status dana

Post new topic   Reply to topic

Page 8 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

Go down

status dana - Page 8 Empty Video CIMB klik

Post by Mangsa Dana on 10th November 2018, 1:46 pm

Satu video yg kononnya duit dah masuk dlm akaun CIMB klik Abdul Hamid akan dikeluarkan dlm waktu terdekat. Kita lihat sejauh mana tipu geng2 ni.. tunggu.......

Mangsa Dana
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by Topapian on 9th November 2018, 11:24 am

Standard la tu nak teruskan topap untuk kelangsungan idop dia. Bukit yg dulu dah rata, skrg berkawah... asik minta topop... bayar pengurusan konon..ntah apa yg diuruskan.. bila minta kesahihahan...info khayalan je la.

Stop topap, stop la dia nak terus memperdaya dan memecahbelahkan sesama ummah yg positif dan negatif ni, padahal xperlu pun nak berbalah sesama sendiri. yg negatif mmg xyakin, yg positif ada ker cari kesahihan, bukannya buta2 sokong?

#tanyanijawablerjangankecamtau

Topapian
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by dogol on 9th November 2018, 10:51 am

Klu duit betul2 dah ada dan dana ini betul2 sohih ngape perlu buka plan lagi. Agihkan dulu duit ahli yang dah lama menunggu sepertimana dijanjikan. Berikan keyakinan kepada ahli dengan pengagihan habuan masing2. Klu ahli dah nampak hasil tuaiannya ahli takkan keberatan untuk membantu. Ini apa yang dapat info tungguuuuuuuu sabarrrrrrr dan berdoa. sekadar pendapat. Kesian mereka2 yang melabur.

dogol
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Dana hj jasman

Post by Toing toing on 9th November 2018, 10:34 am

Wow nak kaya ye?..leader sy baru bukak plan tambahan utk rop.(last konon katanya).kalau duit dah ada kat ac utama tak payahlah bukak plan..sedekah je kat ahli (sedekah pada ahli yg join tak banyak)..lebihkan pembayaran.buat apa nak bukak plan lagi..tak paham lah.

Toing toing
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Boleh kaya ka?

Post by Tak paham on 9th November 2018, 6:10 am

Program apa ni? Kenapa ada yg cakap tipu ada yg betul2 yakin?

Tak paham
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by macai smmg on 9th November 2018, 5:47 am

ya dah x lama lagi dah nak kaya , semua dana2 akan selesai dlm tahun ni juga, kami akan jd kaya raya , korang yg x nak kaya pi main jauh2 Laughing Laughing

macai smmg
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Dana hj jasman

Post by Toing toing on 8th November 2018, 9:38 pm

Dah lama siap diri..cuma uwangnya shj yg x muncul2..tak kunjung2 tiba..kahkahakahakah gelakkan diri sendiri.

Toing toing
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Dana hj jasman

Post by Toing toing on 8th November 2018, 8:29 pm

Leader tengah bukak plan tuk afwff je ni..saja tanya kalau betul duit dah sampi ac utama .. minggu ni kata duit masuk ac leader..dah masuk ke belum?leader x nak bgtau ..kompom xde satu pun leader yg dpt duit tu lagi..hmmmm.penatlah dpt info janji manismu je..

Toing toing
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by Topapian on 8th November 2018, 6:10 pm

Hentikan topap, baru la stop scam dorg ni. kalau masih nak menopap, mmg baghal la.. ko la yg tgh nak menopap tu.. siapa lagi.

Topapian
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by hapuskan scammer on 8th November 2018, 4:27 pm

[08.11.18 15:46]
*-KENYATAAN MEDIA -*

ROMI BIN OTHMAN MASTERMIND OF SMMG INVESTMENT SCHEME

LOKMAN BIN HAKIM MASTERMIND OF BPIP INVESTMENT SCHEME

1) Dato Sri Yusri telah membuat report polis ke atas Romi bin Othman kerana menjalankn pelaburan haram berkaitan skim pelaburan luar negara.

2) laporan polis terhadap Romi bin Othman dan Lokman Bin Hakim dibuat dengan tujuan meminta pihak polis menyiasat dakwaan berkaitan dana tersebut dan menyeru orang ramai tampil ke depan membuat laporan polis bagi membantu siasatan.

3) jumlah ahli yang ditipu sejak 8 tahun lepas hampir 40 ribu orang

4) Nama penuh skim BPIP - barclays private investment project

5) Nama penuh skim SMMG- self-made millionaire group

6) info yg diberi berulang ulang setiap hari, setiap minggu , setiap bulan dan setiap tahun disamping membuka plan dan pakej tawaran bayaran utk memperdayakn mangsa2...

7) Terdapat 4 org yg bertanggungjawb di dalam SMMG iaitu ROMI, ZAINAL (TZ),HAMID ISMAIL DAN TUAN AMIR (SEPUPU ROMI).
Manakala didalam skim BPIP pula diterajui oleh Lokman bin Hakim dan Mas Ramli.

Cool Menggunakan konsep PELABURAN berkait SUMBANGAN DAN BANTUAN dari orang ramai dgn menjanjikan IMBUHAN puluhan jutaan sehingga bilion ringgit ...

9) Menyalahgunakan nama LHDN , BNM ,CIMB, sandartd Charted Bank dan lain2 agensi kerajaan utk meyakinkan orang ramai dari terus tertipu.

10) Ada beberapa org sudah pun membuat laporan polis tentang penipuan skim ini.

11) Ramai leader telah di lantik sebagai proxy,leader2 tersebut telah mengutip duit ahli2 menggunakn akaun peribadi dgn menjanjikan imbuhan tersebut.

12) Ade sesetengah ahli telah di ugut dgn detail mereka telah di paparkan kpd ahli lain contoh nama alamat no ic serta gambr keluarga.

13) Rampos selaku org kanan romi didalm SMMG yg byk membantu romi dr segi  kewangan dan kutipan selalu buat majlis mkn2 utk smmg di hotel2 mewah dan mengambil gambr utk tatapan umum manakala Mas Ramli banyak membantu Lokman utk urusan2 berkaitan.....

14) menganjurkan majlis makan di hotel-hotel mewah bertujuan untuk menunjukan SKIM Pelaburan ni benar wujud. memberikan informasi mengenai kedudukan perjalanan SKIM dan menyakinkan akan mendapat imbuhan tidak lama lagi.

15) sentiasa membuka PLAN baru untuk ahli2 yang lama atau ahli2 yang baru. ahli2 yang lama yang tamak haloba biasa akan terjerat untuk memberi sumbangan yang tiada balasan yang diterima.

16) membuat audio2 perbualan yg menyatakan sesuatu prosess sedang berlaku utn menyakinkan ahli2 dan utk membuka PLAN terbaru.

17) mengutip dari ahli2 dengan mengenakan bayaran2 seperti stamp duty, prosess document LHDN, bayaran perkhidmatan Guaman, bayaran pembukaan pejabat dah lain2.

18) mengugut ahli2 yang bertanyakan kebenaran berita SKIM yang tidak logik akal pada manusia utk dikeluarkan dari GROUP

19) hanya inginkan ahli2 yg mengampu atau bercerita baik2 sahaja serta menerima dengan taat setia apa2 ayat2 manis yg diberikan oleh Pemilik atau Penaung GROUP.

20) Melarang ahli2 menuntut pemgembalian wang. Ahli2 akan dimalukan dan dicemuh, mendedahkan peribadi ahli di dalam GROUP2.

21) Sentiasa menukar janji dari minggu ke minggu dengan berbagai alasan yang tidak munasabah.

22) menyalahkan BANK-BANK yg terlibat melambatkan prosess pembayaran. serta prosedure ketat oleh sesetengah agency

23) membuat dokumen2 bank-bank PALSU, surat konsultan PALSU, perjanjian PALSU, mengunakan nama2 peguam dan transaksi palsu utn menyakinkan org ramai.

24) menyamar dan mengunakan pangkat seperti DATO, ustaz yg palsu. pakai baju alah2 alim sgt utk menyakinkan org ramai

25) Sering kali mengunakan ayat2 al-quran, hadis dan lain2 utk menutup penipuan dan janji2 palsu dari ahli2

26) Menyebarkan gambar2 bersama-sama pemimpin2 tertentu utk menyakinkan SKIM ini adalah benar dan disokong oleh pemimpin tersebut

27) Kutipan dibuat atas jualan bahagian sendiri utk tujuan KELANGSUNGAN hidup sendiri, utk mengadakan majlis perkawinan (sendiri/anak)

28) membuat majlis cukur cambul anak cucu dengan mencukur bulu ahli2.

29) Pemilik, Penaung, Proxy tidak mempunyai perkerjaan tetap, berbisness sendiri yg suam2 kutu.D

[08.11.18 15:46]
engan berbekal air liur mereka memberikan impian dan cerita2 dongeng dengan pelaburan RM100 mendapat pulangan berjuta juta ringgit.

30) Ahli2 terdiri dari pelbagai lapisan masyarakat termaksuk golongan bergelar Dato, Datin, Director Company, Golongan Profesional (lawyer), Pegawai Kerajaan, staff Bank2, Pekerja Swasta, o tukang kebun, Pak Guard serta org2 kampung yg buta IT.

31) Kebanyakan Ahli2 SMMG ini masih dikumpulan yg kurang berakal. Dengan Kebodohan ahli2 dan sifat tamak yg masih bermimpi utk mendapat jutaan ringgit masih menyekat sel otak utk berhubung. Masih ramai ahli yg masih menyokong SMMG terus menipu dengan harap angan2 menjadi kenyataan, walaupun sering kali di janjikan pembayaran akan dibuat minggu hadapan dan berulang kali janji yg sama. Padahal mereka sendiri tahu mereka ditipu, tetapi tidak dpt menerima kenyataan mereka telah ditipu, disebabkan OTAK mereka telah di setkan kehidupan yg serba mewah dan anggan2 indah semasa membuat pembayaran dahulu.

Modus Operandi  : Menjanjikan imbuhan yang tinggi dlm masa yg singkat dan maliputasi

wang ROP (Roll Over Programe) ini dimiliki oleh En. Romi dimana beliau telah berusaha membuat pusingan (roll) bank gurantee berjumlah USD 1 Billion selama 4 tahun dan beliau telah berjaya memindahkan wang tersebut masuk ke Malaysia melalui khidmat Peguam Dato Azmi. Keseluruhan jumlah wang tersebut bernilai RM900 Billion telah selesai dipindahkan melalui BNM dan beliau telah menjelaskan bayaran cukai BNM berjumlah 18% dan LHDN 15% (setelah rayuan).

Beliau telah melantik 3 org pemengang amanah untuk menyimpan wang tersebut bagi pihak beliau dan salah seorang pemengang amanah beliau adalah Dato Abdul Rahim (Roy).

Beliau telah menyediakan memperuntukan khas kepada funders dan ahli dibawah funders yg telah membantu beliau dikala beliau mengalami kesusahan/kesulitan tatakala menanti kemasukkan sepenuhnya wang tersebut.

Seramai 65 org funders dibawah pemengang amanah Roy dan terdapat sebilangan ahli dibawah funders tersebut yg membantu bagi melancarkan bantuan kepada pemilik En. Romi ( Tan Sri)

*ALIRAN PROSES PERJALANAN DUIT ROP*  

*2010*- Start investment di Morgan sgpore

*Nov 2013* - *close investment di morgan*. Fund di hantar ke PBB Labuan utk tujuan menunggu masuk ke Msia.

*Feb/Mac 2016* - *Bawa fund ke Msia* setelah dapat *approval BNM* dan diletakkan di PBB KL. Segala urusan utk pengeluaran dijalankan. A bank menawarkan profit atas pelaburan yang menarik utk tempuh 6 bulan.

*Hujung Mei 2016*- Sebahagian kecil fund dihantar ke SCB  dan baki yg besar dihantar ke A bank utk *tempoh 6 bulan sehingga 31/12/2016*.

*Minggu pertama Jan 2017*- *proses* di pihak bank utk  *pembayaran ke funder bernula*. Perlukan kelulusan dari bnm utk pencairan wang ke pasaran. Sehinggalah skrg tunggu utk dimasukkan ke *4 acc utama*


Detail ringkas SMMG :-

Nama Skim  : Self Made Millionrires Group (SMMG)
Tarikh bermula  : 2010
Jumlah terlibat : lebih 40K
Tempat operasi  : Melalui group2 Whatsapp/ telegram


GROUP : SMMG
Nama : ROMI BIN OTHMAN
No I/C : 720920-14-5647
Jawatan : PEMILIK SKIM
BANK SCB: 3121 9379 7257
Tel  : 013-234 1180
Alamat :
No 486 Jalan B 12,
Taman Melawati
53100 Kuala Lumpur


Partnership

GROUP :
Nama : ZAINAL AZLAN BIN MOHAMED
No I/C : 680508-06-5019
Jawatan :
Tel  : 019 - 221 2112
BANK MBB: 1621 4299 6032
Alamat :


GROUP : ROP/HERITAGE
Nama  : ABDUL RAHIM BIN ABDULUD GAHANI
No I/C : 870226-23-5187
Jawatan : PENAUNG
Tel  :
BANK  :
Alamat :


GROUP : KARISMA
Nama  : ABDUL HAMID BIN ISMAIL
No I/C : 640528-08-6793
Jawatan : PENAUNG
Tel  :
BANK CIMB: 8600967602
Alamat :
NO32 A LRG SUTERA PRIMA 5,
TMN SUTERA PRIMA
13700 SEBERANG JAYA


GROUP : RAJARAMPOS NETWORKING
Nama  : MOHD ROSLAN BIN MUSTAFA
No I/C : 630607-08-6995
Jawatan : PENAUNG
Tel  :
BANK  :
Alamat :

Sukarelawan:-

-DATO SRI CHE YUSRI-
-0199462211-

#NST
#BERITAHARIAN
#SINARONLINE
#UTUSANMALAYSIA
#THESTAR
#METRO
#TV3
#MOTIFVIRAL
#MELODI
#MELETOP
#PDRM
#BNM
#SC


hari2 keje menipu, cuba dengar audio ni... Record sebelum puasa tahun 2017. Yg masih percaya lagi, memang sah byk sgt minum air

hapuskan scammer
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by Bulan on 8th November 2018, 1:17 pm

Rajarampos:
APA YANG MEREKA INI HENDAK SEBENAR NYA,SEDANGKAN DUIT SUDAH DI AC AC FIRST LEVEL DAH MENCANAK...!!!! TIDAK KAH MEREKA INI SEDANG MENJOLOK SARANG TEBUAN...ATAU SEDANG MENJERAT LEHIR MEREKA SENDIRI...

ALANG KAH KESIAN NYA MEREKA INI YG DIKURNIA FIKIRAN & PERASAAN BEGINI,HARAP MEREKA CEPAT CEPAT INSAF DAN KEMBALI KA PANGKAL JALAN..MEREKA TIDAK TAHU MEREKA SEDANG BERHADAPAN DGN SIAPA???

MEREKA SEDANG BERHADAPAN DGN INSAN PILIHAN ALLAH DIDALAM MEMBELA NASIB BANGSA,AGAMA & NEGARA..MAKA INSAN INI DIDALAM RAHMAT ALLAH..JIKA TIDAK AYAHANDA TAK AKAN BERSAMA SAMA DGN NYA HINGGA AKHIR DAN DIPERMUDAHKAN SEGALA GALA NYA.KINI KITA MENANTI HAK KA AC MASING MASING SAHAJA.. BERDOA' LAH...JGN ASIK TANYA INFO.. TETAPI BUAT LAH PESIAPAN DIRI...

SUMPAH..!!! KITA BERJAYA BESAMA SMMG...ROMI
BIN DATO' OSMAN, OWNER YANG SEBENAR......TQTolong jgn percaya

Bulan
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by Hantu rampos on 8th November 2018, 1:16 pm

Info yg sama je..Hahahahaha. Jom gelak b,jemaah.. Bodoh punya rampos.. Mampus2 tu tak.. Bgi harapan palsu je..

Hantu rampos
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Rop

Post by Montoya on 8th November 2018, 12:57 pm

Before 10 nov katanya...kayooo3

Montoya
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by sabar itu indah on 8th November 2018, 12:17 pm


by dogol Today at 12:09 pm
Persiapan diri lama dah disiapkan,
Payung telah ku sediakan,
perahu telah ku siapkan,
namun hanya terdengar guruh dilangit,
walaupun begitu hujan tak juga turun-turun.

ahli dah basah kuyup kene hanceng.

sabar itu indah
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by dogol on 8th November 2018, 12:09 pm

Persiapan diri lama dah disiapkan,
Payung telah ku sediakan,
perahu telah ku siapkan,
namun hanya terdengar guruh dilangit,
walaupun begitu hujan tak juga turun-turun.

dogol
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by Yelah tu on 8th November 2018, 12:07 pm


Rajarampos:
APA YANG MEREKA INI HENDAK SEBENAR NYA,SEDANGKAN DUIT SUDAH DI AC AC FIRST LEVEL DAH MENCANAK...!!!! TIDAK KAH MEREKA INI SEDANG MENJOLOK SARANG TEBUAN...ATAU SEDANG MENJERAT LEHIR MEREKA SENDIRI...

ALANG KAH KESIAN NYA MEREKA INI YG DIKURNIA FIKIRAN & PERASAAN BEGINI,HARAP MEREKA CEPAT CEPAT INSAF DAN KEMBALI KA PANGKAL JALAN..MEREKA TIDAK TAHU MEREKA SEDANG BERHADAPAN DGN SIAPA???

MEREKA SEDANG BERHADAPAN DGN INSAN PILIHAN ALLAH DIDALAM MEMBELA NASIB BANGSA,AGAMA & NEGARA..MAKA INSAN INI DIDALAM RAHMAT ALLAH..JIKA TIDAK AYAHANDA TAK AKAN BERSAMA SAMA DGN NYA HINGGA AKHIR DAN DIPERMUDAHKAN SEGALA GALA NYA.KINI KITA MENANTI HAK KA AC MASING MASING SAHAJA.. BERDOA' LAH...JGN ASIK TANYA INFO.. TETAPI BUAT LAH PESIAPAN DIRI...

SUMPAH..!!! KITA BERJAYA BESAMA SMMG...ROMI BIN DATO' OSMAN, OWNER YANG SEBENAR......TQ

Mcm bagi statement masa stone gam kasut. klu masih ada yg terpedaya xtau la.

Yelah tu
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by Kita2 on 8th November 2018, 11:34 am

Rajarampos:
APA YANG MEREKA INI HENDAK SEBENAR NYA,SEDANGKAN DUIT SUDAH DI AC AC FIRST LEVEL DAH MENCANAK...!!!! TIDAK KAH MEREKA INI SEDANG MENJOLOK SARANG TEBUAN...ATAU SEDANG MENJERAT LEHIR MEREKA SENDIRI...

ALANG KAH KESIAN NYA MEREKA INI YG DIKURNIA FIKIRAN & PERASAAN BEGINI,HARAP MEREKA CEPAT CEPAT INSAF DAN KEMBALI KA PANGKAL JALAN..MEREKA TIDAK TAHU MEREKA SEDANG BERHADAPAN DGN SIAPA???

MEREKA SEDANG BERHADAPAN DGN INSAN PILIHAN ALLAH DIDALAM MEMBELA NASIB BANGSA,AGAMA & NEGARA..MAKA INSAN INI DIDALAM RAHMAT ALLAH..JIKA TIDAK AYAHANDA TAK AKAN BERSAMA SAMA DGN NYA HINGGA AKHIR DAN DIPERMUDAHKAN SEGALA GALA NYA.KINI KITA MENANTI HAK KA AC MASING MASING SAHAJA.. BERDOA' LAH...JGN ASIK TANYA INFO.. TETAPI BUAT LAH PESIAPAN DIRI...

SUMPAH..!!! KITA BERJAYA BESAMA SMMG...ROMI BIN DATO' OSMAN, OWNER YANG SEBENAR......TQ

Kita2
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by cctv on 8th November 2018, 6:16 am

wow  byk duit Rampos ni pakai Velfire tu , mana dpt duit tu Rampos oiii Laughing  Laughing

status dana - Page 8 Rampos10

cctv
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by Wekwekwek on 8th November 2018, 12:20 am

Kan! Mana ada info? Rampos balik kampong? Tapo tak kan nak bg info 1 minit tak boleh? Janji harus ditepati, ahli mengharap. Mmg tak kan ada info yg benar cuma akan dpt info bg alasan duit tak bokeh masuk, ahli kena tunggu lg...akan adalah date kelentong. Tipu tipu tipu dan tipu..rampos! rampos.. kubir dah terbuka , cukup cukup tipu 25k ahli kau.! ????????????????????

Wekwekwek
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by TUAN RUMAH on 7th November 2018, 11:51 pm

ok dah dah dah jangan gaduh.tutup kes agama

Skrg nak tanya,apa info terkini? rr tak bunyik

TUAN RUMAH
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by LAHABAU on 7th November 2018, 11:39 pm

EH BODOH. BENDA NI MULA BILA BODOH KAU TU DIGUNAPAKAI DALAM FORUM NI. KAU BACA AYAT ORG PERTAMA YG KAU KATA FAHAMAN AGAMA SALAH TU.
DIA KATA 'REZEKI DAH TERTULIS'. DIA RUJUK KEPADA AHLI YG TARIK DIRI DALAM DANA, ATURAN HIDUP ALLAH DAH TENTUKAN. KONSEP REZEKI BRO TU ADALAH KETETAPAN YNG TUHAN DAH TETAPKAN. TAPI KAU BAGI CONTOH USAHA. USAHA TU BAB LAIN DALAM REZEKI LA BODOH. KAU NI SALAH TAFSIR AYAT ORG. TAU DAK??? DALAH TAFSIR! TAPI MASIH NAK MENYALAK
YG KAU PERGI BAGI CONTOH BODOH KAU TU APEHAL??? KAU SIAP BAGI HUJAH AGAMA PASAL REZEKI DARI SEGI AYAT MMG KAU HANYA TAFSIR REZEKI ITU DUIT. LEPASTU KAU PUTAR CAKAP REZEKI ITU BLA BLA BLA. BACA BALIK LAA APA.ORANG LAIN KOMEN PASAL KAU.
LAIN KALI AYAT BIAR JELAS. BODOH TU JANGAN GUNA SEMUA. SUKAHATI KAU JE NAK CAKAP ORG PUNYA FAHAMAN TERPESONG DARI AJARAN. KAU PUNYA FAHAMAN YANG SEMPIT! FAHAM?
KAU KENA INGAT, DARI DULU SMPAI SKRG SEMUA HUJAH KAU TAK ADA ORG SOKONG BRO. AKU PI TANYA USTAZ DIA GELENG JE BACA HUJAH KAU PASAL REZEKI TADI. DIA CAKAP 'MENJURUS SANGAT NI'. SEEE???? KAU NAK KATA APA LAGI? AYAT KAU DARI DULU MMG LAGUTU. TAPI KAU TAK BOLEH TERIMA HAKIKAT KAU TU BODOH LAGI TAPI BERLAGAK TAHU SEMUA BENDA. KAU PUNYA ASAS AGAMA BELUM KUKUH BRO. BAIK DIAM LAA KALAU KAU CAKAP BUAT RAMAI LAGI KELIRU
KAU TAK BOLEH TERIMA TEGURAN TAPI KATA ORG LAIN PULAK. KAU PANAS BILA ORG KRITIK KAU TAPI KAU TAK NAK ORG PANAS BILA KAU KRITIK. HAHAHAHA.
KAU DENGAN PENGURUS DANA TAK ADA BEZA, KAKI PUTAR SAMA JE

LAHABAU
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by Wikwikwik on 7th November 2018, 11:22 pm

Lucu lah beatel ni. Dia kata jangan perasan bagus sangat tak boleh terima nasihat, but ko lupa ek diri kau sendiri? Perasan bagus kata org tak faham agama macam nabi ajar padahal kau sendiri yg bongkak salah tafsir. baca semula la posting kau sini, dri dulu smpai skrg dok maki org kata tak faham agama. Bukan sekali dua tau!Kata org panas, padahal kau sendiri yg meroyan bila ditegur. Kata org tak boleh terima sesuatu, kau sendiri yg tak boleh terima hakikat.
Bro beatel,sudah sudah lerr permainkan agama. Kau yg buat org marah tau. Nak cari reda Allah bukan mcm ni. Kau suka hati je nak tafsir. Bila org nasihat marah. Dri dulu tak pernah nak lapang dada ngaku salah. Menyalak je selalu dgn bodohnya. Kau pun tak ada adab tau, nak ajar org tapi pakai bahasa kasar. Ni aku nak cakap, hotak kauuu
Sebelum nak nasihat org, tngok salah diri dulu. Kau kata org tp sendiri lebih teroks brooo. Aku bukan nak backup sesape,cuma kau tu naktunjuk pandai tak bertempat lepas tu cakap org lain pula. Bodoh!
Shame on you

Wikwikwik
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by thebeatles on 7th November 2018, 11:16 pm

Penyubertelur wrote:Hehehe beatle datang lagiii. dia ni mmg suka salahkan org,kaki uturn ni hati2.hehe. aku syak dia pun join dana ni sbb tu bila ada forum atau blog,dia mesti ada. dr cara menulis kita dah leh kenal dia. dia akan tulis pasal agama,tp nakharom sempit pandangan dia. dlm.penulisan dia mesti rendahkan pemikiran agama org lain.bila org betulkan,dia meroyan cakap org tak faham dia pdhal dia yg meraban entah pape. nasib baik blog stu lg dh kena tutup,kalau tak korang bleh baca dia punya kebodohan sana.banyak siri kebodohan dia yg boleh buat org gelak.kesian dia ni.kalau masih muda,bawalah berubah &menuntut lg.kalau dah tua,bertaubatlah &tak rugi belajar lg..bro bro dlm ni jgn goyang dgn dia,buat tak wujud je sbb dia mmg mental mcm nie
Yg masih menopup minggu lepas,minggu nie dh dpt habuan ke bosskuu?hehehe

esok2 rumah kau kene rompak. wang brg kemas semua kene curi. kerugian rm80k lah katekan. kau cakap je lah. rezeki masing2 dh tertulis. ALLAh dah atur baik2 jalan hidup kita. perancangan ALLAH lebih baik. dah rezeki si pencuri tu. rezeki dia dah tertulis. rezeki dia x salah alamat. boleh ke ?

tu maksud aku. kalau x fham apa orang cakap diam dan fahamkan. bukan nak tunjuk bagus. padahal bukan bagus, cuma kepanasan. tah hape2. elok duduk diam. setakat masuk guna nama guest buat apa.
thebeatles
thebeatles
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 170
Join date : 25/06/2014

Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by thebeatles on 7th November 2018, 11:10 pm

Penyubertelur wrote:Hehehe beatle datang lagiii. dia ni mmg suka salahkan org,kaki uturn ni hati2.hehe. aku syak dia pun join dana ni sbb tu bila ada forum atau blog,dia mesti ada. dr cara menulis kita dah leh kenal dia. dia akan tulis pasal agama,tp nakharom sempit pandangan dia. dlm.penulisan dia mesti rendahkan pemikiran agama org lain.bila org betulkan,dia meroyan cakap org tak faham dia pdhal dia yg meraban entah pape. nasib baik blog stu lg dh kena tutup,kalau tak korang bleh baca dia punya kebodohan sana.banyak siri kebodohan dia yg boleh buat org gelak.kesian dia ni.kalau masih muda,bawalah berubah &menuntut lg.kalau dah tua,bertaubatlah &tak rugi belajar lg..bro bro dlm ni jgn goyang dgn dia,buat tak wujud je sbb dia mmg mental mcm nie
Yg masih menopup minggu lepas,minggu nie dh dpt habuan ke bosskuu?hehehe

aku hidup bukan nak dapat redha kau bro. ada masalah ke ? kau x suka aku aku x mati pun. ada masalah ke ? yang ada maslah hati kau tu. cuba kau check apsal kau sakit hati bila disebut bab2 mcm tu ? apsal kepanasan ? jgn perasan diri bagus sgt sampai teguran orang kau nak sampah kan saja. kau ingat kau menolak, kau ajak satu dunia menolak, ada apa2 masalah kat aku ke kalau ALLAH dah terima ape yang aku tegurkan tu ?? jgn kepanasan rilex. ni aku khabar apa yang hukum agama bgtau. bukan aku punya hukum. agama ni bukan aku yg create. kau pun tahu. tapi kau masih dengar bisikan syaitan. yang nak kepanasan kenapa ? aku baca ruqyah ek ?. kau orang2 pengurusan jgn nak menyamar la.
thebeatles
thebeatles
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 170
Join date : 25/06/2014

Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by Wekwekwek on 7th November 2018, 11:07 pm

Katanya Raja Rampos nak bagi info malam ni? Mana? Kalau janji untuk bagi info dia tak boleh tepati, apa lagi janji nak masuk duit dlm acc ahli!!! Tak rasa bersalah ke Rampos oi! Asyik tipu? Musnahkan harapsn 25k shli yg begitu sayang, sanjung dan percaya kau? Mati tak menunggu masa, jawablah kau Rampos!


Wekwekwek
Guest


Back to top Go down

status dana - Page 8 Empty Re: status dana

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 8 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum