ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 4 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40  Next

Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by anti scammer on 5th February 2019, 9:53 am

Dana Hj Annuar  modus operandinya lebih kurang sama je dgn Dana Hj Romi, bermula pada tahun 2005 dan mencapai zaman kemuncaknya pada thn 2008 ,hampir 20 ribu org jugaklah yg di tipu , siap ada company sendiri dan buat mcm2 majlis lagi ,HJ Annuar hidup mewah dgn rumah banglo  di Ampang, di ceritakan kononnya Hj Annuar ada  duit 10 Triiliun US DOLLAR.
tapi masa tu kalau nak join jumlah modal amat besar  5k dpt RM 3 JUTA , 10 K dpt rm 6 juta  ,masa tu belum ada wassap bagai lagi lah , join semua cara offline/manual je...

tapi abukk pun tadakkk,  hasil duit menipu org ramai ni, cerita akhir yg didengar HJ Annuar dah buat istana  kat kg. cincin ,Jasin Melaka... Very Happy Very Happy

anti scammer
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Luri on 5th February 2019, 8:51 am

Tak habis² hint,hint kepala bapak korang

Luri
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Dana hj jasman

Post by Toing toing on 5th February 2019, 7:46 am

Samalah saya 8k tuan.2008 belum banyak scammer lagi waktu tu.siap heret sama kawan2 untuk join.ya mungkin dosa heret sama kawan2,tak minta maaf pada kawan2 walaupun hanya org tengah tp tetap dosa itu terpalit.
allah bagi teguran pada say skrg ni..allahuakbar

Toing toing
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Duit masuk

Post by Forklift on 5th February 2019, 7:34 am

Kah kah kah.... Rm5.5j kah kah kah.... Dah kapten tu dapat... Aku pun nak jugak. Kah kah kah

Forklift
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Haizz

Post by HukumKarMAla on 5th February 2019, 5:16 am

Islam dah takde apa di mata. Dunia.
Orang islam sendiri memburuk nama Islam sendiri.
Macam dah takda harga Islam tu. Gunakan agama untuk kepentingan diri.buta mata sebab duit.. Pikir la dng logik. Mana ada bagi rm50 boleh dapat rmjutaan ringgit.. Hibah kepala hotak kau. Kita nak duit rm50 tu kene buat modal beli brg untuk. Niaga baru dapat untung.. Kene niaga untuk dapat untung.. Ini kasi rm50 kt orang. Orang tu tak beli modal untuk brg niaga dah kita nak keuntungan jutaan.. Korg bole tipu kami.. Kami terpedaya dngan kaya2 manis agama kau untuk tutup jahat korg.. Meh semua bagi orang islam tak kira leader ke sesiapa jom. Kita solat istikarah minta Allah tunjukan kebenaran tngtng Dana ni.dan mohon juga pada Allah jika Dana ini adalah sendikit penipu an untuk. Mengaut keuntungan kejahatan semoga yg terlibat Allah kalahkan kebathilan dan disumbatkan kedalam penjara sebagai pengisafan dan semoga mereka bertaubat.. Kita ni dah Akhir2 zaman banyak dah kes3 penipu an. Pikir pakai logik.. Janganlah percaya bende2 ni.. Kita ni sebagai orang islam.. Tiada rezki yg semudah macam tu Allah nak bagi.. Mesti kene usaha doa tawakal berserah diri baru Allah bagi.. I Allah bagi cukup keperluan kita sudah la.. Aku dapat kepala penipu ni jagalah

HukumKarMAla
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Rop sahaja

Post by Pak meon on 5th February 2019, 12:46 am

Macam lahanat aku baca dpt 5.5j... Sembang mcm gajah blh terbang.. ***** btl.

Pak meon
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Sudah2 la...

Post by Rasanya? on 4th February 2019, 11:50 pm

Ye betul.. Hibah Hj Anuar. Melayang 6.5k...

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Dana hj jasman

Post by Toing toing on 4th February 2019, 6:57 pm

To : rasanya
Tuan pun kena dgn hibah hj anuar ke sekitar tahun 2008?

Toing toing
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by kongkalikong on 4th February 2019, 5:23 pm

Forklift wrote:Utk pengetahuan semua.. tentang kemasukkan duit rm5.5j tu memang betul... Terbukti sebab nilai sebanyak tu jugaklah masuk berdesup ke akaun aku... Terperanjat tadi pagi..ketika aku ke ATM utk keluarkan duit nak beli flavour vape pod... Tiba2 terpandang baki di akaun bank aku jumlah sebanyak rm5,500,150.... Aku keluarkan kad ATM aku... Masukkan semula...tetapi aku sengaja tak cek baki dan terus aku cuba keluarkan duit sebanyak rm1000... dan tiba2 aku berjaya keluarkan duit sebanyak tu...sedangkan baki akaun aku ada hanya rm150... dan baki duit aku memang nyata menunjukkan sebanyak rm5,498,850.00 ....Hampir mcm nak pengsan aku... Aku semakin jadi seperti cacing kepanasan... Dan sujud syukur.. org ramai yg berada disitu menjadi heran apa dah kena kat aku ni....alhamdulillah syukur akhirmya dapat jugak aku beli 5 buah forklift .. tercapai jugak hasrat aku nak kawin atas kapai...
Sekian terima kasih


hee...hee...hee.... adegan mimpi....... lol!

kongkalikong
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 85
Join date : 20/12/2017

Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Sudah2 la...

Post by Rasanya? on 4th February 2019, 5:18 pm

Lagi sorang dpt 5.5j...
Ni plan apa ko masuk ni..
April fool lambat lg la..

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Duit masuk

Post by Forklift on 4th February 2019, 5:02 pm

Utk pengetahuan semua.. tentang kemasukkan duit rm5.5j tu memang betul... Terbukti sebab nilai sebanyak tu jugaklah masuk berdesup ke akaun aku... Terperanjat tadi pagi..ketika aku ke ATM utk keluarkan duit nak beli flavour vape pod... Tiba2 terpandang baki di akaun bank aku jumlah sebanyak rm5,500,150.... Aku keluarkan kad ATM aku... Masukkan semula...tetapi aku sengaja tak cek baki dan terus aku cuba keluarkan duit sebanyak rm1000... dan tiba2 aku berjaya keluarkan duit sebanyak tu...sedangkan baki akaun aku ada hanya rm150... dan baki duit aku memang nyata menunjukkan sebanyak rm5,498,850.00 ....Hampir mcm nak pengsan aku... Aku semakin jadi seperti cacing kepanasan... Dan sujud syukur.. org ramai yg berada disitu menjadi heran apa dah kena kat aku ni....alhamdulillah syukur akhirmya dapat jugak aku beli 5 buah forklift .. tercapai jugak hasrat aku nak kawin atas kapai...
Sekian terima kasih

Forklift
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Bengong

Post by Rasanya? on 4th February 2019, 3:52 pm

Tipu semua tu..
Dulu Hj Anuar siap tunjuk BG dia.. RBS punya.. haprak habuk pun tarak.. Duit topup je masuk akaun dia.. Dah mampus kot dia..
Nak contoh BG amik ke kat internet.. membohong je semua tu..

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Yelah tu on 4th February 2019, 3:16 pm

Baik punya junjung, hebat2 tapi hebat kutip sumbangan la. itu kenyataan sekarang.

Yelah tu
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by INFO SMMG on 4th February 2019, 2:52 pm

ROP tu satu istilah..mcm2 istilah ada bg sapa2 yg guna bank gurantee (BG) utk buat investment dlm bank2 investment didalam dunia dan investment menggunakan BG ni tak terdapat di malaysia.

Sb tu ROP tak ujud di Malaysia..bank2 investment mcm JP Johnson, pro swiss, JP Morgan dan banyak lg semua menggunakan BG dr international bank utk investment

cuma kehebatan pengetahuan romi n the gangs depa boleh buat platform dlm bank investment ni yg boleh disertai di seluruh dunia

INFO SMMG
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Bengong

Post by Ahyam on 4th February 2019, 2:43 pm

RM5.5j tu sekali dpt atau lepas ni ada masuk berjuta2 lagi?

Ahyam
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Yelah tu on 4th February 2019, 2:38 pm

saja kapten bikin kecoh tgk nanti lps tahun baru cina ada lagi minta sumbangan.

Yelah tu
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Sudah2 la...

Post by Rasanya? on 4th February 2019, 2:30 pm

Klu baca dlm ni sepatutnya kena declare LHDN sblm boleh guna duit tu..

Rasanya?
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Topapian on 4th February 2019, 2:21 pm

Ada je lagi si kapten tu nnt, sbb duit dari ROP ni yilek.

Topapian
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty rop sahaja

Post by Kapten Rio on 4th February 2019, 2:16 pm

aku dlm proses nk byr zakat sebyk RM137,500
yg dah dpt tak perlu bising2...senyap2 aje takut ada bahayanya.
bykkan istighfar, minta dijauhi drp godaan nafsu yg mcm2.
yg -ve masih tak percaya nk buat camane...
jumpa lg dan selamat berbahagia.

Kapten Rio
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty sampai bila

Post by bila lagi on 4th February 2019, 2:06 pm

ciri ciri orang munafik nanti google ya....

bila lagi
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by kiki on 4th February 2019, 1:58 pm

hahahahahaaa...tak sedar sedar lagi ke yang dah kena kencing..duit dah masuk konon sekadar nak sedapkan hati yang tengah mamai tu..hahahahahaha
berangan tak kena bayar oii tapi jangan jadi berangan lepas tu hutang keliling pinggang tanggung dosa menipu lagi..jangan marah arr peringatang untuk semua..di dunia kaya tak pernah cukup kat akhirat bankrup ..tak ke bangang namanya.

kiki
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty to kapten rio

Post by Hamit al ting tong on 4th February 2019, 1:43 pm

kalau btul ada 5.5 juta dlm acc tu....tunjuk balance acc pun dh cukup.stakat cakap kosong cenggitu, kami pun blh tulis lagi banyak.saya ada biliun2 dalam bank. ????

Hamit al ting tong
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Topapian on 4th February 2019, 1:38 pm

Kapten Rio la yang dah kempunan, 5.5 juta konon... hahahahahahahahahahahahaha....sampai sudah. Xde pun yg lain ngaku dah dpt, dia je yg ngaku, mcm dia je yg topap... hambar la ko ni.

kapten... ni baru acc cimb aku je tapi ni bukan dari hasil ROP la. income bulan aku mmg xabis pakai la.

Current/Savings
Last updated on 04 Feb 2019 13:30:12 pm
1 Account
MYR 2,032,117.73
SAVINGS ACCT-i PLUS
7# ###@@@### #

baki acc aku ni mmg nyata, xtau la amaun 5.5juta ko tu nyata ke idok.

Topapian
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty to kapten rio

Post by Yang Masih Berharap on 4th February 2019, 1:32 pm

maaf lh kalau menyampuk kapten, itu bkn bukti tuan..itu cuma statement dr tuan.saya pun blh ckp yg saya dh dpt 10j msk acc..kalau tuan2 sekalian yg btl2 dh dpt rezki tu, blh tjukkan satu bukti kukuh kemasukan duit tu, snang lah sikit hati patik & rakan2 lain yg msh mgharapkan rezki ni tuan.....

Yang Masih Berharap
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty rop sahaja

Post by Kapten Rio on 4th February 2019, 1:00 pm

ni amaunnya RM5.5juta.....bonus baru dapat kerana sentiasa hulur bantuan bila diperlukan dan tak banyak songgehh !!!!
aku tak mau tunjjuk acc bank takut yg -ve tambah kempunan
apatah lagi yg kena reject....

Kapten Rio
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA - Page 4 Empty Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum