ROP SAHAJA

Post new topic   Reply to topic

Page 1 of 24 1, 2, 3 ... 12 ... 24  Next

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by keme Yesterday at 8:23 pm

Entahlah entahle. Pusing punya pusing akhirnya tak jumpa penghujung roda dan terlupa mana awalnya. Yg mn dan kaya tahniahlah. Yg lain² keme Tanya apa khabar?

keme
Guest


Back to top Go down

Dana hj jasman

Post by Entahlah Yesterday at 6:14 pm

Setakat ni leader aku belum pun kaya lagi..leader aku sejenis yg akan tunjuk apa benda yg dia berangan nak beli...status kesedihan je yg ada setakat ni.

Entahlah
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by kiki Yesterday at 5:38 pm

sudah laaa..tu semua tipu daya belaka surat takkan ada punya. kepada penyebar cerita surat ni..cukup cukup la menipu kan tak larat kat padang masyhar nak cari mangsa...jangan kaya kat dunia tapi bankrup kat akhirat.

kiki
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by ulatulat Yesterday at 4:55 pm

betul laa dh dpt..dlm mmpi! satu untuk kau, satu untuk aku hihi..kite bg info semanis honey dulu..isnin kite bukak plan bantuan 'terakhir'..hehh

ulatulat
Warga Baru

Posts : 7
Join date : 06/10/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by kongkalikong Yesterday at 4:14 pm

Kapten Rio wrote:tak perlu nk yakinkan org lain...
rezeki yg kita dpt hanya perlu bersyukur kpd Allah swt
kalau tuan/puan belum terima surat lg
tunggulah...surat akan dihantar kpd tuan/puan
by hand atau wsap.
mungkin memakan sedikit masa tambahan pula jika berlaku ketidaksamaan antara no I/C
tuan/puan dgn data bank (mungkin error typing)@
technical error

bagi link tele kalau berani. biar kongkalikong confirmkan  seposen pun boleh dapat..... lol!

kongkalikong
Warga Baru

Posts : 41
Join date : 20/12/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by kongkalikong Yesterday at 4:12 pm

Sokong wrote:Betul tu kapten rio. Kelaut tu tau nak kondem je. Kalau betul2 dia dapat duit nanti konfem dia pun akan senyap & takkan perli2 & sembang kencang punya dah..x gitu kelaut?hahahah

bagi link tele kalau berani. biar kongkalikong confirmkan seposen pun kalau dapat.

kongkalikong
Warga Baru

Posts : 41
Join date : 20/12/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by kelaut.. Yesterday at 4:07 pm

saya mengaku apa yg awak kata tu betul..jika semua ini benar2 belaka..sbb tu saya srh kemukakan bukti..tak byk sikit oun jdlah...kalau semua ini benar..saya tak agak2 minta maaf kat korang..sebab bersangka buruk
.tp apakan daya..setakat ni blm ada bukti kesahihan semua ini...sedangkan top up pun masih buka...hati yg mula2 nya percaya jd tak sebab itu semua...

kelaut..
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sokong Yesterday at 3:43 pm

Betul tu kapten rio. Kelaut tu tau nak kondem je. Kalau betul2 dia dapat duit nanti konfem dia pun akan senyap & takkan perli2 & sembang kencang punya dah..x gitu kelaut?hahahah

Sokong
Guest


Back to top Go down

rop sahaja

Post by Kapten Rio Yesterday at 3:36 pm

tak perlu nk yakinkan org lain...
rezeki yg kita dpt hanya perlu bersyukur kpd Allah swt
kalau tuan/puan belum terima surat lg
tunggulah...surat akan dihantar kpd tuan/puan
by hand atau wsap.
mungkin memakan sedikit masa tambahan pula jika berlaku ketidaksamaan antara no I/C
tuan/puan dgn data bank (mungkin error typing)@
technical error

Kapten Rio
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by kelaut.. Yesterday at 3:25 pm

dah takde modal nak buat org percaya..sbb tu buat status dh dpt,dh masuk,blh g umrah...hahaha..kalau betul tunjuk bukti dulu...tak byk..sikit pun jdlah bukti tu...kalau takat main pose je dlm ni saya pun blh buat....kesiannye...

kelaut..
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Syukur Yesterday at 12:05 pm

Syukur alhamdulillah....yahuuuuu..boleh gi umrah

Syukur
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Muscleman Yesterday at 10:48 am

Jaga keselamatan .Yg dah dpt tak perlu heboh2.Sujud Syukur Dan jgn lupa bayar zakat 2.5% .Yg blom sabar rezeki tak kemana dan tak salah alamat .Yg group dulu didahulukan .Alhamdullillah

Muscleman
Warga Baru

Posts : 43
Join date : 27/11/2014

Back to top Go down

rop sahaja

Post by Kapten Rio Yesterday at 10:29 am

kepada yang baru terima surat tuu...
harap bersabar tunggu giliran
yg dahulu di dahulukan
rezeki tak ke mana...

Kapten Rio
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by To skimauta Yesterday at 9:24 am

Kau sibuk tanya org dah kaya ke belum apahal? Nmpak sngt kau pun terhegeh hegeh dngn dana ni.Kalau dah kaya sekalipun kau ingat org nak bagi kau duit.Bodoh!!!

To skimauta
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Skimauta Yesterday at 9:06 am

Salam nak tanya dah kaya ke belum

Skimauta
Guest


Back to top Go down

rop sahaja

Post by asam keping Yesterday at 8:28 am

semua otak serabut...nko perjuang pe bende....

Dah semua join dana nie xde paksaan pun....kalaw pandai sgt tak mungkin nko terpengaruh....top2 bagai...

otak ada akal takde....

polis tanya nko join atas paksaan kew??takkan...

so perjuang mende.....
nak cari salah org jerrr....biol....

asam keping
Guest


Back to top Go down

Think positif

Post by Berbaik sangka Yesterday at 12:29 am

Knp kne gaduh bincang lerrr elok2... Mariii ngeteh semua. Ckp baik2 niat baik2 insha Allah jd yg baik ye tak... Udah lerrr kita solat jela hajat minta yg baik2.

Berbaik sangka
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by R3 Yesterday at 12:07 am

Rahmat dan hero malaya ni aku tgk mcm sama je bodo piang nye...konon backup pejuang islam tp lebih nampak bodoh dan bahlul otak korang bedua ni. Hero la konon tapi otak kosong. Baca n paham ikut nafsu. Org kafir lg bgus dari ko. Kalo ko boleh mengata mak bapak orang macam tu dengan perangai ko yg macam setan xde adab,maksudnya mak bapak ko pun sama la perangainya. Dah tu lahirkan badigol yang biol macam ko hero taik kucing..hero haram jadah ye kot..puiiii kecik2 tak nak mampos..hahahahah lepas ni mesti ko nak kutuk plak kan...tak pun ada orang lain pulak back up ko..sila kan sila kan..hero hapa..mcm hare je..hahahaha...

R3
Guest


Back to top Go down

Shhh

Post by Hero malaya on 17th January 2019, 11:21 pm

Name pn prjuang islam.. Semesti lah die brjuangkan utk org islam spye x trpdaye. Fisabilillah sblum kau nk tegur owg tgk diri kau tu spe. Kau spe je nk tegur owg kau bkn wali songo imam masjid ke ape kan. Kau dh gerenti msuk surga ke... Name fisabilillah ni utk khalifah yg xmaen dana. Fisabillah bkn fisabilillah hahahaha... Knpe xckp kau nabi ke ape. Aku sokong prjuang islam steady je org duk hentam dia. Biase owg kt tmpt btol n benar die akan steady. X mcm owg slh die gelepar bru tgk komen owg dh kondem. Mak bapak kau tak ajar kau ke care nak maen dana niii... Kalau anak jahat mesti mak bapak pun lebih kurang x didik anak kot wallahu a'alam

Hero malaya
Guest


Back to top Go down

Baik

Post by Rahmat on 17th January 2019, 11:10 pm

Kan pejuang islam tu kate mungkin ade unsur rasuah. Mungkin tu ape??? Kowg yg ckp ade rasuah. Klu aku tgok msj die xde la die kate romi ni gerenti rasuah. Dh tu kes suap kt kerajaan sblum ni kowg gak duk cte bg mkn utk selesaikan duit romi. Kowg ni jmpe xnk.. Baek jmpe lh kt sni xde yg damai. Org melayu kte gduh sesame bangsa. Org cina india duk bgunkn bangsa. Kowg sndri jtuhkn sesama kowg. Kt sni xde spe menang. Yg menang kt sni org yg pegi report tu.. Pejuang islam fisabillah dah fitnah ko tu. Tgk msj pejuang islam die kte mungkin ade unsur rasuah. Yg fisabillah trus ckp pejuang islam fitnah romi ade unsur rasuah. Kesian kowg ni ape yg ko nk menang sgt duit xdpt dri bape tahun still nak tegakkan benang yg basah. Jgn guna nick name fisabillah. Ko x layak sbb fisabillah org xmain dana die duk sibuk kejar msuk syurga. Die xsibuk kondem org

Rahmat
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Fisabilillah on 17th January 2019, 8:52 pm

Today at 4:10 pm
by Perjuangan islam
Romi ambil gambar dengan polis Shah alam. Mungkin unsur rasuah pun ada disitu. Mengenai tangkapan ni bukan andaian boleh jumpa kat bukit aman. Tulah tau memaki orang suruh jumpa tak nak pengecut. Yg aku tau dana ni tak wujud boleh jumpa rujuk kepada BNM.

Sedikit nasihat kepada tuan perjuangan islam yg budiman dan bijaksana. Nickname tuan tidak langsung menggambarkan pekerti tuan. Tuan ada cakap spt ayat tuan di atas yg gambar romi bersama polis tu ada unsur rasuah. Tuan sedar tak ayat tuan tu pun ada unsur-unsur fitnah. Rasanya tuan tau fitnah lebih besar dosanya dari membunuh. Jadi jaga lah pertuturan dan ayat sebelum mengeluarkan komen sbb tuan sendiri pun tak tahu kisah disebalik gambar tu. Jadi janganlah buat andaian sendiri kalau tak tau. Lebih baik lah tuan senyap je dari keluarkan kenyataan. Dan tentang dana pun tuan buat andaian sendiri "yang aku tau". Jangan buat andaian sendiri kalau tak tahu kisah sebenar dan latarbelakang sesuatu cerita tu tuan. Buat homework n selidik betul2 dulu baru keluarkan kenyataan ye. Selamat beramal

Fisabilillah
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Yerlertu on 17th January 2019, 8:26 pm

En Korea..kamu tulis bahasa korea lepas tu pakai google translation yer?? Teman tak faham apa maksud kamu..kemudian kamu tujukan pada siapa??

Yerlertu
Warga Baru

Posts : 14
Join date : 28/12/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Huhh on 17th January 2019, 8:23 pm

Hak alah aku rasa perkataan bodoh tu patut tempek atas muka ko balik sebabnya ko main balun je bantai orang padahal ko sendiri tak baca n tak follow pun post2 sebelum ni. Ikut sedap mulut ko je nak cakap. So kesimpulannya yang cacat n bodoh tu mungkin diri ko sendiri. Peace

Huhh
Guest


Back to top Go down

Shhhh

Post by Hero Malaya on 17th January 2019, 8:16 pm

Bgs sblm trik balik report bek kowg mntk nsht peguam dlu... Yg meroyan ni leader die mrh lerrrr ko ggu die nk kutip duit2..... Jgn ditopap weiiii. Aku tgk peguam ni cantik katanya Romi pn knl die. Heyyy jgn romi pancing peguam tuh dating sdh Lerr Abes kowg smua. Yelerrr duit leh jd kuase skg nih.... Peguam ni ckp jelas telus yg xfhm pekak ke leh jmpe die sbb owg nya sries. Aku puji peguam nih sbb nye die tau selok belok urusan smmg dgn dana len. Kkdg ade peguam Bodo xpndai wt keje. Mcm peguam smmg wt info mcm bdk tadika hhahahhhhaah

Hero Malaya
Guest


Back to top Go down

Ashmatimo

Post by Korea on 17th January 2019, 8:08 pm

Romi bebas skg ni xlame xbebas dh.... Mls ckp lebih sbb ade je nati meroyan. BNM dh sah kn jd nk xnk aku pn kne trime.... Report polis xjln sblum ni. Skg ni jln sbb Tun yg sruh wt siasatan. Tu p lantak lah keje diorg... SPRM masuk campur mgkin sbb xnk ade kes rasuah. Deme Lupe ke yg Kate dulu bg Najib dgn bini duit deme Lupe ke info dari Roy. Deme Lupe Roy senget tu keturunan raja Johor. Byk keturunan pesal roy abdulud gulud tu dpt tahta keturunan lud lud lud.
Deme Lupe ke info ade pd peguam simpan sbg bukti. tu ler deme len kli wt info mintak tunjuk ajar bdk darjah 1. Dh knpe ler deme ni org tua mmg snang kne tipu... Tp yg peguam tu deme nk tipu ape die dah tau smu. Pandai jtuh ke Bodo gak sbb kencing

Korea
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 24 1, 2, 3 ... 12 ... 24  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum