status dana

Post new topic   Reply to topic

Page 8 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Go down

Re: status dana

Post by Mustahil on 31st October 2018, 11:48 am

Yg ditunggu dah tiba ke? Janji manis mu? Punah segalanya, menghilang tanpa khabar berita kerana dah takde modal nak kelentong! hai Raja Rampos! ALLAH nmpk perbjatan terkutuk mu yg kikis hasil titikpeluh ahli2 laku memperbodohkan mereka, .. aku pun nyaris join tpi memanda glan aku sudent, aku lupalan saja kerana aku tgk plan kau mmg tak masuk akal! Cukup lah pernodohkan ahli2 , ckp yg benar! Ni asyik menipu dgn kasi tarikh dan harapan palsu... aku student pun boleh fikir kot! Muga kau sedar duhai Raja Rampos, ALLAH bg kau senang skrg, tpi anytime ALLAH boleh buat kau jatuh terguling!!

Mustahil
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Mencari Logik on 31st October 2018, 10:49 am

kategori cannot brain tu.. mahkluk tunggu duit dana berangan kaya sampai x buat kerja apa pun. kacau produktiviti kilang aku.. bila anak bini sakit buat la muka sifar kosong xde perasaan arapkan ehsan... keje sambil lewa, gaji arap dpt lebih, OT malas nak buat, potongan gaji basic selalu kene pertikai.. bukan 100% salah dia sbb dah mengharap sgt dana ni bagi hasil.. ownerkan bagi ayat penyedap sembang kencang semua hewan terbang... tapi sakit hati jugak bila angan dia dtg high... nak beli kilang aku ni.. kilang plastik je pun..pegi la beli bank..kata bakal berduit banyak.

Mencari Logik
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Telek tukang on 31st October 2018, 10:10 am

TUKANG TELEK
Bro...
Ada lg satu kategori.
Ahli dana berhutang dgn saya...byk bro...dia kata akan langsaikan bila duit dana ni masuk.
Siap bg setiap update. Dia percaya...aku x percaya.
Tunggu punya tunggu dah masuk 3 tahun bro...
Letih mcm ni...tunggu duit dana berangan kaya sampai x buat kerja apa pun...
Cakap besar 'nti masuk aku byr lebih lg kat kau'.

Aku doakan yg baik2 untuk dia.

Telek tukang
Guest


Back to top Go down

Rop sahaja

Post by Lol on 31st October 2018, 8:10 am

Ada sesapa dpt info dr 2 hari ni?leader sy senyap je..tak bg apa2 info.saja nak gak dengar info semanis kurma ni..hehehe

Lol
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Mengarut on 31st October 2018, 7:43 am

Makcik aku tunggu 5 tahun kot! Sampai skrg ngamga mulut masuk angin... hai! Raja Rampos ! ALLAH tak pernah tidur!

Mengarut
Guest


Back to top Go down

Mari tgk apa game dorg plak lps ni

Post by Topapian on 30th October 2018, 3:36 pm


Mulai 2019, transaksi melebihi RM25,000 perlu lapor BNM

Astro Awani | Diterbitkan pada Oktober 30, 2018 09:57 +08

KUALA LUMPUR: Bermula tahun depan, semua transaksi yang melebihi RM25,000 di mana-mana institusi kewangan perlu dilaporkan kepada Bank Negara Malaysia (BNM).

Kadar itu direndahkan berbanding RM50,000 ketika ini bagi mengekang sebarang jenayah kewangan dan pembiayaan keganasan di negara ini.

Mengumumkan perkara itu, Gabenor BNM Datuk Nor Shamsiah Mohd Yunus berkata, sebanyak RM10 trilion (ASD2.6 trilion) hilang serata dunia selama ini akibat jenayah kewangan.

Sehubungan itu, langkah mengurangkan kadar penghantaran wang dan menetapkan had penghantaran ke RM25,000 sehari boleh membantu membendung sebarang risiko jenayah kewangan.

Bercakap pada Persidangan Jenayah Kewangan & Pembiayaan Pengganas (IFCTF) ke-10 di sini hari ini, Nor Shamsiah menyarankan agar semua pihak memainkan peranan dalam menangani jenayah kewangan.

“Kami mahu semua pihak faham betapa pentingnya risiko jenayah kewangan ini.
"Walaupun ramai mengatakan mereka sudah tahu mengenainya, tetapi risiko yang berkaitan dengan jenayah kewangan masih lagi dianggap remeh.

"Keadaan ini harus diubah jika kita benar-benar mahu menangani jenayah ini,” ujarnya.

Beliau turut menyarankan agar semua pihak ambil tahu tentang perkembangan dunia kewangan yang memberi laluan kepada cara penjenayah menipu orang ramai.

Antaranya, kata Nor Shamsiah, adalah penipuan di sektor perbankan internet.

“Di Malaysia contohnya, transaksi perbankan internet adalah sebanyak 500 juta pada 2016.

"Kini, angka itu telah meningkat ke 1.2 bilion transaksi sehingga Ogos tahun ini.

"Ini menjadikan risiko penipuan kewangan dan jenayah kewangan semakin meningkat," katanya lagi.

Sementara itu, Pengerusi Ahli Jawatankuasa Penganjur IFCTF V. Maslamani  menggambarkan situasi di mana Malaysia mengambil isu Pematuhan, atau Compliance, dengan lebih serius.

“Suara untuk Malaysia menjadi lebih patuh semakin kuat,” kata Maslamani.

Persidangan dua hari IFCTF ini menyaksikan penglibatan 17 buah negara dan bertujuan untuk meningkatkan pemahaman tentang jenayah kewangan.

IFCTF dianjurkan bersama oleh Asian Institute of Finance (AIF), Compliance Officers’ Networking Group (CONG) dan disokong oleh BNM dan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC).

Persidangan ini turut menyaksikan penglibatan ahli penganjur dari Asian Institute of Chartered Bankers (AICB), Bursa Malaysia, Persatuan Bank Islam Malaysia (IBFIM), Securities Industry Development Corporation (SIDC) dan Persatuan Insuran Hayat Malaysia (LIAM).


Lori, gudang, polis, askar, amla, coi, loi, deutche bank, barclay bank dah guna... bleh la gunapakai senaraibaru ni utk kutip topap

- Asian Institute of Finance (AIF)
- Compliance Officers’ Networking Group (CONG) kalikong
- Asian Institute of Chartered Bankers (AICB)
- Persatuan Bank Islam Malaysia (IBFIM)
- Securities Industry Development Corporation (SIDC)
- Persatuan Insuran Hayat Malaysia (LIAM)
- Wanemdibi

Topapian
Guest


Back to top Go down

Dana hj jasman

Post by Hmmmm on 30th October 2018, 9:23 am

Kalau rop yg dikabarkan akan dapat november sehingga akhir tahun x dapat2 juga nanti ..sapa yg percaya afwff mmg bodohlah.serius sy ckp..bodoh.ramai gak yg menopup dlm plan afwff yg baru buka ni..mengikut info duit sudah boleh guna pakai sebelum 30hb..hahaha senyap je semlm.mungkin x tau nak bg alasan apa lagi dah.ayat yg kerap raja rompas guna..
1)sujud syukur
2)dalam hati sudah ada taman
3)ahli2 dah boleh buat perancangan
4)jadilah jutawan muslim yg sejati
5)buatlah majlis kesyukuran
Hmmm dari awal tahun suruh buat perancangan..perghhh siap suruh ahli survey rumah dan kete..sampi skrg 1sen pun x nampak byg duit tuh..seronok nak tgk apa pula alasan mereka lepas ni...????

Hmmmm
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by CCTV on 30th October 2018, 6:47 am

ada 60 hari lagi sebelum berakhir tahun ni , korang tunggu lah sampai habis tahun ni, kalau ada mmg rezeki korang tapi kalau dah masuk tahun depan ucapkanlah bye-bye , selamat  jalan kpd semua dana2 , Smile Smile Smile

CCTV
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Mengarut on 29th October 2018, 11:41 pm

Ayahanda Raja Rampos yg amat di sanjung semua ahli dah lari.., hehehe !!! ????????????????. Tabur janji manis , beri keyakinan dan malah memberi segunung harapan palsu. Kasihan sungguh ahli ahli menunggu info terkini. Ayahanda tak muncul muncul. Takde kabar langsung seharian ini! Tunggu lah... duit mana??

Mengarut
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by TUKANG TELEK on 29th October 2018, 9:43 pm

Rata2 yg meroyan dlm blog biasanya ahli yg
-dh lama tak support beli plan
-dh kena kick/blacklist/maki hamun
-dh tak boleh sabar dgn penipuan
-dh sedar dr kebodohan


Ahli yg jadi pengunjung je biasanya ahli yg
-selalu support tp kurang info
-nak senangkan hati sendiri,tp bila baca menda negatif terus gelabah
-masih boleh bersabar&berharap
-masih belum sedar dari kebodohan

Tak lupa jge pd ahli atas pagar,yg sekadar cuba nasib tp selalu kecundang &terpedaya dgn info manis, akhirnya menopup&terus menopup bawa kwn & family join.hehehe

Anda yg mana?

TUKANG TELEK
Guest


Back to top Go down

lancau affwf

Post by Si Tenang on 29th October 2018, 6:34 pm

Tak puas lagi ke makan duit haram?

Si Tenang
Warga Baru

Posts : 10
Join date : 10/10/2018

Back to top Go down

Re: status dana

Post by KUANGKUANGKUANGGGG on 29th October 2018, 5:18 pm

Berita dah keluarrrrrr.Sila gelak besarrrr. Huaaaahuaaaahuaaaaahuaaaaaaa. Hancingggg
PMRR-afwf minta tempoh minggu depan lg..betul tekaan ahli blog ni.hebat sihhh..dua hari lepas masa kutip manisss semuanyaaa...yakinnnn minggu ni agih...umppphhhh...siap berjanji smua bagaiii
Biase le tu,dah masak sangat dah dgn info manisss.
Tp..itu masa kutipan..Minggu depan dia minta lagi masa...kuangkuangkuangg..
minggu satu lg dia minta lagi dan lg...

KUANGKUANGKUANGGGG
Guest


Back to top Go down

Dana hj jasman

Post by Sabo jelah on 29th October 2018, 2:00 pm

Lori dah berkarat..hahahahahah.

Sabo jelah
Guest


Back to top Go down

Lama dah perati..

Post by Tukang Tilik on 29th October 2018, 1:39 pm

Dah xdgr kabar LORI dan PEMANDU LORI dalam stor tu.. boleh start lagi ke lori tu?

Tukang Tilik
Guest


Back to top Go down

Dana hj jasman

Post by Hmmmm on 29th October 2018, 1:22 pm

Boleh je nak kita anggap duit ni cara allah nak bersihkan rezeki yg kita dpt.tp nak jugak dgr pihak pengurusan mengakui yg sebenarnya dana ni mmg x wujud..ok fine waktu tu mmg aku redho..salah aku join dana ni.

Hmmmm
Guest


Back to top Go down

status dana

Post by Mengarut on 29th October 2018, 12:11 pm

Mmg penipu pun! Makcik aku sanggup gadai brg semata mata byr utk dptkan dana yg tak akan pernah wujud! 5 tahun menunggu, bergaduh dgn suami, suami tak percaya tak bg join. Degil! Skrg menyesal, tak dpt nak tebus brg kemas. Menanggis pun tak guna. Hanya tiap hari menunggu dan menunggu. Cuma dpt info sedap hati je!! Janji punya janji di tabur tpi janji kosong... bygkan 5 tahun janji nak dpt dari minggu ke minggu, hari ke hari, apa pun tarak! Tak rasa berdosa kah si RAJA RAMPOS tu tabir janji pakau yg memberi harapan? ????

Mengarut
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 8 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum