lah. Semua bnd leader post kt group. DL post baik bpip dgn rop. Smua org2 mcm kau post kt fb/forum. Gila.

YHI? Hahahaahha lagi apa? Dana jasman? Dana mekah? Kau pergi bukak website bnm. Kau pergi tgk bila scheme2 mcm ni bermula and bila kantoi. Kejap je brader. Setahun dua kantoi. Snarai scheme2 yg masih dlm siasatan pun ada. YHI tu tak sampai setahuh weh lingkup dh. Hahahahaah pastu kau tau x apa syarat2 yg dikenakan utk YHI? Lepastu kau baca x visi misi YHI??? YHI siap guna jabatan perdana menteri haa nak tarik org konon ada surat. Pun ada org percaya SEBAB KONON BUKTI DOCUMENTATION. Ahhahahaha kelakar beb. Kau baca pun kau tahu lah tu scam.

Nak bukti document? Berani bet tak kalau document pun orang boleh palsu kan? Lagi sekali nak pesan eh. Pergi bukak bnm bahagian fraud alert. Bnm siap post contoh2 surat scammer. Surat BNM konon nya/ apa bentuk2 documentation pun org boleh tipu der. Let say lah ada documents. Dokumen rekaan punya. Kau pun percaya. So kau punn join. Sekali kena tipu. Kau nak salah kn spe? Dokumen smua dh ada. Skali kna tipu jgk. Nak buat apa???? Masih nak salah kn scammer? Masih nak bergaduh pasal bukti documentation?

Benda legal tak semestinya semua kena post kt public derrrrr hahahahahahaah. Kau pernah tgk mana2 legal agreement org post kt soc media???????? Xder derrrr. Hahahahhaha bnd3 legal agreement ni sulit derrrrr. Ak xpnah nampk lg dokumen sulit dihebohkan/di upload kt mana2.

Aku berani bet laaaaaaa. Kebanyakan scammer nak tarik perhatian dan meyakinkan mangsa dengan tunjuk bukti LEGAL DOCUMENTATION ex surat bnm surat dari jabatan perdana menteri. Hasilnya apa? Mangsa akan percaya jgk braderrrrrrrrr sbb konon ada bukti. Nak2 baya2 pakcik makcik ni hah. Sama je brader. Ada bukti documentation ke atau xde. Orang boleh je nak tipu. Tinggal kau je bodoh atau pandai utk pilih pecaya atau tak. Kalau kau bijak kau cari maklumat utk sahkan. Okay? Kah!

Panas sejuk panas
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 18th August 2018, 7:44 pm

Kalau dana nih legal kenapa takut war2 kan dalam media sosial? Open la dekat FB kalau betul ini harta akhir zaman. Dan kenapa setiap minggu ada saja pusingan dan berbelit cerita? Ini bukan sebab leader atau po lah. Ini masalah owner dana sendiri. Setiap bulan minta duit insurans tapi tak pernah pemohon nampak surat insurans yang di bayar. Apa yang private sangat? Dan of coz pemohon nak banyak bukti tanga mengatakan dana nih wujud. Tunjuk document. Ini pun puak konon positif ketawa kan. Sebab tu orang kita selalu kena tipu. Suka percaya benda bulat2 tanpa selidik dulu. Kes YHI pun ramai pihak tampil cuba nak tarik orang ramai untuk join YHI, tapi puak positif dengan hujah yang sama macam sekarang nih. Ayat sama jer guna. Akhirnya dah terbukti YHI adalah scammer. Tunggu DDL pulak, takkan sampai nak masuk berita baru nak percaya, baru nak bukak mata? Kesian tengok korang nih. Dari topup pada benda yang tak pasti baik jaga family la. Duit yang korang topup tuh buat sedekah dari bagi membabi buta pada orang yang tak kenal dengan dana entah apa2. Bangga dapat topup puluh ribu walhal hutang keliling pinggang tak terbayar.

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Panas sejuk panas on 18th August 2018, 2:57 pm

Hahahahahah tak paham aku main halal haram kan duit ni. Sendiri masuk sendiri tak nak amik risiko. Masa masuk tak pk panjang ke yang korang kena bagi banyak komitmen? Kemon la habuan besar. Tak semudah tu kau akan dapat. Nak tgu hasil pelaburan asb pun makan berpuluh tahun. Tiap bulan komitmen maintain masukkan duit.

AKU HAROMMMM KAN DUIT AKUUU!!!!!

Nanti dah dapat habuan? Nak halal kn balik???? Ahahahahahahah modal yg dikeluarkan berapa je nk dibanding kn jumlah habùan. Dh dpt nnt lepastu terus sejuk hati nak halalkn balik. Tak sedar diri. Agagaggaagagagagagag

Panas sejuk panas
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Tunggu lagi ke??

Post by youngman on 18th August 2018, 7:42 am

Berhujah le tuan2 puan2 sekalian. Hebat dengan masing2 punya pandangan tersendiri.

*panas sejuk panas punya popcorn ada lagi...taknak sikit nak banyak tau. Kacang dh habis...tinggal air coke tak bercukai aje lagi.... Membaca posting di sini tak sedar kacang dh habis....yang ada kacang tanah negatif aje lg....nak ke????....kah...kah...kahh...*

youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by DIAM bising on 18th August 2018, 6:06 am

Tu kalau keling
Ni masalah saudara seISLAM kau
Jugak... BEBAL betul.
DAN SATU LAGI!!!
ORANG TUA
AK BALIK BALIK!!
O...RANG... TAU.
Yang ckp.
SEDANGKAN KO DAH MATI NANTI
DARAH BAYAR DARAH..
Hallow BROTHERHHHH ada sanggup ka?
Di sana ko sorang2 ja BROTHERHHH.

Aku suruh pergi check
Ko sebob pulak nak ajak berborak APA.
Ke kau yang keling.
Kalau betul2 melayu x kan x reti baca
Bahasa melayu ni.
KERJA NK CARI SALAH ..
BENDA NI BETUL
BUKAN MAIN2 .!

Elok yang mana positive
Dan yang dpt info tu elok x payah
Dah sembang panjang lebar kat sini.
Diorg ni bukan terbukak hati
Terbukak kepalahokktak.!! Tu
Nak terima .. BIAR LANTAKKAN je
SEBETULNYA NK INFO JE.
Dah dapat PO pon PO game boy.
Jgn gay boy sudah????

DIAM bising
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Betulka

Post by Insan2018 on 18th August 2018, 12:23 am

Org tua dh ckp
Kalau jumpa ular dgn keling
Katok keling dlu
Baru katok ular
Sebab keling dia punya belit
Kalah anaconda
Aku haramkan duit aku walaupun 1sen skalipun
***** ke atas sapa yg mkn duit yg kita labur dlm dana ni....amin

Insan2018
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Panas sejuk panas on 17th August 2018, 11:31 pm

Okay. Itu diaaaa hujahan-hujahan dari pihak pihak positif. Semakin panas semakin panasss.

Kepada pihak -ve. Ada sebarang bantahan atau sepatah puluh kata untuk membangkang pihak positif? Kemon kemonnnn

-terhibur aku sambil makan popcorn. Youngman nak sikit kacang bole? hahahaha >.<-

Panas sejuk panas
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by DIAM bising on 17th August 2018, 9:27 pm

*PUAK NEGATIVE
*PUAK TAK JOINT
*PUAK MODAL PUMP CIPUT
Tapi mcm rasa berlonggok.
*PUAK MODAL PUMP BANYAK
TAPI BEBAL JADI LALANG.
KORANG NI LALANG.!!!

Bila dapat berita sedap.?
*boleh relex.
*boleh senyum
*boleh sembang pumpang
*APA PON BOLEH

Bila dapat berita masalah
*mula membawang
*mula otak tranfer ke lutut
*mula cari salah (diri bagus mcm tu lah)
*MULA LAH ITU INI LAH!!

Yang masuk ape korang masuk membabi buta ke?
(Kalau takut terkena ombak,
Jangan berumah di tepi laut)
OHHH LUPA KAYA PUNYA PASAL YE
LUPA NAK CHECK DULU YEHH?

Yang masuk bawah leader ada korang
Check betul ke tu leader yang dilantik.??
Pakai dan je .? Leader betul MESTI BAGI SURAT
(Surat tanda tangan/hitam putih)
Ada suratnya x perlu aku nk bgi tau..KAN!!
Bagi yang mana masuk ni .... EH YANG X MASUK PERGI BERAMBUS BUAT SEMAK!!!
Dah lah buat SEMAK LAGI BGI SUSAH HATI ORANG2
Otak LALANG NI. (Otaknya dah bebal yela lama sangatkan. Betul sangat...... lama).
MAAF BALIK PADA SOALAN TADI
* MESTI BAGI SURAT
(Surat tanda tangan/hitam putih BER.... copy)
Kalau ada ape yang korang semak sangat.?
Bayar2 dah tapi x yakin dengan yang korang bayar.?
X yakin bawak surat tu pergi balai.!!
AAHHH PERGI... x de org goyang atau
Takut pon dengan kerja dia buat. Sebab bukan dia menipu. kerja dia buat betul.
YANG X DAPAT SURAT TU ALMAKLUMLAH
FAHAM2 kan lah yehh! Tah sapa2 korang berurusan.?

KITA HAMPIR FINISHING DAH SANGAT2 dah.
Bantu tolong bantu bukan saja2 hal ni dilambatkan
atau memintak bayaran tu semua.


Kita lambat sampai ke tahun 2018 ni bukan salah
DL/ Master2. Berkenaan.
Oleh sebab sikap seorg individu (EX BOS????)
Siapa TAHUU????? ????
Sikap tamak yg teramat sangat!!!
Kira BOS yang baru ni kita semua selamat
Ikot procedure baru dan mula dari awal balik.
(Nasib x bermasalah. Biasa org berumur ni
Ke kanak kanak balik perangai dia).

Pergi check betul2 PO korang yang korang
pump tu. JANGAN MEMBABI BUTA.
FORUMM bebal mcm ni bagi
PUAK mcm ni sekrang ni lah.
Harap info dari tempat mcm ni.
Mendapat lah!!
APE KORANG DGN PO BEBAL KORANG NI
KENE GAME Ke?? KE MCM MANA?!

1. PO GAME PO
2.PO GAME SH
3.GAME OVER PADA SH
(Sebab kena game dengan PO jadian)

Letih jari ni Touch2
Nasib bukan tekan2. Kalau x...
HAASA TEPOK!!!!.

SELAMAT MALAM (lalang)







DIAM bising
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Nissan Gtr on 17th August 2018, 7:03 pm

Tengah bawa motosikal balik kerja,lepas tuw solat mahgrib,berdoa kepada allah..jalan terbaik...

Nissan Gtr
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Tunggu lagi ke??

Post by youngman on 17th August 2018, 6:50 pm

*Sambil makan kacang goreng dan minum air coke tanpa cukai soda*......kah...kah...kahhhh...

youngman
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH - Page 25 Empty Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 25 of 40 Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum