ROP SAHAJA

Post new topic   Reply to topic

Page 19 of 24 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 24  Next

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by INFO SMMG on 26th December 2018, 4:40 pm

KEPADA RAMPOSMAMPOS :



YA MEMANG BETUL PANGKAT TAN SRI ROMI  BUKAN DAPAT DARI AGUNG ATAU SULTAN.

NAMA TAN SRI ROMI TU HANYA GELARAN  YANG DIBERIKAN OLEH LEADER DAN AHLI2 KEPADA ROMI.

HARAP ANDA FAHAM.

INFO SMMG
Guest


Back to top Go down

Haha

Post by Kamil on 26th December 2018, 4:28 pm

Romi apa lagi?? Tkkn takdak teloq kot nk amek cabaran ramposmampos ni?? Semua org tgh susah ni anak nk masuk skolah, tkdak langsung ka kesian sikit kt kami semua ni???

Kamil
Guest


Back to top Go down

Kahkah

Post by RamposMAMPOS on 26th December 2018, 4:26 pm

Kepada pemakan dedak infosmmg. Aku tk tnya byk, aku nk kau buktikan yg nama tan sri romi tu betul itu je. Kalau dpt tansri mesti dari agong kan, dari siapa, tahun bila? Kau buktikan benda tu betul, aku akan diam. Dan satu lg, org bangkrap tkkn dpt title tan sri, klu dpt pun, akan ditarik balik kalau kau dh diisytihar bangkrap. Bg surat watikah tunjuk kat semua org kt sini. Sebab aku dh check ngn kwn aku keja istana negara, tkde nama tan sri romi sepanjang Agong yg dilantik di Malaysia. Klu ko boleh buktikan, aku akan diam dan pecaya 100% dana ni wujud. Dh document tkleh tunjuk pasal sulit, tkkn nama penuh "tan sri" romi pun ko tkleh nk tunjuk??

RamposMAMPOS
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by INFO SMMG on 26th December 2018, 3:38 pm

N.A.H(SMMG COMMUNITY)

Mmg benar.. Dah otw.. Tetapi  ada certain technicalities yg perlu capai dahulu.. Berkenaan banking tkder apa lg yg menghalang. Perlu digarap dan di uli gaul utk kesejahteraan bersama..

Ada technicalities expectations yg perlu dikemas kini.. Buat harian banking terms & con kita hadapi perjalanan biasa saja..but when comes to Thrillion amount and the first time happening in Malaysia.. Byk perkara boleh berubah utk kesinambungan kerja. I anticipate at least sometimes to clear off. Perlu kita ingat kerja2 banking sentiasa berubah dan diupdate as and when necessary mengelak kepelbagaian. Amat rumit dikatakan dalam bahasa persuratan

INFO SMMG
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by janganjadigila on 26th December 2018, 3:03 pm

saya cadangkan pada tuan gibson buat satu grup telegram dan join ramai2, pastu buat solusi tertentu, saya pasti ramai akan join

janganjadigila
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by gibsonfender46 on 26th December 2018, 2:21 pm

INI SATU CONTOH KALAU DAH OTAK TAK BOLEH PIKIR...

Muhd Fais:
mcm mna tuan??hri 2 kata acc tz dh clear and otw ke vvip dgn leader2..ni tz berani bersumpah yg acc dia x sahih lagi..mcm mna??????????????...

PeNiNgPale SaHiH:
Tunggu je selagi boleh..kalau dh rse kena tipu. Undur diri jelaa

WALAUPUN DAH NYATA TZ BERBOHONG, LIHAT APA AHLI SORANG TU JAWAB.... HABIS......DAH TAK OBAT LAGI NAK BAGI DIA MAKAN....... BIARKAN JER LAH.... BIAR DIA TUNGGU 20 TAHUN LAGI... DIA ORG KAYA DUIT BANYAK, BOLEH SEDEKAH RIBU RIBU DI UJUNG JARI AJER

gibsonfender46
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 233
Join date : 01/06/2018

Back to top Go down

Kahkah

Post by RamposMAMPOS on 26th December 2018, 2:20 pm

Gibson,

Tu tandanya si pemakan dedak. Yg dok taksub tu dpt dedak sikit dlm romi, atau yg dok war2 kan positif tu sebenarnya depa sendiri yg taip. Depa tu maksudnya romi n da gang la. Aku tk rasa ramai yg positif dh. Cuma malas nk gi report byk diamkan diri.

RamposMAMPOS
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by gibsonfender46 on 26th December 2018, 2:16 pm

SEBAGAI CONTOH..... AHLI NAMPAK KELEMAHAN DAN PENIPUAN DARI ZAINAL... NAMUN TETAP ADA ALASAN UNTUK MENYATAKAN SMMG REAL WALAUPUN PENTADBIRAN NAMPAK MENIPU.

sue 44:
Ahli start negatif Mgkn kerana smlm cara TZ vm dlm soalan, status masih kabur. Sdgkan kita semua ada dpt info yg sahih dr TSR dlm bulan dec akan ada imbuhan samada dlm bentuk PO atau token. Menampakkan managment x selari dlm menyampaikan info situasi semasa. Ada sedikit percanggahan. Mgkn kerana juga ramai ahli sudah tertekan, mengharapkan rezeki yg akan datang melalui SMMG utk memenuhi keperluan persekolahan anak2 yg agak mencabar dan melunaskan hutang piutang dlm tahun 2018. Tapi xsemua ahli yg negatif, yg positif percaya dr info yg sahih plak akan refer balik kronologi SMMG ni, dptkan info dr banker, hadam proses SMMG ni, kesukaran, sesulitan TSR dlm proses pencairan duit menghadapi kerenah peraturan negara, banking, semua step ada SOP, melibatkan kos yg tinggi, dll, ini, bkn sesuatu yg mudah mcm2 kerenah dan sgt memerlukan karektor spt TSR dlm membuat apa shj kptsn. Ahli kne kenal karakter TSR, TZ, TH, TA, TR, RR dll... Semua ni xsama karakter. Kdg2 x semua perkara mereka blh share secara direct mgkn atas faktor keselamatan, dll.... So kat sini kita semua harus menilai dgn cara yg positif. Sy yakin 100% SMMG is REAL. Cuma kne sabar sebagaimana TSR ada beritahu kita semja kne sabar sikit jer lagi.

INI LAH SIKAP AHLI YANG DAH TERLALU TAKSUB SMMG REAL......TAK TAHU NAK OBAT DIA WORANG DAH... DAH BANYAK BOMOH CUBA UBAT TAK JALAN DA...

gibsonfender46
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 233
Join date : 01/06/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by cctv on 26th December 2018, 1:28 pm

nampak dak pengurusan x ada prihatin dgn masalah ahli. kalau betul dana ni ada mintaklah Romi, Rampos , loyer, org2 kuat smmg pergilah merayu atau berunding dgn pihak bank utk bagi sikit advance kpd ahli sekurang2 nya 5K setiap ahli , ketepikan dulu soal duit juta2 tu, awal tahun ni yg ada tanggungan anak sekolah perlukan lebih duit belanja.

Bank pun manusia depa boleh guna budi bicara dan pertimbangan akal yg waras mengenai masalah ahli2.

Ni x ada nampak pun usaha depa utk bantu ahli2 yg perlukan duit belanja,minta top up lagi adalah Razz Razz Razz

cctv
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by gibsonfender46 on 26th December 2018, 1:18 pm

Hebat hebat anda semua, semuanya berfakta dgn logik akal yang sihat.... Bagus sangat kalau ada ahli atau geng Rampos, Zainal, Romi dalam ni paham apa yang ahli pikirkan..... Tapi sayang mereka dah terlalu taksub, minda dah kena sealed. Dah tak boleh dinasihat atau dibawak berbincang lagi dah...

Walaupun betapa hebat penerangan dgn fakta diberikan, mereka tetap tak nampak.. Dah macam kena pukau... Ikut dan percaya smmg real... Meraka kata sanggup tunggu 10 tahun lagi.. Hahaha adoih lah.... Letih sangat sangat nak train akai mereka...

gibsonfender46
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 233
Join date : 01/06/2018

Back to top Go down

Pendapat

Post by Jikilo on 26th December 2018, 1:17 pm

Klu nk membela romi pun fikirlah akal otak yg Allah bagi. Jgn bodo pegi sokong je. Dunia skang ni dihujung jari, SOP BANK pun dh berubah dgn pantas. Romi ingat ahli bodo sgt ke tk gi check. Sy sendiri wlpun kerja di luar, byk dh email sy hantar ke bnm, cimb. Semua ckp dana ni palsu. Pihak bnm mintak kita semua bersatu utk report polis. Tp tk ramai yg berani nk bangkit. So masalah ni tetap akan jadi pada tahun 2019 seterusnya. Bangkitlah wahai semua ahli. Jatuhkan romi dan sekutu! Kita heret leader semua ke muka pengadilan

Jikilo
Guest


Back to top Go down

Kahkah

Post by RamposMAMPOS on 26th December 2018, 1:13 pm

Cctv, tu maksudnya, doranglah owner, doranglah lawyer, dorglah pegawai bank. Kahkahkah. Kalau aku jumpa romi rampos ni, mau aku kahakkan dorg. Menyusahkan org lain. Ada yg dh mati, ada yg hutang ahlong, ada yg cerai berai sebab dana ni. Allah tak galakkan doakan benda buruk kt org lain, tp kalau jenis tk ingat hukum hakam agama mcm romi n da geng ni, mmg patut kita semua buat solat hajat hapuskan romi dan sekutunya!

RamposMAMPOS
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by cctv on 26th December 2018, 12:55 pm

Romi kan ada lawyer

kenapa x buat surat  follow up atau tuntutan melalui loyer Romi .

kenapa lawyer x ada meeting bersama bank ?

kenapa x ada agreement tarikh utk bank selesaikan kerja antara loyer Romi dgn pihak bank ?

contohlah ,kalau kita x bayar pptpn , courts mamonth , loan bank @ hutang kredit kad , pihak  yg berkenaan atau  pihak bank akan hantar surat tuntutan hutang , ni lah  yg loyer Romi patut buat buat surat follow up/ tuntutan dgn pihak bank.


banyak peranan yg boleh dimainkan oleh loyer,apa guna habiskan duit ahli upah loyer ratusan ribu ringgit , kalau loyer x boleh membantu

cctv
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by thebeatles on 26th December 2018, 12:41 pm

masih ada lagi ke yang nak backup manusia2 penipu ni semua ?. dulu kalau saya cakap diorang ni perkudakan agama untuk menipu mangsa ada yg hentam saya balik cakap sy x betul la, sesat la. masalahnya orang cari rezeki dgn cara menipu, rezeki tu halal ke haram ?. fardhu cari yang halal. kenapa cari yg haram. dah mcm tu boleh plak cakap rezeki ALLAH dh tentukan. ALLAH x nak kita masuk neraka, yang nak kita masuk neraka adalah syaitan saja. tapi bila makan rezeki haram kenapa cakap rezeki tu ALLAh dah tentukan ? ye x ?. suluh diri tanya iman. Razz
avatar
thebeatles
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 170
Join date : 25/06/2014

Back to top Go down

Hurm

Post by Romikafirharbi on 26th December 2018, 11:25 am

Ramposmampos, Nnti ada yg akan bg alasaN kes ni lain, bla bla bla, doc tkleh tunjuk. Pikiaq la woii, najib yg pm tu pun bole kantoi masuk dana besar dlm akaun dia. ambank slamber je tunjuk document. Ni kan plak Romi tah sesapa. Vvip apanya bangkrap! Duit topup kita ni la sara dia sekeluarga.

Romikafirharbi
Guest


Back to top Go down

Kahkah

Post by RamposMAMPOS on 26th December 2018, 11:22 am

Kepada Jgn Tipu, good job bro. Aku harap ada yg terbukak mata dgn statement ko. Mungkin kita ni bodo dulu sbb pecaya romi dan sekutu. Tp aku tknk ahli baru diperbodohkan lg. Tgk la 2019 pun akan jadi sama dgn 2018. Bank tk bodo la nk hold duit org lama sgt. Kalau dh ada semua doc, bank tkde hak nk hold. Lg satu, ingat semua org tkde org dalam ke yg bole tnya. Aku dh tnya dari BNM smpai la CIMB semua ckp tkde dana yg besar akan masuk, nama romi tu pun scam. Bukan nama betul. Tk caya? Zaman dh canggih korg boleh tnya pihak bank melalui twitter, fb or email.

RamposMAMPOS
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by jangan tipu on 26th December 2018, 7:39 am

mari kita buat perbandingan mudah dividen ASB tahun ni profit berbillion , selepas diumumkan bank hanya  ambik tempoh seminggu lebih jer utk masuk ke acc pelabur ,
2 Januari 2019 , dah boleh cek acc dimana2 ejen Asb atau mana2 bank. bayangkan kalau bank tahan div ASB konon2 atas alasan  SOP bank, maunya x mengamuk pelabur Asb.

bandingkan dengan Dana Haji Romi (ROP/SMMG) , profit berbilion2 tapi kenapa bank lambat buat kerja bertahun2 , konon2 alasan atas SOP bank. adakah bank sengaja tahan atau lambatkan  dana ni tanpa memikirkan ahli2 yg dah lama  tunguu??

jadi fikir2kanlah.....

jangan tipu
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by gibsonfender46 on 26th December 2018, 7:34 am

Zainal jawab secara VM.... Tak dapat nak up... Jawapan mcm semua dah maklom. TUNGGU YANG SAHIHBDAN TAK TAU..... Itu saja jawapan dia.

Tapi yang SAHIH. Tahun ni tak sempat.... Kompom..

Selamat jadi Tak Ketahuan, Hospital bahagia sedang menanti...

Kepada Botak... tahu nko tngok forum...semoga anda bahagia dgn bini nko mempermainkan bangsa sendiri.... Cari kebenaran konon. Gasak nko lah...


Yang mana leader leader tu selamat buka plan olan baru... Bila mesyuarat nanti pikir plak macamana nak menipu ahli ahli sampai nko worang mampos.... Hhaahahhahahha

gibsonfender46
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 233
Join date : 01/06/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by janganjadigila on 25th December 2018, 8:51 pm

tapi tu lah joy oren, sampai bila ahli2 nak kena game camni, alih2 kena topap lagi, kesian wooo kawan2, bergolok bergadai, yg kena cop pembohong, mat jenin ni pun dah ramai, tak kesian kah wahai pembuat kebab jelal

janganjadigila
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Joy oren on 25th December 2018, 8:10 pm

Lgi 6 hari maka tamatlah game utk tahun ni...2018 mirip dengan 2017 sebagaimana 2017 mirip 2016...alasan same je..2019????aku rasa sama je sbb alasan akhir tahun yg digunakan minggu ni sama mcm sebelum ni...jadi,tak payah main teka teki, kita main suai padan je mengikut alasan dan bulan-bulan 2019 heheheee

Joy oren
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by janganjadigila on 25th December 2018, 6:07 pm

saya tunggu yg sahih je ni encik gibson hahahaharamjadah

janganjadigila
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by gibsonfender46 on 25th December 2018, 5:31 pm

Malam karang saya upkan jawapan Zainal Sahih Bener.... Hahhahahhah kita tgok bengong tunak jawab camana.

gibsonfender46
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 233
Join date : 01/06/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by janganjadigila on 25th December 2018, 3:22 pm

TUNGGU DAPAT SAHAJA....

BILA???

BILA DAH SAHIH

AGAK2 BILA

BILA DAH SAHIH

SEDAR2 TAHUN DAH BERTUKAR, HUTANG MAKIN BANYAK, NAFAS PUN NAIK SEMPUT.

SEDAR LAH DARI TIDUR KITA YANG LENA NI SAHABAT2 KU SEMUA

janganjadigila
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by janganjadigila on 25th December 2018, 2:26 pm

sikit x sikit la yg dah topap, masuk 4 angka la jugak, yg sakitnya bila org tanya bila nak byr hutang (bila nak jutawan) aku plak kata tak tahu lagi, last2 ngan aku skali org kata suka menipu, alahai nasib badan, dah masuk 3 tahun ni woi

janganjadigila
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by gibsonfender46 on 25th December 2018, 2:19 pm

TAK ADA YANG SAHIH KongKaliKong... TAK ADA SATU YANG SAHIH.... PERKATAAN SAHIH HANYA KHUSUS WAL KHUSUS AL KHUSUS BUAT ZAINAL SAHAJA....

SEMUA NYA KELAUT...TAK ADA SATU PUN KE DARAT...... HAHAHHA.... TGOK LA PUAK POSITIF DOK TANYA.... SEMUA NYA BENGONG BENGONG BELAKA....

AKU MMG KALAU BOLEH NAK REVEAL DIRI AKU DALAM GROUP TAPI TAK BOLEH TERLALU BANYAK IKAN PIRANHA DALAM TU..... LETAK JA APA PUN DIA SERBU TAK SAMPAI 15SEC CLEAR.... MCM TU LAH SIKAP GENG GENG MEREKA DALAM TU..

AKU CUMA NAK NAMPAKKAN SIKAP POSITIF MEREKA YANG TEROK DARI NEGETIVE YANG NEGETIVE.... JENIS TAK ADA FOUNDATION... HAHAAH

gibsonfender46
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 233
Join date : 01/06/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 19 of 24 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 24  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum