ROP SAHAJA

Post new topic   Reply to topic

Page 31 of 40 Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40  Next

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by LAHABAU on 14th November 2018, 4:05 pm

muncul pulak bodoh ni...Ada org kata nama dia muhaimin tp tak kenal dia.. kesian si bodoh ni masih tak faham..tu la mengaji sekerat jalan..lain kali berguru la jgn ikut kepala je...ustaz habak rezeki ni bukan bentuk duit je,kesihatan kekayaan kawan-kawan baik juga rezeki..rezeki tu ada 2 pecahan...satu tu rezeki yg baik (halal),satu lg rezeki yg haram...yg baik@ halal ni dari sumber yg baik2, yg diizinkan oleh Allah, yg diberkahi, yg tidak menyalahi syarak&yg bersih..yg haram pula tak kiralah dari sumber yg haram atau bahannya yg haram yg pasti diperoleh dgn cara yg menyalahi syarak..yg kau sebut tu rezeki yg haram lah bodoh! Rezeki yg baik kalau dimanfaatkan ke syurga...rezeki yg haram ke neraka walaupun namanya rezeki..lain kali fahamkan dulu maksud rezeki..jgn hanya tahu merendahkan fahaman agama org lain padahal diri sendiri yg bodoh..rasuah tu antara contoh je...kau ni melalak pertikai rezeki rezeki rezeki tapi masih bodoh tak dpt terima teguran org lain...Hang pi jumpa ustaz sana tanya jenis2 rezeki kalau malu hang buka youtube la bodoh cari ceramah ustaz yg bertauliah..Buat yg tak kenal sapa beatle ni,dia ahli juga tp selalu meroyan pasal agama..dia selalu merendahkan pemahaman agama org lain sampai satu tahap dia kata org lain punya fahaman agama tak sama mcm rasul ajar,dia je betol padahal dia yg salah..dia ni dri forum lama smpailah ke forum ni sama je perangai kondem agama org..boleh scroll kalau nak tahu lebih...

LAHABAU
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by thebeatles on 14th November 2018, 1:59 pm

Diri sendiri wrote:Betul tu, kalau rezeki dah tertilis utk kita dpt cara mcm ni, kita teeima dan bersyukur! Klau bkn rezeki kita , terima jelah! Jgn salahkan org .  Dosa tu sumpah org. Pelik lah manusia ni, salah sendiri tak ckp, tahu salah kan org! Peringatan utk diri sendiri!


ade org rezeki dia dh tertulis dot dgn mencuri. meragut, menipu, memeras ugut, makan harta anak yatim. berdosa ke x berdosa? kalau berdosa kenapa ALLAH tuliskan rezeki mereka sedemikian rupa? pelik jugak ti.
avatar
thebeatles
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 169
Join date : 25/06/2014

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Mobil on 14th November 2018, 1:02 pm

Tu le masalahnye. Aku sakit ht dgn manusia yg suka tunding jari sana sini. Maki leader,maki pengurusan bagai. Bkan nak sokong. Cakap rugi beribu lah, gadai tanah emas sume sebab topup. Duit tu kita yg kawal salah sendiri le sbb tamak. Sekali harung topup berpuluh ribu sape suruh? Kalau aku buka plan cakap manis2x pun ada jgak yg bagi modal segedabak gamaknye.
Ada lg satu jenis manusia yg bengong juga. Mana si beatle tu yg slalu petik ayat agama tu. Derr lain kali nak berceramah bkan dkat sini. Bila kena kecam meroyan mcm *****. Aku nak pesan kalau rasa tertipu bertindak sendiri la. Report ke buat kumpulan ke demonstrasi ke terpulang. Aku nak report pun tak ada bukti banyak,jd aku biar je la. Duit aku sukahti aku. Dpt nnti dpt ler, kalau tak aku okay je sbb salah sendiri tapi aku tak tamak sbb tu aku okay. Yg tamak memang garu kepala la sbb melabur byk. Salah sape?
Aku percaya satu je kalau dah tertulis rezeki aku,aku dapat.kalau tak dpt,itu ujian utk aku sendiri supaye aku lebih bijak lain masa. Lgipun aku sendiri tak pasti dana ni betul ke idok. Yg aku tahu kalau Tuhan nak bg rezeki dia boleh je bagi dri sumber yg tak disangka.
Sendiri buat sendiri tanggung. Jgn bodoh salahkan org lain. Stop maki org. Nak negatif boleh tapi jgn maki buat tmbah dosa kita je

Mobil
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Diri sendiri on 14th November 2018, 11:59 am

Betul tu, kalau rezeki dah tertilis utk kita dpt cara mcm ni, kita teeima dan bersyukur! Klau bkn rezeki kita , terima jelah! Jgn salahkan org . Dosa tu sumpah org. Pelik lah manusia ni, salah sendiri tak ckp, tahu salah kan org! Peringatan utk diri sendiri!


Diri sendiri
Guest


Back to top Go down

Mobil..

Post by Hamna Allah on 14th November 2018, 10:44 am

betul2..

Hamna Allah
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 78
Join date : 31/10/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Mobil on 14th November 2018, 10:43 am

Kenape nak salahkan org lain kalau kita topup? Lain kali kalau dah rasa was2x tinggalkan je la. Baca info sini hari2x supaye tak de rasa nak menopup. Cth mcm org jual arak, salahkan org jual arak ke sbb kita beli arak? Dah besar bleh fikir. Sy sndiri dh setahun lebih tak topup. Yg topup srlalunya tamak sbb tengok tawaran melimpah,katanya taknak lepas peluang sbb bila dh po nanti mana nak dpt peluang yg same. Yg komen sini kononnye kawan la makcik la pakcik la yg join tp sendiri tak join tu sume tipu. Malu nak cakap sendiri join gitu le caranya hehe

Mobil
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Tickticktocktock on 14th November 2018, 9:48 am

Rampos! Oh Rampos! Kenapa selalu kasi tarikh yg tak betul? Dari 26 October dah siap suruh ahli plan. Tup tup ckp minggu depan dan munggu depan lagi dan skrg diam pula! Tgh fikir nak tipu apa agaknya utk yakinkan ahli kan ! BERDOSA tau bg janji PALSU! 2019 wei! Dah betambah hutang aku asyik pinjam buat top up! Rampos.. bila kau nak MAMPOS!

Tickticktocktock
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Mengarut on 14th November 2018, 8:58 am

Orang meroyan kat sini sebab sakit hati dgn janji PALSU dia. Suka hati dia janjiminggu ke minggu dan bila sampai masa ada je cerita dan tunda lg. Jika ada yg perlu diselesaikan jgn janji minggu depan bagai! Semua berharap! Makcik aku tu, dah happy sgt nak beli brg kemas baru. Yg lama hancus buat modal!

Mengarut
Guest


Back to top Go down

takde hala tuju

Post by Hamna Allah on 14th November 2018, 7:31 am

ntah!!..susah nak cakap....sbb 2 saya cakap..kalau ada..adalah tu...kalau tak de..bkn rezeki..kerna itulah saya cakap sabar...kt trngok dan lihat..kalau dia tipu..biar dia tanggung akhibat nya..tu je..kalau takat nak marah,meruyan dlm ni pun tak guna..kalau setakat nak org baca..tp takde buat tindakan apa2..betul tak?✌️✌️✌️✌️


Hamna Allah
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 78
Join date : 31/10/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Xde hala tuju on 14th November 2018, 2:13 am

Hamba Allah . Awak percaya ke dana ni ?

Xde hala tuju
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Hamna Allah on 13th November 2018, 11:12 pm

Tak pelu tahu aku sabar dr tahun brp?..✌️✌️✌️✌️????

Hamna Allah
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 78
Join date : 31/10/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sabar wak lu on 13th November 2018, 4:39 pm

Hang sabaq dari tahun bila?

Sabar wak lu
Guest


Back to top Go down

ilek...

Post by Hamna Allah on 13th November 2018, 11:56 am

Sabar itu indah????????????????

Hamna Allah
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 78
Join date : 31/10/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by yelah tu on 11th November 2018, 5:50 pm

yelah tu mat... ramai je penyangak kat luar.. slmt tukar 2019 la

yelah tu
Guest


Back to top Go down

Zzzzz

Post by Mat2018 on 11th November 2018, 3:13 pm

Benda ada... Kalau tipu dah lama kedlm..

Mat2018
Guest


Back to top Go down

Jangan mcm tu

Post by Hamna Allah on 11th November 2018, 11:56 am

walaupun korang sakit hati..tp jgn lah mengada adakan benda yg takde..itu seumpama korang sama mcm diorg..✌️✌️✌️

Hamna Allah
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 78
Join date : 31/10/2018

Back to top Go down

Zzzzz

Post by Mat2018 on 11th November 2018, 11:08 am

Report??? Dh beratus kali repot kot tapi 1 pn tak sangkut.. Sabar la bukan senang nk lepas 1 benda..

Mat2018
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by report on 10th November 2018, 4:36 pm

kan dah ada yg  buat report, tunggu siasatan polis , kalau ternyata ROP/SMMG ini benar kita tunggu ajer lah walau 100 tahun sekalipun Very Happy Very Happy

report
Guest


Back to top Go down

Zzzzz

Post by Mat2018 on 10th November 2018, 1:20 pm

Mn ada buka plan dah.. Semua dh tutup rapat2... Kita tunggu tgk la dlm msa 2 mnggu ni ape ceta

Mat2018
Guest


Back to top Go down

Penipu

Post by Hampirtertipu on 10th November 2018, 11:36 am

Rajarampos:
As..salam,
Selamat malam semua Ahli/leader & CEO Rajarampos & Group...

Berit terkini hak kita:

Alhamdulillah petemuan dgn Owner amat bermakna,jika lah Anda tahu apa yang Ayahanda tahu.

Selain dari itu kesihatan Owner semakin baik,Syukur kepada Allah dari apa yang disampaikan Owner sendiri, hak Ahli RRG Akan sempurna mulai minggu ini,maka bermula lah tugas CEO & Kuasa membayar untuk merialisasikan impian kita dari angan angan kepada kenyataan.

Ayahanda harap Ahli semua tenang,menerima rezeki Allah ini,dan ingat lah..sebaik sahaja terima maka buat lah Majlis kesyukuran dikariah masing maring.

Tak banyak dapat dikongsi, kerana semua urusan lancar kecuali MBB yg munkin sikit kelewatan,namun kata Owner pada selasa beliau sekali lagi ka HQ ..menyelesaikan untuk mempercepat kan proses ka AC berkenaan.

Dan akan memastikan semua nya lancar,lain lain semua tip top...eberything is....Ok..????????????????????

Ha ..tunggu apa lagi,tidur la..????????????

Dalam hati ada TAMAN'..
Yg pasti minggu ini AC Utama dan minggu hadapan diusahakan kepada AC leader leader UTAMA'.. Dibawah RRG saja ya...yg lain tanya dgn Ketua masing masing la...????????????????

Sekian dan selamat malam, segala gala sudah berakhir Pesanan Ayahanda jangan lupa membuat amal jariah bila duit sudah di AC,Jgn kedekut..????

SALAM PERJUANGAN'..

Daripada,

Ayahanda
Rajarampos.


So hri ni ceritanya maksedara haku nak pinjam 35k dngn aku sebab nak byr legal fee katanya.. maka terkeluar lah segala cerita mengarut dia.. rupanya ramai pula masi bodoh percaya dengan benda ni kan.. da terang lagi bersuluh tahap menipunya masih nak percaya.. da menunggu 2thn masi maksedara yg benggong tu nak percaya siap bg tau da habiskan 100k for skim ni.. hahaha bodoh

Hampirtertipu
Guest


Back to top Go down

Zzzzz

Post by Mat2018 on 10th November 2018, 11:34 am

Rop mna ada buka plan dh.. Tipu je tu..

Mat2018
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by kiki on 10th November 2018, 11:20 am

"Orang positif" ko dah kaya ???ke kaya dgn INFO jer
hahahahahagahahahahahahahahahaha

kiki
Guest


Back to top Go down

DANA......DEEP BLUE SEA

Post by kongkalikong on 10th November 2018, 9:35 am

Dana......ondaway........underwear..........undersea.  lol!

Dana di dasar Laut Selat Melaka dan Laut Cina Selatan.  lol! lol!

yang positif sila buktikan ini bukan info sahih. lol! lol! lol! lol! lol!



Last edited by kongkalikong on 10th November 2018, 11:59 am; edited 1 time in total

kongkalikong
Warga Baru

Posts : 27
Join date : 20/12/2017

Back to top Go down

Dana scam atau dana sebenar??

Post by makbuyong on 9th November 2018, 4:30 pm

Salam semua,

Anda semua rasa smmg ni scam atau betul??? sedihnya kalau scam kann.,

makbuyong
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by TOPUP LAGI on 9th November 2018, 3:43 pm

Assalamualaikum yg nie ROP buka last minit bukan paksa pun :

RM1000 DPT 5 BILLION

RM500 DPT 2.5 B

RM50 DPT 2.5 J

RM100 DPT 500 J

Kalau berminat esok bank-in kan kat aku

101342900136999-3 BSN

Group under Tuan Zainal Proxy

x berminat sila abaikan

TOPUP LAGI
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 31 of 40 Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum