PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 5 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Next

Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Orang Kampung on 22nd July 2018, 12:39 pm

Sad


Last edited by Orang Kampung on 22nd July 2018, 4:19 pm; edited 2 times in total

Orang Kampung
Warga Baru

Posts : 17
Join date : 13/03/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sabo je on 22nd July 2018, 12:37 pm

Dunia akhir zaman orang bodoh jadi jutawan....

Sabo je
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kembang semangkuk on 22nd July 2018, 12:16 pm

Lokman dengan dajjal tak jauh beza. Hanya bodoh sahaja yg percaya semua tipu muslihat lokman ni. Bayang kan rm250, tawaran plan hibah cukup lumayan. Terpukau bila tengok tawaran plan. Saya dalam group banyak kemukakan soalan tapi langsung tidak di jawab oleh leader. Bangkit lah wahai melayu bahawasanya kita di tipu bangsa india yg dahulu nya datang sebagai buruh!!!

Kembang semangkuk
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by saddam on 22nd July 2018, 11:46 am

Harapan hanya tinggal harapan....

saddam
Warga Baru

Posts : 5
Join date : 28/06/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Kejadah on 22nd July 2018, 11:06 am

Hahahah jangan nak membonggak kat sini.. sini info negetif.. nak info manis gi main jauh2..

Hang dahlah sakit.. makan duit HARAM..

BPIP scam... ada 100 group telegram.. sapa tak topup.. remove.. buat group baru.. kejadah??

Lukman Dan kuncu2 nya bekas banduan yang mmg buat kerja ni..

Tunggu ROP masuk then bye-bye lah semua SH..
Diorg akan bg refund kat SH.. then diorg cabut.

Padanlah muka korang..

Lalalallalaalla BPIP Scam.. BPIP Scam..

Google je sendiri.. ramai dah kena cekup sebab punggut duit .. lukman lepas ni tiada lukman dah.. terrus pakai nama india dia semula nak cabut..

Nak declare BPIP TIDAK BERJAYA then CABUT LARI.
Yg Penting ROP masuk SH dapat REFUND.

Hahahahha lalalalallala

Kejadah
Guest


Back to top Go down

HILANG KEPERCAYAAN

Post by HILANG KEPERCAYAAN on 22nd July 2018, 10:32 am

Pasal 2 group tak settle tu mcmn senah? Dah settle belum? Hilang kepercayaan sudah aq

HILANG KEPERCAYAAN
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Senah on 22nd July 2018, 10:18 am

Utk pengetahuan semua..TIADA TOPUP MENOPUP dahh...HC x bole dikeluarkan atas sebab lain ...pasal insurans tu..semua dah settle lame dah...pasal imbuhan tu mengarut langsung..aku tetap setia menunggu ..x gitu YOUNGMAN..!! Hahahahahaha...lalalala..

Senah
Warga Baru

Posts : 37
Join date : 25/04/2018

Back to top Go down

Berapa lama lg nak menunggu

Post by Habuk je ada on 22nd July 2018, 10:13 am

Jgn la topup lg...sblm nie ckp benda smua da settle...pas2 dtg plak mslh lain...srh topup lg...mmg keling btol laa..????????????

Habuk je ada
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by hanya insan berfikir on 22nd July 2018, 10:07 am

stopkan semua.....semua just permainan psychology diorang ni ...... teknik2 menipu sgt licik.... sedarlah bangsaku... memang x wujud benda2 semua ni.....kuatkan akal...fikir waras....banteras la semua karut2 ni...kalau tergadai segala...menyesal....

hanya insan berfikir
Guest


Back to top Go down

HILANG KEPERCAYAAN

Post by HILANG KEPERCAYAAN on 22nd July 2018, 9:58 am

Perkara biasa setiap minggu pasti kena top up tp sebaliknya penuhkan perut diorang.. ***** betul

HILANG KEPERCAYAAN
Guest


Back to top Go down

Berapa lama lg nak menunggu

Post by Habuk je on 22nd July 2018, 9:54 am

Mcm2 alasan btol laa...sakai btol...

Habuk je
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by kakikemuka on 22nd July 2018, 9:51 am

insurans buat silap calculation? hal yg 'delicate and sensitive' yakni projek BPIP yg berbilion masih membuat kesilapan? sudah terang lagi bersuluh yg BPIP nih x wujud, lokman n konco2 lanun kutip duit SH jer

kakikemuka
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Lori hantu on 22nd July 2018, 9:44 am

Ooooohh tidak masih terkene

Lori hantu
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Insurance kepala bana on 22nd July 2018, 9:23 am


*BERITA TERKINI*

Salam hormat semua po dan shaerholder mohon maaf atas kelewatan proses pengeluaran hardcash, perkara lewat kerana insuran transport kena byr tambahan harga insuran tak sama harga betul pihak insuran buat kiraan balik seorg po yg terima

30B - 50B tunai kena tambah RM8K

15B - 20B kena tambah RM6K

5B - 10B kena tambah RM4.5K

# RM1K setiap group leader

nih topup terbaru dari lokman ker?

Insurance kepala bana
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Patutlah on 22nd July 2018, 12:45 am

Ohh ini rupanya tektik mereka..
Memang tak logik sampai trillion2 ni.. Walaupun aku tak banyak .. tapi dah 2 kali janji haji dan 3 kereta.

Aku paling benggang ada sorang kaki sorak pakai ID Musafir Jiwa Azlan.. tapi dulu.. skg tak tahu hidup lagi ke tak.. Aku pun tgk leader aku makin gemuk makan duit HARAM..

Lukman mmg dajal.. leader pun sama ..

Ye kita mesti benteras mereka ini..

Ada yg kaki ampu tu.. mesti leader / admin makan duit ahli dlm group ini.

BPIP memang tidak wujud.
ROP memang kencing
AF pun dana tidak wujud.
Semua kaki pusing.. Semoga tuhan bagi balasan kat korang yg nak menipu je kerjanya..


Patutlah
Guest


Back to top Go down

Viral kn Dana ne

Post by Lisa_Mar on 22nd July 2018, 12:35 am

Mak Pak mntua sndiri leader Dana dato lokman ni..percaya sgguh2, nasihat ank2 xdgaq, kna marah blik ada la..kita ne rsa makpak kita kn, pghujung usia plak, msjd koi xp dh pdhal sblm ne org kuat msjid..ego tggi sgguh smp ke skrg masih aktif, kutip dt ada plak org baru..perghhh bila Allah nk uji ssorang sapa la kita mmpu halang, ujian duit rggit..

Lisa_Mar
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Hoi on 21st July 2018, 11:35 pm

Ni Baru org offer imbuhan tak masuk akal dh berpinar biji mata....terus otak tak boleh pikir logik yg dana ni sebenarnya tak wujud langsung... patutlah nabi kata bila datangnya dajal ikatlah isteri2 kamu dan anak perempuan kamu..... masa tu offer dajal lg dasyat dr Si lokman ni.... abislah nnt semua ikut

Hoi
Guest


Back to top Go down

Berapa lama lg nak menunggu

Post by Habuk je ada on 21st July 2018, 10:36 pm

Gila la...mmg lokman nie penipu besar laa...

Habuk je ada
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by HampasBelaka on 21st July 2018, 10:27 pm

youngman, anda still positif?

HampasBelaka
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Lokman Pernah kata on 21st July 2018, 10:11 pm

Saya tak pernah jumpa lokman tapi leader sy dah disingkirkan lokman pernah rakam audio berbunyi mcm ni.
Benda ni polis tak berani kacau.. Sebab ahli yg kasi atas kerelaan sendiri..
Pernah dia cakap : Macam korang kasi duit kat masjid dalam tabung anak yatim, tetiba org masjid pasang aircond dalam pejabat mereka..
kamu report polis then apa polis bole buat? Kamu derma atas kerelaan kamu.

So itulah menyebabkan leader sy terus stop kutipan dan tidak membuat kutipan lagi sehingga disingkirkan.

Ahli sampai sekarang mengharap.. sampai pergi haji balik tak ada.. siap doa pun tak ada juga.. kini dah 4 tahun dah berlalu.. ramai pakcik makcik meninggal dunia. Group telegram sy pun entah kemana.. lama tak buka.. ada lagi kot.

Korang kena sebarkan link web ini pada org ramai.. agar mereka sedar apa terjadi. Kesian kawan2 lain terperangkap benda SCAM ni.

Tolonglah sebarkan pada ahli lain agar mereka sedar yang kita telah ditipu .

Ye sy percaya info dibawah ini sebab dulu mengenai insurance hanpir 100juta mangkok hayun tu nak.. tiap2 minggu diberi info dan disusuli dgn plan.

Kalau saya nk kira PO saya, dah 14biji kereta mewah , 8 biji rumah, 6 kali pergi haji, 373 ekor lembu dan 15.4 trillion PO aku..

So sejak tahun lepas aku tak ambil pot dah.. sebab leader aku baik dan sedarkan awal2 dgn sindiket penipuan BPIP ini.

Betul apa yg dirancang.. mereka telah tujukan wang ke ROP dan akan declare benda yg mengarut untukmenutup terus BPIP ini.

Berhati-hati lah SH ye..

Lokman Pernah kata
Guest


Back to top Go down

An Nisa': 120

Post by PusarSemutar on 21st July 2018, 10:05 pm

Rasa²nya 100% pengunjung forum ni adalah ISLAM. Jom pakat jenguk Surah An Nisa' ayat 120. Semoga kita diberikan petunjuk melalui kemuliaan Al Quran. InsyaAllah!

PusarSemutar
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by hanya insan berfikir on 21st July 2018, 9:39 pm

bagus info 'plan terkini', tolongla jgn la buat ape2 bayaran yg tak diselidik betul2 mana asas sumbernya..... jgn la wujudkan lagi skim2 ala pak man telo ni.... dunia makin maju....akal kena seiring bijak....kerja la sebanyak mana peluhnya....berkat rezeki halal....pasti dapat ape yg diimpikan.... taubat x pernah ditutup pintunya...

hanya insan berfikir
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Plan Terkini on 21st July 2018, 9:18 pm

Ni dari hasil dari borak kedai kopi dalam KLCC.
1) Lukman dan leader ² lain dikatakan meleburkan duit SH ke ROP yang dikatakan akan dapat bulan ini atau Ogos.

2) Begitu juga Dana Ruslan putih (AF) telah meleburkan duit ahli ke ROP.

3) Bukti resit ambo dah lihat..

4) BPIP ni POnya sampai trillion ² - oleh itu mereka akan declare BPIP tidak berjaya dan leader ² akan pulangkan 2 atau 3 kali ganda modal SH untuk menutup segala info. Ianya sebab mereka plan nilai di ROP hanya juta ² sahaja. So tak mampu nak bayar BPIP yg trillion tu.

5) Tahun lepas beberapa leader atau sub leader dah kena pukul dan ada yg masuk lokap dan hampir ke penjara atas laporan polis yg dibuat. Mereka tidak serik kerana itulah hasil mereka tiap2 bulan.

6) Beberapa keping gambar amba telah lihat kemewahan leader ² anda mengunakan hasil kutipan anda termasuk org atasan / leader beli vellfire baru masa hari raya lepas. Hasil dari kutipan dan atas menjual PO sendiri. Leader korang pun tak percaya.. ahli boleh percaya.Bodoh nya.

7) Lokman dan kuncu ² telah pecat ramai leader yg tidak mahu bekerjasama dengan dia dan telah kantoikan kerja lukman yang dari 2008.

Cool Lawyer yang dikatakan itu, ada beberapa pihak telah berjaya skodeng dan dapati bukanlah lawyer, tapi budak lelaki salon yg bekerja di Damansara dijadikan sebagai despatch yg konon hantar dokumen. Upah RM1000 setiap kali jumpa dan pernah beberapa kali leader transfer ke acc budak itu.

9) Leader yg dapat kutipan yg tinggi, lukman akan bg hadiah dan habuan tanda terima kasih.. Padahal leader kutip RM1juta, serah hanya RM100K sahaja kerana mereka dapati selepas ini akan ada collection lagi. Cerita lain.. diorg pakai duit tu kegunaan peribadi sebab tak percayakan Lukman yg kononnya selalu minta duit.

10) Ianya berlarutan sekiranya ada sambutan dari ahli2.

11) Tidak cukup dengan itu, leader2 upah team kaki rolling money buat kerja ini.

12) Ada pihak telah pergi ke BNM dah memaklumkan benda ini.. Ternyata tiada kena mengena lori bawa duit dan sekiranya berlaku, bukan penama akan menguruskan.. tapi pihak bank dan BNM akan uruskan tanpa sebarang charge.

13) BNM juga telah tahu mengenai kegiatan lukman ini dan BPIP tapi malangnya hanya segelintir sahaja yg membuat report dan tidak membanti pihak polis meneruskan siasatan.

14) Group telegram asyik bertukar setiap kali plan dibuka. Tak beli plan akan ditinggalkan ahli mcm tu.

Oleh itu apa yg diplan sekarang mereka akan tunggu ROP untuk menunjukan kebenaran BPIP.
SEKIRANYA ROP BERJAYA : Mereka akan refund 2 atau 3 kali ganda dan declare apa sahaja aktiviti melibatkan BPIP tidak berjaya. Bakinya fhm2 je lah.
Akan tapi ROP masih tiada penghujungnya dan status 1% sampai kiamat tiada penghujungnya.
BPIP ini memang tiada dokumen dan hanya direka2 sahaja dan nama BPIP adalah sudah 5 kali bertukar yg dulu banyak nama lain yg berunsurkan Islam.

Untuk Pengetahuan anda, lukman adalah berbangsa India dan tak tahu ada Kad islam atau tidak.
Tak apalah tu tugas Allah SWT untuk mengadili Lukman. Dato pulak entah dari mana sebab banyak sangat unsur yg tidak pasti dari mana.
Lukman pernah masuk suratkhabar beberapa kawan brunei nya juga atas penipuan ini dan pernah ditangkap. Boleh google sendiri ye. Aktiviti kutipan duit haram ini dah lama dia buat dan tiada hasilnya.

Nanti sambung lagi ye.. kalau nak no telefon lokman pun ada..

Saya dah banyak tahun dalam BPIP ni.. mmg tiada penghujungnya dan leader saya pun hilang kemana dah.. last sy tahu dah benam dalam parit kat Subang.. lepas tu hilang..

Plan Terkini
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by hanya insan berfikir.... on 21st July 2018, 9:16 pm

wake up la sahabat2.... be realistic la...yg kena tipu ni mungkin keluarga,saudara mara korang.... mana la ade cara labur camni,tak logic dan x betul langsung...bangun2...sedar2.... jgn la jd camni bangsaku...jgn jd pengkhianat bangsa,agama...kesian mangsa2 yg terkena,cukup2 la...... maaf bahasa kasar sikit...

hanya insan berfikir....
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Lori hantu on 21st July 2018, 8:40 pm

Macam cite carton.... Hari tu kata surat pelepasan dah dapat , insuran lori dah selesai. Aleh la ni surat pelepasan tak kluar lagi....pulok doh....
Tak apa lg alasan minggu depan ni.....

Lori hantu
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum