ROP SAHAJA

Post new topic   Reply to topic

Page 5 of 24 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14 ... 24  Next

Go down

Punded

Post by Pembohong besaq on 14th January 2019, 9:48 am

Tani..tani yiee lekk..
# peduli apa topup

Pembohong besaq
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by INFO SMMG on 14th January 2019, 9:36 am

RUMUSAN PERTEMUAN PUTRA TRADER DAN TS ROMI


putra trader, [14.01.19 09:17]

Rumusan...

secara ringkas nya

1. Smmg mmg real..

2. Masa yg kita tunggu sudah hampir.. begitu sgt dekat

proses skrg adalah menunggu kemasukan ke 51 acct termasuklah leader2 kuasa pembayar, vvip termasuklah karisma grp & RRG dan proxy2 utama

acctually most of the accts done,  cume tinggal sikit lagi..

3. pendek kata, kemungkinan besar tsr akan buat pengumuman hujung bulan ini..

4. mengenai pembelian portion, risiko pembelian portion adalah tanggungan sendiri...

5. simpulkata, kesian saya pada geng2 dsy termasuklah nenek & keluarga nya, pada mereka yg buat report dan juga pada mereka yg telah kene refund..

p.s.

aku tau apa yg korang xtau ( mak nenek & DSy )

run run rabbit, run....



putra trader
Jan 14, 2019


INFO SMMG
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Mari Topap on 14th January 2019, 8:46 am

Agak2 kalau topap ni xlaku, semua tak layak ka nanti? siap ada kuota tu... hahahaha

Mari Topap
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by What?? on 14th January 2019, 8:19 am

tora datang lagi...plan baru bukak lagi.....

What??
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by INFO SMMG on 14th January 2019, 5:07 am

ASSALAMUALAIKUM. SELAMAT MALAM SEMUA.*

*UTK PLAN PORTION SMMG/ROP TERAKHIR INI MASA DI BERI UTK BOOKING LOT HANYA SAMPAI ESOK 11 PAGI SAHAJA. SELEPAS MASA INI SUDAH TIDAK DAPAT DITERIMA LAGI UTK BOOKING. DAN SEKIRANYA KUOTA LOT HABIS LEBIH AWAL MAKA BOOKING DI AMBIL SETAKAT KUOTA YANG SEMPAT DI LOCK SHJ.*

*SETERUSNYA BAGI AHLI YG TELAH BOOKING LOT DIHARAP DAPAT SEGERAKAN BAYARAN SEHINGGA 11 MALAM ESOK YA. SEKIRANYA TIADA RESPON DALAM BAYARAN MUNGKIN LOT SEDIA ADA AKAN AUTO DIBATALKAN. SIGNAL GREENLIGHT DARI PENGURUSAN UTK MINTA PERSIAPKAN SEMUA MASTERLIST TELAH PUN DITERIMA.*

*JADI SAYA PERLU AMBIL MASA AWAL UTK PERSIAPKAN SEGERA SEMUA MASTERLIST YANG BERKAITAN UTK DIHANTAR KE PENGURUSAN NNT.*

*SEKIAN HARAP MAKLUM SEMUA. TERIMA KASIH*

INFO SMMG
Guest


Back to top Go down

Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 13th January 2019, 10:29 pm

Nak tahu siapa salah tak salah maiii kita semua berjumpa.. cakap kat sini je tak boleh selesai masalah orang yg dianiaya. Fikir orang yang dianiaya bukan fikir diri sendiri nak lepaskan diri je... Kalau anda rasa kat tempat yang betul maiii kita jumpa.

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

rop sahaja

Post by asam keping on 13th January 2019, 10:24 pm

Check diri sendiri dulu sebelum salahkan orang lain...

Jangan ingat diri hebat sgt...

Asyik salahkan org lain dan merasakan diri sendiri betul dan hebat....

asam keping
Guest


Back to top Go down

Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 13th January 2019, 10:01 pm

Kita berkumpul semua set date. Cakap kat sini tak guna. Siapa salah kat situ juga kena tangkap.. setiap resit info semua simpan. Penamat untuk orang ramai ialah selesaikan dengan undang-undang... Prosedur banyak langgar dari date sehingga sekarang...

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

Rop

Post by Zorro on 13th January 2019, 9:29 pm

Tak habis habis lagi ke .Punca utama adalah diri kita sendiri .bila buka plan kita asyik tambah coz sifat tamak kita jugak . Bila tak dapat kita salahkan romi.kita kenal ke siapa romi . Kita perlu cari leader dulu ada pulak tu leader pun kita tak kenal cuma bank in ikut saja. Klu leader tu main duit tak submit kat romi macam mana pulak.Romi jugak mangsa.

Zorro
Guest


Back to top Go down

Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 13th January 2019, 8:31 pm

Kalau penunggang agama tu orang makan duit orang. Kalau dana ni ada wujud kenapa tak selesai lagi. Kalau berani ajak semua jumpa kat bank negara kalau benda ni tak betul kat situ juga kena tangkap. Maiii lah kalau berani. Bercakap saja buat ape...
Lawyers yang bantu yg tukang buat report tu bukan macam romi and group asyik kutip duit main janji.
Lawyers ni akan tuntut duit2 yg dah korang ambil dari orang yg kau aniaya. Siapa yg nak duit balik ikut je undang2. Lawyers tu tau lah nanti nak buat kerja macamana... Kalau yg rasa masih nak tunggu itu terpulang pada diri masing-masing.. kalau nak duit korang balik report jelah.. yg lain serah pada lawyers. Jangan risau lawyers ni tak cekik darah. Urusan dah selesai baru bayar...

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Yelah Tu on 13th January 2019, 1:49 pm

dpt tahu nami nak santai, trus post info bloody years... goyang letew.

Yelah Tu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by gibsonfender46 on 13th January 2019, 1:01 pm

Asam Keping tu bengong skit... Kalau smmg real takut pa... Pi main jauh jauh....

gibsonfender46
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 233
Join date : 01/06/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by janganjadigila on 13th January 2019, 12:50 pm

kepada asam keping dan semua ahli positip tu, yg kitorang meroyan ni bukan sebab apa, kalau tahu benda ni tipu dari mula, memang x akan join lah, tapi masalahnya di janji memacam, dah nak dapat lah, x yah tunggu lama lah, cuba lah pakai akal Allah bagi.

janganjadigila
Guest


Back to top Go down

Dana hj jasman

Post by Hmmmm on 13th January 2019, 12:39 pm

Hak masing2 kalau ada yg nak report..biarlah.mereka join guna duit bukan daun.kenapa mereka report sbb rasa tertipu.kalau kita ni rasa takde effect sbb duit banyak berlebih2an..diam2 sudahlah.yang nak argue sgt buat apa..ada ke kena ke kita?

Hmmmm
Guest


Back to top Go down

rop sahaja

Post by asam keping on 13th January 2019, 11:06 am

aku tak faham betul ngn manusia2 niee....sendiri join sendiri meroyan...nk report bagai....

bengong.....

aduhhhhhhhhhhh.......

asam keping
Guest


Back to top Go down

Bengong

Post by Ahyam on 13th January 2019, 10:52 am

Agak2 berapa total duit SMMG ni? 1000 dpt 1B... sape yg dpt duit sumbangan ni?

Ahyam
Guest


Back to top Go down

Dana hj jasman

Post by Entahlah on 13th January 2019, 9:43 am

Fuhh menangislah sapa yg kena nanti..patutlah leader dah dah bgitau nak transfer atas pinjaman bukan atas bayaran dana smmg..

Entahlah
Guest


Back to top Go down

Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 13th January 2019, 9:11 am

Report polis dulu.. lepastu simpan no report jangan bagi sesiapa. Lepastu pergi SPRM and lepastu baru BNM. Ada lawyers tengah ambil kes ni dah 5ribu orang buat report. Sekarang kes ni semakin besar.. report dulu nanti report tu semua diorang tengah kumpul. Katanya lawyers ni terkenal banyak menang kes. Tak payahlah banyak cite Pong Pang sama juga korang report je dulu. Kata nya ada menteri nak bantu sebab banyak aduan. Kali ni kalau kena memang masuk penjara lepas tu kena bayar gantirugi lagi menangis lah yang kena tu. Dah sampai kes ni pada Tun Mahathir katanya minta pihak kuasa buat siasatan. Sekarang lawyers tu dah banyak bukti tau rakaman suara gambar info2 semua dia dah kumpul jadi kan bukti. Yang aku tau lawyers ni memang power. Macam2 details dia boleh dapat pasal dana ni semua. Korang buat report dulu nanti nama yang terlibat lawyers tu akan call.

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

rop sahaja

Post by mami dan joli on 12th January 2019, 8:54 pm

aku tak dak kaitan dgn sapa-sapa...jgn duk meracau
aku sahut cabaran nami krn aku tak boleh tgk org sombong !!!
mahu mintak tlg setan makhluk yg dilaknat Allah.
tak nak dengaq nasihat oghang.
byk lg cara lain yg elok utk selesaikan masalah
lakukan solat tahajjud...
mengadu pd Allah swt.
baru betoi

mami dan joli
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by INFO BPIP on 12th January 2019, 6:56 pm

[12.01.19 15:22]

[11/01, 22:37] Boss Romi: Sya rsa tk perlu klua info lg info slps ni . Memandangkan niat baik nk mklmkn ahli tp byk di slh erti dn gna .

[11/01, 22:38] Boss Romi: Akhir sya jgak yg kena

[11/01, 22:42] Boss Romi: Tk ksh la week 2 ke week 3 nk kira azri kita sma2 nk duit . Klu asik nk negatif sindir ke apa ke tu hak anda smua . Klu di ikut kan sya lg lma dri awk smua sya lg byk klua duit sdri pd awl dri anda smua yg beri sumbangan so pls nk dinpertikai kan byk .
Skg anda smua mklmkn knp sya suka diam kan info pdhal sya tau dh bila msa dn waktu nya . Sbb ni la tora la bora la shit la sob la

[11/01, 22:47] Boss Romi: Dri smlm slps bg kenyataan lg sya hnya tggu cemuhan je bkn mtk disanjungkan pn pelik nya kt sini kan
Asal sya klua smua yg kt klua pn klua la info nk dpt dh ni . Tp peik nya plk dorang tu smua bukak plan tkde plk kna maki smua ikut je tah apa2 pn beli je . Klu atas nma sya perghhh siap dgn maki hamun babii smua klua sdg sya tk buat pn .
Siap dgn report2 bagai...hahah kita berpijak di bumi yg nyta . Kita lihat jer turtle come for vengeance . Beware n be prepared ..sob.
We u all knw every each one of them are waiting for my money to clear their shit .

[11/01, 22:48] Boss Romi: Skg ni tkde arahan pn org ttp jual je portion .

[11/01, 22:51] Boss Romi: Tu hal dia kan dia mklmkn bkn utk pengurusan dia ada portion byk lantak la dia nk jual . Sya tau smua ahli di byr shj .
Terang2 dia mklmkn .

[11/01, 23:15] Boss Romi: Tu kekayaan hnya utk seketika shj .

[11/01, 23:16] Boss Romi: Haha ada ke sya bukak plan utk fee ke utk lawyer ke utk system ke . Suck n rubbish

[11/01, 23:19] Boss Romi: I did 3 bloody years kaji on banking system and grad on economics and financial investment wif flying colors
Thats y i can create a fortune to share wif u all.
Nak terang kan on system ada yg terkangkang krg ????

[11/01, 23:22] Boss Romi: On my site no more on doc ke system ke verify ke apa ke . So fhm kan mksd  sya tu. Kapish .. those yg ckp ada benda tu smua are fafangkulo

[11/01, 23:22] Boss Romi: Sya tk ckp pn mcm tu . Cma akn di pggl secara berperingkat slps 15

[11/01, 23:27] Boss Romi: Sya dh ckp kan . Haha pggl amk doc shj dn hnya 3 helai shj diperlukan utk di kongsi bersma ahli .

[11/01, 23:29] Boss Romi: Hnya sbgi penghargaan dan aknwledgement shj.

[11/01, 23:29] Boss Romi: Dan bantuan idea cara mudah utk smpi ke ahli.

[11/01, 23:32] Boss Romi: Ala 3 helai bkn 3 doc .. coi . A.o.i dan C.O .s

[11/01, 23:34] Boss Romi: Smua di beri percuma dri dlu lg . Tiada byran bare by onwer.

[11/01, 23:37] Boss Romi: Last br sya akan release kan R. O. O

[11/01, 23:47] Boss Romi: Benda2 tu smua anda dn aahli utk declare le . Adoii
Sya pecah ruyung sikit.. roo
Rightful of onwership.

[11/01, 23:49] : Itu perkiraan tuan hamba..hak tuan hampa..patik dan semua rakyat2 marhein kalau boleh nak bulan ni jugak..

[11/01, 23:50] Boss Romi: Haaa ni btl . Hahah

INFO BPIP
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Yerlertu on 12th January 2019, 6:26 pm

Better cek dlu dgn leader mana mengkome berurusan..ada kemungkinan ada leader pejadal mengkome seme..selidik dulu habis2 sebelum buat keputusan terburu2

Yerlertu
Warga Baru

Posts : 14
Join date : 28/12/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by keme on 12th January 2019, 5:47 pm

Sketsa santau menyantau ni semua sekadar penambah perasa ceritera ROP sahaja. Hanya skdr utk membuat ahli dlm ni terasa ada yg cuba membela nasib ahli. Hanya utk buat ahli lupa nak serang dlm bentuk tulisan kpd leader n seterusnya pihak atasan. Piiiiiiirahhhh

keme
Guest


Back to top Go down

Kahkah

Post by Nami on 12th January 2019, 12:59 pm

Samihah, aku tkde masalah pun ngn mami ke sape ke, aku tk jolok dorg pun. Aku tk suruh pun mami tu tunjuk ilmu ke apa ke. Kan aku dh ckp, di hal aku ngn romi je. Yg mangkok2 ni nk masuk campor kenapa??neraka ke syurga ke tu hak aku, tkpayah yg mangkok2 ni nk follow aku ke neraka sbb pertahankan romi si setan tu.

Nami
Guest


Back to top Go down

Salute samihaj

Post by RamposMAMPOS. on 12th January 2019, 12:57 pm

Samihah, sy salute awk. Betul tu.. Tkde sapa menang dlm hal ni. Dah2 la mami oi, dok provoke org. Biar jr la nami tu ngn dunia dia.

RamposMAMPOS.
Guest


Back to top Go down

Salam

Post by Samihah on 12th January 2019, 12:55 pm

Sudahla kawan2 semua, baik negatif or positif. Gaduh kita pun tkde dpt apapun. Mmg dana ni tipu, bukan susah sgt nk check dana palsu ke tk skang ni. Ramai terpedaya disebabkan ayat manis je.. Nami, awk ingatlah Allah tu ada, sehebat mana pun ilmu kita, tkperlu nk sihirkan org, romi tu biar je smpai bila dia nk hidup mewah hasil dari keringat org lain. Lama2 jatuh gak dia. Yg sy kesal tu, dh tau Nami tu bedendam, kenapa org mcm mami ni gi jolok lg? Nk sama2 tambah dosa ke? Cukuplah ingatlah Allah kalian semua. Tkde yg menang dlm hal ni, sama2santau sama2 masuk neraka, baik nami or mami. Istigfar byk2

Samihah
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 24 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14 ... 24  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum