ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 19 of 40 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40  Next

Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Yerlertu on 16th January 2019, 4:33 pm

Setahu temanler, dah lama dah report polis dibuat ke atas pemilik2 dana nih..ada juga seorg hamba Allah pernah bertanye dlm forum ni apakah tdkn selanjutnyer atas deme2 ni?? Tapi tak ader seorang pn yg kabor.. Cer citer sket

Yerlertu
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 107
Join date : 28/12/2018

Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Fff

Post by Mangsa on 16th January 2019, 4:29 pm

Try mntak no hp peguam tu kt perjuang islam. Peguam tu ade bg email skali. Mane lh tau nk ajak jmpe ke bg yg xpuas ati tu. Kt sni ade 2 peguam tu dgn peguam ppim. Klu peguam tu xok mknanya peguam ppim kne amik alih. Suh lh owner korg dgn leader muncul. Tkt ke x muncul

Mangsa
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Fff

Post by Mangsa on 16th January 2019, 4:24 pm

Kat sni asam keping dgn youngman yg kecoh hentam maki org. Bia lh org yg repot tu hak dia ko pn tau prcakapan ko xbole setel kn hal ko sndri. Klu ko ade pndpt ko telan je utk ko sorg. Org yg repot tu smu bkn tya ko n xmntak ko pndpt pn sebut name ko pn tidak. Yg ko nk kecoh knp ade yg xkne ke dgn ko. Yg ko xpuas ati knp. Lantak diorg lh yg mangsa repot tu xgune duit ko pn. Yg aku tau gambar romi beberapa leader ade pd peguam dgn polis. Korang rase gambar mereka tu smu polis nk wat ape. Skg ni dh jd 8ribu 35org yg repot n msing2 serah pd peguam n diorg prcye pd peguam tu. Diorg kate peguam tu baik pmpuan plak tu.

Mangsa
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by kongkalikong on 16th January 2019, 4:18 pm

Skimauta wrote:Dah kaya belum

kaya setakat info manis je........ lol!

kongkalikong
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 85
Join date : 20/12/2017

Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Skimauta on 16th January 2019, 4:16 pm

Dah kaya belum

Skimauta
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty KUMPULAN LEMBU & KERBAU DALAM TELEGRAM SMMG, BPIP & OTHERS

Post by kongkalikong on 16th January 2019, 4:10 pm

setakat ini masih ada lebih kurang 5,000 ekor lembu dan kerbau cucuk hidung dalam Group Telegram SMMG, BPIP. tak berani suara, tak berani soal sebab takut kena kick. tiap tiap hari online main angkat bola admin,  yang betina betina tu pula entah angkat apa benda,  dan masih berdoa berharap pada info janji janji manis yang pastinya info janji palsu. kesian........ lol!  bila agaknya mereka nak sedar diri? clown

kongkalikong
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 85
Join date : 20/12/2017

Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by fakoff on 16th January 2019, 1:56 pm

aik??? kata dh habis, dh berjaya. dah tu penamat bulan 3 pulk? adoi ai. ahli2 baru masih x perasan lg ke . nnti sampai bln mac x ade kejaayan di jnji pula mggu dpan. dh mggu depan x sedar dh ke hujung thn. hujung thn mcm biasa, dh berjaya. masuk thn baru penamat dana aralah bulan 3 balik. lepas tu sampai bln 3 2020 ade maslah. mggu dpan confirm. sedar x sedar dh hujung thn. mcm tu lah gayanye ye. org begini dia x beriman dgn hari akhirat agaknya. sbb tu dia xbpercaya akan balasan ALLAH.

fakoff
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Yelah tu on 16th January 2019, 12:38 pm

ralat ... Mac 2019

Yelah tu
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Yelah tu on 16th January 2019, 12:36 pm

Nanti pertengahan bulan mac 2018 ada majlis kejayaan, lps tu ada prob, minta bantuan sumbangan, umum akan berakhir... ulang2 sampai mati.

Yelah tu
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by kongkalikong on 16th January 2019, 12:21 pm

*MEMO*: siapa nak makan umpan silakan....tiada paksaan lol!

kongkalikong
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 85
Join date : 20/12/2017

Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by INFO SMMG on 16th January 2019, 11:09 am

AFWFF 2

Assalamualaikum ahli-ahli RRG,

REWARD DANA RRG*

Terbuka kepada semua Ahli dibawah Ayahanda Rajarampos & Group,

Makluman bahawa URUSAN DANA akan berakhir pada Mac 2019 seperti dimaklum, update akan dibuat pada Pertengahan Bulan Mac dan jika ada apa apa berita dari OWNER-1 akan dimaklum.

Kepada Anda yg ingin menambah bahagian penambahan dana , Kini boleh menyumbang kpd Reward Dana RRG.

Terbuka kepada semua ahli dan juga menerima ahli baru

Sumbangan anda akan diberi Reward seperti berikut:-

RM50 GET RM500J
RM 100 GET RM1B
RM 500 GET RM5B
RM1000 GET RM10B

*TARIKH TUTUP PAYMENT PD 25HB @ 11 PM (KUOTA TERHAD)*

*Memo*

Tiada paksaan kpd ahli-ahli hanya kpd yg ingin menyumbang sahaja, ikut kemampuan masing-masing. Kami hanya memberi peluang kepada yg ingin menambah portion sahaja. Yang tidak mahu tidak mengapa.

Terima kasih.

INFO SMMG
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Dana hj jasman

Post by Hmmmm on 16th January 2019, 11:05 am

Hukuman dunia ada hukuman akhirat ada.kalau dana smmg ni GENUINE..APA yang awak takutkan ?walaupun 5ribu ahli report leader2 n romi akan lepas.kenapa nak takut sgt????awal2 lagi awak dah suruh ahli lain redho????kenapa????

Hmmmm
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Keping maklu on 16th January 2019, 10:57 am

menunggang la plak

Keping maklu
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty rop sahaja

Post by asam keping on 16th January 2019, 10:33 am

saya rasa mungkin pihak pengurusan pun fikir dua tiga kali nk ambik korang....

sbb dlm hati niat buat apa2 pun bukan kerana Allah...dari setiap ape yg korang post kat sini...

suka salahkan org lain tetapi tak mahu muhasabah diri sendiri....

kata hamba Allah...tapi seperti tak takut dgn Allah...sbb ape??WANG...

asam keping
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by hemmalek on 16th January 2019, 10:28 am

Ingat Allah wrote:Assalamualaikum,

Aku setuju dgn asam keping. Sblm kita tuding jari pd org lain. Sblm kita salahkn org. Tnjuk pd dri sndri. Tnya pd dri sndri. Kita join kita topup ats khndak n kputusan siapa?xde sapa yg mmksa..xde sapa yg letak parang kt leher sruh join. Smua khndak dri sndri n tamak utk topup bagai. Bg yg rs traniaya n rs tertipu smpi xmmpu nk truskn hdup lngsung dsbbkn tndkn n kputsn sndri dump duit ms join dlu, Silakn buat laporan polis. Tp bg yg btol2 ada iman dlm dri muhasabah la blk. Apa yg jd smua qada qadar Allah..ada hkmah sgala yg blaku. Itu takdir nya. Kita xtau apa situasi sbnr yg blaku dluar sn..jd xprlu lah buat andaian sndri n rs dri tu sntiasa benar. Kalo benar puak2 tu salah n mnipu..kita masih ada Allah yg akan mnghukum mereka.serahkn pd yg esa. Bg kita muhasabah dri n kmbalilah pd Allah..bsngka baiklah pd Allah dgn semua yg jd ni. Segala musibah baik n buruk dr ktentuan Allah tp igt sgala tndkn n kputsn awl adalah bpunca dr diri kita sndri. Xde siapa yg pngaruh n paksa..wallahu a'lam

hemmalek
Warga Baru

Posts : 12
Join date : 16/12/2018

Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Ingat Allah on 16th January 2019, 10:03 am

Assalamualaikum,

Aku setuju dgn asam keping. Sblm kita tuding jari pd org lain. Sblm kita salahkn org. Tnjuk pd dri sndri. Tnya pd dri sndri. Kita join kita topup ats khndak n kputusan siapa?xde sapa yg mmksa..xde sapa yg letak parang kt leher sruh join. Smua khndak dri sndri n tamak utk topup bagai. Bg yg rs traniaya n rs tertipu smpi xmmpu nk truskn hdup lngsung dsbbkn tndkn n kputsn sndri dump duit ms join dlu, Silakn buat laporan polis. Tp bg yg btol2 ada iman dlm dri muhasabah la blk. Apa yg jd smua qada qadar Allah..ada hkmah sgala yg blaku. Itu takdir nya. Kita xtau apa situasi sbnr yg blaku dluar sn..jd xprlu lah buat andaian sndri n rs dri tu sntiasa benar. Kalo benar puak2 tu salah n mnipu..kita masih ada Allah yg akan mnghukum mereka.serahkn pd yg esa. Bg kita muhasabah dri n kmbalilah pd Allah..bsngka baiklah pd Allah dgn semua yg jd ni. Segala musibah baik n buruk dr ktentuan Allah tp igt sgala tndkn n kputsn awl adalah bpunca dr diri kita sndri. Xde siapa yg pngaruh n paksa..wallahu a'lam

Ingat Allah
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Keping maklu on 16th January 2019, 9:07 am

ada ke offer join pihak pengurusan? berani ke owner? leader pun mcm xbagi kalau ahli nak contact owner direct.

nanti owner rugi plak sebab hasil kutipan plan2 dari ahli kena bagi.

ramai je kat sini sanggup join pengurusan klu benar dana ni sahih.

owner dan leader asik tunjuk power tapi ada aje masalah sebelum bukak plan baru.


Keping maklu
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty rop sahaja

Post by asam keping on 16th January 2019, 8:48 am

join atas kerelaan hati...top up sbb ketamakkan diri sendiri....

menjatuhkan org lain menjadi kegembiraan sendiri...

dan rasa bangga kononnya terasa diri di pihak yg benar....

kerana wang belom muncul hati jadi tak keruan...

tak bole nak terima qada dan qadar Allah...
hurmmmmmmmm....
kalaw dah pandai sgt offer laa diri join dgn pihak pengurusan...tunjuk laa kononnya hebat bebenor...

asam keping
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 16th January 2019, 5:26 am

Hari sabtu semua berkumpul kat bukit aman. Kalau yg belum buat report dipersilakan buat report dulu. Kat sana nanti kita bincang.

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Membela nasib yang dizalimi

Post by Perjuangan islam on 15th January 2019, 11:26 pm

Untuk pengetahuan korang. Mesej kita ni semua dah dibaca oleh pihak PDRM. Youngman terima kasih sebab kau akan ditangkap tak lama lagi.

Perjuangan islam
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Bengong

Post by Ahyam on 15th January 2019, 11:06 pm

En Sahih dah lama tak keluar info.. Dah jd principal senyap pulak. Dah takde Q & A ke?
Ada sape2 ada info terbaru?

Ahyam
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Bila sampai

Post by Sampai bila on 15th January 2019, 9:17 pm

Kena tunda tarikh lagi looopp

Sampai bila
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Pembohong besaq

Post by Pembohong besaq on 15th January 2019, 9:15 pm

Dok diam2 nor..nak bilang duit sat
????????????

Pembohong besaq
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by keme on 15th January 2019, 4:55 pm

Apa cerita...apa cerita...apa cerita....leader2 semua dah kaya ke??? ahli2 bagaimana pula???? 20hb Januari makin hampir. dah dekat dah...dah tak lama lagi dah...dah kaya boleh joget bersama-sama Raja Rampos. Yahoooooooooo....tungguuuuuuuu episod akan datang

keme
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Bengong

Post by Rasanya? on 15th January 2019, 3:31 pm

Dulu2...tu post bila tu.. macam bulan 10 tahun lepas je..

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 19 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 19 of 40 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum