PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   Reply to topic

Page 25 of 25 Previous  1 ... 14 ... 23, 24, 25

Go down

Taksabar

Post by Insan2018 on 26th July 2018, 12:16 pm

Dgar kata rop tengah end!!!!

Insan2018
Guest


Back to top Go down

LAMBAT LAGI NAK DAPAT DUIT NIH...

Post by Mat Tangguh on 26th July 2018, 11:21 am

Leader aku hanya kata delay sampai raya haji. Top up ni semua dah x ada. Urusan dah selesai tunggu duit aje lg. Yg masih kutip top up ni dikatakan Leader yg ada masalah dengan DL. Kutip top up tp x serah kat DL untuk urusan yg sepatutnya atau kutip top up sendiri guna pun ada. Leader ni le nanti yg akan ada masalah dgn SH sendiri. Leader aku ni wanita...nampak ok le stakat ni.

Mat Tangguh
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Boncit8 on 26th July 2018, 10:42 am

AKu pun sama tak ada collection atau top up lagi. Itu pun last collection masa sebelum Raya bagi HC 5 juta. Sekarang dah tak ada collection atau top up selama 2 bulan ni hanya menunggu masa kerena sudah penghujung dan semua selesai.... itu aku hairan mengapa masih ada collection dan Top up dari leader2 lain....

Wallahualam... tak tahu lah

Boncit8
Warga Baru

Posts : 21
Join date : 05/05/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Ahad on 26th July 2018, 10:29 am

personToday at 10:11 am
by Habuk je
Game over maksudnya..???

------------------++++---------+++----------
Maksudnya dah tak ada collection apa² lagi dah.... Cuma tunggu duit ..duit ....duit... haha
Wallahualam

Ahad
Guest


Back to top Go down

Berapa lama lg nak menunggu

Post by Habuk je on 26th July 2018, 10:11 am


FAHAMKAN: nak tanya lah.. sampai skrg masih ada topup² lagi ka? sbb apa, leader aku dah tak kutip topup² ni dah.....kata dia game semua dah over!


Game over maksudnya..???

Habuk je
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Ahad on 26th July 2018, 9:13 am

personToday at 7:25 am
by Fahamkan
Pertama sekali BPIP memang Scam sebab apa? Setelah lama dikorek akhirnya ada info dan bank statement dimana collect ke BPIP dan masuk ke ROP.
Mcm biasa.. collect 1juta masuk ke ROP 100K sahaja.. 900K masuk kocek sendiri. Lantak lah..

Kononnya ROP dapat lah.. BPIP akan buat bodoh dan akan refund korang 2 atau 3 kali ganda modal korang.

Then lickman dan konco2 nya lari bawa duiit hasil ROP tu. Dan juga hanya akan diberikan pada admin2 sahaja.

Tapi masalahnya :
BPIP, AFWF dan ROP semua PENIPU dan SCAM.
Aku dah 3 tahun dan berminggu2 buat collection.. last2 semua MENIPU.
Owner dan Leader aku gak kembung perut makan duit je. STOP JE TOPUP.
------------------------++++-------------------------

FAHAMKAN: nak tanya lah.. sampai skrg masih ada topup² lagi ka? sbb apa, leader aku dah tak kutip topup² ni dah.....kata dia game semua dah over!

Ahad
Guest


Back to top Go down

Today at 11:28 am by Orang Kecil Aku cuma nak cakap sket lebih kurang. Masa ku join BPIP ni, Leader aku cakap memang dah nak tamat. So aku keluar la modal Rm 1087 untuk complete 3 document yang melayakkan ko jadi ShareHolder. 2 minggu lepas tu ada pembaya

Post by Insan Insani on 26th July 2018, 7:57 am

Today at 11:28 am
by Orang Kecil
Aku cuma nak cakap sket lebih kurang. Masa ku join BPIP ni, Leader aku cakap memang dah nak tamat. So aku keluar la modal Rm 1087 untuk complete 3 document yang melayakkan ko jadi ShareHolder. 2 minggu lepas tu ada pembayaran wajib MFPA Rm 180.00, aku bayar la jugak sebab katanya kalau tak baya 3 document tadi tak valid. Time tu leader aku cakap raya 2018 semua kaya insyaallah.

Last last sampai sekarang apa pon takde. Dan sekarang lagi la macam macam plan ada sampai aku tengok pon pening. Rumah kereta jam haji umrah semua offer.

Jadi aku pelik apa guna complete 3 document sedangkan orang yang takde document n labur runcit lagi hebat hibah dan tawaran.

Jadi sekarang bila group aku dah tak larat nak support, leader aku buat group baru pulak. N offer lagi plan dan plan dan macam2 plan.

Aku tak marah atas duit yang aku keluarkan, siapa tak nak kalau ada peluang untuk jadi bebas masalah Keewangan.

Tapi aku agak terkilan dengan leader aku ni, bila open plan janji dah nak tamat. Bila dah bank in duit, keluarlah info benda ni bukan senang banyak masalah nak selesaikan. Ramai lagi orang lama tunggu awak baru masuk kita dah untung sangat tak lama jer lagi.

Sampai lah sekrang aku pon dah jadi orang lama dan banyak orang baru yang masuk.. orang yang lagi lama tu tak tahu la aku macam mana.

Kesimpulannya bagi aku.. sebagai seorang leader yang direct dgn dato, dia seharusnya berterus terang yang benar. Cakap jer saya open plan ni untuk support urusan tapi tak tau bila boleh setel. Boleh berbicara dgn penuh hikmah. Jadi siapa yang labur tu after penerangan tu insyaallah SH yang sebenar2 nya membantu.

Ini tak asal ada plan janji dan bank in tak janji. Nanti ada yang cakap bila masa saya janji. Manusia lupa. Tapi orang yang berpegang janji tak lupa.

Duit no problem.. tapi harapan palsu macam ko bercinta tapi tak jadi kawen.. camtu la rasanya????.

Ok lah tu jer la sket2 aku nak cakap. Korang jgn lah kutuk mengutuk. Dah macam budak2 pulak kita orang tua ni.

Yang pasti kita pasti dapat.. dapat info. Alhamdulillah.


SAMA DENGAN (=)

Insan Insani
Warga Baru

Posts : 10
Join date : 10/04/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Fahamkan on 26th July 2018, 7:26 am

Pertama sekali BPIP memang Scam sebab apa? Setelah lama dikorek akhirnya ada info dan bank statement dimana collect ke BPIP dan masuk ke ROP.
Mcm biasa.. collect 1juta masuk ke ROP 100K sahaja.. 900K masuk kocek sendiri. Lantak lah..

Kononnya ROP dapat lah.. BPIP akan buat bodoh dan akan refund korang 2 atau 3 kali ganda modal korang.

Then lickman dan konco2 nya lari bawa duiit hasil ROP tu. Dan juga hanya akan diberikan pada admin2 sahaja.

Tapi masalahnya :
BPIP, AFWF dan ROP semua PENIPU dan SCAM.
Aku dah 3 tahun dan berminggu2 buat collection.. last2 semua MENIPU.
Owner dan Leader aku gak kembung perut makan duit je. STOP JE TOPUP.

Fahamkan
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Fahamkan on 26th July 2018, 7:25 am

Pertama sekali BPIP memang Scam sebab apa? Setelah lama dikorek akhirnya ada info dan bank statement dimana collect ke BPIP dan masuk ke ROP.
Mcm biasa.. collect 1juta masuk ke ROP 100K sahaja.. 900K masuk kocek sendiri. Lantak lah..

Kononnya ROP dapat lah.. BPIP akan buat bodoh dan akan refund korang 2 atau 3 kali ganda modal korang.

Then lickman dan konco2 nya lari bawa duiit hasil ROP tu. Dan juga hanya akan diberikan pada admin2 sahaja.

Tapi masalahnya :
BPIP, AFWF dan ROP semua PENIPU dan SCAM.
Aku dah 3 tahun dan berminggu2 buat collection.. last2 semua MENIPU.
Owner dan Leader aku gak kembung perut makan duit je. STOP JE TOPUP.

Fahamkan
Guest


Back to top Go down

Luahan kami semua

Post by Resoses on 26th July 2018, 3:52 am

personYesterday at 10:59 am
by Oldman
Kepada Nissan GTR dan Youngman terima kasih diucapkan atas pandangan tuan yang masih positif..
Rasanya semua SH bukannya 100% secara total negatif atau 100% secara total positif tentang dana ni. Ramai yang join disebabkan berfikiran modal hanya sekali saja sebab semasa join leader kata dana dah peringkat terakhir dan dinyatakan dapat sekian-sekian hari/haribulan/sebelum atau selepas sesuatu peristiwa seperti PRU, Aidilfitri dan sebagainya. Semua hari/tarikh pembayaran dana tu dinyatakan dekat-dekat dengan tarikh kutipan modal/topup menyebabkan SH percaya sudah tiada lagi kutipan. Tapi bila asyik kena tipu dengan tarikh yang sering ditunda dan kutipan demi kutipan dilakukan, maka ramailah yang positif pun dan menjadi kurang positif dan terasa diri ditipu dengan benda dan alasan yang tidak logik akal. SH mula mencari bukti black & white apa yang diperkatakan tapi gagal dibuktikan oleh leader atas alasan rahsia. SH tak percaya semuanya rahsia dan mengancam keselamatan jika didedahkan kepada SH. 1MDB pun banyak benda yang rahsia tetapi ada perkara tertentu ditunjuk kepada orang ramai..contoh bangunan, CEO 1MDB, projek di bawah 1MDB. Oleh kerana itu, ramai SH dah tak mahu nak tambah topup dan hanya berharap dana ni dapat berdasarkan kepada modal yang telah dilaburkan sahaja. Nak tambah modal baru....ramai yang dah fikir 100 kali. Malangnya ada pulak ugutan dari leader jika tak topup dana dipotong, bayaran bakal ditahan, jika bertanya banyak kena removed. Ada ahli yang positifnya turun 0% dan minta refund tapi tak dilayan..katanya no refund. Kalau leader yakin sangat dengan 100% positif, apa salahnya dia beli saja portion ahli yang nak minta refund tu, bila dah dapat dana nanti dia ambillah portin hibah ahli tu.. tapi nampaknya leader pun macam tak yakin. SH-SH yang kononya positif 100% pun macam tak yakin juga nak beli portion ahli yang seperti nak tarik diri.
Setakat ini tiada cara lain, SH yang dah melabur hanya terpaksa redha dengan jumlah modal yang telah dilaburkan disambping mengharap dengan keyakinan yang berkurangan. Hanya wait and see apa permainan seterusnya. Andai kata sudah fade up, mungkin nanti berduyun-duyunkah mereka membuat report ke balai polis. Pandai-pandailah leader atau DL jawab dana ni benar atau tidak nanti. Tapi ramai juga SH yang rasa tertipu tapi tak mahu buat report dengan alasan kalau buat report pun buakannya modal dapat balik. Maka jalan seterusnya, mereka hanya berdoa supaya bala diturunkan ke atas pihak yang menipu dan tidak sesekali menghalalkan duit yang telah dilaburkan.
Pendek cerita, kebanyakan SH memang percaya rezeki itu dari Allah. Tapi Allah mengurniakan fikiran untuk manusia berfikir. Oleh itu, saya juga menyeru DL dan kuncu-kuncunya tolong fikir sama keadaan SH. Berilah sedikit keyakinan kepada SH dengan bukti yang sahih dan benar yang disandarkan dengan balck and white. Dana ini sangat besar jumlahnya.. bertrillion-trillion. Andaikata ia sudah berada di Malaysia dan berada di mana-mana bank, sudah tentu di dalam penyata kewangan tahunan bank akan ditunjukkan jumlahnya. Andai kata ia milik raja-raja, dan skim-skim dana yang mengutip duit orang ramai ini hanya berpunca dari sumber yang dikatakan milik raja-raja Melayu...perkara ini sudah keluar dalam akhbar yang mengatakan ianya scam.

Aku sokong 100% oldman terbaik

Resoses

Posts : 4
Join date : 24/07/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 25th July 2018, 10:59 pm

Aku baru dapat info rupanya pemohon bukan orang Malaysia sahaja, malah dari singapore, brunei dengan indonesia pun ada. Adussss..... Malu aku. Mana nak letak muka wei. Orang malaysia tipu orang luar.

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Depa kata sumbangan

Post by Boboi on 25th July 2018, 10:55 pm

Nampak tak tektik depa..?
Depa kata ni sumbangan, bukan pelaburan
Kalau depa tak bayaq pun hampa nak kata aoa sebab hampa rela menyumbang..

Boboi
Guest


Back to top Go down

Open Plan

Post by ewanstarz07 on 25th July 2018, 10:42 pm

Labur Rm1280 dapat Rm1zilion..
wakakkakakka
berminat pm..
wakakakka

ewanstarz07

Posts : 1
Join date : 10/07/2018

Back to top Go down

PERASAN

Post by Pak Mael on 25th July 2018, 10:16 pm

Dalam group akak ada yang post keratan akhbar tentang kenyataan Malaysia akan mempunyai xxx ribu (tak ingat jumlah sebenar) jutawan menjelang 2020. Perasan betul diorang yang berita tu ditujukan kepada jutawan skim dana. Haha.. janganlah perasan. Berita tu akak rasa ditujukan kepada perkembangan ekonomi Malaysia yang condusif melahirkan jutawan dalam bidang perniagaan, bukannya skim-skim dana yang mengarut macam ni.

Pak Mael
Guest


Back to top Go down

Raya Haji

Post by Mat Tangguh on 25th July 2018, 10:04 pm

Leader aku bagi hint lg sblm raya haji. Ahli lain blh agak lajak smpai hari merdeka pun boleh jd mcm selalu. Delay lagi gayanya dana ni. Lori ke mana duit pun entah le di mana.







Mat Tangguh
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kacang Tanah on 25th July 2018, 9:43 pm

Seronok la tukar kereta baru. Pemohon pulak pakai la kereta cabuk yang ada tunggakan dengan bank. Itu pun ada pemohon yang rancak nak topup lagi. Yela, tak sabar nak pegi haji kan? Ni leader aku dah 3 hari senyap. Tunggu nak dekat 3hb ogos nanti, mesti dia up kat whatsapp mintak topup insurans lagi. Uuuiiii masyukkkkk laaaaaa...... Nak raya korban nih jangan pulak beli lembu buat korban bagi orang kampung makan. Haram tu. Haaaa yang pemohon positif ahli syurga tu mai topup kasi leader dengan lokman keling tuh kaya lagi. Alaaaa setakat HRV apa lah sangat. Kita up pulak ke ferrari. Kata dalam plan ada ferrari kan? Kasi diorang pakai dulu. Lokman dengan leader makan kat hotel. Pemohon makan nasi bujang. Hahahahaha

Kacang Tanah
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sebar link2 on 25th July 2018, 9:04 pm

Tlg sebarkan pada ahli agar mereka baca penipuan

http://danahajijasman.forumms.net/f4-info-negatif

Sebar link2
Guest


Back to top Go down

PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Siapa leader? on 25th July 2018, 9:00 pm

Siapa leader yus dan zaidi korang cerita ni?
Saya dulu BPIP bawah Puan Salina.. akhirnya hancur dah.. info mcm2.. akhirnya kecundang..
Dah lama sy tak ambil tahu.. dah 4 tahun BPIP ni.. sampai sekarang tak ada apa.
Dengar gak ada leader kena cekup dan ada kena pukul sampai patah2.. Tak ambil port dah.
Ada leader cerai berai pun ada..

Kepada kawan saya di Sabah dan Sarawak.. harap jangan lah topup atau beli plan.. Saya sudah RM3K ++ kena tipu pasal BPIP ni.. Kita tahu kita nak senang.. tapi nak cari duit pun susah.. Senang2 kena tipu mcm ni.. Harap semua sedar bahawa kita telah ditipu oleh Dana ini.

Siapa leader?
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 25 of 25 Previous  1 ... 14 ... 23, 24, 25

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum