ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 6 of 40 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Next

Go down

Delay lagi

Post by Delay lagi on 6th April 2018, 9:50 pm

Berita apa bos? Jangan berita delay lagi sudah lah.

Delay lagi
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by SSHHHHHHHHHHHH????? on 6th April 2018, 9:09 pm

Today at 8:32 pm
by Bongakman
Please SSHHHHHHHHHHH????be alert n ready....stay n steady....anda akan diberitahu oleh setiap leader2 anda.

??bagi tahu delay lagi??

SSHHHHHHHHHHHH?????
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Najib Razak on 6th April 2018, 8:38 pm

Bulan april ni ada masyukkkk ke? Hehe

Najib Razak
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 6th April 2018, 8:32 pm

Please SSHHHHHHHHHHH????be alert n ready....stay n steady....anda akan diberitahu oleh setiap leader2 anda
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 155
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Najib Razak on 6th April 2018, 8:29 pm

Apa news terkini bongakman?

Najib Razak
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 6th April 2018, 6:15 pm

Aku ni ahli biasa2 aje laaa...cuma link je kuat sikit bau2 bacang2...
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 155
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Zal on 6th April 2018, 4:55 pm

Alhamdulillah...syukur...terima kasih skillman atas pencerahan yg diberikan ...

Zal
Guest


Back to top Go down

Hasil ROP

Post by skillman on 6th April 2018, 4:45 pm

Puak2 yang buat portion atau bahagian yang mengarut ni le yang menjadikan dana ini kelihatan macam menipu. Bila dibuat portion ni hanya pemegang asal sahaja yang daftar jadi ahli. Yang terlibat masuk dalam plan portion yang direka oleh pemegang asal ni yang akan jadi masalah.

Sepatutnya sesiapa pun yang masuk akan didaftar sebagai ahli untuk menjalani proses tapisan pihak berkuasa. Bukan main terima ikut berapa portion yang telah diplankan semula. Biasanya hal begini terjadi sebab nak berkongsi modal. Boleh report Polis tetapi penganjur portion le yang kena. Siapa yang masuk tepat tu akan dapat hasilnya tetapi kepada yang x tepat ikut nasib le.

Tetapi kalau ada dalam diri rasa x sabar dan sentiasa rasa x redha dalam merebut peluang pelaburan baik jangan masuk dalam mana2 plan atau dana pun. Duduk diam2 kat rumah dan kerja macam biasa. Tak le rosak hati tu akibat bersangka buruk pada orang lain sepanjang masa.

skillman
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by BINGITMAN on 6th April 2018, 4:30 pm

Bongakman org kuat rop..insyaAllah sikit lagi

BINGITMAN
Guest


Back to top Go down

Wallahu a’lam

Post by Guest on 6th April 2018, 4:16 pm

Ada macam2 dana kat sini, antaranya
1) BPIP
2) AFWFF
3) Raja Rampos
4) ROP
5) Hj. Jasman

Bercakap mengenai ROP.

Bermula dgn bank guarantee RM1b, jumlah keuntungan mencecah trillion ringgit.
Memang tak logik, tapi sila abaikan.

Persoalan sekarang, adakah ROP ini benar atau bohong?

Sekiranya benar, berkemungkinan proses kecairan sepenuhnya (bermula dari penama teratas hingga ke peringkat ahli biasa) akan mengambil masa yg sedikit panjang dan dijangka selesai sebelum tiba hari raya Aidilfitri ini.

Boleh jadi hujung April, boleh jadi awal Mei, atau hujung Mei, atau pun awal Jun.

Sebaliknya jika ROP ini bohong, gunakanlah saluran yg betul, laporkan kpd pihak berkuasa, jgn ambil tindakan sendiri yg boleh mengakibatkan anda terlibat dgn perkara2 jenayah & salah di sisi undang-undang Negara.

Kenali leader anda, dptkan maklumat yg tepat dari mereka.

Tak perlu ambil peduli dgn group yg lain, atau dana2 yg lain.

Wallahu a’lam...

Guest
Guest


Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 6th April 2018, 4:08 pm

bila boleh dapat duitnya...?sebelum atau selepas pru14? duit ada sekatan di mana2 ke?

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Benci on 6th April 2018, 4:05 pm

Geram..geram..geram jgn main2 romi,zainal dan roy. 3 tahun aku menanti, tak pe tunggu sampai 10.04.2018 ni tak ada memang aku buat juga. Biar buncit perut korang semua. Kali ni aku tak peduli dah.

Benci
Guest


Back to top Go down

JEMPUTAN SECARA RASMI KPD SEMUA AHLI RRG PANTAI TIMUR

Post by Rahman azman on 6th April 2018, 4:04 pm

: *????FORUM TAKLIMAT C.O.I ZON PANTAI TIMUR DAN MAKAN MALAM BERSAMA RRG????*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
TARIKH : *13 HB APRIL 2018*
TMPT : *TABUNG HAJI CONVENTION CENTRE*
MASA : *8 PM - 12 PM*
TIKET : *VVIP - RM150*
               *VIP- RM100*
               *SHAREHOLDER-RM70*
~~~~~~~~~~~~~~~
????TETAMU VVIP : *AYAHANDA RAJARAMPOS*
????TETAMU VIP: *CEO-CEO RAJARAMPOS GROUP*
~~~~~~~~~~~~~~~
ANJURAN : *MRG TERENGGANU*
PENGURUSAN : *LJ LEGACY PRIVATE GROUP*
~~~~~~~~~~~~~~~

????ATURCARA MAJLIS

*5.00PM ~ 7.00PM*
PENDAFTARAN SHAREHOLDER

*7.00PM- 7.30PM*
????SOLAT MAGHRIB

*7.30PM ~ 8.00PM*
SEMUA SHAREHOLDER MASUK KE DEWAN

*8.15PM - 8.30PM*
KEDATANGAN VVIP & VIP

*8.40PM - 8.50PM*
UCAPAN DARI TUAN PENGERUSI MAJLIS

*8.50PM - 9.00PM*
UCAPAN PERASMIAN DARI TUAN CEO HAMZAH.

*9.00PM - 9.30PM*
AHLI2 MENJAMU SELERA

*9.30PM - 10.30PM*
PENERANGAN COI DAN TAKLIMAT
- AYAHANDA RAJARAMPOS.

*10.30PM - 11.30PM*
-MAJLIS PENYERAHAN CENDERAHATI
-ACARA CABUTAN BERTUAH
1) SMART TV 42 INCI????
2) MINI FRIDGE????
3) VAKUM????
-PELBAGAI BARANGAN ELEKTRIK????
-40 HAMPER????
-DAN SBGNYA????????

*11.30PM-12.00AM*
SESI BERGAMBAR

????????????MAJLIS BERSURAI????????????
==========================
~~~~~~~~~~~~~~~
*1) TABLE  *

???? 2 TABLE VVIP - *CEO-CEO DAN TETAMU VVIP*
???? 30 TABLE VIP - *LEADER2 DAN SUBLEADER*
????68 TABLE - *SHAREHOLDER*

*2)DIMINTA SEMUA AHLI2 DIBAWAH RRG DIMINTA BERHUBUNG DGN CEO DAN LEADER MASING2.*

*3)PASTIKAN ANDA MENGHANTAR NAMA MELALUI LIST LEADER MASING2 DAN MINTA CEO2 ANDA BERHUBUNG KPD PENGURUSAN LJ LEGACY SELEWAT2 NYA PD 8HB APRIL UTK COMFIRMATION TEMPAT DUDUK ANDA*

*4)KPD CEO2 DAN PARA LEADER JIKA INGIN BOOK TABLE VIP,  SILA MAKLUMKAN JUMLAH MEJA YG DIPERLUKAN KPD PENGURUSAN LJ SEBELUM 8HB*
~~~~~~~~~~~~~~~~
HUBUNGI SEGERA CEO TERENGGANU RRG TUAN HAMZAH
+60145346203
+60199009044

Rahman azman
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 6th April 2018, 4:00 pm

Sebenarnya yang buat sangkak org2 yg memandai2 buat portion yg mengarut..ditambah lagi report kpd PDRM oleh manusia2 yang xsabar dan yang telah dikincing oleh leader2 yg xtepat yg tidak senaraikan nama2 penyumbang sebagai ahli berdaftar....membuatkan owner terasa nama beliau dipergunakan sewenang2nya demi kepentingan sesetengah pihak yg mengambil kesempatan...shhhhhhh diam2 sudahlah yg tepat mesti dapat...
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 155
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by xleh sabar dh ni.... on 6th April 2018, 3:53 pm

aku trik blik stantmnt td..mmg aku tgh panas td..tpi xdalh smpai nk tembk bunuh..klau bkn aku buat pn takut org lain yg buat nnti...panas tau panas..main tarik tali...

xleh sabar dh ni....
Guest


Back to top Go down

Hasil ROP

Post by skillman on 6th April 2018, 3:11 pm

Sama2lah kita menanti arahan terakhir yang kita tunggu2 selama ini. Ibi khas buat yang positif.

Kepada yang negatif boleh terus menulis di ruangan forum ini dengan cerita2 dan info negatif yang kadang2 tu tak masuk akal bunyinya. Paling hebat adalah cerita masih ada top up padahal semua urusan dan proses sudah selesai sepenuhnya. Itu belum lagi cerita kewujudan dana-dana baru kononnya.

Seperti kata bongakman, ok sabar itu indah..sabar itu manis...sabar separuh dari iman...

Selamat berpilihanraya yang ke 14.

skillman
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 6th April 2018, 2:58 pm

Aku xboleh open story takut nanti jadi huru hara..sooo keep in privasi..keep the positive in the right way...jaga hati semua pihak...jaga supaya puak2 yang positif istikomah dan yakin rezeki tu dari ALLAH dan tak salah alamat...yg penting korang takde topup2 dari pihak yg amik kesempatan menggunakan nama org2 kuat ROP utk kepentingam sendiri...aku dpt info dari sumber2 yang sahih shj.. dari selatan utara dan barat malaysia..aku kaji semua ...yang penting ROP still relevan utk semua yang benar2 terlibat...ok sabar itu indah..sabar itu manis...sabar separuh dari iman...
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 155
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Dokrokcetong on 6th April 2018, 2:50 pm

Bongakman ni siapa sebenarnya?...semua mende dia tahu.....dok main sapa leader salah, sape leader laluan betul...doh kalu tahu declare la mana leader betol, leader salah..berani??
Berat nih dia ni...dok main ciku cak dle forum ni..

Dokrokcetong
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Gigit on 6th April 2018, 2:46 pm

Statement bahaye. Nnti jadi kes polis bole trace sape yg post ancaman bunuh. Ingat tak pakai nama betul xleh dpt ka? Internet ni ada alamat keluar masuk digital semua ada rekod kekal. Nasib tak baik kena reman soalsiasat kes bunuh naye anak bini. Ancaman ni je dah bole bukak file. Jgn taktahu.

Gigit
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 70
Join date : 15/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by xleh sabar dh ni.... on 6th April 2018, 2:44 pm

to bongokman aku nk tnya blh dpt duit sagu x hri ni..romi kata mggu ni..apa yg dia buat xsetel2 lg..klau duit dh masuk pn jngn duk berahsia rahsia..takut org lain dh buat tindakan duit dh msuk pn sia sia..

xleh sabar dh ni....
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by xleh sabar dh ni.... on 6th April 2018, 2:40 pm

aku dh nk hilang sabar dh ni...kata mggu ni insyaalh dpt duit sagu..tu pn main tarik tali...hold kpla hotak apa..apa mslh sbnr ni duit xmsuk2 lg ka??mslh bank ka apa ni...jngn smpai msuk paper semua viP kna tmbk dgn pmbunuh upahan dh...lbh baik trus terang senang..ini x bg hrpn cm esok nk dpt dh...

xleh sabar dh ni....
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 6th April 2018, 2:37 pm

Duk diam stay alert...ikut mana leader anda sampai puncak tapi pastikan yang tepat...kalu xtepat aku jamin xdpat...kalu tepat alhamhamdulillah mesti dapat..
Siap2 la yang mana2 laluan leader xtepat mesti meraung meratap...insha allah dapat tapi lambat atat tersekat...huhahi...
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 155
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 6th April 2018, 2:26 pm

election within 30 days...if money still don't come until last minute..what is our next step?

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Betul ke? on 6th April 2018, 12:55 pm

Kalau duit ROP ni kelaut takde masalah tapi rasanya akan adalah antara vip yg akan masuk paper kena tembak dengan mat motor upahan...Smile bukan mahal sekarang ni nak upah....baik diaorang pakai keta bulletproof....lambat laun akan jatuh ke tanah jugak.....

Tetapi......

Kalau betul alhamdulillah....kita tgk lah nanti kesudahan nya ROmI Zainal and the gang.

Betul ke?

Posts : 4
Join date : 19/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 6th April 2018, 12:53 pm

Sshhhhhhhh.....jgn gopoh jgn gelojoh...lex2 sudah tenang2 xpayah nak kecoh nak provokasi sangat...
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 155
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 40 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum